אנגליה - עזרה בתכנון טיול לשלושה שבועות בקיץ
-
כשאתה מגדיר את זה ככה…
אשמח להמלצות חלופיות איך לחלק את 15 הימים אחרי לונדון והחזרה ממנצסטר לשנים עד שלושה כוכבים
-
מקפיצה…
לא מוצאת אלטרנטיבה הגיונית לתכנון המסלול. הנסיעה למלונדון לשמורת snowdonia אורכת למעלה מארבע שעות לפי גוגל , מסניון משפחתי עבורנו המשמעות יום מבוזבז אלא אם אמצא אתרים בדרך שמראש נתכוונן אליהם ויחלקו לנו את הנסיעות. לא פוסלת עצירה ללילה בדרך אם יש מקום מענין.
אשמח לעזרה!
-
-
אפשר לנסוע מלונדון מערבה עם עצירות באזור באת', סטונהנג' או אפילו לעצור לימים ספורים של כוכב באזור זה, אחר כך כמה ימים בדרום וויילס, וממנה לכמה ימים בצפון וויילס.
-
הנסיעה מהקיטסוולדס לוינדרמיר באגמים לפי גוגל היא 4 שעות וקצת
אפשר לעצור בדרך ליום יומיים בפיק, או בליברפול
-
אמנם עוד לא עשיתי טיול באנגליה (פרט ללונדון) אלא עכשיו מתכננת אותו לקיץ, אבל חייבת להגיד- מי אמר שחייבים את וויילס ואיזור האגמים בטיול לאנגליה? דווקא מתמונות ומסרטונים שראיתי בגוגל, קיבלתי תחושה שהטבע שם הוא לא כמו הטבע של אוסטריה ושוויץ (ואני לא מדברת רק על האלפים) ולכן אני דווקא מחפשת את הנופים שיותר מאפיינים את אנגליה.
כך יצא שכרגע אני מתכננת פרט ללונדון, לשהות 5 לילות בקוטסוולד ו-4 לילות ב-DORSET (Weymouth ). את הרעיון לאיזור קיבלתי מגולשים ב-Tripadvisor (טיול של שבועיים).
התרשמתי שיש שם משהו קצת אחר, קצת שונה וגם כמובן יותר קרוב.
אולי אני טועה בהתרשמות שלי אבל הנה עוד הצעה….
-
אני חושבת שדורסט זה אזור נהדר אבל לא הייתי בוחרת בו בטיול שאמור להגמר במנצ׳סטר משתי סיבות: א. זה לנסוע דרומה במקום צפונה, הפוך מהכיוון ש״צריך״ להתקדם אליו. ב. בצפון יש נופים דרמטיים יתר זה לא האלפים, אבל ההרים גבוהים יותר ולכן אפילו הנופים של הכפרים ושל השדות הם מרשימים יותר. בעיני דורסט יכול להיות חלופה מצוינת לקורנוול (מאוד דומה אבל חצי מהמרחק) ויכול להיות חלופה טובה לחופים של דרום וויילס. בעיני דווקא הקוטסוולדס הוא אזור עם קצת מוניטין יתר. הוא יפה אבל לא מעניין במיוחד וכפרים כמו שבו אפשר למצוא בהרבה מקומות אחרים. למשל בדורסט.
אני לא הייתי משקיעה שבוע בקוטסוולדס, אלא אם מחפשים טיול מאוד מאוד רגוע שהוא יותר חופשה מטיול. לדעתי כמה ימים באזורים הצפוניים ומשם להמשיך צפונה.
-
אוקי פיספסתי את הנתון של סיום הטיול במנצ’סטר. יש בזה משהו.
אהבתי את התיאור של -חלופה לקורנוול בחצי מהדרך. זה בדיוק מה שה שחשבתי לעצמי.
-
בהחלט שאיזור האגמים אינו האלפים או איזור האגמים האוסטרי. אבל אין בעובדה זו כדי להקטין במאומה את יפי האיזור. הנוף אנגלי מאוד אבל דרמטי הרבה יותר. בעיני, הנוף של איזור האגמים הוא מהיפים שהייתי בהם, כולל האלפים השוויצרים והצרפתיים. הכי יפה בעיני הוא לראות את השדות הטיפוסיים לאנגליה מלמעלה.
דורסט נמצא חזק ברשימת היעדים שלי.
אבל לטעמי, איזור הקוטסוולדס המורחב מכיל המון מקומות לטיול ואינו מוערך יתר על המידה. במיוחד אם מכלילים את העיירות שבסביבה ואינן רחוקות כמו סולסברי, סטרטפורד, סטונהג ונוספים.
-
הקוסטוולדס פחות מוערך ע”י חברי האנגלים, נחמד בפיהם, אך לא יותר מזה.יעד הטבע העיקרי לאנגלים בווילטשייר הוא ווסט ווילטשר דאונס בדרום מערב ווילטשייר, מערבית לסולסברי וצמוד מדרום לטיסברי.
זה “אזור יופי טבעי” (AONB) שעיקרו טרשים (MOORS). בגלל הטרשים הוא אזור טבע לא מופרע, גן עדן לצפרים, חובבי צמחים, רכיבה על סוסים ונוף טבעי.
מאזור זה הן צוקי דבון והן דורסט נחשבים כיעדים לטיול יום.
-
יש כאן הרבה עניין של טעם אישי. באזור האגמים לא הייתי, וגם הוא פחות מתאים לטיול בשירשור הזה. אבל בצפון ויילס הייתי בקיץ האחרון – ולדעתי הנופים בסנודוניה לא נופלים מנופים אחרים באירופה, כולל האלפים.
-
הכול כאן עניין אישי וסובייקטיבי

מדוע לדעתך איזור האגמים פחות מתאים לטיול מסוג זה?
המרחק מאיזור הקוטסוולדס או דבון (ובכלל דרום מזרח אנגליה) לצפון וויילס ולאיזור האגמים הוא זהה ! סביב 4 שעות נסיעה נטו עם אפשרויות רבות לעצירה בדרך.
המרחק מהאגמים ומצפון וויילס חזרה למנצ’סטר גם הוא זהה – סביב 1.5 שעה.
את אלטון טאוורס ניתן לעשות בדרך , לשני המקומות.
ואגב – פרט לאלטון טאוורס, דעו לכם שיש פארק אקסטרימי נוסף באנגליה – בסמוך ללונדון בשם thorpe park. וכן פארק קצת פחות אקסטרימי שנקרא Chessington. כולם ברמה גבוהה מאוד! (פי כמה וכמה מאשר הנחמדים שלנו).
אני באופן אישי אהבתי יותר את איזור האגמים מאשר את צפון וויילס (המהממת לחלוטין)
לתחושתי, צפון וויילס מגוונת יותר לטיולים במיוחד עם ילדים. ומצד שני, הנוף באגמים מרשים יותר וגיוון המסלולים גדול יותר.
-
לפי דעתי מה שיפה בקוטסוולדס זה הכפרים העתיקים. הנופים יפים אבל נופים של שדות ירוקים עם גדרות אבן וכבשים יש בכל בריטניה, ואלה של הקוטסוולדס לא יוצאים דופן. אף על פי שהכפרים יפים, הם מאוד ממוסחרים, ובכל מקרה לא מבקרים ביותר מ-2-3 כי זה די אותו דבר. עוד ״בעיה״ עם האזור הזה היא שהוא מאוד גדול. יש מעל שעתיים נסיעה מהאזורים הצפוניים לאזורים הדרומיים. כלומר,אם התמקמת באזור stow on the wold או ברודווי בשביל גישה נוחה גם לסטראטפורד ולווריק אז יש לך מעל שעתיים נסיעה לכיוון בשביל באת׳ ועל אחת כמה וכמה סטונהנג׳. זה לא אומר לא לבקר אבל זה כן או ר שצריך לקחת בחשבון מה בדיוק מתכננים ב״קוטסוולדס״.
-
צודקת מאה אחוז..
אגב, זה בדיוק מה שאני עשיתי בזמנו – ישנתי לילה אחד בסטואו ואחד בבאת’.
אבל אני מניח שמשפחה תישן במקום אחד במשך אותו שבוע. וחשוב לדעת שנסיעות יהיו לשעתיים לכל כיוון. בהחלט הערה חשובה ובמקום
-
שלום לכל השותפים בשרשור
אתחיל בלהודות לכולם נתתם לי המון רעיונות וכיוונים. נראה לי שלאנגליה עוד נחזור. אבל בשלושת השבועות העומדים לרשותנו (21 לילות) צריך לבחור ולוותר על חלק.
השיקולים – אנחנו אוהבים מסלולי טבע, הילדים מבקשים לשלב גם אטרקציות פארקים ומסלולי חבלים.
כזכור – נוחתים בלוטון ב18/07 חוזרים ממנצסטר08/08
1-4 – לינה וטיול בלונדון (יש לנו 3 ימים מלאים בלונדון)
5-11 – שכירת רכב בלונדון,נסיעה לפארק הארי פוטר. לינה בצפון ווילס לשבוע
12-17 – אזור הפיק דיסטריקט כולל יום בפארק אלטון
18-21 לינה באזור האגמים
טיסה חזרה ממנצטסר (נסיעה באותו היום מאזור האגמים הטיסה ב13 בצהריים)
אפשר כמובן להחליף את הסדר בין הפיק לאגמים – אבל מכיון שהבנתי שאזור האגמים יותר מתאים למסלולי הליכה כמו צפון ווילס חשבתי לשלב באמצע אזור עם יותר חלופות של פופולריות זולה.
אשמח לדעתכם.
-
מה מושך אתכם בפיק דיסטריקט?
יש באיזור שלל אטרקציות תרבותיות וקצת פחות של טבע. אתם מקדישים לו זמן רב. האם קראת לעומק את מה שיש באיזור?
לטעמי, ללונדון הקדשתם ממש מעט מדי זמן.
-
היי,
מכיון שאנחנו עם ילדים החלטנו להסתפק בשלושה ימים מלאים בלונדון ולהשאיר טעם של עוד
חייבת להודות שלא חקרתי לעומק,מכיון שהטיול עוד חודש ואני לחוצה לסגור את הלינות.בינתיים סגרתי רק לונדון.
את אזור הפיק בחרתי מכמה סיבות קרוב לפארק אלטון ,יש עליו די הרבה סיפורים בפורום וקרוב למנצסטר נקודת הסיום...
חשבתי להקדיש יותר ימים לאגמים ולקצר שהיה בפיק אך הלינות באגמים נראות לי ממש יקרות .
-
בעיניי עם כל הלחץ עדיף לקרוא לפני שסוגרים לינות, אלא אם הלינות עדיין ברות שינוי. יכול להיות שמקריאה תגלי שאת בעצם רוצה טיול שונה או יותר/זמן פחות במקום מסוים. גם בעיניי 3 ימים בלונדון זה לא “טעם של עוד” אלא די כלום. יש בה כל כך הרבה. בנוסף, נדמה לי (אולי זה רק התחושה המוטעית שלי) שהפיק דיסטריקט הוא יותר ניסיון לקבע את פארק אלטון במסלול… אולי כדאי לחשוב אם יש פארקי שעשועים אחרים, או אם הנסיעה לפארק לא בהכרח מחייבת “עוגן” וטיולים באזור של כמה ימים על חשבון מקומות אחרים.
-
לגבי הפיק דיסטריקט:
יש את האזור שנקרא “פיק דיסטריקט”. אבל כאשר אנחנו מגיעים לטיול משפחתי בסיגנון כוכב, אנחנו בדרך כלל מתייחסים לא לאזור גאוגרפי תחום אלא לכל המרחב שנמצא מסביב למקום הלינה ברדיוס מסויים. למשל למשפחה שלי מתאים רדיוס של עד שעה וחצי. אני מתייחס לאזור הפיק במובן הרחב – כל המרחב שאפשר להגיע אליו בעד שעה וחצי נסיעה מאזור אשבורן.
יש כאן הרבה התנגדות לאזור הפיק, אולי בגלל שמבחינת טבע יש אזורים עם נופים מרשימים יותר. זה אולי נכון, למרות שיש בפיק כמה מסלולי טבע יפים. אבל טבע זה לא הכל… בכל מקום באנגליה יש אטרקציות לילדים – אבל נדמה לי שבאזור הפיק יש מקבץ עצום של כאלה. כאשר עשיתי תוכנית בקיץ הקודם מילאתי בקלות 3 שבועות של טיול רק בפיק, ומתוך זה בחרנו אטרקציות לשבוע… כל מי שכתב כאן שאזור הפיק הוא פחות לטבע מתעלם משפע האטרקציות באזור.
זה לא רק פארק השעשועים אלטון. הנה מקבץ אקראי מתוך הזיכרון שלי על אטרקציות:
פארק שעשועים אלטון
פארק מים אלטון טאוארס (מתחם סגור ומקורה)
הרבה פארקי חבלים באזור
מגלשות הרים
ראפטינג, קיאקים, אבובים, קניונינג
מקומות ששם אפשר לעשות פעילות משפחתית של ירי בחץ וקשת
סירות תעלה שאפשר לשכור לשייט קצר של 3-4 שעות עד יום שלם
רכבות קיטור היסטוריות
מערות עם שיט בתוכן
טיולי אופניים לאורך אגמים או מסלולי רכבת ישנים
מרכז סקי בשלג מלאכותי – Stoke Ski Centre
פארק הקופים בטרנטהאם
2 מוזיאונים פתוחים שקיבלו המון המלצות (היינו רק בבלאק קאנטרי)
גני חיות, ספארי
בירמינגהאם – לגולנד, העולם של קדבורי
וזה רק מבחר קטן ממה שיש שם...
-
התייחסת לזה שאתם מחפשים הרבה טבע. הפיק בהחלט מתאים ונהדרהלטיול כפי שעמיחי פירט ככ יפה,
אבל מבחינת טבע כאמור הוא פחות מרשים.
אלטון טאוורס הוא במרכז אמגליה כך שיכול להתאים לעצירה בדרך מלונדון צפונה גם מבלי להתמקם בו למשך שבוע.
וכאמור גם סביב לונדון יש פארק שעשועים ברמה דומה - פארק ת'ורפ.
אני באופן אישי פחות נמשך לאיזור הפיק. אבל בהחלט יכול להיות שעבורכם זה יהיה טוב. לכן ממליץ מאוד לקרוא אם המקום מדבר אליכם או פחות ולפי זה לבחור מקום.
אני, הייתי מגדיל ביומיים את לונדון, ומוסיף עוד כמה ימים סביב האגמים, בהנחה שטבע זה מוקד המשיכה המרכזי שלכם