ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום מערב ארצות הברית בקרואן - חגי תשרי 2019

פורום צפון אמריקה
    יוסמיטי ילדים לאס וגאס מערב ארהב סן פרנסיסקו קרוואן
    10
    20
    1574
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tali ar
      tali ar נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם,

אנחנו נוסעים בחגי תשרי לדרום מערב ארצות הברית, 3.5 שבועות בקרוואן. זוג + 3 ילדים (13,12,10).

לאחר קריאה ועזרה רבה בפורום הנהדר הזה גיבשתי את המסלול הבא:

יום ה’ 26.9 – נחיתה בווגאס אחר הצהריים

יום ו’ 27.9. – ווגאס

יום שבת 28.9 – איסוף קרוואן ולינה בווגאס (סירקוס סירקוס)

יום א’ 29.9 – נסיעה לאגם פאוול

יום ב’ 30.9 – אגם פאוול

יום ג’ 1.10 – קניון אנטילופ + נסיעה לברייס

יום ד’ 2.10 – ברייס

יום ה’ 3.10 – נסיעה לציון

יום ו’ – 4.10 – ציון

יום שבת 5.10 – נסיעה ליוסמיטי לינה בדרך

יום א’ 6.10 –  יוסמיטי – האם קודם מריפוסה ואחר כך טיוגה?

יום ב’ 7.10 –  יוסמיטי

יום ג’ 8.10 –  יוסמיטי

יום ד’ 9.10 –  יוסמיטי

יום ה’ 10.10 – נסיעה לסאן פרנסיסקו

יום ו’ 11.10 – סאן פרנסיסקו

יום שבת 12.10 – סאן פרנסיסקו

יום א’ 13.10 – כביש מס’ 1

יום ב’ 14.10 – כביש מס’ 1

יום ג’ 15.10 – כביש מס’ 1

יום ד’ 16.10 – נסיעה ללוס אנד’לס – לינה באנהיים

יום ה’ 17.10 – דיסנילנד

יום ו’ 18.10 – יוניברסל

יום שבת 19.10 – החזרת הקרוואן

יום ראשון 20.10 – טיסה לישראל

אשמח מאוד להערות, חוות דעתכם והמלצותיכם לגבי המסלול.

האם זה נראה סביר?

כעקרון רצינו שהטיול יהיה נינוח ושיישאר מספיק זמן למנוחה, התברברות במידת הצורך וקצת שופינג.

כמו כן, אם יש לכם המלצות לגבי חניונים אשמח מאוד לשמוע.

תודה רבה לעונים,

טלי

שירליץ גדליהו מהגרעין jardine karnielr eden24h 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

אני הייתי מחזירה את הקרוואן כשמגיעים לסאן פרנסיסקו ועוברת לטיול עם מכונית ומלונות/איירבנב. לא רואה יתרון לקרוואן בערים הגדולות כמו סאן פרנסיסקו או לוס אנג’לס. רק “תיק” של חניה רחוקה והתניידות בתחבורה ציבורית ומוניות. 

tali ar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • tali ar
          tali ar @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

חשבתי על זה אבל אז נשאר לנו קרוואן לפחות משבועיים וזה מרגיש לי לפספס את כל הרעיון והחוויה של טיול בקרוואן. הסכמנו שבמידת הצורך “ננטוש” אותו לשני לילות במלון   ואז נמשיך עם הקרוואן. בכל מקרה הוא כבר הוזמן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @tali ar נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@tali-ar

סירקוס סירקוס מלון די נורא. אתם עוד עשויים לגלות שעדיף בקראוון…

מאחר ולוס אנג'לס אצלכם זה למעשה אנהיים. אני חושב שיחסית לא נורא רחוק מדיסני יש חניון לקראוונים ( אנחנו לא היינו עם קראוון אבל אלו שטיילו איתנו כן היו ואני זוכר שבדקנו)  . לגבי סן פרנסיסקו מסכים עם קודמתי- בקושי עם אוטו נוח להתנייד... אולי תחליפו בין לוס אנג'לס  לסן פרנסיסקו ואז תחזרו ממנה.

• jardine
              jardine @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

לגבי מלון בווגאס, לא רחוק מסירקוס יש מלון של הילטון עם חדרים די גדולים, מטבח ומקרר בגודל ביתי, נראה לי שיהיה לכם יותר קל להצטייד במלון כזה.

לא טיילנו עם קראוון, אבל יש לי הרגשה שיש לך מקום להוסיף עוד מקום לטיול, אולי סן דייגו לקראת הסוף.

ביום 29.9 אפשר לשלב ביקור אחר הצהריים בפרסת הסוס.

אגם פאוול – בסוף ספטמבר הטמפארטורות יכולות לנוע בין 20 ל-30 מעלות, ב-30 מעלות אין בעיה, אבל ב-20 מעלות נראה לי קצת קר להיות יום שלם על סירה, לפני היציאה לדרך כדאי לוודא מה הטמפרטורה אולי להחליף בגרנד קניון או סדונה.

2.10 ברייס – אם תתחילו יחסית מוקדם, לקראת אחר הצהריים המאוחרות אתם כבר יכולים להתחיל בתנועה לכיוון ציון, בכל מקרה אין צורך לשריין את 3.10 כיום שלם לנסיעה לציון.

tali ar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • karnielr
                karnielr @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

אתם מתכננים לעשות מסלולי הליכה רבים וארוכים? אם לא, יכול להיות שיש לכם קצת זמן מיותר ביוסמיטי. 

• tali ar
                  tali ar @jardine נערך לאחרונה על ידי

@jardine

הי,

לגבי ווגאס – הכוונה להיות ביומיים הראשונים באקסקליבר, ביום השלישי לאסוף את הקרוואן ולבלות את הלילה בחניון של סירקוס סירקוס ואז לצאת לדרך.

לגבי פאוול – באמת התלבטתי מה לעשות במקרה של מזג אויר לא נוח, הרעיון של סדונה דווקא יכול להוות פתרון ממש טוב. תודה על הרעיון.

• tali ar
                    tali ar @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

הטיסות כבר הוזמנו לכן יהיה מסובך לשנות.

• eden24h
                      eden24h @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

טלי 

גם אנחנו בתאריכים דומים עם קראוון, רק שלוקחים בלוס אנג'לס ומחזירים בסן פרנסיסקו ומשם אוטו בחזרה ללוס אנג'לס. 

החל מיוסמיטי יש לנו אותה חלוקה של ימים. 

לדעתי בהגעה ליוסמיטי מתחילים עם מעבר טיוגה וביציאה אפשר לעשות את שמורה מריפוסה שנמצאת בצד השני. 

התוכנית נראת טובה ומרווחת, גם זה שיש לכם יום שלם לברייס וציון מלבד עוד יום של נסיעות והגעה והתארגנות.. הלוואי שלנו היה את הימים האלה.. 

אתם מזמינים את הלינה מראש? כי אם לא, מקסימום תמשיכו הלאה אם מזג האויר לא יהיה מספיק טוב באגם פאוול. 

• tali ar
                        tali ar @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

הי עדן,

במקור תכננתי טיול עם רכב אבל התגובות שלך ושל רונה בפוסטים קודמים עשו לי חשק לקרואן. לכן בזכותכן או בגללכן אנחנו עם קרואן:-).

אני מאוד מתלבטת לגבי הזמנת מקומות מראש.

מצד אחד יש כמה חניונים שהייתי רוצה להזמין מראש, בעיקר בפארקים, ומצד שני רציתי להשאיר מקום לספונטניות או לשינויים בתכניות.

מה אתם מתכננים? יש מקומות שהוזמנו מראש?

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • eden24h

@tali-ar

שלחתי לך לפרטי הודעה

• tali ar

@eden24h

הי,

איך קוראים הודעה בפרטי? (סליחה על השאלה הטפשית).

Sailor eden24h 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Sailor
                              Sailor @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

בדף הראשי של האתר לוחצים על הפרופיל וברשימה שנפתחת פותחים “הודעןת פרטיות”

• eden24h

@tali-ar

כמו שאמרו לך, את צריכה להיות בדף הראשי של האתר (לא בפורומים), וללחוץ על העיגול של הפרופיל, ושם לבחור הודעות פרטיות

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

התעלמתם מהנושא של קולומבוס דיי. בכוונה?

בוגאס יש לכם יום וחצי. נחיתה אחר הצהריים אחרי טיסה ארוכה ועם ג’ט לג זה כבר סוף היום.  היום של לקיחת הקראוון – אני מניח שחצי יום יתבזבז על זה בקלות. יותר מזה, זו תחילת הטיול שבה הג’טלג יכה במלוא עוזו, ווגאס זו עיר של לילה. בעייתי משהו...

יומיים עד יומיים וחצי בסן פרנסיסקו זה ממש לא הרבה

וללוס אנג’לס – לא ברור כמה זמן בכלל יש מעבר לפארקים. כנראה ששני חצאי ימים? שוב מעט למדי. אגב, שוכרים רכב ליום האחרון?

בקיצור – אין לכם  כמעט ימים עירוניים (את פארקי השעשועים אני לא סופר כיום עירוני). זה לא טוב ולא רע אלא ציון עובדה

הזכרת טיול נינוח ושישאר מספיק זמן למנוחה. אז אני לא בטוח איפה זה נכנס פה. קודם כל כי כמעט כל יום עוברים מקום לינה (או עוברים קמפ). זה אומר שצריך כל הזמן להתקדם ואי אפשר לעצור למנוחה.

הזכרת שופינג – לא ברור לי איפה זה נכנס. אין שופינג באתרי הטבע. בלאס וגאס אתם מעט זמן בתחילת הטיול אז לא ברור אם יסתדר שופינג. בסן פרנסיסקו אתם מעט זמן אז חבל אולי לבזבז אותו על שופינג. כביש 1 זה שוב לא יעד טוב, ובלוס אנג’לס יש לכם מעט זמן.

אז אתם יכולים לנסות להשקיע כמה שעות שופינג בכניסה או יציאה מסן פרנסיסקו (על חשבון סן פרנסיסקו או כביש 1), או אולי השעות האחרונות בלוס אנג’לס. וזה בערך…

דיסני ויוניברסל יום אחרי יום זה קשה. זה אומר שאו שבלילה צריך לעבור מדיסני ליוניברסל אחרי יום מעייף בפארק, ועם קראוון עוד צריך להתמקם ללילה, או שנוסעים ליוניברסל על הבוקר במטרה להגיע מוקדם. בכל מקרה זה בעייתי למדי.

• rinisco
                                    rinisco @tali ar נערך לאחרונה על ידי

@tali-ar

היי, 

אנחנו נהיה כמה ימים מאחוריכם במסלול- גם עם קרוואן…

תקחי בחשבון שהסופ”ש של 11.10 (עד וכולל את יום שני 14.10) הם חג- יום קולומבוס. אתם גם בסן פרנסיסקו וגם על כביש 1, שווה להזמין מקום.

רינת

• rona.n
                                      rona.n נערך לאחרונה על ידי

הי טלי,

נראה מסלול בהחלט מרווח ורגוע (ניסיתי להבין איך יש לך כל כך הרבה ימים בכל מקום, ואז ראיתי שאני דחסתי באותו הזמן גם את סדונה, גרנד קניון וגם את סן דייגו)

לא מניסיון של אחרי הטיול, אלא רק משלב התכנון… נראה לי שביוסימיטי יש לכם יותר מידי ימים. אלא אם בא לכם ממש מסלולי הליכה של יום שלם… או לחילופין אולי אפשר לשלב את עיירות כורי הזהב שמצפון ליוסמיטי. (או להכניס בתחילת הטיול את סדונה והאיזור ואז הכל יזוז ביומיים קדימה)

בנוסף, אני מצטרפת להמלצה להזמין חלק ממקומות הלינה. בעיקר בסופי שבוע. אני הזמנתי כבר כמעט את כולם (חוץ מאלו שעוד לא נפתחו להזמנה), נכון שזה מוריד מהספונטניות, אבל זה יוצר שלד וסדר. והכל הוזמן עם אפשרות ביטול, אז אוכל להזיז תוך כדי (למרות שאני בספק...) עניין של גישה… בטיול עם משפחה וילדים מעדיפה כמה שפחות חוסר וודאות… (למדתי מהניסיון של רינת)

וגם תיכננתי כך שבחלק מהשמורות ישנים בחניונים של השמורה (שטוענים שהם היפים ביותר) ואז למחרת בחניון פרטי בו יש את כל החיבורים (ברוב השמורות חניוני הקרוואנים ללא חיבורים מלאים) וכך יש לי ימים לסירוגין ולא נוצר רצף של כמה ימים ללא חיבורים…

בנוסף, ממליצה לך להזמין את הסיור באנטילופ, כי נראה שהשעות הטובות(שעות הצהרים)  מתמלאות מהר. 

תהני מהתכנון… אצלי זה חלק בלתי נפרד מהחוויה 🙂

רונה

• tali ar

@eden24h

תודה רבה.

• tali ar
                                          tali ar @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

הי,

לא חשבתי על קולומבוס דיי. אני בהחלט אבדוק את העניין.

לבי יתר ההערות – אני באמת לא יכולה להתווכח עם מה שאתה אומר, טוב ששאלתי ואני שמחה שמגיבים:-).

תודה על ההערות.

יש לך המלצה איך והיכן לשנות?

תודה

• tali ar
                                            tali ar @rona.n נערך לאחרונה על ידי

@rona-n

הי,

התכנון הוא בהחלט חלק מהחוויה, אני נהנית מכל רגע.

מאוד התלבטתי לגבי סדונה וסן דייגו. רציתי לשלב אותן במסלול אבל חששתי שיהיה צפוף מדי.

לגבי יוסמיטי – אני לא באמת חושבת שנהיה שם 4 ימים. רציתי להשאיר איזה יום עודף באמצע הדרך (חשבתי שיוסמיטי זה איפשהו באמצע הדרך של הטיול) כך שאם נרצה להאריך קצת לפני או להקדים לסן פרנסיסקו שיהיה לנו זמן ואת האפשרות לשנות תכניות.

אני מאוד אשמח לשוחח איתך לגבי חניונים. 

בינתיים הזמנתי ללילה בווגאס, לאחר מכן אני מתכננת ליסוע ליומיים לכיוון פייג’ ללא הזמנת מקום.

בברייס הזמנתי חניון מסודר ורציתי להזמין גם ביוסמיטי ואני מתלבטת היכן. 

יש אפשרות ליצור איתך קשר ולדבר על זה?

תודה,

טלי

• 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון