מי בא ליפן?
-
-
תודה רבה לכל המגיבים
סליחה שנעלמתי לכמה ימים ולא הגבתי. שמחה שיפן מעוררת עניין. תכף אנסה לענות לשאלות פרטניות.

-
בוקר טוב
תודה על התגובה.
גם לי יפן נראתה בתחילה מפחידה. מודה שבמבט לאחור התכנון לא היה מסובך יותר . יש קבוצת פייסבוק נהדרת בשם יפן למטיילים ודי הרבה חומר כתוב בעברית. כתבתי בפוסט ההכנה בבלוג שלי במה השתמשתי. בטוקיו שהיא עיר ענקית לקחנו כמה סיורים מודרכים. זה עזר
בגזרת האוכל היה מאד לא פשוט. אנחנו מזמן החלטנו שמגבלת המזון לאתעצור אותנו בטיולים. אז הסתדרנו אבל לא היה קל. לקחתי מזוודה שלמה של מוצרים יבשים. לקחתי טוסטר מהבית. הכנתי רשימה של מקומות עם אפשרויות ללא גלוטן ובכל זאת היו רגעים מתסכלים באמצע היום שבו לא מצאנו שום דבר מתאים.
-
תודה רבה סמדר. שמחה לשמוע.
-
@צפנת-לוינשטיין
תודה רבה צפנת. ברור שיפן תחכה לכם. אגב יעד לא יותר יקר מיעדים אחרים בהם טיילנו כולל ארהב ותאילנד.
-
תודה חנן על התגובה.
התקופות הטובות ליפן הן הסתיו ( ממצית אוקטובר עד סוף נובמבר) ותקופת פריחת הדוסדבן. מרץ – אפריל.
אנחנו נסענו בפתחו של הסתיו ובכל זאת חטפנו טייפון. אין ערבונות עם מזג האוויר.
גם בקיץ יש שמטיילים אבל מאד חם ולח.
-
תודה רבה יעל. מצטרפת לאיחולים שלך.
-
@taldar
תודה רבה טל יקרה
אני במלוא המרץ בבלוג שלי. מוזמנת לבקר אותי שם.
-
הי נילי
מאד שמחה שקראת והגבת. ראיתי שטיילתם באיסלנד. עוד לא יצא לי לקרוא . מקווה להגיע אליך בקרוב. איסלנד נמצאת גבוה ברשימה.

לשאלותייך. מספר הימים שלנו כמו שכתבתי בפוסט ההכנה היה קצוב. לא יכולנו להוסיף אפילו יום אחד.
הברירות שעמדו לפני זה אזור האלפים או אזור הירושימה. לא היה לי זמן לגם וגם. כשמשווים את שני האזורים האלפים נראו לי יותר מיוחדים ומגוונים. זה לא שהירושימה לא מעניינת, היא פשוט מאד רחוקה והאלפים קרצו לי יותר. בסוף היה טייפון והתכניות שלנו שם די התקלקלו אבל זה כבר סיפור אחר.
בקיוטו לקחנו יום אחד סיור מודרך. ביום המלא הראשון בעיר. היות והמדריך לא היה מאד מוצלח ואפשר לעשות את מה שעשינו גם ללא הדרכה לא ציינתי שמו.
מקווה שלא פספסתי כלום
נשיקות
איריס
-
אני בא!! מתכנן גיחה קצרה ליפן (חמישה ימים) בעוד כחודש, והטיול שלך בא לי בזמן.
-
-
ריני, את תאהבי מאוד את יפן. היא מרתקת ותספק לכם חוויה שונה מהטיולים בארה”ב שעשיתם בשנים האחרונות.אנחנו היינו רק בטוקיו , עם גיחה להאקונה ובכלל לא הייתה לנו בעיה להסתדר עצמאית .
אני מאוד רוצה לחזור לסיבוב מקיף , ואיריס, אני עוקבת ומחכה שתשלימי לגבי שאר הטיול שמסקרן אותי מאוד.
לגבי האוכל, אני חייבת להגיד מבחינתנו יפן הייתה אחד היעדים שהכי נהנינו בהם קולינרית .
אנחנו חגגנו בסושיות ובמסעדות הטמפורה , הטריות של המוצרים ושל הדגים כמובן משפיעה על הטעם ועושה את ההבדל.
(כשחזרנו לארץ הייתה לנו תקופה בה היה קשה לנו לחזור לאכול “סושי” בארץ….)
כמובן שזה לא המצב למי שלא אוכל גלוטן , או לא אוהב סושי/דגים/מאכלי ים/ אוכל אסייתי (מכירה מישהי שלא אוכלת מה שפירטתי , שחזרה ואמרה שלא מצאה מה לאכול ...) אבל היה לי חשוב להגיד שמבחינתנו חלק מחווית יפן הייתה דווקא ובהחלט הקולינריה והאוכל – לטובה.
-
איריס,
גם אני בענייני “מנהלות”. זה בהחלט נותן “מסגרת” תכנונית.
יפן שלכם נהדרת! ואת בהחלט מביאה עמך גשמים… אבל אם אסע בשנה הבאה, צפוי לי מזג אויר בהיר ושמשי, לא?

תודה על השיתוף,
אורנה
-
תודה אורנה
ברור שלך תהיה שמש!! הגשמים הם נחלתי הפרטית או שאחרים פשוט לא מספרים את כל האמת...

-
-
איריס,
איזה פוסטים מעולים. את חלקם קראתי עוד בזמן הטיול שלכם וכעת עקבתי בעניין אחרי פירוט המסלול. לא מצליחה להגיב בבלוג, כי לא זוכרת את הססמא שלי...אבל תדעי שאני ממש נהנית לקרוא. כרגיל!!!!
-
תודה רבה אניגמה. ת׳געגעתי...
-
תודה מיקוש על הפרגון. חייבים ססמא?? אבדוק את זה. נראה לי שזו בעיה רק של כאלה שיש להם חשבון וורדפרס. כי אנשים מהישוב ( לא בלוגרים) דוקא מגיבים בקלות
תודה
-
תודה על השיתוף. גרתי ביפן משך שנה בצעירותי ואני חולמת לחזור. התמונות בהחלט עשו חשק...
-
תודה רבה ריבה/ ריקי יקרה
ואם יש כאן עוד קהל אז גם פרק 3 עלה לאוויר. אנחנו עדיין בטוקיו ועוד יומיים נוספו לסיפור.

ואלה תמונות מתוך הפרק.