שירות VIP בנתב"ג
-
מישהו השתמש בשירות VIP בנתב”ג – כזה שעוברים באמצעותו את הבידוק והדרכונים מהר יותר?
זה משתלם למשפחה?
-
לא מניסיון
אבל זה לא קצת כמו לשאול אם מחלקה עסקית משתלמת?
למי שיש כסף, ומוכן להשתמש בו בשביל שיהיה לו נוח – מזמין כרטיס בביזנס, מזמין סוויטה במלון, אוכל במסעדות גורמה ולוקח שירות של VIP בנמל.
למי שלוקח כרטיס בלואו קוסט, כדי לחסוך עוד כמה $$, כנראה לא יקח שירות כזה.
אז משתלם זה עניין מאוד אישי.
-
מכירה משפחה שהשתמשה בזה, היו מרוצים.
-
למי שחשוב לא לעמוד הרבה מאוד זמן בתורים שיש ביולי אוגוסט בשדה התעופה, החל מהבידוק, ובהמשך הצ’ק אין, זה משתלם. כלומר, באמצעותם באמת מדלגים על התור הזה. יכול לחסוך כשעה וחצי בימים העמוסים.
הם לא יכולים לחסוך את הבטחון למיטב זכרוני.
-
למי שחשוב לא לעמוד בתורים, נסו לנסוע בשישי בלילה או שבת במהלך היום. פחות אנשים.
-
האם ביציאה מהארץ? בכניסה לארץ? שניהם?
גם ביציאה וגם בכניסה יש כמה רמות של שירות ובכמה רמות של מחירים,
אפשר גם להוסיף הסעה הביתה, אולי גם כן רלוונטי?
בקיצור צריך להיות יותר ספציפיים בשאלה,
האם כדאי? כל אחד והתמחור שלו לכדאיות.
אני הייתי בודק הפרש מחיר ושירות מול מחלקת עסקים, יכול להיות שיתברר ככדאי יותר.
-
אז אולי הייתי צריכה להוסיף, למי שחשוב לא לנסוע בשישי בלילה או שבת במהלך היום, וגם לא רוצה לעמוד בתורים הארוכים ביולי אוגוסט...
-
כמה עולה התענוג? -
מ- 160$ והלאה, תלוי בחברה(יש 3 חברות מורשות), שווה בשביל להרגיש 30 דק' כמו אוליגרך.
* יותר זול לשבור רגל ולטוס (השירות בחינם)

-
160 דולר זה בהחלט סכום מעניין.זה מספיק גבוה כדי שרובנו לא נחשוב שזה שווה את בכסף, אבל גם מספיק נמוך שלא רק אוליגרכים יכולים לשלם אותו.
אם אני משווה 160 דולר לשווי של שעה עבודה שלי, או אפילו שלי ושל אישתי ביחד אז ברור ש(לצערי) זה פינוק מיותר. אבל זה לא רק שווי שעת עבודה:
אם למשל מדובר על טיסת בוקר מוקדמת, והשירות הזה שווה לי עוד שעת שינה שבתורה תקנה לי עוד זמן לטייל ביעד בערב – זה נשמע פחות יקר
אם השירות הזה יאפשר לי לא להפסיד פגישה חשובה או משהו בסגנון ביום הטיסה, זה שוב עשוי להיות משתלם
אבל סתם ככה לטיסה בצהריים למשל כשהשאלה היא אם חצאת מהבית ב-9 או ב-10 בבוקר? כנראה שלא משתלם לי
-
יש גם שירות הסעה עד המטוס, אבל ברגע שתתיישב במושב הצפוף בטיסת ה"לואו קוסט", ה"אוליגרך" יעלם מיד(כמו בסיפור סינדרלה).
שכחת להכניס לחישוב את זמן ההגעה לנמל בימים ושעות שונים - פקקים בכביש, בקיץ - שלוש שעות(אולי קצת פחות) המתנה רק בתור לצ׳ק-אין…
* גם הפטנט של לטוס בימי שישי-שבת בתקופות מסויימות, לא עובד.
כל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם כספו.
-
וואו, זה ממש מחיר מופרך בשביל לחסוך תור, לפחות לנו פשוטי העם שטרם זכו בלוטו. לא פעם הטיסה שלי היא זולה יותר מהסכום הזה...
-
ואם לא קונים לוטו(ומצפים לזכות מתישהו), חוסכים עוד יותר.
-
על זה, המלאך שמביא את הבקשות מהכותל שאל את אלוהים: יש אחד שכבר שנים מבקש כל שבוע לזכות בלוטו, תן לו פעם.ענה לו אלוהים, הייתי נותן לו אם הוא היה קונה לוטו.
-
ואם לא תסע עד הכותל, תחסוך עוד 50 ₪ (בלי שתיה+אוכל).
-
אני לא בטוח שהמחיר מופרך. לאדם אחד זה מאד יקר, אבל למשפחה עם 5 נפשות למשל מדובר על 30 דולר לאדם.למשל פעמים רבות מוזכר פה בפורום אנשים שקונים כרטיס טיסה יקר יותר ב-30 דולר ויותר רק כי השעה טיפה יותר מתאימה (לא מדבר על בוקר מול ערב אלא על 5 מול 6 בבוקר).
אותם אנשים שיעדיפו מונית מהשדה לעיר ולהיפך ב-50 אירו ויותר במקום אוטובוס בזול יותר או אפילו בחינם עשויים להיות מוכנים לשלם סכום כזה כדי לקצר את התור
הרבה – כן . מופרך – לאו דווקא
-
חשבתי שזה מחיר לאדם, לא? אחרת מה מונע מחבר’ה להתאגד ולשלם ביחד כעשרה אנשים?
לי זה מופרך, ביחס לתמורה וביחס לעלות (לאדם). אם מישהו רוצה לשלם על זה, זו מדינה חופשית.
-
כשמדובר על שישה חברים שמשתמשים בשירות, החישוב שלך יכול להיות נכון, כשמדובר על משפחה, הכסף מגיע ממקור אחד/שניים, אין חלוקה לחמש/שש נפשות.
וכמו שציינו קודמי, כל אחד יעשה עם כספו, מה שהוא רוצה (גם לקנות סנדביץ׳ ובקבוק מים בנתב"ג).
חופשה נעימה.
-
@אנשיםטובים אמר:
אני לא בטוח שהמחיר מופרך. לאדם אחד זה מאד יקר, אבל למשפחה עם 5 נפשות למשל מדובר על 30 דולר לאדם.למשל פעמים רבות מוזכר פה בפורום אנשים שקונים כרטיס טיסה יקר יותר ב-30 דולר ויותר רק כי השעה טיפה יותר מתאימה (לא מדבר על בוקר מול ערב אלא על 5 מול 6 בבוקר).
אותם אנשים שיעדיפו מונית מהשדה לעיר ולהיפך ב-50 אירו ויותר במקום אוטובוס בזול יותר או אפילו בחינם עשויים להיות מוכנים לשלם סכום כזה כדי לקצר את התור
הרבה – כן . מופרך – לאו דווקא
מסכים איתך שהמחיר למשפחה איננו בהכרח מופרך, בזמנו היה שירות “טרום טיסה” (שהפך לשירות בתשלום) שנתן רק חלק מהשירות המוצא כאן והיו אנשים שהשתמשו בו.
מה שלדעתי מופרך זו העובדה שאנחנו כאזרחים משלמי מיסים בכלל ומס נמל בפרט חושבים שבסדר שיתנו לנו שירות קלוקל (למשל במקרים בהם מחכים בצ’ק אין פרקי זמן מאוד ממושכים, או תורים ארוכים בבקורת הדרכונים ומכונות אוטומטיות תקולות) ואז יציעו לנו שירות סביר בתוספת מחיר. מופרך שאנחנו חושבים שהפתרון הוא לא דרישה שנקבל שירות סביר אלא שהמדינה ויזמים פרטיים יעשו עוד קופה בגלל הכשל הזה.
-
לפי הלינק שצורף למעלה המחיר הוא 160 דולר ל1-6 נוסעים, ו 20 דולר לעל נוסע נוסף (בטרמינל 3. טרמינל 1 יקר יותר).
מה מונע מעשרה חברה להתאגד? ברגע שתתאגדו 10 חברה שונים השירות כבר לא יהיה אקספרס. כל אחד מגיע עצמאית לשדה, אז בפועל אולי לא תעמדו בתור אבל תחכו אחד לשני. וגם – ככל שיש יותר אנשים, בפועל יצרת תור לעצמכם.
אבל בואו נדבר על משפחה וחופשה. מנקודת מבט כלכלית, ברוב המקרים חופש הוא לא כלכלי. ברור שלינה בבית, ובישול עצמאי מהספור בבית ושימוש ברכב הפרטי שלנו יהיו הרבה יותר זולים מחופשה (אמרתי ברוב המקרים). אנשים מוכנים לשלם תמורת התחושה של חופש, החלפת אוירה, נוחות וכדומה.
בואו נסתכל על עלות הטיסה עצמה, ואפילו נשים בצד מי שטס במחלקת עסקים. בהחלט אנשים “כמוני וכמוכם” משדרגים לכסאות המרווחים יותר, תמורת תוספת תשלום של 20, 30 ואפילו 100 דולר לאדם (תלוי בחברה ותלוי בסוג המחלקה המשופרת). איזיג’ט מאפשרים לשלם תמורת הטסת הטרולים במטען במקום לסחוב אותם בשדה. זה בעניי אותו סוג של החלטות האם לשלם על אקספרס בשדה.
גם לשלם על כרטיס עוקף תורים במוזיאון, אטרקציה, או פארק שעשועים זה די נפוץ. הייתי לא מזמן ברומא ושם יש תורים של שעה ויותר בותיקן למשל, ובהחלט יש מי שמוכר (ולכן אני מניח שיש גם מי שקונה) כרטיס אקספרס במחיר של 15-30 אירו. אפילו מוכרים כרטיס כזה לבזיליקה ששם הכניסה חינם. ויש גם מקרים קיצוניים כמו יוניברסל שבהם כרטיס אקספרס יכול לעבור את ה-100 דולר תוספת.
באופן קצת משעשע- אנשים בארץ “מתקמצנים” יותר מאשר בטיול. לטוס לבריסל כדי לטייל בהולנד, לוינה בשביל זלצבורג, או לפרנקפורט בשביל היער השחור זה סביר. אבל לנסוע מהמרכז לעובדה כדי לטוס משם לחו”ל זה פחות סביר לרובנו. בחו”ל בקלות ניקח מונית לעיר וחזרה, ובארץ נתאמץ יותר למצוא “קומבינה” שמישהו יקח אותנו.
רק כדי לחדד – אני כרגע לא רואה מקרה שאני משלם תמורת השירות, אבל אני בהחלט יכול להבין מי שכן משלם. גם משפחות עם ילדים קטנים עשוייות להיות מוכנות לשלם.