ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איסלנד- אי שכולו טבע בראשיתי –קיץ 2019

פורום טיולי משפחות
    איסלנד
    35
    218
    49667
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tal1968
      Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

נילי,

איזה יופי שהתחלת לספר. אני אוהבת את הכתיבה שלך ושומרת את כל הסיפורים.

ואיזו פתיחה של תמונות. להגיד שהן מדהימות זה אפילו לא מתקרב.

מחכה בקוצר רוח להמשך,

טל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • eden24h
        eden24h @הזברה נערך לאחרונה על ידי

@הזברה

בידיוק קראתי את הסיכום שלך על נורבגיה ונהנתי כרגיל 🙂 בהתלבטות על היעד הבא, אז מקווה שתפרסמי את הסיכום בקרוב 😊

הזברה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • הזברה
          הזברה @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h אמר:

@הזברה

בידיוק קראתי את הסיכום שלך על נורבגיה ונהנתי כרגיל 🙂 בהתלבטות על היעד הבא, אז מקווה שתפרסמי את הסיכום בקרוב 😊

תודה, גם אני מקווה כל עוד זה טרי בראש… בינתיים את יכולה לקרוא בבלוג את הסיכום על ארה”ב 😄

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • eden24h
            eden24h @הזברה נערך לאחרונה על ידי eden24h

@הזברה

כבר קראתי ושמרתי לקראת הטיול המתקרב שלנו בארהב 😀

• דפנה 11
              דפנה 11 @ורדה ש נערך לאחרונה על ידי

@ורדה-ש

איזה כייף !גם אצלי איסלנד זה ברשימת החלומות .עוד לא ברור מתי יתגשם אבל בטוח שאת הטיול הזה שומרת לי ! תמונות נהדרות !

• nilih
                nilih נערך לאחרונה על ידי nilih

וואו! איזו קבלת פנים נלהבת!!! לא האמנתי למראה עיניי😍😍😍

יאיר ודבורה’לה-את החומר של טיולכם מ-2017 “חרשתי”. את הסרטון המסכם של דודקה ראיתי מספר פעמים, והשיר המלווה של שלמה ארצי עוד חרוט בזכרוני.

אוליב-בטוחה שאת כאשת טבע וצלמת נפלאה תהני עד בלי די באיסלנד.

לימור וצביקה-הלחץ שהפעלתם עלי יחד עם הדורבן והדורבנית ויחד עם טובה’לה נשא פרי. רק שזה יחייב אתכם להגיע לאיסלנד…

ריקי- אנסה לתעד 16 ימי טיול. זה יקח המון ימים, אבל זה יאפשר לי לחיות את איסלנד מחדש ולשמר את זכרונותיי.

דיאנה- מודעת היטב לאנטרס שלך😄. רצוי שתגיעי לאיסלנד לפני שילדייך יגיעו לגיל ההתבגרות ויקבלו “רעלת טבע,” כמו שסיפרה כאן איילת על ילדיה.

רנצ’י- כיף שהגעת לפני שקראתי לך! חלום ניו זילנד עדיין ממתין למימושו.

נירית- אשמח מאוד אם תתרמי מידיעותיך הרבות כמו תמיד. אמש ראינו בטלויזיה את טקס קביעת אבן הזכרון לקרחון,שאליו התייחסת, מתוך ידיעה ברורה שבמדינת ישראל ראש הממשלה (ולא חשוב מיהו) לא היה ולא יהיה נוכח בטקס שכזה. אצלנו הממסד לא מונע את חיסולו של ים המלח, ומעטות ההחלטות המיועדות למניעת הפגיעה בטבע, שנותר לנו😰.

ענת- לראות אותך כאן, זו הפתעה ענקית!

איילת- את “תעופי “על איסלנד. יודעת שלא פשוט לטייל עם מתבגרים😥.

שרה-אחרי סקוטלנד והרוקיז הקנדים איסלנד היא היעד המתאים. מובן שחששתי ממזג האוויר. סחבתי המון בגדי חורף מיותרים.זכינו למנות גשם מעטות. התמודדנו במקומות מסוימים עם רוחות עזות, אבל רוב הימים היו ימי חורף שלנו- מעוננים עם טמפרטורות של 11- 15 מעלות. בלילות הטמפרטורה ירדה, אבל למי היה כוח לטייל בחוץ😅

רחל- בשנה שעברה היה קיץ גשום ביותר, הקיץ הגשום מזה שנים רבות, כך שהשנה הייתה הפוגה...⛅

הזברה-איזה יופי שהיינו כמעט במקביל.אשמח אם תוסיפי מתובנותיך. לפני 3 שנים, כאשר תיעדתי את סקוטלנד, הצטרפהל אשכול אפרת, שבה פגשתי בטיול,וגם דיאנה ואלון שטיילו בעת שכתבתי, והיה אשכול פורה ושמח עם המון תמונות מסוגים שונים.

ורדה- זוכרת את מה שכתבת לאחר הטיול האיסלנדי שלך. אכלנו במסעדה שעליה את ורחל המלצתן בהופן ונזכרתי בתמונות, שצלמת בה והעלית לאתר.

טל- התמונות שלי לא משקפות את יופיה של איסלנד. המצלמה לא יכולה להכיל את המרחבים המטורפים, תחושת האין- סוף, העוצמות של הטבע, שפעת המים שלא נגמרת, האדים העולים מהאדמה עם ריח הגופרית ובעיקר את העדרותו של האדם, מה שמאפשר למתבונן לעמוד מול הטבע ולהבין שאין יכולת לתמלל אותו או לתעד אותו כפי שהוא.רק לחוות את המקום ולרצות שהרגע לא יחלוף.

דפנה-ברור שתגיעי לאיסלנד! אך כפי שנירית רמזה-אל תחכי שנים. הקרחונים באיסלנד נמסים, ובוודאי יהיו לכך השפעות כבדות משקל.

נילי

adivelednizki ayeletback 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • adivelednizki
                  adivelednizki @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

וואו נילי, איזה תמונות !!!! נראה לי שמצאת לך תשובה מדהימה לשאלה “אחרי הרוקיס-לאן?”

וברור שאני נשארת פה , ולא חשוב כמה זמן זה ייקח לך (דווקא התגעגעתי מאוד לאשכולי מגה מפלצת פה...)

הבמה כולה שלך

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • ayeletback
                    ayeletback @nilih נערך לאחרונה על ידי

נילי – לטייל עם מתבגרים זה לא פשוט, אבל הצמד שלי דווקא מתפקד אחלה בטבע ומפרגן לי את רגעי הקסם שלי. ( אם קראת את פוסט צפון מערב שלנו תוכלי לראות כמה הם מפרגנים )
                    הויתור שלי על איסלנד אינו כי “קשה איתם” אלא כי טיול צריך להתאים לצרכים של כולם.
                    יש פשרות וכל אחד מקבל קצת ממה שאוהב וקצת ממה שאוהב פחות.
                    טיול טבע נטו בעת הזאת מתאים לצרכים שלי ולא שלהם.
                    וכדי שטיול יהיה מוצלח הוא צריך להתאים לכולם.
                    לכן אחכה או שיגדלו או שאמצא חברים בתור שותפים

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • nilih
                      nilih @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

היי עדי,

אכן זו התשובה האולטימטיבית לטיול שלאחר הרוקיז הקנדים או לטיול שלפניו, למי שטרם ביקר במערב קנדה.

יהיה כאן מגה- מפלצת … טקסט ותמונות מ-16 ימים ייצרו אשכול גדול, כפי שאנחנו אוהבות, אבל יש גם את המסתייגים…

נילי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • nilih
                        nilih @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

היי איילת,

לא הייתי כאן מזה זמן, וטרם הגעתי לאשכול שלך ולאשכול הסיני של פנינית. מבטיחה שעוד אקרא.

הטיול לאיסלנד הוא נטו טבע. זה מה שהפעים אותי כול כך, וזה גם מה שירגש אותך.

מבינה את הצורך של מתבגרים בחיי עיר ובקניות, אך קשה למצוא זאת באיסלנד, אלא אם משקיעים הון עתק במותגים סקנדינבים בסביבת ריקיאוויק, שאינני בטוחה שהם לטעמם של מתבגרים ישראלים.

נילי

• nilih
                          nilih @nilih נערך לאחרונה על ידי nilih

@nilih

ה-24.7:

נחתנו בקפלאוויק ב-8:30 בבוקר. ביקורת הדרכונים נעשתה כבר בהלסינקי...מוזר!!!

מחכים בסבלנות למזוודות. מגיעה מזוודה גדולה לכול זוג. באופן שוויוני ומעורר פליאה חסרה מזוודה נוספת לכול זוג. עמנו עומדים ישראלים נוספים שחסרים להם חלק ממזוודותיהם. מבינים מיד שהמזוודות עוכבו בנתב"ג.

אנחנו מתנחמים בכך, שנערכנו לכך. המעילים על הידיים. בטרולים יש ציוד לימים הראשונים. מיד אני שולפת את רשימת הלינות הראשונות שלנו, שהוכנה מראש למצב זה, והיא נמסרת באשנב שבו אנו מדווחים על אי הגעת המזוודות. (תודה לרנצ'י שהציע זאת באחד מהאשכולות שקראתי).

עולים על האוטובוס שלוקח אותנו לחברת ההשכרה. כצפוי הליך זה לוקח זמן. נראה שתיירים רבים שוכרים רכבים בחברת בלו-קאר האיסלנדית. חוכמת ההמונים!!!

יעד ראשון- הצטיידות מזון בסניף הקרוב של בונוס, רשת הסופרמרקטים הזולה באיסלנד.

שעה ארוכה בוהים בירקות ובפירות בחדר מיוחד קפוא למדיי (מזל שיש לנו מעילים), ועושים הכרות עם היוגורט האיסלנדי המעולה- הסקיר.

באותו מתחם שותים קפה ומגלים שהעוגה שהזמנו , ממש מאכזבת.

כבר שעת צהרים. ברור שאנחנו לא במיטב כוחותינו לאחר לילה של טיסות. מוותרת על האופציה לטייל בחצי האי שליד

שדה התעופה. 

נוסעים למקום הלינה הראשון שלנוCountry Hotel Fossatún

nilih דבורה ברקן 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • nilih
                            nilih @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

נוסעים דרך Hvalfjörður Tunnel 

מחפשת את נקודת התשלום, ולא מוצאת.

מזל שיש לנו ווי פיי במכונית. מסתבר שלמן ה-28.9.18 אין צורך לשלם, כאשר עוברים במנהרה זו.

מגיעים למלון, שעליו אני ממליצה מאוד. אמנם החדר צנוע, בסגנון איקאה, אבל המיקום של המסעדה שלו נהדר. היא משקיפה על הנהר הסמוך ועל מפליו. בעל המלון כותב ספרי אגדות על טרולים ושר ומנגן בלהקה, ובהתאם לכך העיצוב. יש במקום מסלול הליכה בעקבות ספריו וגם מסלול למפלים.

מבט על המלון מדרך הטרולים

על קיר המלון

רצפת התקליטים במסעדת המלון

מכונת נגינה מפעם

מפלים על יד המלון

נילי

• nilih

@nilih

מניחים את חפצנו ומזדרזים לנסוע כ- 35 ק"מ מזרחה למפלי ראונפוסאר  "מפלי הלבה", שנמצאים על נהר קוויטה (Hvita) . במקום מתקיימת תופעה יחודית.
                              המים
                              מתפרצים מאמצע גובה הסלעים מעל שכבת החרסית ומתחת לשכבת הלבה, ונופלים באשדות ארוכים של למעלה מק"מ.

בנוסף יש שביל המוביל לאורך המפל עד למפל ברנאפוס (Barnafoss) "מפל הילדים" שבו לפי האגדה שני ילדים מחווה סמוכה נפלו לנהר אל מותם מגשר סלע טבעי שהיה במקום.

נילי

• nilih

@nilih

בדרך חזרה למלון  עצרנו ליד האדמה המעשנת. זו הייתה פגשתנו הראשונה עם הבעבוע הזה וריח הביצים הסרוחות.

לאחר ששבנו לחדרינו מן המפלים, שאין להחמיצם, עלינו על הגבעה למסלול הטרולים.

הייתה רוח קרה ולא הצלחתי לקרוא בזמן אמת את השלטים, אבל ביום יפה ובמיוחד עם ילדים, זו חוויה מוצלחת😊.

נילי

לבון רחל  קולומבוסית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • לבון רחל  קולומבוסית
                                  לבון רחל קולומבוסית @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

המפלים האילו היו בתוכנית המקורית שלי ליום האחרון של הטיול אך היינו כבר מותשים אחרי 18 יום  והעדפנו להגיע למלון האחרון ליד שדה התעופה.

אני מקווה שעוד אגיע אליו ואהבתגם את הטרולים.

ממתינה להמשך.

רחל  לבון

• nilih
                                    nilih @לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

@לבון-רחל-קולומבוסית

תודה קולומבוסית יקרה!

זוכרת שקראתי באשכול שלך כאן בפורום משפחות על המנהרה שאותה עקפתם.

אם המנהרה בתשלום מוזכרת בבלוג שלך,( אני כבר לא זוכרת) הרי שכדאי לעדכנו.

ואם בענייני מנהרות עסקינן, הרי שיש מנהרה (כנראה חדשה יותר) פרטית בתשלום בכביש שבין אקוורירי למיוטאן. עוד אספר עליה.

נילי

דנוש60 לבון רחל  קולומבוסית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • דנוש60
                                      דנוש60 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

נילי! איזה יופי!! איזה כיף!! איסלנד!!!

(עלה לי חיוך ענק על הפנים לראות שגם הבלוג שלי הצטרף לבלוגים שעזרו לך לתכנן 😊 תודה)

רק התחלת וכבר התמונות מדהימות.. יודעת שבמציאות זה הרבה יותר יפה! הלילה נוסעת לרוקיז הקנדיים, אז ככה שיהיה לי מה לקרוא שם בערבים לפני שאני הולכת לישון.. מחכה בקוצר רוח להמשך.

• tsvia_fh
                                        tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי tsvia_fh

איזה יופי וזו רק ההתחלה לה. 

לגבי הדרכונים זה לא מוזר כי נכנסת לאירופה בהלסינקי.

זו אמנת שנגן.

• אורה.ג.
                                          אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

מקסים, נילי!!

אני חושבת שאיסלנד היא באמת המקום המיוחד ביותר בעולם.

כיף לך שהגעת לשם! אספת זכרונות בלתי נשכחים.
                                          תודה על סיפור הטיול והתמונות היפות.

אורה

• nilih
                                            nilih @tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי

@tsvia_fh

היי צביה,

מזמן לא נפגשנו כאן.😊

תודה עבור ההבהרה.🌷

בדרך כלל אנחנו לא טסים עם קונקשן למדינות אירופה, אני תמיד מעדיפה את הטיסה הישירה והקצרה, ולכן לא נתקלתי בכך.

נילי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 2 / 11
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון