התלבטות לגבי פיזור ימים
-
היי כולם,
תכננו טיול למערב עם קפיצה לניו יורק בסופו. רקע- זוג צעיר (ללא ילדים), רוצים לאזן בין נופים וטבע לערים מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר.
התכנון בגדול- נוחתים בסן פרנסיסקו-3 ימים, יוסמיטי- 3 ימים, כביש 1 (מונטריי, כרמל, ביג סר)-3 ימים, לוס אנג’לס (כולל פארקים)-4 ימים, סן דייגו (כולל עולם המים)- 3 ימים, לאס וגאס יומיים והפארקים (ברייס, ציון והגראנד קניון)-3 ימים, משם טיסה לניו יורק- 9 ימים.
נראה לנו ש9 ימים בניו יורק הם קצת הגזמה וחשבנו לקצץ מהם יומיים (להשאיר 7 ימים בניו יורק) ולכן להוסיף את היומיים האלה במערב.
מתלבטים אם להוסיף יומיים בנאפה/סוסליטו/ברקלי/פארק סאקויה (האם בכלל כדאי אם עושים יוסמיטי) או שבכלל להוסיף את הימים האלה בעיר או פארק שכבר תכננו להגיע אליהם?
נשמח מאוד לתובנות
-
לגבי סוסליטו – לפי דעתי אפשר להוסיף אותה לביקור של 3 ימים באזור סן פרנסיסקו, ביוסמיטי ונאפה לא ביקרתי עדיין.
את הימים שרוצים להוריד מניו- יורק אפשר להוסיף לטיול באזור המדבריות, כגון: סדונה ופייג׳
אתם כותבים יומיים וגאס, זה כולל נסיעה באותו יום מסן דייגו או שאתם סופרים לילות?
-
יומיים ווגאס כולל את יום הנסיעה מסאן דייגו? אם כן, הייתי מוסיפה את היומיים הנוספים בווגאס, ובאחד מהם יוצאת מחוץ לעיר לסכר הובר ועמק האש.
-
אנחנו מתכוונים לטוס לבאפלו אחרי הטיול במערב, להיות יום וחצי במפלי הניאגרה ולנסוע דרך אגמי האצבעות למנהטן (עוד יומיים).
במנהטן נהיה עוד 4 וחצי ימים.
-
היומיים בוגאס כוללים את הנסיעה מסן דייגו
-
אני הבנתי מהרבה אנשים שאין הרבה מה לעשות בוגאס חוץ מלהסתובב קצת בסטריפ בין המלונות ולכן חשבנו שהיומיים בוגאס יספגו את הנסיעה מסן דייגו (שגם ככה תהיה בשעות היום, ויפנה את הערב לעיר). הגזמנו? כדאי לתת לעיר יותר?
-
אנחנו מאד אוהבים את ווגאס. מנצלים את הזמן לקצת מנוחה, בריכה, קזינו, קניות, מסעדות משובחות, צפייה במופעים ולא מעט הסתובבות. אנחנו כבר לא בגיל אבל יש גם מסיבות בריכה נחשקות ומועדוני לילה. יש לא מעט מה לראות ולעשות, ולטעמי יום וחצי זה ממש מעט.
קחו גם בחשבון שהמפה מטעה ולמרות שנראה שהמלונות קרובים אחד לשני, הם לא. בנוסף למלונות יש אטרקציות כמו רחוב פרימונט, מופעים כמו סירק דה סוליי, מוסיקה או קוסמים, מסעדות משובחות, אטרקציות אקסטרים כמו אומגה ורכבות הרים משוגעות, מוזיאונים ייחודיים ועוד...
אני הייתי מוסיפה את היומיים הספייר בווגאס, או אולי יום בווגאס ויום נוסף לטיול המדברי.
-
וגאס זה או שאוהבים או שלא. אני באופן אישי לא סובל את הקיטצ הזה ולילה אחד לשוטט שם מספיק לי. אבל אני מכיר הרבה יותר אנשים ממני שמאוד מאוד אוהבים את וגאס - הופעות, שיטוט, קניות וכ'ו. ויכולים לבלות שם ימים. תלוי כמה טוב אתם מכירים את עצמכם על הסקאלה....
-
לגבי כביש מספר 1 שלושה ימים מראים לי הרבה לנקודות שציינתם. מונטריי וכרמל ממלאות יום, בדרך לביד סר הייתי עוצרת בפוינט לובוס, מורו ביי, קמבריה והייתי סוטה קצת מהכביש ומבקרת גם בסולוונג.
-
ממליצה להוריד יום מכביש אחד או פשוט למלא אותו ביותר תוכן?
-
לא מתווכח עם כל מה שנאמר פהרק לחדד – 9 ימים זה לא הגזמה לניו יורק. זה אכן הרבה ביחס למקובל לטיול ראשון, אבל בהחלט לא תשתעממו ב-9 ימים
ועוד הערה חשובה:
אתם סופרים ימים ברוטו. הזכירו לכם את זה כבר בהקשר של סן דייגו ולאס וגאס, אבל זה מכון בכל מקום. המעברים לוקחים הרבה זמן.
טיסה מהמערב למזרח לוקחת בגדול יום שלם. אם טסים מניו יורק בצהריים – זה יום שלא מטיילים בו בכלל. אם טסים מניו יורק בערב – זה חצי יום בניו יורק (מתחילים להתגלגל 4-5 שעות לפני הטיסה). מסן פרנסיסקו ליוסמיטי זה קרוב לחצי יום של נסיעה, וכך גם מיוסמיטי למונטרי ועוד ועוד ועוד.
-
לא מניסיון, רק מתכנון לזמן זהה באותה תקופה. אם היה לי זמן מיותר כמו אצלכם, אולי כן הייתי משאירה זאת במזרח. באוקטובר זה השלכת במזרח. אולי תצאו מניו יורק ל-3-4 ימים לטיול לכיוון מפלי הניאגרה וטיול שלכת באיזור? רק זורקת כיוון חשיבה נוסף...
-
גם אני חשבתי על זה (ומראש רציתי לכוון לטיול שלכת במזרח אבל אני יוצא מנקודת הנחה שכנראה נחזור לארה”ב ואז נעשה את הצד המזרחי ולכן מעדיף למצות (עד כמה שאפשר במגבלת הזמן) את המערב.
-
למלא בתוכן
-
ניראה לי שקודם כל צריך להכניס לתוכנית את הנסיעות ( והטיסות ) כדי שתוכלו לראות באמת כמה זמן יש לכל מקום.
המקום שבו הכי חסרים ימים זה הפארקים המדבריים , 3 ימים לא מספיקים ( כולל נסיעות )
הייתי מוסיפה ימים מוסיפה את סאדונה ופייג -
בבוקר חם וניתן לבלות בבריכה. העיר מתעוררת רק בערב.
בערבים מטיילים בין המלונות בסטריפ. ממליצה 2 -3 ערבים בוגאס. אחד לחלק הצפוני של הסטריפ והשני לחלק הדרומי שלו ( אפשרי בערב אחד אך צפוף מאד) . ערב נוסף ניתן להוסיף לדאון טאון השוקק והסואן.