התעוררתי לתוך שומר המסך שלי, גן עדן- הרוקיס הקנדיים יוני 2019
-
כאמור, הגענו ב9:30, אנחנו מתחילים את המסלול לבד, ועם ההתקדמות פוגשים כאלה שחוזרים , בהמשך מגיעות 2 יפניות שצועדות כל כך מהר שצ׳יק צ׳ק נעלמות לנו. השביל הוא בעליה , אחכ׳ ירידה , אפשר להגיד שרמת הקושי שלו היא בינונית מינוס, זה בחוויה שלנו.
אנחנו מגיעים לאגם ( החמישי) כי ספירת האגמים במפות ובשלטים היא מהצד השני, זהו, העליות והירידות הסתיימו לבינתיים מעכשיו ההליכה היא בשביל לאורך כל האגמים
האגם החמישי

איזה צבעים כמה כייף כאן , אההה דבר חשוב, כאן אנחנו נפגשים לראשונה בהמוני יתושים , דוחה היתושים נמצא במזוודה האבודה ובכלל שכחנו להצטייד באחד כזה כאן אז הכובעים שלנו משמשים אותנו בגרוש היתושים המטרידים, מזל שההליכה ביער והשמש לא קופחת על ראשינו כשהגענו לאגמים היינו צריכים להחליט אם הכובע ישמש כהגנה מהשמש או מגרש יתושים.
השביל מתחיל מהאגם החמישי מעכשיו הולכים לאורך כל האגמים והשמש מאחורינו איך אנחנו מרוצים מההחלטה שלקחנו.
מגיעים לאגם הרביעי והצבעים שלו מהפנטים

משפחה של ברווזונים צדה את עינינו כמה חמוד

ממשיכים בשביל ואז נגלה בפנינו האגם השלישי שצבעיו דומים לאגם הרביעי רק שהוא ארוך יותר

עוד מהאגם השלישי

האגם השני שונה בצבעיו אך הוא מיוחד לא פחות

בין האגם הזה (השני) לאגם הראשון מופיע השביל 9b והוא עובר בין שני האגמים ומתחילה עליה וחזרה למסלול העיקרי בו הצטלבו שני המסלולים
האגם הראשון

ועוד תמונה מהאגם הראשון

הדרך למעלה מתישה אין ספק אבל נחים הרבה, כאן אנחנו כבר פוגשים מטיילים שמגיעים למטה וכאלה שחוזרים, לאורך האגם ראינו משפחות מטיילות גם עם קטנטנים וזה יפה מאוד.
זה הגשר שחצינו בבוקר

ולצידי השביל נוף מקסים

-
כל מסלול ״עמק חמשת האגמים״ לוקח לנו שעתיים וחצי, עם המון עצירות למנוחה , לצילומים, להשתאות מול הנוף המהפנט.
מסלול הליכה כייפי, יפה ומומלץ מאוד.
אנחנו חוזרים לחניה ב12:00 ופנינו מועדות למפלי אטבסקה.
בדרך רואים בצידי הדרך עיזי הרים, אנחנו כמו מטיילים אחרים עוצרים בצידי הכביש ומצלמים

-
מגיעים למפלי אטבסקה, המפלים מרשימים מאוד, הזרימה חזקה ועוצמתית, אנחנו עוברים בכל התצפיות ונהנים מאוד גם מהמראות וגם מנתזי המים כי היום חם מאוד
מצרפת מספר תמונות מהמפלים הנפלאים הללו

ממשיכים בדרכינו דרומה, חשבנו בהתחלה לחזור למפלי סאנוואפטה לראות את המפל התחתון אבל בסוף מוותרים וממשיכים.
עוברים ליד מפלי טנגל

עוד בבוקר בדקתי באתר מה מצבו של מסלול פרקר רידג׳ ועדיין ההמלצה היא לא לעשותו, האזור לא פחות מושלג ממה שהיה כשעברנו אותו לפני ימים אחדים אז ממשיכים הלאה
תצפית על כביש 93 שאינני זוכרת את שמה

בדרך רואים את ההרים עם כמויות שלג בלתי נתפסות, תראו את גובה השלג

חבורת אופנוענועים המטיילים בשיירה תמיד מהפנטים אותנו, זוגי מחזיק באחד כבד כזה

-
אנחנו מגיעים לתחנת רענון The Crossing Gas Station and Store לנוח קצת מהנסיעה הארוכה , כעת מזג האויר נעים , הטמפרטורה ירדה שוב , נכנסים לחנות המזכרות ומסתובבים בסביבה

חייבים גלידה, ביקשנו 2 כדורים וקיבלנו ״הר״ של גלידה

הנוף בדרך נפלא והפריחה מרהיבה

-
היי שרה,
הגעתי להמשך כדי להתקרר.
ואו, ואו, ואו!!!
תמונות אליפות!!!אין מילים!!!
תודה רבה עבור הזכרונות שהערת בי, ועבור המון תוספות של אגמים, שלא זכינו להגיע אליהם בקיץ המטורף של 2015.
נחמץ לבי לראות את שרידי השריפה המטורפת מלפני 4 שנים, כאשר לנו בג’ספר.
ראית דובים עבור כול המטיילים כמונו, שלא זכו לראותם בשנים האחרונות…
התרגשתי מתמונותיהם

נילי
-
תודה נילי, מחמאות מחממות לב

בקשר לשריפות , אני חושבת על כך הרבה וצר לי מאוד על הנזקים שהשריפות גרמו ומצד שני ראינו שטחים נרחבים של עצים יבשים שנפגעו מהחיפושית הזו שמכלה את העצים ואני חושבת מה יהיה עם היערות הנפלאים הללו ואם יש איזה תוכנית לממשלת קנדה להילחם
בנגע הזה , לצד העצים השרופים כבר רואים עצים צעירים וזה מעודד אבל מה שנפגע מהחיפושית נפגע לעד.
-
מדי פעם נכנסת שוב להתעדכן בסיפור שלך, ווואי, התמונות של האגמים עצרו את נשמתי! תמונות מהממות!
נהנת מהסיפור מאוד

-
השלמתי את הקריאה תוך כדי הטיול שלי
ונהניתי מכל רגע
בא לי לחזור לרוקיס
ועכשיונאני גם מבינה למה לא ראיתי ולו חצי דוב בפארק גליישר , הם כולם ברוקיס. מודע שדי חשדתי ניפגשים איתם במסלולים שאולי עדיף כך
-
תודה, נילי, עדן ואיילת . איזה מילים טובות אתן שולחות לי

אנחנו ממשיכים בנסיעה דרומה , עכשיו כבר שעות אחה״צ, שונה מהשעה ביום בה נסענו כאן לפני 3 ימים והאגמים בצידי הדרך נראים אחרת אבל היופי נשאר
וואטרפול לייק

כבר אמרתי שהעננים כאן מאוד יפים ושונים

ובאו לייק היפה שנתנו לו יותר זמן עכשיו כי כל כך יפה פה

אני מעלה רעיון אולי לעלות שוב לפייטו לייק אבל זוגי לא רוצה, לא בא לו עליה עכשיו , טוב, אני מוותרת.
מגיעים לחלק בכביש בו מסתיים כביש 93 אפשר להמשיך ישר דרומה
לכביש 1 או לקחת ימינה לפארק הלאומי יוהו.
אנחנו מחליטים כיוון שגם ככה אנחנו באזור אז עדיף להגיע לחלק מהאתרים במקום להגיע לקנמור כי עוד מוקדם ויש עוד מלא שעות אור .
אז האתר הקרוב כרגע הוא המנהרה הספירלית , אנחנו קוראים את ההסברים שיש במקום ולמזלנו גם עוברת הרכבת ואפשר לראות בלייב

מכאן אנחנו ממשיכים הלאה על הכביש ונוסעים ל Natural Bridge
המקום יפה בשעה הזו כרגיל מעט אנשים באזור, אפשר לראות בתמונה שאין אף אחד על הסלעים , ברוב התמונות שראיתי יש עליהם גם אנשים

המקום הבא המתבקש ונמצא בסביבה זה לייק אמרלד, אבל יש לנו עוד נסיעה וכבר מאוחר, אנחנו רוצים להקדיש לו זמן ובכל מקרה הוא היה מתוכנן למחר אז חוזרים בחזרה לכביש הראשי ולוקחים את הכביש דרומה.
בדרך אנחנו רוצים לראות את מקום המפגש והאיסוף ללייק אוהרה שנמצא על הכביש הזה, רוצים להיות מוכנים למחרתיים ולא להתברבר בבוקר .
בהמשך אני מציעה להיכנס שוב ללייק לואיז, מעניין איך הוא נראה היום, כעת השעה יותר מאוחרת מהפעם הראשונה בה היינו והשמיים יותר נקיים מעננים.
אז מכוונים לאגם , יש חניה ואנחנו הולכים , יש לו קסם אחר, עדיין יפה מאוד

נעים לנו לטייל כאן עכשיו , מסתובבים קצת על הטיילת ונוסעים לקנמור למלון שלנו בו שהינו לילה ראשון .
מגיעים ב21:30 עייפים מהנסיעה הארוכה והיום המלא והנפלא הזה,
ומתאחדים עם מזוודתנו האבודה , היה לנו יום מצויין גם היום.
איזה כייף שהטיול עוד לא נגמר.

-
וואו שרה, אני קוראת את הסיפור שלך בהמשכים ונהנית מכל רגע… התמונות פשוט מדהימות, כזה יופי! נגמרות לי המילים… וגם כיף לקרוא את קורותיכם, ממש הכנסת אותי לאווירת הטיול! המון תודה, תמשיכי לשתף בבקשה!

גלי
-
כיף לקרוא את התיאורים, לצפות בתמונות המרהיבות ולהיזכר בטיול המקסים והכיפי שערכנו שם לפני שנה בדיוק. אם הייתי יכול, הייתי חוזר לשם מחר! -
שרה, איזו השקעה, תמונות מרהיבות, פרטים חיוניים (בעיקר למי שמתכנן טיול, כמונו, לספטמבר הקרוב...).
מרתק, תודה!!
-
גלי, פיירמן ופמילי תודה רבה לכם על הפירגון , כמה כייף לי

17 ביוני – היום השביעי
הבוקר מתעוררים ב7:30, זהו , התרגלנו למקום.
לוקחים את הזמן ורק ב9 יוצאים לדרך, קודם כל למלא דלק, ואופס מה קרה? הכרטיס נדחה שוב, החום שלי מתחיל לעלות
טוב שיש עוד כרטיס ( הטיפ החשוב).קופצים לסופר הקרוב לרכוש נשנושים ואני מנסה שוב את הכרטיס המדובר כי זה באמת כבר מוזר ועובר את הגבול וגם כאן הוא נדחה, הפעם אני כבר רותחת🤬, ועכשיו אני חוזרת להשתמש בסים היקר הזה ( כבר היה בו שימוש לענייני המזוודה האבודה) שמזל שרכשנו אותו ומזל שיש לי בו גם שיחות.
נכנסים לרכב מפשילים שרוולים והפעם אנחנו רוצים לדבר עם נציג חברת האשראי , אחר כבוד מעבירים אותנו למחלקת בטחון ושואלים אותנו איפה בחו״ל אנחנו נמצאים , נו באמת!!!! לא ראיתם שימוש בכרטיס בקנדה?!!?!
שואלים איפה היינו לפני יומיים כי נעשה נסיון שימוש בכרטיס הזה בחנות אפל בניו-יורק . מה??????????? לא, לא, לא אנחנו בקנדה
ב ק נ ד ה !!!!!! ברוקיס היפיפיים , לא ניו יורק, לא הפעם אולי בפעם הבאה. אז זהו שביטלנו לכם את הכרטיס.
טוב, מה אגיד . לפחות הם עירניים ועל כך אני מודה להם , בטח מישהו שם בניו יורק חמד לו איזה אייפון חדש על חשבוננו.
אז מיד הזמנו כרטיס חדש ותוך 3 ימים הוא יחכה לנו אצל הבן בארה״ב, כי יש לנו עוד שבועיים וחצי של טיול.
עד שסיימנו עם הסיפור הזה ניהיה 10 בבוקר, יצאנו לדרך לכיוון אמרלד לייק כי השתנו לנו התוכנית כבר, רצינו היום להתחיל בג׳ונסטון קניון, במיוחד רצינו להגיע מוקדם יחסית, לא ש9 זה מוקדם אבל היינו עייפים מהנסיעה הארוכה של אתמול ונתנו לגוף לנוח לא רצינו לשים שעון מעורר.
נוסעים לכיוון פארק יוהו ובדרך איזה פקקים, מה ניהיה???? אז זהו שמכינים את הכבישים לקראת המטיילים הבאים ומחדשים את האספלט, מעניין שאתמול כשחזרנו לא ראינו שום דבר מחשיד כמו כלים גדולים בצידי הכביש , טוב אולי בגלל עייפות.
הגענו לאגם ב- 12 ממש התחיל לנו יום הפוך.
אנחנו ממש מרגישים את ההבדל בכמות התיירים היום , לפני הנסיעה לג׳ספר לא היו כאלה עומסים, עושים כמה סיבובים בחניה,
טיפ- אל תתפתו להתרחק מאוד ולחפש חניה רחוקה כי אז תלכו הרבה, כל הזמן מבקרים יוצאים מהחניה כמו שבאים לחניה, לעשות סיבוב ועוד סיבוב וכבר תמצאו משהו קרוב, וכך היה גם לנו . יופי של חניה קרובה מצאנו.
האגם הזה נפלא נפלא, איזה צבע יש לו, לא סתם הוא נקרא ככה. אנחנו עושים סיבוב במסלול מסביב לאגם, לא עושים את כולו אך הסתובבנו שם כשעתיים לערך והיה כייף מאוד .
תהינו לנו אם אנחנו רוצים לקחת שיט בקנו, מה עם כל הציוד שלנו, הכוונה לדברים החשובים , דרכון , מצלמה, טלפונים . ברכב אנחנו לא משאירים ואם נתהפך ונפול למים ,( יכול לקרות, לא?) רק מהמחשבה הזו התחלחלנו לגמרי וויתרנו.

-
-
אנחנו בדרכנו למפלי טקקאו, כבר דיברנו על נפלאות טרום העונה ?
אז זהו שהמפלים עדיין סגורים, אין גישה אליהם , כשהם יפתחו כבר לא ניהיה באזור, עוד אכזבה להיום.
מכאן מחליטים לנסוע ללייק מוריין, טרום עונה אמרתי ? אין כניסה לאזור כי החניה מלאה, אוף איזה אכזבה , גם בלייק לואיז שליד אין מקומות חניה , כבר ציינתי שמרגישים עומס מטיילים יותר מלפני נסיעתנו לג׳ספר.
מפנים אותנו לחניה שבה יש הסעות מרוכזות ללייק מוריין, אנחנו מוותרים, חשבנו להסתובב קצת במרכז המסחרי של לייק לואיז לאכול משהו ובינתיים יפתחו את המעבר ללייק מוריין , המרכז ממוסחר מאוד, הכל יקר, אכלנו במקום , אוכל לא משהו במחיר משהו משהו.

שורפים ככה איזה שעה ובטוחים ומקווים שהדרך כבר פתוחה אבל ממש לא, אנחנו מאוכזבים שוב היום , לא רחוק יש מתחם חניה בכניסה לאיזה מסלול , אנחנו חונים שם וחושבים שאולי נחכה קצת כאן ובטח הדרך לאגם מוריין תפתח כי כבר 5 אחה״צ כבר מאוחר,
אחרי אתנחתא של חצי שעה שוב נוסעים לפניה לכיוון לייק מוריין ושוב סגור, אנחנו מתקדמים אחרי כמה מכוניות , והיי רואים שנותנים להם לעבור, איך שמגיע תורנו שוב סוגרים את הדרך, אני מבקשת יפה , ממש מתחננת , אבל לא זה לא, נקודה ! לא עוזר לנו כלום.
אנחנו כבר בעצבים , עוזבים את המקום , אז לא נראה את לייק מוריין
נראה אותו בתמונות .
נוסעים ל Banff View Point, והתצפית הזו כל כך יפה, אנחנו נרגעים שם, שוב אנחנו כאן לבד, אנחנו והמרמיטות

מכאן נוסעים לבאנף לטייל קצת בעיירה המתוקה הזו, בדרך פגשנו..

והנה קצת מבאנף

אחרי הסיבוב בבאנף אנחנו חוזרים למלון שלנו, מתכננים ללכת קצת לשחות, אבל תכנונים זה דבר אחד ומציאות זה כבר משהו אחר.
סיימנו את היום בחצי גובה , אבל הכייף היום היה בלייק אמרלד והתצפית של באנף וכמובן הטיול שלנו בעיירה.
-
18 ביוני – היום השמיני
הבוקר אנחנו מוכנים לצאת כבר ב8 רוצים להגיע ל Johnston Canyon , אבל לייק מוריין לא נותן לנו מנוחה, אנחנו לא רוצים להרים ידיים כל כך מהר, אז עושים חישוב מחדש ומשנים תוכניות , אולי בגלל שעדיין מוקדם יש סיכוי להגיע לאגם , אנחנו יוצאים לכביש המהיר 1 צפונה , הבוקר עדיין יש עומס בכביש , עדיין עובדים עליו אבל מתעכבים פחות מאתמול , מגיעים לפניה ללייק מוריין ו…… סגור .
זהו, סופית , לא מגיעים אליו יותר. בזה סיימנו.
עכשיו אנחנו נוסעים ל Johnston Canyon ונכנסים לכביש המקסים
Bow Valley Pkwy

הכניסה דרך Castle Junction הכביש נפלא, צר ומשני צידיו יער עבות

מגיעים לחניה של המפלים והיא מלאה, אז מחנים בצידי הכביש אחרי עשרות רבות של מכוניות והולכים ברגל לכיוון הכניסה, בדרך רואים את הענתיקה היפה הזו

המפלים יפים מאוד , המסלול די עמוס
כמו שאמרתי מרגישים כבר את העומס באזור, אנחנו הולכים רק עד
המפל הראשון וחוזרים

-
לייק מוריין. אז טיפ לאחרים כי לכם כבר לא יעזור…. כמי שגרה במלון שממש ליד כביש הכניסה (זה שנסגר) כבר ב7:30 היום היה סגור – כי החניה באמת קטנה מאוד. אבל – הצלחנו פעמיים להיכנס לשם. אחרי הצהריים – אני מתכוונת 6 וצפונה. אז ממש יש הרבה חניה ואין בעיה….. וגם אם לא – השומרים נראה לי הולכים – אז תמיד אפשר לחכות לחניה שתתפנה…..
אגם מדהים – אבל ראיתם די הרבה, אז לא נורא. לפי התמונות שלכם אין מה לבכות על אגם שנסגר
-
הי,אני מבינה שהחנייה קטנה מאד, אך מה עם האופציה של השאטלים כמו ששרה ציינה?
האם תמיד יש אפשרות לחנות בחנייה רחוקה וליסוע בשאטלים לאגם? או שגם החנייה הרחוקה נתפסת ונסגרת מהר?
תודה!
-
שלום dinz , אכן אפשר להשתמש בשרותי ההסעה וככה להגיע, אנחנו פשוט ויתרנו, הגענו לשם כי רצינו לראות במה מדובר, היה תור אימתני
לא התאים לנו ככה לבזבז זמן , אבל אל יאוש , כמו שאמרה all taken
כנראה ששעות מאוחרות יותר זה אפשרי, בכלל אם יש חלום ולא משנה איזה פשוט להתעקש וזה יצליח
-
היי שרה, מה יש לומר ? את כותבת מקסים, את מצלמת נהדר, נהנתי מאוד לקרוא את הפוסטים שלך ( ספויילר: קראתי הכל ברצף ). תודה על השיתוף והתמונות המשגעות, אנחנו ממש עוד שבוע טסים לשם והתוכנית שבניתי לנו מאוד דומה לשלכם, אז הוספתי לי כמה טיפים חשובים שלך. אנחנו להבדיל עם קראוון גדול, אז צריך בכלל לקחת את זה בחשבון בחניונים.
אבל פתאום אני רואה שהפוסטים הופסקו באמצע ? חיכיתי לשמוע ממך על לייק אוהרה. אומנם לא הצלחתי להשיג כרטיסים לאוטובוס המיוחל, אבל מתכננים לעשות טרק רגלי...כן כן 22 ק”מ. יש סיכוי גדול שאפשר יהיה ללכת כיוון ברגל ולחזור באוטובוס. עניין אותי לדעת אם פגשת בכלל מטיילים שטיילו ברגל. לא בא לי להיפגש עם דובים והילדים שלי במסלול מבודד שכזה...🤩 אשמח לשמוע .
באמת באמת פוסט מעולה ובדיוק בזמן. וחייבת לשמוע את סיום הטיול, אני במתח….תודה רבה !!!