ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רשיון בינלאומי - אכלנו אותה.

פורום אירופה
    השכרת רכב סיביו רומניה
    15
    96
    12592
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

צודק קבל תיקון עלות הוצאת הרישיון 16 שח.

ובסניף מודיעין אם תרצה זה לוקח אפילו פחות מ 5 דקות .

מנסיון אישי.

שתהיה נסיעה טובה בטוחה וזהירה

ח.ג רוני סופר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג @משה 22 נערך לאחרונה על ידי ח.ג

@משה-22

כייף לך. ז"א שאתה גם גר קרוב לנתב"ג וההוצאות שלך ובזבוז הזמן טרום טיסה קטנות מאלה של תושבי הפריפריה,  

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ?
          משתמש שנמחק @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג אמר:

כייף לך. ז"א שאתה גם גר קרוב לנתב"ג וההוצאות שלך ובזבוז הזמן טרום טיסה קטנות מאלה של תושבי הפריפריה,  

נכון, אבל מי שגר במרכז סובל יותר  מרעש המטוסים כשתושבי *כל* המדינה (כולל הפירפריה), טסים לחו"ל בהמוניהם - הרי ה'טיסות זולות מהנפקת זוג משקפים נוסף'. 

גם מבזבז יותר זמן בנסיעות - לא כולם גרים ליד מרכז ישפרו במודיעין או שאר חמש תחנות ההנפקה ב"מרכז". 

הם גם סובלים מזיהום אוויר גבוה (גם רעש, הוא זיהום סביבתי).

חלק מהאנשים, בחרו לגור בפריפריה, כי נחמד לגור בבית פרטי עם גינה ובלי זיהום אוויר ורעש וכנראה חישב מראש את היתרונות מול החסרונות של מגורים באיזורים האלה, חלקם ימצאו עניין בביקור במרכז המסחרי וכו' (גם אם את לא מוצאת עניין בפעילות כזו), חלקם גם לא עובד ב"פריפריה"...ולא לכולם יש פנסיה תקציבית ורכב(גם אם הם מתגוררים ב"מרכז").

לכל אדם החישובים והצרות שלו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • רוני סופר
            רוני סופר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

בממסי – 16.

באופטיקה סי – 21

באופטיקות אחרות 20.

הנה רשימה של מקומות עם לינקים לגוגל מאפס.

נכון, לא תמיד זה 5 דקות, ועדיין...

ח.ג Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משה 22
              משה 22 נערך לאחרונה על ידי

חברים לכל אחד באשר הוא גר מתפרנס או כמוני בעוד שנה גימלאי מאושר יש תאווה משותפת אחת.

טיולים בחול וכמה שיותר.

במשך השנים בחנתי את ההוצאה הממוצעת לטיולים שעשיתי וגיליתי שכן הממוצע הוא קצת יותר מ 20 שח.

ואפילו טיול אחד שנשק למאה אלף שח.

ואני סהכ עובד מדינה.

ונכון לא כל אחד גם מוכן לשלם כפי בכתבו חברים את המחיר בלגור ליד נתבג רעש וזיהום.

ותמיד הדשא אצל נשכנים  ירוק יותר.

אבל בסוף לכל אחד שק צרות משלו וארנק משלו.

מי קטן מי גדול .

ולנסוע לחול זה לא חובה !!! 

תמיד אמרתי למי שאין אז שלא יסע בכוח.

• ח.ג
                ח.ג @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

תודה. כמו שכבר כתבתי

ועדיין... כל מי שלא רוצה לקחת סיכון , גם אם גר רחוק מנקודה מאושרת להוצאת רשיון בינלאומי מטריח את עצמו ועושה זאת. 

אנחנו בפורום למטיילים. הנושא שעלה כאן הוא הרשיון הבינלאומי ולא תנאי חייהם ושכרם של אזרחי ישראל.... 

שמתם לב שהרשיון הבינלאומי מונפק על פי הסכם מ1968?

מאז חלו שינויים רבים בעולם אבל....

למה צריך לבזבז כל כך הרבה נייר כאשר פרטי הנהג וסוגי הרכב שמותר לו לנהוג עליהם רשומים באנגלית גם ברשיון הפלסטיק. בשביל רשימת המדינות? בשביל אפשרות רישום שבעל הרשיון אינו מורשה לנהוג במדינה מסוימת?

בעבר נכתב שצריך לחדש את הרשיון אחת לשנה כי יש נהגים עם שלילה. לפני 40 שנה נשלל רשיונו של בעלי לחודש. היה צריך להפקיד את הרשיון בתחנת משטרה... כשאין לך רשיון ביד איך תשכור רכב?

דוקטור דו ליטל יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @ח.ג נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@ח-ג

מדינה צריכה להכיר ברישיון הפלסטיק של מדינה אחרת כדי שיהיה לו תוקף.

לפעמים המדינה מכירה בו ביוזמתה ולפעמים בזכות הסכמי הדדיות עם מדינה אחרת.

אם משרד התחבורה היה עובד בשביל אזרחי ישראל הוא היה פועל למקסימום הסכמי הדדיות כאלה. הוא לא.

לכן אזרחי ישראל נאלצים להסתמך על הסכמים אחרים אחר, חתימה של מדינת ישראל על אמנות משנת תרפפ”ו, האמנות האלו מייצגות הכרה הדדית בתרגום הרישיונות.

אין בעיה לעשות כפל רישיון מפלסטיק (יש נזק כספי) ובמקרה של שלילה להפקיד אחד מההעתקים במשטרה ועם העותק השני לשכור רכב בחו”ל.

אז למה הרישיון הבין לאומי תקף רק לשנה? לא יודע. ניחוש של כל אחד טוב כמו שלי.

לגבי סיכון:

אין שום סיכון בנסיעה בניו יורק ללא רישיון בין לאומי.

יש סיכון בנסיעה ללא זוג משקפיים נוסף בספרד.

העלות של משקפיים לעומת הרישיון הבין לאומי לא רלוונטית למידת הסיכון.

עוד לגבי סיכון: אני תמיד נוהג עם זוג משקפיים נוסף בהישג יד, למקרה של בעיה (שבר אובדן וכו’...) לזוג המשקפיים שאני משתמש בו. נהיגה ללא משקפיים אופטיות (למי שנזקק) מאוד מסוכנת.

• יונית
                    יונית @ח.ג נערך לאחרונה על ידי

@ח-ג

יש לי הסבר ארוך לסיבה- למה הרישיון הפלסטי ה”חדש” כאילו של ישראל אינו תקף בחלק לא קטן של מדינות אחרות- במקום ההסבר הארוך – ההסבר הקצר כי אנחנו חיים בחלם. לפני כמה שנים משרד התחבורה העביר את כל התושבים לרישיונות פלסטיק (יעני בינלאומי, שכחתי כבר מה היה קודם) רק מה? הוא לא טרח לוודא מול הרשויות התחבורתיות במדינות שונות את מה שצריך להיות כתוב על הרישיון עצמו. במקביל באיחוד האירופי הכינו רישיון חדש. משרד התחבורה אכן ידע שהרישיון ה”חדש” הפלסטי הישראלי לא יהיה תקף כרישיון בינלאומי, אבל הוא כבר” ירד לדפוס” ולכן המשיכו עם כל התהליך.

הייתה לי בזמנו תכתובת ארוכה ארוכה עם דובר משרד התחבורה. 

לקח עוד כמה שנים טובות שהם הוסיפו באתר שלהם את האזהרות של “אנחנו רישיון בינלאומי בכאילו ותבדקו באימ’אמא שלכם איפה הוא בעצם לא תקף” .גם חברות השכרת הרכב למדו מהניסיון והוסיפו משפט מהסוג הזה.

ואי”ה הרישיון הבינלאומי יוארך ל4 שנים--- נקווה שההבטחה תקויים, ומי שלא גר בסמיכות לתחנות רישוי, יוכל להנפיק בתדירות יותר נמוכה את הקרטון האפור.

גם פה יש שינויים כל הזמן והגדלה של מקומות הרישוי.

ח.ג דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ח.ג
                      ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה על ההסבר המפורט. אני מקוה שיעזור למתלבטים.

אני זוכרת שכשהחליפו לי בפעם האחרונה רשיון בדקתי ולא מצאתי הבדלים.

לא פעם הנושא של צריך או לא צריך עלה בפורום ותמיד ההצעה שלך היתה לא לוותר.

ראיתי את תוספת התחנות. מעודד.

לי אישית תוספת התחנות במעלות ונהריה תקל על ביצוע הפעולה. יש לי זמן לחידוש... עד סוף אפריל . 

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

פורמט הרישיון לא מעלה ולא מוריד.

לראיה משרד התחבורה בניסיון השני כן הצליח לתת לרישיון פורמט של האיחוד האירופי, אבל למרות שהפורמט זהה לפורמט של האיחוד אין הכרה של מדינות האיחוד ברישיון הישראלי וחלק ממדינות האיחוד שהכירו ברישיון הישראלי בפורמט הישן כמו גרמניה ויוון כבר לא מכירות ברישיון – בפורמט החדש.

לעומת זאת הרישיון הישראלי שונה מהפורמט האמריקאי (ששונה מהאירופי), ולמרות זאת כמעט כל המדינות בארה”ב מכירות ברישיון הישראלי.

עוד הערה קטנה, חברות השכרת הרכב לא למדו להוסיף משפט כזה, הסוכנים הישראלי למדו להוסיף את המשפט הזה. זו לא הסיבה העיקרית אבל זהו עוד גורם לכך שאני בדרך כלל מזמין רכב דרך סוכנים בחו”ל ולא דרך סוכנים ישראליים.

מדינה יכולה להכיר ברישיון זר כי מתחשק לה או כחלק מהסכם הדדיות בין מדינות.

אני לא רואה מצב בו שר התחבורה מחליט שהתפקיד שלו לשרת את האזרח הישראלי ודואג להסכמי הדדיות עם מדינות זרות, אני מייחס את חוסר השירות לאזרח בעצלנות ושלומיאליות אבל יש כאלה הטוענים שהדרישה לרישיונות בין לאומיים היא פרה חולבת של מיליוני שקלים לזכיינים שיש להם מהלכים במשרד התחבורה ולכן אין מצב שמשרד התחבורה ינתק אן יגביל לזכיינים את צינור המזומנים.

כל אחד שיחליט לעצמו אם מדובר בפולישוק או בבית הקלפים, לי אין מושג.

שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • שוקי3
                          שוקי3 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

אני בדרך כלל מזמין רכב דרך סוכנים בחו”ל ולא דרך סוכנים ישראליים.

למיטב ניסיוני וזכרוני בד”כ הצעות המחיר דרך סוכנים ישראליים זולות יותר בהשוואה להצעות בחברות ההשכרה בחו”ל, לפי ניסיונך זה לא כך?

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@שוקי3

לפי ניסיוני הזמנה בחו”ל כמעט תמיד יותר זולה לי מהזמנה בארץ.

לא רק שיותר זולה, גם יותר נוחה.

בהזמנה בחו”ל אני נכנס לאתר האינטרנט של הסוכן/חברה מקבל את התנאים כולל המחיר וזו ההצעה. יכול לבדוק כמה הצעות באינטרנט ולבחור את זו שהכי נראית לי.

בישראל אני צריך להתחיל לנהל בזאר תורכי טלפוני מול כל סוכן כי המחיר המפורסם הוא רק פתיח למו”מ והתנאים לא ממש ברורים, ולכן צריך לבצע לפחות 2-3 מחזורים מול כל הסוכנים/זכיינים הרלוונטיים כדי להתקרב להצעה האמיתית.

ואם במקרה הנדיר שהישראלי זול יותר (כמובן אחרי הבזאר) הסוכן דורשים קודם כל את פרטי האשראי שלי ורק אחרי כן אני זוכה לראות את השובר,

ומכיוון שההצעה לא היתה בכתב אלא תוצאת מו”מ טלפוני קורה שמה שרשום בשובר הוא לא מה שסוכם, ואז עוד פעם טלפונים (ואיומי “הקלטתי את השיחה, רוצה לשמוע?”) שהתוצאה שלהם היא במקרה הטוב שובר מתוקן, במקרה הפחות טוב מסכימים לבטל את העסקה אבל איכשהו אני רואה מול חברת האשראי שהחיוב לא מבוטל ואני צריך לבטל אותו בעצמי (ואז יש לי עוד פרוצדורה מול חברת האשראי).

וגם לטרטור הזה יש מחיר.

ח.ג יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ח.ג
                              ח.ג @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי ח.ג

@דוקטור-דו-ליטל

נדמה לי שהשרשור מתחיל בהודעה שהעדר רשיון בינלאומי יצר בעיה אז למה אתה רואה פסול בכך שהחברות הישראליות מציינות שצריך את הרשיון הזה?

בעבר עלה בפורום טעון שעדיף להזמין רכב באמצעות סוכן ישראלי בגלל הביטוחים הנדרשים. אתה עושה את הביטוחים בנפרד?

כמו ששוקי כתב, נסיונות הזמנה ישירה בחברה באינטרנט  לא העלו בחכתנו מחיר זול יותר. איזה סוכנים "סמויים" יש לך בחו"ל, שאתה דג אותם באינטרנט ואנחנו לא מצליחים למצוא אותם?

ד.א. אנחנו לא מזמינים רכב בלי לקבל קודם כל הצעה  מסודרת במייל. נפרדים לשלום ממי שדורש קודם כל פרטי אשראי.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יונית
                                יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אין שום סיבה להסכים לדיאלוג של “קודם תגהץ את הכרטיס” -עם כאלו נפרדים לשלום בשלב הזה.

את ההצעה תמיד מקבלים בכתב כולל הצעת מחיר סופית וכוללת

ומכאן- תחליט מה יותר נכון ומתאים לך בהיבט הנוחות, המחיר, הביטחון וכל היתר.

• משה 22
                                  משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע על איזו חברות השכרה אתם מדברים אבל אני תמיד מזמין רכב דרך שלמה סיקסט בישראל שהם נציגי סיקסט העולמי.

הזמנה טלפונית מול נציג החברה כולל הנחה מכובדת ביותר ( לא לפרסום ).

בהשוואה לאתר העולמי בישראל תמיד יותר זולים.( נכון אפילו להשכרה האחרונה שבוצעה החודש).

האמינות והשרות מעולים ללא תקלה אפילו פעם אחת .

סיקסט מתחייבים לרכבים שלא נמצאים יותר מחצי שנה על הכביש ואכן כלל הרכבים ששכרתי היו בני חודשיים שלוש ולא עברו יותר 10000 ק”מ במקרה הגרוע.

אמנם רמת הרכבים שאני שוכר היא גבוהה בדרך כלל מרצדס אס קלאס או ב.מ.וו 7 וכד’ ולפעמים אפילו בגרמניה משדרגים ליותר. ( cls 450 \ S 500 L).

אבל נתון החשוב ביותר שצריך לקחת בחשבון שבסיקסט הביטוח המושלם כלול כבר במחיר ( ביטול השתתפות עצמית  ) כך שגם אם הרכב ייגנב /ייהרס אני לא משלם אפילו יורו אחד, לדעתי לא קיים בשום חברת השכרה אחרת – תמיד צריך לשלם ואחר כך יחזירו או שלא בכפוף למסמכים שצריך למלא בחו”ל מול המשטרה המקומית וכד’.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • יונית
                                    יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לכל חברת השכרה יש מהללים ויש פחות או עוד פחות

(מעניין איך נגמרו האירועים האלו? -סתם סקרנות)

זה לא משנה אם זה שלמה השכרת רכב, אוויס, יורופקאר או אחרים.

בכל מקרה כל סוכן רכב/חברת השכרה/מתווך השכרה/מעביר ניירות---- אחראי אך ורק לכך שההזמנה תמומש.

כלומר שרכב שהוזמן- יושכר בהתאם (אותה קבוצת רכב וכו)- כל מה שקורה לשוכר הרכב לאחר מכן (תאונה, אירועי ביטוח, פנצ’ר)- זו התנהלות שלו מול חברת ההשכרה- המקום ממנו שכר בפועל את הרכב.

משה 22 ח.ג 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Sailor
                                      Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

וזו הרשימה המלאה 57 מקומות בארץ

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ח.ג
                                        ח.ג @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

זו רשימה חדשה ומעודדת . התנפחה כהוגן. נדמה לי שברשימה הקודמת היו פחות מ40 תחנות. קרית שמונה  צפת נהריה ומעלות בודאות לא היו.

• משה 22
                                          משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

לשאלתך עד היום כל אירוע שכירת רכב נגמר בכך שבסיום הטיול לאחר חזרתי ל”ארגז החול”. התקשרתי לחברת שלמה סיקסט בשביל לומר תודה רבה על השירות והאדיבות והשדרוג החינמי.

בהחלט ראויים לשבח. שלמה וסיקסט גרמניה וכד’.

זכורני אף מקרה שבו נאלצתי לשם על נסיעה ב כבישי אגרה ולא ידעתי כך והיגיע לביתי הודעת תשלום על 207 יורו , לאחר שיחה עם סיקסט בישראל הם הבינו כי המעשה נעשה בתום לב בחו”ל והתשלום בוטל.

• ח.ג
                                            ח.ג @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

לענין ביטוחי הרכב. אני כבר לא זוכרת דרך איזה חברה בעלי רצה להזמין רכב לטיול באיטליה אבל ביטל את ההזמנה אחרי קריאת הסכם הביטוח.

נשמע לנו ממש מסוכן.

הופיע בו סעיף שטרם נתקלנו בו, משהו כמו חוליגניזם.

שאל לפשר הסעיף ולא קיבל תשובה.

יהאם אתה צריך להוכיח שלא שרטת את המכונית בכוונה או ניפצת שימשה בכוונה?

. אתה מבוטח אם מישהו זר ידה בכוונת זדון אבן או מעך את הפח? 

איך אתה יכול להוכיח ממה נגרמה שריטה או חבלה אחרת שלא בנוכחותך?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון