נהיגה בחשיכה
-
-
כך נראה הכביש. שוליים צרים מאוד ולא סלולים. לי אישית אין לי שום בעיה לנהוג בכביש זה או אחר, הן בארץ והן בארה”ב. לא נראה שיש בו עיקולים רבים ומדובר רק בכ-25 דקות נהיגה.אתה מכיר את עצמך כנהג ואתה יכול להחליט אם מתאים לך או אם לאו.

-
לא במסלול הספציפי שלך.
עם שני ילדים נהגתי לבד ממאימי עד לניו יורק במשך 10 ימים גם באור וגם בחושך, כולל עײַרות קטנות ויותר. לא בכל מקום יש תאורה ואפילו לא מחזירי אור, אבל הכל היה בסדר.
-
תודה, ראובן.
גם אני בינתיים ביצעתי נסיעת סימולציה באדיבות Google Street View.
לכאורה אין בעיה, בתנאי שהסימונים על הכביש באותה איכות כמו בתמונות, כי אין שם שום תאורה.
הסיבה שאני שואל היא שלאחרונה אני מסתנוור מהר יותר בחשיכה ממכוניות המגיעות ממול ולכן אני מנסה להמנע מנהיגה בחשיכה מוחלטת.
-
KLAVA, תודה.
גם אני מנוסה בהמון נהיגות כאלה ואני אפילו חובב נהיגה, אבל עם הגיל הרפלקס של הסתגלות העין לשינויי תאורה בחשיכה מתקלקל ולכן אני מעדיף להימנע מנהיגה בחשיכה מוחלטת כאשר זה אפשרי.
-
אתה תתפלא לשמוע (או לקרוא, איך שתעדיף) שאני נוהג גם בחשיכה עם משקפי שמש (ראייה, לעדשות יש גוון כהה בחלק העליון ומתבהר כלפי מטה) אבל לא מאוד כהים (ממש רואה טוב, רק טיפה יותר חשוך) וזה עוזר לי לא להסתנוור מהאורות של המכוניות המגיעות ממול.
-
אצלי המשקפיים הם מולטיפוקאל מתכהים. אין לי בעיה לראות דרכם גם כשהם מתכהים, אבל אם בחשיכה מגיע ממול רכב עם אורות גבוהים, לוקח לי יותר זמן מבעבר להסתגל למצב.
-
הזדקנו
-
אני רק רוצה לציין שאם בארץ אתה מסתנוור בארצות הברית זה יותר גרוע , והסיבה היא שבישראל פנסי הרכב הם בתקן האירופאי , שמפזר את האור לצדדים לעומת התקן האמריקאי שמרכז את האור למרכז הדרך , והאור נראה למרחק גדול יותר .
ואני מאוד מבין על מה אתה מדבר , אני שונא לנהוג מחוץ לעיר בשעות החושך .
-
תודה רמי. למרות הביקורים הרבים שלי בארה”ב, לא ידעתי שהאור ממוקד למרכז. תמיד חשבתי שהסינוור נובע מכך שכלי הרכב והפנסים שלהם גבוהים יותר.
מצד שני, אם האלומה ממוקדת למרכז, אז הייתי מצפה שהיא תשפיע פחות על המסלול הנגדי ביחס לאלומה המופנית הצידה.
-
אל תזכיר לי את זה

-
Front Royal נראה לי עדיף על פני Luray. כדי להגיע להוריי, צריך או לעקוף את פארק השננדואה וזה מאריך או לנסוע דרך הפארק ואז זה יהיה מפותל ואיטי יותר. -
-
בלי להכיר את המסלול הספציפי, אישית משתדלת להמנע מנהיגה בכבישים שאינם עירוניים או אוטוסטרדות בשעות החשיכה.
אין תאורה בכלל, אפס, וזה לא נעים.
בנוסף, כמעט ואין תנועה ויש פוטנציאל לבעלי חיים שיקפצו לכביש.
-
@ramiav1 אמר:
התקן האמריקאי שמרכז את האור למרכז הדרך , והאור נראה למרחק גדול יותר
מעניין, הזיכרון שלי בן האלפיים שנה בארה”ב, הוא שאני לא רואה כלום כי האור היה מכוון למטה מדי ולכן מאיר קרוב מדי (זה מזמן לא היה כיוון פנסים מעלה ומטה אז).
פה בארץ אם אני מעלה את האלומה משגעים אותי ממול עם הבהובים עד שאני מראה להם שיש לי חזק יותר, אז אני מוריד כדי שלא ישגעו אותי.
לגבי סינוור מרכב ממול – נהיגה עם משקפי שמש עוזר גם בערפל, אהבתי את העצה.
חובה להסתכל מטה על הקו של הכביש כדי להימנע מסינוור יתר.
מעבר לזה כפי שרשמו זה לא משהו שיטיל ווטו, אלו המרחקים שנהגתי שם והעדפתי לנסוע בדרכים צדדיות במקום בכביש הראשי, פשוט מאוד אהבתי מאוד את הדרך לפחות בהלוך לפני שהחשיך.
לא מוותר על זה.
כביש 9 נסעתי בו מספיק. -
בכללי, נסיעה בכבישים צדדיים בחשיכה איננה סימפטית כל כך, ויש לי נסיון עשיר בכך. פיתולים בכביש, אם ישנם, אפשרות לחיות שמזנקות לכביש, והסינוור ממי שבא ממול – על אלו מקטינים את הרצון לנסיעה כזו. מצד שני, כאשר אין ברירה, אפשר לנהוג גם בחשיכה בכבישים צרים. אם מדובר בנסיעה של ½ שעה, זה נראה לי כלא נורא. נסיעה ארוכה – פחות סימפטי. -
אגב, במכוניות החדשות, האורות הגבוהים (ובכלל אורות ברכב) נדלקים ונכבים אוטומטית (ככה זה ברכב שלנו) אז לא תמיד הנהג שממול אשם, אלא הAI ששולט בתאורה
-