גראנד קניון- סדר בבלאגן
-
שלום לכולם,
קראתי בלוגים רבים ונהיה לי קצת סלט בעניין הגראנד קניון.
מתוכננים לצאת ב 1.8.19 מוגאס דרך סכר הובר לגראנד קניון- ביקור ראשון
השקיעה סביב השעה 19:30- באיזו תצפית כדאי להיות בשקיעה? או שכולן נראות פחות או יותר זהות?
למחרת, 2.8.19, ביקור מלא- אילו מסלולים מומלצים? איזה שאטל לקחת? האם סרט האיימקס כדאי?
אתמול שוחחתי עם חברה שאמרה שאסור להפסיד את ה Skywalk בגראנד קניון.
משיטוט באתר- 70$ התענוג. האם באמת כדאי? (זוג+ 3 בוגרים)
האם מישהו יכול בבקשה לעשות לי סדר?
תודה מראש,
שלומית
-
היי הפארק הלאומי הוא בגדה הדרומית.
סקיי וולק הוא בגדה המערבית בתחום שמורה פרטית והוא קרוב יותר לוגאס מהדרומי.
המרפסת בסקיי וולק לדעתי לא להיט ולא שווה את ההשקעה הכספית.
אם צריך לבחור אז לדעתי תבחרו לפי כיוון המשך הטיול.
לטעמי הקטע היפה ביותר הוא בדרומי כשנכנסים מכיוון מזרח ויש בכניסה לפארק נופים מדהימים למרחקים
-
-
התצפיות הטובות ביותר לשקיעה הן HOPI POINT ו-YAVAPAI POINT.
ה-SKYWALK לא נמצא בשטח של הנשיונל פארק, זה שטח פרטי של שמורה אינדיאנית במרחק כשעתיים וחצי מוגאס. נוהגים לקרוא למקוםפ GRAND CANYON WEST
ה-IMAX חוויה נחמדה מאוד
מסלולים לא עשיתי כי אנו סובלים מפחד גבהים, יש כמה, אפשר להתייעץ עם הריינג’רים במרכז המבקרים
לגבי השאטל לא יכול להגיד לכם, כי כל הפעמים עשינו זאת עם רכב (לא עונה), בעונה מומלץ להשתמש בשאטל בגלל שקשה למצוא מקומות חניה. אפשר לראות באתר הרשמי שהקיץ יפעלו שם 4 שאטלים, כפי שכתבתי, תיכנסו למרכז המבקרים ותקבלו הדרכה מצוינת בהתאם להרכב המשפחתי שלכם.
-
ל-SKYWALK ? לחפש GRAND CANYON WEST RIM. זה מחייב עיכוב לא קטן מהדרך מוגאס לגרנד קניון נשיונל פארק
-
בזמן ביקורי (בסוף ספטמבר) לא היתה אפשרות לבקר בחלק המערבי של הפארק (הגדה הדרומית), שמתחיל מסוף איזור הלודג’ים, אלא בשאטל האדום. באותו זמן, הסתדרתי בצורה סבירה עם חניה בפארק. האיזור הבעייתי ביותר היה באיזור הלודג’ים כאשר חניתי לפני לקיחת השאטל האדום. -
גם כך השאטל נוח, לא צריך לשבור את הראש היכן להחנות את הרכב ליד התצפיות
-
קודם כל תמיד מומלץ לשאול את הריינגרים לגבי נקודות תצפית לזריחה ושקיעה. בעקרון אם אתם לנים בפארק כל נקודה לאורך המצוק היא קרובה ומתאימה לתצפית. יש במרכז המבקרים המרכזי מעין ״תחנה מרכזית״ של השאטלים ובכל תחנה יש שילוט מאוד ברור לגבי נקודות התצפית שהשאטל עוצר בהן.
הייתי גם בפארק עצמו וגם בsky walk. לטעמי זה עוד מאותו דבר. אם אתם בפארק המרפסת מיותרת לדעתי.
-
@reuben13 אמר:
מסלולים לא עשיתי כי אנו סובלים מפחד גבהים
אשמח אם כך לחדד נקודה, לעשות רק כמה תצפיות כמה זמן זה יקח? 5 שעות?
-
יש מסלול מאוד קל שעובר לאורך השפה הדרומית של המתלול (south rim) והוא יחסית קצר. כמו כן אפשר לנסוע בשאטל למספר נקודות מעניינות -לא אמור לקחת יותר מחמש שש שעות.
-
הפארק הלאומי משתרע גם בסאות’ רים (אריזונה) וגם בנורת’ רים (יוטה).
הנורת’ רים מרשים לא פחות אבל לא מפותח, עם מינימום פיתוח תיירותי שמתאים בעיקר למי שעושים שם טרק.
יש נקודות בנורת’ רים שהן נגישות לרכב מיוטה.
-
שאלו לגבי הגדה הדרומית ולגבי המערבית.
זה נכון שיש גם גדה צפונית אבל היא לא רלבנטית למי שבא מוגאס מדרום כפי ששאלו.
מעבר לכך ולטעמי לפחות הגדה הצפונית היא המומלצת פחות עקב ריחוקה מהקניון והתצפית הפחות טובה.
-
ואני אוסיף את שני הסנט שלי
פעמים רבות אנשים מתאכזבים מהגרנד קניון. העובדה שהוא מרוחק מריכוזי אוכלוסייה ו”קשה” להגיע אליו, בתוספת העובדה שמרבית האנשים רק עוברים מתצפית לתצפית – גורמת למקום להיות מאכזב באופן יחסי.
בסקר שערכתי כאן באתר לפני מספר חודשים, הגרנד קניון הגיע למקום 32 מתוך 38 פארקים לאומיים בארה”ב.
אז למה אני מאוד אהבתי אותו?
לא הסתפקנו בתצפית בלבד – ומכיוון שהיה לנו רק יום אחד לטייל בו, צפינו בו מלמעלה (הן בשקיעה של יום קודם והן בבוקר של אותו יום) והתחלנו לרדת למטה.
חשוב לדעת שהמסלול למטה מתאים למיטיבי לכת בלבד והוא לוקח יום אחד (מאומץ ביותר!) או שניים כולל לינה למטה. לדעתי זה ככל הנראה אחד הטרקים היפים שיש. לנו היה חצי יום בערך ולכן ירדנו כשליש גובה ועלינו בחזרה. לא היה קל! אבל מאוד יפה.
ניתן לראות תמונות באלבום תמונות זה בעמודים 62-68
-
אהבתי את רעיון תמונות הצלליות.

-
אני לא מבין את המתאכזבים מהגראנד קניון. זה פארק יפיפיה לטעמי. נכון, אם לא עושים טרק אז רוב מה שרואים זה תצפיות, אבל התצפיות דרמטיות ומרשימות מאוד (בעיקר אלו שרואים מהן את הנהר) והעוצמות של הקניון מלהיבות. מי שלא חובב נוף מדברי עשוי להתאכזב, אבל אני נהניתי מאוד (לא ברמה של ילוסטון, שהוא באמת ההיילייט מבין כל הפארקים שביקרנו בהם, אבל גבוה מאוד בדירוג ההנאה).
צריך להגיע עם ציפיות ריאליות. לא כל הפארקים הלאומיים מציעים מגוון נופים ואתרים לבקר בהם במרחק שאטל קצר ונוח.
-
תודה! אני מחייך לי פה בהנאה.
אין לי כרגע אפשרות ליותר מתצפיות, אז עשית לי את השבת
-
יצא לנו השנה בפעם ראשונה לא להסתפק בתצפיות ולרדת לטיול יומי יפה מאוד ״כמעט״ עד למיים בנקודה
Bright Angle point.
זה נותן זווית אחרת על הקניון שהוא ללא ספק מקסים גם מהרבה נקודות תצפית. גם התצפיות של הנאבחו המסכנים שגובים דולרים ספורים או מבקשים תרומה ומנסים למכור כמה תכשיטים בגישה המזרחית לפארק כשהקניון עוד בעומק נתפס הינן יפות לטעמי.
כמה תמונות מהטיול היומי

-