קונשקשין גבולי - איך להערך?
-
לגבי הפיצוי:ממה שאני מבין אם פספסתי את הקונקשין באשמת חברת התעופה (אפיךו ברבע שעה) אני זכאי לפיצוי ע”פ זמן האיחור הכולל ליעד הסופי ולא ליעד הביניים (ע”פ החוק האירופי).
מה זה אשמת חברת התעופה – ככלל כל דבר הוא אשמת חברת התעופה אם לא הוכח אחרת. שביתת פקחים, אין אישור נחיתה בגלל מזג האויר, נוסע שהתמוטט פתאום ועושים נחיתה לא מתוכננת וכיו”ב – זה לא אשמת חברת התעופה. כל השאר – כן.
-
יש בדיקות בטחוניות נוספות בוינה? בטיסה מישראל לארה”ב (בכללי אני מניח שלא, אבל אולי בגלל שהטיסה לארה”ב)?
אני שואל גם משיקולים של זמנים, וגם משיקולים של נוזלים לטיסה (על מנת לצמצם סיכוי לאובדן ציוד...)
-
כן, וזה לכל יעדי ההמשך
-
תודה -
@אנשיםטובים אמר:
יש בדיקות בטחוניות נוספות בוינה? בטיסה מישראל לארה”ב (בכללי אני מניח שלא, אבל אולי בגלל שהטיסה לארה”ב)?
אני שואל גם משיקולים של זמנים, וגם משיקולים של נוזלים לטיסה (על מנת לצמצם סיכוי לאובדן ציוד...)
יש, ולחברי מועדון מתמיד שכבר יש להם מעמד זהב ומעלה יש תור מקוצר,תבדוק אם יש אופציה לתשלום לתור מקוצר, אולי יעזור לך.
בנוסף כדאי שבטיסה מישראל תדאג להושבה בקדמת המטוס (ככל שאפשר במחלקת תיירים), כדי שתוכלו לצאת בצורה זריזה יותר, אולי שווה לך גם אם ההושבה עולה כסף.
אם אתה טס באוסטריאן ואתה לא מצליח לקבוע הושבה דרך האתר של אוסטריאן תנסה דרך האתר של לופטהנזה, לי זה עבד
-
-
תדאג לכך שכל בני המשפחה יעברו בשירותים לפני הנחיתה, שלא תתעכבו בטרמינל בגלל צרכים ביולוגיים.
כמובן שכל החפצים צריכים להיות מסודרים וסגורים לקראת הירידה מהמטוס, שליפה זריזה ולהיות בין הראשונים לירידה.
לבדוק בהזדמנות הראשונה האפשרית, דרך הסלולרי או הלוחות בשדה אם אין שינוי בגייט של הטיסה הבאה, ואם היא לא במקרה מתאחרת ואז אתם צריכים למהר פחות. אם הטייס בודק בשבילכם – עוד יותר טוב.
במקרה ומפספסים, שטרודל תפוחי עץ ברוטב וניל יכול להמתיק את ההמתנה,
התנהלות רגועה יכולה מאוד לעזור.
נושא לתשומת ליבך, אולי בכל זאת תשנה את דעתך לגבי שינוי טיסות:
אם אתם עולים על טיסה חליפית כל סידורי ההושבה בטלים, אף אחד לא מבטיח לכם שתשבו אחד ליד השני, אתם תשבו איפה שיהיה מקום,
והטיסה הטראנס אטלנטית היא המקטע הארוך.
-
אגב – בדקתי היסטוריה של הטיסה “שלי” מישראל לוינה – ואני רואה שבשנים עשר הימים האחרונים (מה שקל לבדוק בחינם) היא אחרה פעם אחת 17 דקות, ועוד פעמיים של 5 עד 10 דקות. מצד שני בדקתי גם את הטיסה מוינה ללוס אנג’לס, וכמעט תמיד היא יצאה באיחור, ואפילו איחור גדול של חצי שעה.
באילו אתרים אתה בודק היסטוריה של טיסות?
-
@Daphi אמר:
באילו אתרים אתה בודק היסטוריה של טיסות?
יש כמה אתרים כמו flightaware או flightstats. אבל הכי פשוט בלי לחשוב – כותבים את מספר הטיסה בגוגל. למשל LY 001. הוא כבר יעשה את העבודה:
https://www.google.com/search?q=LY%20001
האתרים השונים מראים גם את מצב הטיסה הנוכחי (של היום), כולל אפשרות מעקב זמן אמת אם היא באויר, אבל הם מציעים גם נתונים היסטוריים. שבוע הם מראים בחינם ובלי להרשם. אם רוצים יותר היסטוריה צריך להרשם ואולי גם לשלם
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אם אתם עולים על טיסה חליפית כל סידורי ההושבה בטלים, אף אחד לא מבטיח לכם שתשבו אחד ליד השני, אתם תשבו איפה שיהיה מקום,
ברור ומבאס כאחד. התקווה שלי היא שלפחות נשב 3 ו-2 ולא יפצלו אותנו יותר מזה.אגב – האם במקרה כזה אקבל החזר על התשלום על מקומות ישיבה?
-
תודה. נרשמתי חינם. מאפשר לראות אחורה 3 חודשים שזה מצוין לי
-
אתה צודק. אנחנו יצאנו מישראל באיחור של שעתיים (בגלל תקלה במטוס) ופספסנו בפאריז את הקונקשן לקנדה. הטיסה הבאה היתה למחרת, וזה גרם לאיחור בהגעה של 24 שעות. קבלנו פיצוי מלא בלי בעיות בכלל.
-
תודה לכולם
אני אנסה לסכם לטיפים:לפני ההזמנה:
- לקרוא על השדה ולהבין מה זמן קונקישן טיפוסי בו (כתוב לפעמים באתר השדה ובפורומים שונים)
- לבדוק האם הקונקשין שלנו בטרמינל אחד או שצריך לעבור טרמינל – כמובן מוסיף זמן
- לבדוק האם מדובר על חברת תעופה אחת (חברה אחת, כרטיס אחד עם קוד שייר, או ממש שני כרטיסים שונים) – משפיע גם על המוטיבציה של חברת התעופה לעזור לכם, וגם על הפיצוי במקרה של תקלה
- לבדוק האם במקרה של תקלה יש טיסות נוספות רלוונטיות בהמשך היום ומה האופי שלהן – של החברה, של חברות אחיות, או של הברית
- לחשוב על ההרכב שלכם והמשמעות שלו – למשל משפחה עם חופן ילדים קטנים – המעבר בין הטיסות יהיה איטי מאד, אולי צריך לחכות לעגלה, קשה לסחוב את הציוד בטרולי, ואם חלילה מפספסים טיסה זו טראומה מסויימת לילדים
אחרי ההזמנה ולקראת הטיסה:
- לבדוק סטטיסטיקות של הטיסות שלנו – יש אתרים באינטרנט שמראים את ההיסטוריה של טיסה מסוימת – כדי להבין מה הסיכוי לאיחור
- להמשיך לבדוק אפשרויות של טיסות אחרות במקרה שנפספס, ולחשוב מה היינו רוצים (לא שבהכרח נקבל מה שרוצים)
- ללמוד לעומק את נושא השדה על מנת שהמעבר יהיה מהיר ככל האפשר – טרמינלים ושערים, בדיקות בטחון, ניסיון של אנשים אחרים ועוד
- להזמין מקומות ישיבה בשורות קדמיות ככל האפשר על מנת שנרד מהר מהמטוס
- לחשוב על איך אורזים ולהצטייד בציוד אם רלוונטי (למשל טרולי, או משחות שיניים באריזה קטנה שאפשר לקחת בטרולי)
- ללמוד על נושא עגלת תינוק או דברים אחרים – מה האפשרויות
- להיערך לנושא של אוכל ושתייה – לא יהיה לכם זמן בקונקשין לקנות אוכל ואולי אפילו לא שתייה. מה זה אומר שאתם צרכים להכין, ואיך זה מתחבר לנושא של בדיקות בטחון בקונקשין
- להיערך לנושא של סוללות – לא יהיה לכם זמן לטעון את הציוד האלקטרוני בקונקשין (עם דגש על אמצעי הבידור לטיסה) – אולי סוללות נוספות, אולי ספר
- להיערך לנושא של סלולרי בשדה - אם תהיה בעיה, תרצו טלפון זמין. האם יש ויפי חינם בשדה והאם בכלל זה מספיק לצרכים שלכם, או אולי חבילה מהארץ ושמירה על המספר...
- לבדוק מראש את זכויותיכם במקרה של תקלה (לכם או למזוודות) – על פי חוקי ישראל, האיחוד האירופי, או מדינת היעד – מה שרלוונטי לכם. שימו לב גם על נושא פיצוי כספי בסוף, אבל גם על מה מגיע לכם במהלך האירוע (כמו אוכל, גישה לטלפון, מלון ללילה או כל דבר אחר)
- לחשוב מראש על מה מבטלים ביעד במקרה שלא מגיעים בזמן ו/או למי מודיעים (נהג המונית שמחכה לנו, המלון ללילה הראשון וכו') – להכין רשימת כתובה (כי בזמן אמת סביר שנשכח)
ביום הטיסה:- לארוז ציוד ליומיים בטרולי – יש סיכוי גבוה יותר שמזוודה (או כולן) לא תגיע. אז ציוד ללילה, בגדים עם דגש דווקא על בגדים תחתונים, מטענים, כמובן כל תרופות המרשם ועוד. אם חלילה יש אלרגיה למוצרי טואלטיקה – להערך בהתאם (עם דברים שעוברים בבטחון). כמובן הדובי של הילד...
- לבדוק שוב את זמני הטיסות שלנו (שתי הטיסות) ולבחון שוב את אפשרויות הטיסות החלופיות למקרה הצורך (אם היה שינוי בימים האחרונים או הבוקר)
- להגיע מוקדם יחסית לשדה הראשון. להזכיר לצוות שם שזה קונקשין קצר, לשאול אם אפשר לסמן את המזוודות
- אם יש לכם עגלה – לוודא עם הצוות מה קורה בקונקשין, ולהגיד מה אתם רוצים.
- לעלות יחסית מוקדם לטיסה הראשונה (לעמוד בתור) כדי שהטרולי יהיה צמוד אליכם – אתם לא רוצים לבזבז זמן בירידה בלחפש אותו או בללכת נגד הזרם לאסוף אותו
בזמן הטיסה:- לעקוב אחרי שעת הנחיתה המיועדת (לשים לב להודעות של הקפטן, לשראול את הדיילים אם צריך)
- אם יש צפי לאיחור רציני (לא של 5 דקות) – לבקש מהדיילים ליצור קשר עם הקרקע שיבדקו מה אפשר לעשות (לא לבנות על זה שיעשו את זה)
- לקראת הנחיתה – לוודא שכולם הולכים לשירותים (כן, השירותים מגעילים לקראת סוף הטיסה, אבל חשוב לחסוך זמן על הקרקע)
- לקראת הנחיתה - לארוז בזמן את כל הציוד שלנו, כולל הסריקה על רצפת המטוס – כדי לחסוך זמן אחרי הנחיתה
- לנסות לרדת מהטיסה כמה שיותר מוקדם, כולל לעמוד בתור העמידה אחרי הנחיתה (מרגע שמותר)
אחרי הירידה מהמטוס
- כשיורדים מהמטוס – לשים לב אם יש שלט שמתייחס אלינו – ספציפית למשפחה שלנו, או לנוסעים בקונקשין
- לא להתעכב אלא לדהור קדימה
- אחרי שתגיעו לגייט בזמן – זה הזמן להרגע, ללכת שוב לשירותים, לקנות משהו לאכול או לשתות וכו'. אבל רק אחרי.
במקרה של בעיה:
- קודם כל להירגע. זה לא אסון, נערכתם לזה מראש, ועכשיו צריך להישאר בפוקוס ולא להיכנס להיסטריה
- ליצור קשר במידי עם נציגי חברת התעופה – אם זה בגייט הנטוש, או עוד לפני זה דיילי הקרקע מיד כשירדתם
- לעבור על רשימת הטיסות החלופיות שחשבתם עליהן, לבודק מה עוד רלוונטי על פי שעת ההגעה בפועל ושינויי זמן אמת
- לעמוד על זכותכם לפתרון מהיר
- לעמוד על זכותכם לאוכל, טלפון וכדומה, אבל לא פחות חשוב – לקחת לעצמכם הפסקה (בזמן הנכון), להתרענן טיפה, לאכול משהו, ולעדכן את מי שצריך (בארץ או בחו"ל) על המצב
- אם נגררתם להוצאות (בשדה בזמן התקלה, אחרי כשמזוודה לא הגיע או כל דבר אחר) – שמרו קבלות ותיעוד. זה לא אומר שתקבלו פיצוי על כל דבר, אבל יותר קל לקבל פיצוי כנגד קבלות מאשר כנגד הצהרות
- לבטל הזמנות ביעד ו/או להודיע על איחור – בשביל זה הכנו מראש רשימה
אם הייתה בעיה, אחרי שהכל נגמר:
- בדקו שוב את נושא הפיצוי
- שימו לב שחלק מחברות התעופה נוקטות שיטת מצליח בפיצוי. אל תוותרו להן כלכך מהר
- יש חברות ועורכי דין שעוזרים בנושא תמורת אחוזים. אפשר לשקול אבל לא חייבים
- חזרו לפורום וספרו על התובנות שלכם
-
כל הכבוד על הפרוייקט
-
@אנשיםטובים,
הערה לפיסקה של במקרה של בעיה, סעיף לעמוד על זכותכם לפתרון מהיר
לפעמים יש הרבה אנשים בתור בדלפק שאמור לתת לכם פתרון. לא לכולם יהיה פתרון לאותו יום ואז צריך לארגן להם מלון ואוכל וכד’ וזה תהליך שלוקח המון זמן.
אם אתם יודעים על טיסה שאתם מעוניינים בה והיא קרובה, אל תחכו בתור אלא תפנו לאנשים אחרים בדלפק (תמיד יש שם אנשים שלא מטפלים באותו זמן באנשים, לא יודעת למה). תגידו להם שיש לכם אפשרות לפתרון ושאתם צריכים רק החלפת בורדינג פאס כדי שלא תפסידו גם את הטיסה הבאה. אם אתם עם ילדים – תדגישו את זה. זה עוזר.
אסרטיביות (וקצת חוצפה ישראלית, בקטנה), יכולה לעשות פלאים – מנסיון. -
רק לגבי נושא הפיצוי
איחור של שלוש שעות ומעלה בזמן ההגעה ליעד הסופי ואם העיכוב הוא לא בגדר כוח עליון מקנה זכאות לפיצוי.
ישנן חברות שאכן התהליך איתם הוא פשוט וישנם חברות (למשל איבריה שאיתם אני בדין ודברים כבר שנה וחצי) שהתהליך קשה ומצריך עזרה מקצועית.
-
תודה רבה