ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה כביש 1 קליפורניה

פורום צפון אמריקה
    כבישים כביש מספר 1
    11
    38
    2853
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • biliboy12
      biliboy12 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ אמר:

@biliboy12

מאיפה אתם מגיעים למונטריי? 

אם מסאן פרנסיסקו לאורך כביש 1, יכולה להמליץ לעצור בדרך לראות את פילי הים באניו נואבו. 

https://zeppeltour.blogspot.com/2018/03/1.html?m=1

ממקום שנקרא Los banos  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • biliboy12
        biliboy12 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

@biliboy12

אתם רציתם לנסוע עד ניו מקסיקו, ועכשיו קשה לנסוע שעה לסנטה קרוז? 🙂

חחחחחח 🙂

מהיכן שאנו לנים בדרך מיוסמטי לכביש 1, Los Banos זה אותו הזמן נסיעה למנוטריי או סנטרה קרוז, אני פשוט מפחד שלא נספיק גם סנטה קרוז, גם מונטריי וגם דרך ה 17 מיל (מה עם שמורת לובוס) באותו היום..מה המלצתך ליום הראשון בהינתן שאנו רוצים להיום באקווריום במונטריי גם

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • עמיחי13
          עמיחי13 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

ההמלצה שלי: תקראו מה יש באזור של סנטה קרוז – מונטריי, תחליטו מה מעניין אתכם, ולפי זה תחליטו כמה זמן להישאר שם. אם יש לכם תוכן ליומיים, למה להגביל את עצמכם ליום אחד?

לצורך הדוגמא:

באפריל האחרון הייתי באזור בטיול, ולקחנו 3 לילות (יומיים מלאים). ביום הראשון היינו בפארק הנרי קאוול, משם לרוארינג קמפ, משם לאומגות של הר חרמון וסיימנו בטיילת של סנטה קרוז. ביום השני התחלנו בקיאקים של אלקהורן מוס (והיינו שם 5 שעות, יותר מהמתוכנן), משם נסענו לפוינט לובוס והיינו עד הערב. כלומר יומיים מלאים, וזה עוד בלי אקוואריום של מונטריי ובלי שייט ליווייתנים. ביום השלישי יצאנו לדרך דרומה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Sailor
            Sailor @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

יש כמה B&B ב-Big Sur, יקר אבל שווה כל סנט.

• אלי רון
              אלי רון נערך לאחרונה על ידי

די נו, הבאתם פה נוקאאוט.
              כולה שאלו איפה לישון, והתשובה שלכם למעשה שאין זמן לישון! 🤣
              ציינתם פה איזה מאה נקודות עניין, ואני בכלל חשבתי שכביש אחד זה נסיעה על הכביש וצפייה בנוף, ובסלעים בתוך הים עם קצת עצירות לתצפית.
              אפרופו איפה בכלל הסלעים היפים בים?? (היפים יותר השאלה לא אם יש כל 2 ק”מ)

חבר שהיה אמר שה-17 מייל אפשר לוותר, אתם ממליצים לעשות את זה בשעתיים 😃
              בסדר בפנסיה אסע לשם לחצי שנה, בינתיים רק טעימה מהנופים – ומה הכי מעניין במונטריי וכרמל? אולי גם סנטה קרוז?
              לא ללכת לפארק/פעילות/אקוואריום שעות, מבחינת לראות נוף יפה, אולי עיירה יפה.

תודה, אני קם מהקרשים עכשיו והולך לישון.
              לילה טוב.
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אנחנו אחרי קריאת תגובות רבות בפורום ויתרנו בכלל על דרך 17 המייל.  כשיש תגובות פושרות או מנוגדות מדי על מקום שאני מהסס לגביו  אני בדכ אוותר.

לא היה לי חסר בכלל. גם לא עשינו את האקווריום. מה שכן את שמורת פוינט לובוס מצאנו יפיפיה  והלוואי והיה לנו יותר מחצי יום בשבילה.

mayank תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • mayank
                  mayank @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@biliboy12

אנחנו אחרי קריאת תגובות רבות בפורום ויתרנו בכלל על דרך 17 המייל.  כשיש תגובות פושרות או מנוגדות מדי על מקום שאני מהסס לגביו  אני בדכ אוותר.

לא היה לי חסר בכלל. גם לא עשינו את האקווריום. מה שכן את שמורת פוינט לובוס מצאנו יפיפיה  והלוואי והיה לנו יותר מחצי יום בשבילה.

אנחנו התלבטנו ובסוף דווקא שמחנו מאוד שלא ויתרנו על דרך 17 מייל. לעומת זאת, כן ויתרנו על האקווריום.

אני מסכים שמבחינת תעדוף / יופי, גם פוינט לובוס, גם כרמל וגם העצירות באזור ביג סר מקדימים את 17 מייל, אבל אם יש זמן, אני בהחלט ממליץ. 

dregev03 biliboy12 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dregev03
                    dregev03 @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank

הכל יפה והעדפות הן עיניין של טעם. 

מי שלא היה ולא היה חסר לו אז נהדר אבל הוא לא יודע מה ואם הוא הפסיד. 

ברזולוציות שעמיחי טייל רוב האנשים שבאים מהארץ ל3-4 שבועות ומקדישים יומיים מקסימום לקטע הזה לא יצליחו לטייל. מכיוון שגרתי באיזור ואני חוזר אליו כל שנה גם לעבודה וגם לביקורים ואירועים אז אני יודע שאין רזולוציה מינימאלית לאיזור הזה והכל יפה מאוד

גם את הskyline boulevard עצמו לא ניתן לכסות בחודש אם נכנסים ומטיילים בעשרות הפארקים הנפלאים שלאורכו. חרשתי את האיזור במשך שנים (ועדיין חוזר) באופני הרים ובטיולי סוף שבוע ואין לו סוף. 

לדעתי אין דבר כזה טיול ממצה באיזור הזה כי הוא לא ניתן למיצוי. 

לבחור בנקודות הידועות או הפחות ידועות? לשלב?

לא יודע אבל באמת שהכל יפה כולל דרך ה17 מייל המאוד תיירותית. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • biliboy12
                      biliboy12 @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank אמר:

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@biliboy12

אנחנו התלבטנו ובסוף דווקא שמחנו מאוד שלא ויתרנו על דרך 17 מייל. לעומת זאת, כן ויתרנו על האקווריום.

אני מסכים שמבחינת תעדוף / יופי, גם פוינט לובוס, גם כרמל וגם העצירות באזור ביג סר מקדימים את 17 מייל, אבל אם יש זמן, אני בהחלט ממליץ. 

מדוע וויתרתם על האקווריום? אשמח לשמוע דעות נוספות 🙂 

dregev03 גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dregev03
                        dregev03 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אתה לא עוזר לעצמך 🙂

גם האקווריום מאוד יפה. היה לנו מנוי ונסענו כל כמה חודשים ופעם היו תצוגות מתחלפות. 

התצוגה שהשאירה עלי את הרושם הרב ביותר הייתה של מדוזות זוהרות מסוגים צבעי אור וגדלים שונים שחיות בחשכת המעמקים. 

תצוגה די גדולה שכולה בחדרים מוחשכים. 

כמובן שגם פויינט לובוס מדהימה

biliboy12 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • biliboy12
                          biliboy12 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 אמר:

@biliboy12

אתה לא עוזר לעצמך 🙂

גם האקווריום מאוד יפה. היה לנו מנוי ונסענו כל כמה חודשים ופעם היו תצוגות מתחלפות. 

התצוגה שהשאירה עלי את הרושם הרב ביותר הייתה של מדוזות זוהרות מסוגים צבעי אור וגדלים שונים שחיות בחשכת המעמקים. 

תצוגה די גדולה שכולה בחדרים מוחשכים. 

כמובן שגם פויינט לובוס מדהימה

חחחחחחח סיעור המוחות הזה והחוויה מהפורום מבחינתי זה חלק מהטיול !!! תמיד התכנון מרגש כמעט (!) כמו הטיול..

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • עמיחי13
                            עמיחי13 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

בכל מקום שאתה נוסע אליו יש אתרים \ אטרקציות שהן מיוחדות למקום, ויש אתרים אטרקציות שיש בכל מקום.

לדוגמא: מוזיאוני טבע טובים יש גם בוושינגטון, גם בניו יורק וגם בלוס אנג’לס (אלה המפורסמים, יש עוד הרבה). לרוב התיירים זה לא מאוד משנה לאיזה מהם הולכים. גם שופינג באאוטלט אפשר לעשות בכל מקום. האקוואריום במונטריי נכנס לקטגוריה הזו – זה אקוואריום יפה (ביקרתי שם לפני 6 או 7 שנים, מניח שלא השתנה הרבה) אבל לא מאוד מיוחד מול אקוואריומים (גדולים) אחרים בארה”ב.

מצד שני – האזור של מפרץ מונטריי זה אחד האזורים היותר טובים לצפות בליווייתנים בים. יש גם סיורי ליווייתנים בלוס אנ’לס וגם בסן פרנסיסקו (וגם יותר צפונה) אבל ככל זה משהו שתוכל לעשות רק בביקור ביעד לחופי האוקיינוס – ולא למשל בטיול למרכז ארה”ב. גם בחוף המזרחי של ארה”ב יש פחות אפשרויות, וגם כשיש השייט ארוך יותר וסוער יותר. ככל, הרבה יותר מעניין לראות בעלי חיים, בטח את הגדולים בינהם, בטבע בסביבתם הטבעית, עד כמה שניתן (יש לי גם חלום לצאת לספארי באפריקה..). 

ואם אתם רוצים לראות יער של אצות (kelp forest) – קחו לכם יום או יומיים וצאו לאי סנטה קטלינה, רק שעה שייט מנמל לונג ביץ. זה לגמרי מחוץ למסלול החומוס, אבל מקום נהדר. תוכלו לקחת שם שייט בצוללת (כמו שיש באילת) ולראות את יערות האלמוגים באופן טבעי, לא באקוואריום. לדעתי יותר מוצלח.

• אלי רון
                              אלי רון נערך לאחרונה על ידי

אז מה יש בדרך ה-17 מייל ?

אקוואריום יפה עם מדוזות מדהימות יש בירושלים 😉

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • שירליץ
                                שירליץ @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

בעיקר נופים, מגרשי גולף ובתים לקנא. 

מצרפת את הבלוג שלי להתרשמות. 

https://zeppeltour.blogspot.com/2018/09/1_19.html

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • גדליהו מהגרעין
                                  גדליהו מהגרעין @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

ויתרנו עליו משתי סיבות בעיקר- האחת להגיע עד לכאן בשביל משהו שמוקם ע”י אדם בעוד כ”כ הרבה מקומות ולוותר בשבילו על עוד בטבע נראה לנו חבל ( ושוב- כולנו חייבים לבחור בטיולים הללו ואין שחור -לבן, לכ”T יש העדפות משלו). בנוסף- אנחנו לא הכי בונים את הטיולים שלנו סביב אטרקציות לילדים ( למרות שגם אשתי אוהבת אקווריומים- אבל תוותר בשביל טבע ואחרים), ומאחר ובאותו טיול כבר היתה להם עצירה יותר מכוונת אטרקציה מיד האדם- לא מצאנו צורך להוסיף עוד...

• אלי רון
                                    אלי רון @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ אמר:

@אלי-רון

בעיקר נופים, מגרשי גולף ובתים לקנא. 

מצרפת את הבלוג שלי להתרשמות. 

https://zeppeltour.blogspot.com/2018/09/1_19.html

נראה שווה דוקא, תודה !

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • שירליץ
                                      שירליץ @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אז תסתכל גם על התיאור של פוינט לובוס להשוואה (יותר טבע ואופציה למסלולי הליכה).

https://zeppeltour.blogspot.com/2017/07/1.html?m=1

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • אלי רון
                                        אלי רון @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודב רבה, עליו קראתי גם קודם – אם אספיק מבחינת זמן אשלם ואכנס עם הרכב לטיול רגלי מקוצר.

• 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון