ביטוחים רפואיים לחו"ל
-
היי,
לקראת הטיול (של כ- 33 יום) במערב ארה”ב באוגוסט 2019, התחלתי לעשות סקר בין חברות הביטוח השונות, ורציתי להתייעץ אתכם ולשמוע ממישהו קצת מנוסה יותר ממני בתחום, את הדעות שלו לגבי נושא הכיסויים שכל חברה כמעט מציעה.
מבדיקה בין כל חברות הביטוח ראיתי שכולן מציעות את הכיסויים הבאים שרלוונטיים לטיול שלי:

מהסקר שביצעתי החברה שמציעה לי את כל הביטוחים האלה במחיר הכי טוב היא חברת הראל, ולטיול של 33 יום, המחיר הוא 210$.
אשמח לשמוע מכם, האם אני היסטרי ומגזים מבחינת כמות הכיסויים, או שתמיד עדיף להיות מכוסה (מחיר הביטוח זול יותר מכל נזק אפשרי (חס וחלילה) שיכול לקרות).
המטייל (אני) בן 25
– לציין כי פעילות ה”אקסטרים” היא אומגה שאני הולך לעשות במהלך הטיול וגם נסיעה על טרקטורונים – פעילות של יומיים בלבד. -
בדוק כל סעיף לגופו, עלותו והצורך שלך בסעיף זה.לדוגמא אקסטרים – איזה פעילויות אתה מתכנן? האם אפשר לרכוש ביטוח לפעילות בודדת (אם היא מאורגנת) שם ומה העלות?
חיפוש איתור והצלה אתה צריך באמת?
סלולרי – האם אפשר להוסיף לביטוח הדירה וכמה זה עולה, אם בכלל כדאי לבטח.
תאונות אישיות – האם יש לך ביטוח כזה בארץ? האם הוא בתוקף בכל העולם?
אין בביטוח ישראלי ביטול השתתפות עצמית בהשכרת רכב אלא החזר השתתפות עצמית. מה התנאים? מה ההפרש לעומת ביטול השתתפות בחברת ההשכרה?
בעקרון, בהפרש קטן עדיף ביטול השתתפות בחוזה השכירות. אני עשיתי ביטוח כזה שעולה לי רבע מהעלות בחברת ההשכרה.
-
כן יש לנו נטייה להגזים.
חיפוש, איתור והצלה – אתה מטייל ביערות של קולומביה? אמזונס? נפאל?
למיטה הבנתי לא ממש צריך את זה באר”ב, אתה גג בפארק/שמורה.
צד ג’ כאילו תדרוך על מישהו?
אקסטרים כיום ניתן לעשות רק לימים שאתה עושה בהם פעילות ולא לשלם לכל התקופה.
תבדוק שמאפשרים לך את זה.
תאונות אישיות – שוב למיטב ידיעתי אם אתה רוצה פיצוי ששברת חס ושלום יד, בסדר.
ביטול כמו שרשמו זה יכול להיות רק החזר ולא ביטול, ובהשכרות שלנו לרוב יש כבר ביטול השתתפות עצמית.
חשוב להבין שלא מעניין אם מישהו נותן תקרה רפואית של 10 מיליון והשני 5 מיליון, כי אם יש הגבלה ליום אשפוז זה מה שחשוב.
ובכל מקרה עדיף להם לבצע פינוי רפואי לארץ יעלה להם 25 אלף דולר וברוך הבא למע’ הבריאות המעולה שלנו. -
@אלי-רון אמר:
ובכל מקרה עדיף להם לבצע פינוי רפואי לארץ יעלה להם 25 אלף דולר וברוך הבא למע’ הבריאות המעולה שלנו.
חשוב להבין שיש מקרים רפואיים בהם יש איסור על טיסה ולכן יש הנתקעים תקופה בבתי חולים בחו”ל עם עלויות מטורפות.
בנוסף – אין לבטל ביטוח צד ג’! יש מקרים שאולי נשמעים מוזרים אך עלולים לקרות.
לגבי חילוץ והצלה – אכן לגמרי מיותר בארה”ב.
-
מה שהכי יוזיל את העיניין הוא באמת להתאים את ביטוח האקסטרים רק לימים שיש צורך (אפשר לקחת “זנבות” של יום לפני ואחרי כדי שתהיה רגוע), זה יוריד בערך בחצי את המחיר.
ביטוח טלפון- יש השתתפות עצמית למקרה (100-500 דולר). אולי הטלפון שלך פשוט לא שווה את מחיר הביטוח+השתתפות עצמית במקרה שיעלם (לי יש מכשיר ששווה בערך 200 דולר. ההשתתפות העצמית שלי תהיה 100 דולר ועל הביטוח עצמו אני משלמת עוד כדולר ליום. נשכים כולנו שבמקרה שלי אין לי טעם לבטח...) -
הנה הבחירות שאני עושה לרוב בענייני ביטוח:
ביטוח רפואי – חובה. חשוב לבדוק שלא צריך תוספת על החמרת מצב קיים. חובה לברר תקרה של יום אישפוז, תיקרה על הסכום וכו.
חיפוש, איתור והצלה – לטיול שהוא לא טרק בארה”ב לא ממש נדרש. מצד שני לרוב התוספת נמוכה מאוד.
ביטוח צד ג – כדאי
קיצור נסיעה – כדאי
כבודה, פלאפון – אני אף פעם לא עושה. לרוב התנאים הם כאלה שממילא אני לא אוכל לנצל
אתגרי – חובה, אפשר להגביל לימים שבהם עושים פעילות כזו
תאונות אישיות – אף פעם לא עושה
החזר השתתפות ברכב – תלוי אם בחברת ההשכרה יש אופציה לביטול השתתפות.
-
@karnielr אמר:
חשוב להבין שיש מקרים רפואיים בהם יש איסור על טיסה
שלא נדע, למקרים מאוד מאוד חריגים, חשוב לבדוק את התקרות ובמיוחד ליום.
מה שאמרו לי יודעי דבר עכב מצב רפואי שלי, שלא חשובים המיליונים כי חברת הביטוח ברוב רובם של המקרים הקשים תזמין הטסה רפואית פרטית (חדר מיון טס) מה שעולה אלפי אלפים, אבל פחות מאשפוז ארוך בחו”ל – פחות להם, ואתה לא תגיע לתקרה. בטח זה סוד מקצועי אז בשושו. -
כמו כל ביטוח צריך להין מה הסיכון ומה הסיכויבכל מה שקשור לביטוח כבודה, כולל הרחבות לטלפונים, מחשבים וכדומה – פוטינציאל הנזק לא מאד גבוהה. כן, זה לא נעים שיאבד (או יגנב) טלפון חדש שעולה 3000 ש”ח, אבל אני מניח שזה סכום שאפשר לעמוד בו. גם בארץ הוא יכול ללכת לאיבוד באותה מידה. גם לפטופ ואפילו כל המזוודות – זה נזק של אלפי שקלים בודדים לכל היותר. לא נעים, אבל לא תמכור את הבית בשבילו (אם כן – אל תטוס לארה”ב). יותר מזה, ההחזר לש חברות הביטוח בתחומים האלה מאד מוגבל, הן בקשיים שהן מערימות על התשלום (תביא אישור משטרה, תביא קבלה על הקנייה לפני שנתיים וכדומה), והן בכל שההחזר עשוי להיות על פחות מחצי הסכום. כך שאני בהחלט נוטה לוותר על ההרחבות האלה. כשמדובר על טיול של שבוע וההרחבה הזו עולה 10 שקל, לפעמים אני משלם “שיהיה”. אבל כשמדובר על טיול ארוך יותר, מחיר ההרחבה עולה מאד, ואז לא בטוח ששווה לשלם.
איתור והצלה – אני מניח שבטיול “רגיל” במדינות מערביות זה פחות קריטי. אני לא מטייל באיזורים מבודדים אלא בערים, ולכל היותר בשבילים הראשיים של פארקים לאומיים.
אקטרים / אתגר – כלכ חברה יש את המפרט שלה של מה כלול באקסטרים. אם אתם עושים פעולה מהרשימה – אני חושב שכדאי להרחיב את הביטוח (או לחפש חברת ביטוח שלא מחריגה את הפעילות הזו). אבל אם לא עושים פעילות כזו – אז בשביל מה? עובדית אני מעולם לא הרחבתי בסעיף הזה.
השתתפות עצמית – אני לא נגד באופן עקרוני. הסיכוי שנגרום נזק לרכב שכור גבוה מהסיכוי שנגרום נזק לרכב הפרטי שלנו בבית, ושריטה שבאופו אישי לא הייתי טורח לתקן, קל לחברת ההשכרה לתקן אם זה על חשבוני. מצד שני – ברוב המקרים ההשכרה בארה”ב כוללת ביטול מלא שך ההשתתפות העצמית ישירות ע”י חברת ההשכרה, אז אין שום צרוך בביטוח נוסף.
בריאות – לא מתפשר. פוטינציאל הנזק פה נמדד במאות אלפי דולרים. אני מסכים שסביר שלא תגיעו למיליונים כי חברת הביטוח תעשה מאמץ גבוה להחזיר אתכם לארץ ולהעביר את האחריות לקופת החולים, אבל מאות אלפים – זה בהחלט נזק אפשרי.
תאונות אישיות – הכוונה לפיצוי על הסעיף הבריאותי או משהו מעבר? הבריאות מכוסה. שאר הדברים – אני מאמין שאני אסתדר. ברור שזה לא נעים אם יקרה משהו, ויגרם נזק כלכלי מעבר לכיסוי עלויות בריאותיות, אבל שוב מדובר פה על סכומים סופיים של אלפי שקלים.
בכל מקרה כמובן שלא אני ולא הפורום הזה מוסמך לדון בנושאי ביטוח, ואם יש לכם משהו מיוחד כמו מצב רפואי קודם, או חשש מיוחד, כדאי להתייעץ עם מומחים
-
מנסיוני, ביטוח מטען כרוך בתוספת זעומה לפוליסה. לפעמים הורדת התוספת פוגעת בכיסויים אחרים, אז לרוב אני לא מתקטנן על כמה שקלים לאדם.המיקוד כמובן הוא ביטוח בריאות וביטול או קיצור נסיעה.
-
לגבי האקסטרים, זה לא תמיד כזה אקסטרימי! לא רק סקי וטיפוס הרים. זה יכול להיות רכיבה על אופניים בשביל שאינו כביש, שייט בסירת מרוץ, אומגה או טיסה בכדור פורח. דברים שמשפחות עושות הרבה פעמים בטיולים בלי לשער בכלל שזה אקסטרים. אני תמיד משלמת את האקסטרא, כי מעדיפה לכסות את עצמי מכל הכיוונים. אני לא משלמת רק על ימים שבהם יש פעילות כזו בתוכנית, כדי לא להיות במצב שהגענו לאיזה מקום, ראינו אומגה ולא נעשה כי אין לנו ביטוח רפואי.
כשאני טסה עם חברה למוזיאונים ובתי קפה בעיר אירופאית, אני מוותרת על האקסטרים. -
הנה רשימה של ספורט אתגרי. אלו דברים שמשפחות (וגם זוגות) עושות בטיולים רגילים לגמרי.
פעילות ספורט יבשתית, כולל מוטורית: ספארי-חורף בלפלנד, רולר בליידס, סקייטבורד, אופנועי שטח ,אופני שטח, מוטוקרוס, נסיעת שטח ברכבי 4X4, גלישת חול.
פעילות ספורט ימית, כולל מוטורית: גלישת רוח, גלישת גלים, שייט מפרשיות, אופנוע ים, סקי מים, ראפטינג, שייט קיאקים, מצנח רחיפה באמצעות סירה, מצנחי גלישת מים, שייט בסירות מירוץ, צלילה חובבנית, גלישת גלים, גלישת רוח, שייט אבובים, שייט קיאקים, בננת ים.
פעילות ספורט גבהים, כולל מוטורית: צניחה, טיסה בכדור פורח, מצנח ממונע, גלישת מצוקים, טיפוס הרים ו/או מצוקים, באנג'י, אומגה, טיפוס קירות, מזחלות אלפיניות / מזחלות הרים.
-
הרשימה תלויה בחברת הביטוח. למשל ב 9000000 לא מוזכרות מגלשות הרים/אלפיניות ולא אופנייםhttps://www.9000000.co.il/webapp/api/siteapi/form/openform/9097
אופי הפעילויות נגזר כמובן מאופי הטיול ומההרכב. למשל משפחות עם ילדים יחסית קטנים לרוב לא יעשו שום דבר מהרשימה שהוזכרה למעט מגלשות הרים או אופניים. טיול בר מצווה אב ובנו כולל לפעמים טרטורונים אבל משפחתי פחות. גלישות מאפיין יותר טיול של חברה צעירים (או טיול גברים) וכדומה. כל מקרה לגופו.
אני מודה שלמעט מגלשות הרים מעולם לא עשיתי בטיול בחו”ל משהו מהפעילויות האלה, אבל גם בארץ לא יותר מדי.
-
תודה לכולם, בהחלט מסייע!!
הבנתי פחות או יותר איפה לשים את הדגש ומה מיותר.
-
רק נקודה להבהיר את מה ש @אנשיםטובים כתב
ביטוח הוא מוצר *הפסדי* לעושה אותו. זה אומר שאם עולה לך רק ״מעט״ אז גם הסיכוי הוא מאד מועט. כלומר אם עולה לך ביטוח נייד 2$ ליום (או 60$ לחודש), אז כנראה שהסיכוי שיקרה לו משהו, נמוך מאד. זה מחושב אקטוארית בחברות הביטוח.
אם זה היה משתלם לך, זה לא היה משתלם להם.
אין דרך לחברת הביטוח לדעת, כמובן, אם אתה אדם שנוטה לאבד או להזיק למכשיר שלך, אם אתה אדם כזה – יש סיכוי שכדאי לך לעשות ביטוח.
האמירה ״כדאי לעשות ביטוח״, היא בעיתית. כי היא מגלמת בתוכה, מה המקרה הגרוע שיכול לקרות, והאם אתה מוכן לקחת את הסיכון, שתשלם אותו בעצמך (שהסיכוי לכך הוא כאמור בתוחלת, נמוך! מהפרמיה שאתה משלם)
-
לא מבין למה לעשות ביטוח השתתפות עצמית ולא בחברת ההשכרה??? לא תמיד אגב יש
בכלל השתתפות עצמית.
בנוסף לגבי אקסטרים אתה יכול להתקשר להראל ולהגיד להם באיזה ימים אתה רוצה את תוספת האקסטרים
ולא חובה על כול ימי הטיול. אגב אקסטרים זה גם רכיבה על בעלי חיים או נהיגה בדרך לא כבושה.
-
למה?
לדוגמא: הזמנתי ליולי רכב 12 יום בצרפת בעלות 48 אירו + על כל ק”מ מעל 400 0.12 אירו.
ביטוח הקטנת השתתפות עצמית מ-1200 אירו ל-300 אירו עולה בחברת ההשכרה 96 אירו, החזר השתתפות עצמית בחברת ביטוח בארץ $50.
מה מהם היית עושה?
-
אמ;לק – בארה”ב אם מזמינים רכב דרך הסוכנויות הידועות, אין השתתפות עצמית
-
כשאני מטייל בצרפת, ארה”ב ומה שקורה שם לא מעניינים אותי.כל מקרה לגופו בהתאם לחוקים והנהגים המקומיים.
-
גם באיטליה אין השתתפות עצמית
-
תלוי בחברת ההשכרה ובחוזה.אם תחפש במנועי חיפוש תמצא שפע מחירים עם רמות שונות של השתתפות עצמית.
אם אין השתתפות, החוזה לרוב יקר יחסית (לא בהכרח לא כדאי).