ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הזמנת מלון ישירות או דרך אתר בוקינג

פורום אירופה
    וילנה
    15
    24
    3995
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • thyk
      thyk נערך לאחרונה על ידי

שלום,

לפני מספר חודשים עשינו הזמנה בבוקינג (6 מבוגרים, 4 חדרים ל 6 לילות בוילנה). השבוע, כחודש לפני הגעתנו, התקשרו מהמלון והציעו שנבטל בבוקינג ונזמין ישירות מהם במחיר זול משמעותית. התחיבו שנקבל את אותם החדרים שהזמנו בבוקינג. התכתבנו איתם במייל כדי להיות בטוחים שאין כאן קאץ’.

האם יש סיכון בהזמנה ישירות מהמלון? תמיד הזמנו דרך בוקינד ובפעמיים שהו בעיות הם סייעו ופתרו אותן לשביעות רצוננו. מצד שני, ההבדל במחיר משמעותי בהחלט.

מה אומרים? תודה!

yo533 רוני סופר Sailor יונית yohanand 9 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • yo533
        yo533 @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

אם ההבדל הוא מעל 10% צריך לחשוד. כח המלון משלם לבוקינג בסביבות 10% עמלה.

thyk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

השאלה אם אתם בטוחים שהתקשרו מהמלון.

הדרך לברר היא דרך אתר המלון. אם אין אתר, לא הייתי מתפתה.

האם זה מלון מרשת, מלון עצמאי?  חפשו על המלון בגוגל ולא דרך אתרי ההזמנות.

עוד נקודה היא אפשרות הביטול. עד מתי לפני ההגעה ומה הקנס על ביטול.

10% מ 24  זה יומיים וחצי חינם. לא מזלזל בסכום כזה.

thyk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • thyk
            thyk @yo533 נערך לאחרונה על ידי

@yo533

תודה. טיפה פחות מ 10% ועדיין סכום לא מבוטל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • thyk
              thyk @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

צודק. נבדוק את סוגית אפשרות הביטול (בבוקינג ניתן לבטל ללא תשלום עד יום לפני יום ההגעה).

תודה!

• Sailor
                Sailor @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

גם לי הציעו פעם הנחה גדולה, יותר מ-15% אבל בניגוד לאפשרות ביטול בבוקינג עד 10 ימים לפני, הם רצו תשלום מיידי ללא אפשרות ביטול.

• יונית
                  יונית @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

יש סיכון כמובן.

מעבר לכך כאשר מלון פונה אל הצרכן ומציע ביוזמתו “הצעה” זולה יותר – עושה לי רושם לא טוב לגבי האמינות שלו ,ולמה?

למלון יש חוזה מול בוקינג .קום- בו הוא מפרסם את המלון ,זמינות, חוות דעת, מקבל הזמנות ובקיצור את כל היבט השווק והפרסום שלו.

תמורת זה המלון משלם לבוקינג בין 12-17% על כל הזמנה שמתממשת.

כלומר בנקודת הזמן הזו , ובהנחה שזה אכן המלון ולא האקר מסוג כלשהו ...(ויש כאלו)

המלון בעצם מתעלם מההתחייבות שלו כלפי בוקינג קום, או במילה עדינה פחות  -מרמה את בוקינג קום

ויוצר התחייבות אחרת כלפיך כצרכן.

מי ערב לך שהוא יהיה ישר כלפיך? 

אם הגעת למלון והוא לא קיים, או החדרים לא קיימים או כל תקלה אחרת והמלון הוזמן דרך מערכת ממוסדת (להלן בוקינג) יש לך עם מי ל”דבר”, אם המלון עצמו לא מממש את ההתחייבות כלפיך- עם מי תדבר?

(ורוב המקרים אין בעיה- אבל במקרה שכן….. )

צפנת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • צפנת
                    צפנת @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

בדיוק מה שחשבתי! אם המלון עושה "עוקץ" לבוקינג ומרמה, מדוע לסמוך עליו? 

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • רוני סופר
                      רוני סופר @צפנת נערך לאחרונה על ידי

@צפנת @יונית 

אולי כי חברות אלה הפכו למפלצת שעושקות את בתי המלון, במיוחד הקטנים.

הידעתם שמרבית אתרי ההזמנות שייכים לדואפול שבראשו עומדות אקספידיה ופרייסליין ששולטות בשני שליש משוק הנסיעות בעולם.

וכשיש שליטה כזו היא הופכת לדורסנית ועושקת ממש כמו שוק הפירות והירקות בארץ (יחי הבדל הגודל אבל העיקרון אותו עיקרון).

זה רק מאמר אחד בנושא, אבל הפרינציפ ברור.

אז בהחלט זה יכול להיות מלון תמים שמנסה לשמור על פרנסתו.

AirB&b פתרו את הנושא ע”י אי מתן כל אינפורמצית תקשורת עם המקום שהוזמן – לא טלפון, לא כתובת ולא מייל. ההתקשרות עם 

בעל המקום תהיה רק דרך האתר והם מנתרים, חוסמים ומוחקים מתוך המייל אם ניסתם להעביר כתובת מייל, לדוגמא.

וגם כאן (מנסיון) מצאו בעלי המקום אפשרות לעקוף את חוקי האתר, לתת הנחה ללקוח ולהרוויח יותר ממה שנותן להם האתר (יונית, נדמה לי שעמלת אתרי ההזמנות עברה כבר מזמן את רף עשרים האחוז, אבל לא ראיתי נתון בנושא. רק משער). 

(שימו לב שכאשר אתם מגיעים למלון, ההזמנה נעשית ע”י אחת משתי חברות אלה.

אם תשאלו, אני בדקתי לא פעם ולא פעמיים, אם המלון קיבל את ההזמנה יגיד הפקיד – כן, קיבלתי מאקספידיה או מפרייסליין. הכל מתנקז לשם).

ברור  שאתרי ההזמנות מעניקים יתרונות ברורים ללקוח בהעבירם את סוכן הנסיעות לאינטרנט.

אבל בכלכלה שלנו הכוח של החזק הופך לאבן נגף ללקוח (התיקרות) ובסופו של דבר גם לבעל הכוח עצמו (נסיונות עקיפה).

עגבניות כבר אמרנו?

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • Sailor
                        Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

בגלל זה תמצאו לעתים קרובות שבבוקינג ושו”ת נגמרו החדרים או נשאר חדר אחרון, לא בדיוק מה שביקשתם ואילו במלון עצמו יש חדרים בשפע.

המלון שהזמנתי ישירות, אחרי שחיכיתי להיות בטוח שאטוס וידוע באמינותו באותה עיר, שילמתי יותר כי בבוקינג כבר לא הוצעו חדרים, אבל קיבלתי כמה “מתנות” כמו החלפת מצעים ומגבות פעם בשבוע ללא תשלום (10 אירו לשבוע) וקפה על חשבון הבית בהגעה ובעזיבה.

• thyk
                          thyk נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולכם.

החלטנו לקחת ה”סיכון”. הם מציעים את אותם התנאים במחיר מופחת (כמעט 10% פחות). מקסימום, נאלץ למצוא פתרון אחר בהגיענו לעיר ונלמד שעור. על פניו, התקשורת נראית אמינה (המייל והטלפון ממנו התקשרו זהים למידע באתר המלון. חוות הדעת על המלון טובות).

נקווה לטוב!

ושוב תודה וחג שמח!

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • yohanand
                            yohanand @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

בגדול, ניתן לקבל מחיר זול יותר, בהזמנה ישירה מול בית המלון. החיסרון זה שאתה מתחייב בתשלום מקדמה ולא יכול לבטל ברגע האחרון כמו בבוקינג.

דרך האתר של בוקינג קל ונוח לאתר את מקומות הלינה המתאימים. בשלב השני אני מנסה לאתר קשר ישיר עם מקום הלינה. באוסטריה, איטליה ובסלובקיה זה עבד נהדר. השנה ברומניה לא הצלחתי למצור קשר ישיר.

שוקי3 karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • שוקי3
                              שוקי3 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand אמר:

חיסרון זה שאתה מתחייב בתשלום מקדמה ולא יכול לבטל ברגע האחרון כמו בבוקינג.

לא מדוייק, יש בהחלט מלונות שמאפשרים גם ביטול (מגולם במחיר).

• karnielr
                                karnielr @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand אמר:

בגדול, ניתן לקבל מחיר זול יותר, בהזמנה ישירה מול בית המלון. החיסרון זה שאתה מתחייב בתשלום מקדמה ולא יכול לבטל ברגע האחרון כמו בבוקינג.

כל מה שכתוב בציטוט זו הכללה שאינה מדויקת. לא תמיד מחיר בהזמנה ישירה מול בית המלון זול יותר, לא תמיד צריך מקדמה, לפעמים בהחלט אפשר לבטל ברגע האחרון (פשוט משלמים קצת יותר על האפשרות הזו). 

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

אני לא הייתי הולך על זה

אני לא נגד הזמנה ישירה במלון ולא דרך בוקינג אם זה יותר זול, אבל כשזה מיוזמתי. כלומר אני משתמש בבוקינג כמנוע חיפוש, רואה משהו שמוצא חן בעיניי, מאתר את אתר המלון באופן ישיר ומנסה לראות אם המחיר טוב יותר (בהנחה שהמקום נראה לי אמין). ככה שני הצדדים חוסכים את העמלה לבוקינג. אגב, כעקרון במחיר הרגיל שלך המלון לא יכול להיות זול יותר מבוקינג, אבל באופן ישיר יתכן שיציעו דיל שונה (יותר זול כי הוא רק לחברי מועדון, או באותו תעריף אבל עם ארותת בוקר או דברים דומים כך שהם לא מפרים את ההסכם שלהם עם בוקינג).

כל עוד אני זה שיוזם את הפנייה הישירה למלון – אף אחד לא מרמה.

המלונות עוזרים לזה ע”י כך שהם מספקים פרטים מזהים מלאים (אם מדובר על מלון), או מספיק רמזים (כשמדובר על דירה) שיאפשרו לי לאתר אותם באופן ישיר (כמו למשל תמונה של השלט בכניסה עם הטלפון וכדומה), אבל הם רק עוזרים לזה ולא מעבר.

אבל, כשהמלון יוזם הוא למעשה מרמה (את בוקינג), ומי שמרמה פעם אחת, עשוי לרמות פעם שנייה, וזה יהיה אותי.

יותר מזה, העמלה לבוקינג היא 10-25 אחוז. אם המון מציע לי הנחה בגובה העמלה לבוקינג – מה הוא מרוויח מזה? הוא נשאר עם אותו רווח. ולכן זה מאד מחשיד לי. אם אם הוא מציע ךי הנחהשקרובה לחסכון שלו – שוב לא ברור לי מה הוא מרוויח.

בארץ כששיפוצניק מציע “בלי קבלה” הקונה חוסך את המע”מ והשיפוצניק חוסך את מס הכנסה (ואפילו חותם אבטלה באותו זמן) אז לכאורה שני הצדיים מרוויחים (אבל כולנו מפסידים). במקרה של בוקינג כל סכום החסכון הוא העמלה של בוקינג.כלומר כדי שלמוכר יהיה שווה לרמות את בוקינג הייתי מצפה שישמור בידיו את חלק הארי של הרווח ולא יציע לי את רוב ההנחה. ואם הוא לא עושה ככה אני חושש שהוא לא מתכנן לרמות רק את בוקינג.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • karnielr
                                    karnielr @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מסכימה. למי שמרמה את בוקינג לא תהיה בעיה לרמות גם אותי. 

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

אם אתה מזמין דרך אתר האינטרנט של המלון והאתר עונה על כללי אתר אמין (מאובטח וכו’), אני לא צופה שתתקל בבעיה.

לא הייתי עושה הזמנה טלפונית.

• haly
                                        haly @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

תמיד עדיפה הזמנה ישירה.

המלון יסכים להשוות לתנאי בוקינג 

הביאי בחשבון שבוקינג גובים עמלה ממוצעת של 20%,ובמקומות קטנים אף יותר.

ברוב המקרים תקבלי הנחה קטנה יותר כמובן, אבל, חדר יותר טוב, אולי ארוחת בוקר חינם, או פינוק אחר .

כדאי לך וכדאי למלון

• ari0252
                                          ari0252 @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

אלה אנשים לא ישרים ולא הייתי עושה איתם עסקים.

אלא אם יתנו הסבר ממש טוב.

• anisham12
                                            anisham12 @thyk נערך לאחרונה על ידי

@thyk

מוזר ביותר! זה כמו שחברת ביטוח תתקשר ללקוח ותמליץ לו לבטל מינוי סוכן על קופת גמל ובתמורה תוזיל לו את דמי הניהול. לא שזה לא יכול לקרות אבל זה משהו נדיר ביותר. זה פאק שפוגע באמון של בית המלון ומוציא לו שם רע. כמו שכתבתי, מאוד מוזר ומעלה שאלות לגבי אמינות שיחת הטלפון.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון