דרום מערב ארה"ב עם קראוון (😎) - חגים 2019
-
נק' עניין למטיילים בסדונה:
Pink Jeep Tours – חברה שמוציאה טיולי ג'יפים באזור סדונה, והבנתי שמאוד מומלצת
Slide Rock State Park – מגלשות מים טבעיות ומסלול קצר. הבנתי שדי עמוס שם בעונה, גם שעברנו בעצמנו ליד המסלול היה עמוס למדי.
Bell Rock Trail – מסלול של 3.5 מיילים, הליכה קלה עם נופים מהממים. אחת מהליכות המומלצות באזור
West Fork Trail – מסלול של 3.5 מיילים כיוון, אפשר ללכת כמה שרוצים ולחזור. הבנתי שזה הליכה ביער ומומלץ.
Tlaquepaque Arts & Crafts Village - זהו מרכז קניות ואומנות, הבנוי ככפר מקסיקני ובו הרבה גלריות, חנויות מזכרות ומסעדות. המקום מלא בפינות חמד מוצלות, מזרקות ופסלים.
Airport Loop Trail - מסלול של 3.2 מיילים, נחשב בינוני מבחינת הקושי.
Sunset from the Sedona Airport Overlook - מהכביש הזה יש נקודת תצפית, על סדונה וסביבתה. המראה מרשים מאוד. כמו שאפשר לראות מבנק המטרות שלי, היו לי הרבה תוכניות לגבי סדונה
כנראה שאצטרך מתישהו לחזור ולהשלים..סיכום היום:
קראוון – היום הסתדרנו עם החניות, והמיקרוגל עדיין במקומו 
חניון – הגענו לקראת ערב, ולא ממש הספקנו לראות את החניון. מה שכן, ניצלנו את הערב לכביסה. כאן גם אפשר מדורות, וגם זה נעשה בפעם הראשונה בטיול. (מה שווה קראוון וקמפינג, אם אי אפשר מדורה ומרשמלו?
)
ג'ט לג – מאחורינו סוף סוף!
טיולים – ההליכה בסדונה היתה יפה, אם כי קצת מאתגרת למתבגרת. Horseshoe bend היה מהמם אם כי ממוסחר למדי. נשמע כאילו יש לי מלא הסתייגויות, אבל היה סה"כ יום מקסים 
הפתעת היום – הפלאפון שלי חזר לחיים
השאלה לכמה זמן.. -
הי דיאנה!
כל הכבוד על המאמצים להגשמת החלום לבת…
וכמובן על הסיפור המושקע!!
אני גדלתי כילדת טיולי קרואנים באירופה, שם הקרואנים קטנים יותר , אבל הנסיון שלי אז בטיולים כאלה יחד עם ההיכרות שלי עם בני המשפחה הפרטית שלי היום הביאה אותי לסירוב מוחלט לכל רעיון של קרואנים.
מזדהה עם ההפתעה הלא מפתיעה שבסתיו מחשיך מוקדם.. אכן מבאס למי שאינו משכים קום (כמונו)
ממתינה להמשך...
-
כייף שהצטרפת.לא לכל משפחה מתאימה חווית הקראוון
בסיום הסיפור אכתוב גם אני את מסקנותיי על הנושא.. -
יום 6 – 1.10 יום שלישי
מסתבר שקר כאן בלילה! אז מזל שיש לנו חיבור לחשמל, כי מתישהו בלילה הדלקנו את החימום. השמיכות הקלות (זוג שמיכות לכל אחד) שקנינו לא מספיקות לקור שיש כאן בלילה.
הג'ט לג ממש חלף, כי היום הייתי צריכה להוציא את החבר'ה (כולל את בעלי) בכוח מהמיטה בסביבות 8:30. בעיקרון הזמנו מראש סירה ואבוב מהמרינה הקרובה אלינו לשעות 9:00-16:00
זהו תענוג לא זול שעלה 680 דולר כולל מע"מ (כולל אבוב, ביטוח, ודלק בסוף), אבל קראנו בכל סיפור אפשרי כמה זה כייף לילדים, וגם זה נשמע טוב שיהיה יום הפסקה מהמרוץ.
אחרי התארגנות קלה, בעלי גילה ששכח לארוז את בגד הים שלו, ונסענו לוולמארט, ששם בדיוק נגמרו בגדי הים לגברים

בדרך חזרה עצרנו בתצפית כלשהי וצילמנו את האגם והאזור.

תצפית
וקלוז אפהמשכנו לכיוון המרינה, ואחרי התברברות ארוכה (בעיקרון הזמנו את הסירות ב Lake Powell resorts and marina אז הגענו למשרדים שלהם, החננו והלכנו ואז גילינו שזה בגלל בצד השני של האזור, שהצריך שוב נסיעה, חנייה והליכה) הגענו לשם ב 11:30..כבר אמרתי שאנחנו לא משהו בהתארגנות בבקרים?

בכל מקרה, אחרי שמגיעים צריכים לעשות רישום, לשלם את ההפרש, ולחכות להדרכה לנהיגה על הסירה.
לקראת 12:00 יצאנו ומכאן הכל זרם. היה יום יפה (בסביבות 27 מעלות), אז בזמן שייט היה קצת קריר בגלל הרוח, ובעצירות היה חם. הילדים בתורות היו עם האבוב, והשמחה היתה גדולה. הקירות הכתומים ביחד עם המים הכחולים היו תפאורה נהדרת לצילום.

המים כחולים והסלעים כתומים
ילדים שמחיםכמובן שהגענו מצויידים בהרבה אוכל ושתייה, אבל הילדים היו יותר עסוקים באבוב ובסירה מבענייני אוכל.

עם האבוב
ציפורים שראינו שהתקרבנו לגדה
רגע לפני ההחזרהעשינו סיבוב מאוד גדול, ולא עצרנו לשום פיקניק על גדות כלשהם כפי שקראתי שאנשים עושים (גם כי היינו עסוקים בשייט ואבובים, וגם כי קצת הלחיץ אותי שנתקע עם הסירה על הגדה). הילדים נהגו קצת בסירה לקראת הסוף, ואז עצרנו לתדלק והחזרנו את הסירה ב 16:00
מבחינת הזמן זה היה מעולה, לא הרגשנו שאנחנו צריכים עוד זמן, אז רק מבחינת התשלום זה מבאס ששילמנו על יום שלם והיינו הרבה פחות.
-
אחרי שסיימנו, הילדים נזכרו שהם עדיין לא שחו מספיק, וביקשו שנמצא חוף לשחייה. החלטנו לנסוע לחוף של טלי (אחת מנשות הקראוונים) Lone Rock beach , חוף מהמם ומבודד יחסית, שהוא חניון קראוונים מאולתר (חינמי), אז הגעננו עם הקראוון כמעט עד המים, ובילינו שם עוד שעתיים נעימות. הצטערנו קצת בדיעבד שלא באנו לישון כאן, אמנם זה חוף בלי חיבורים, אבל פשוט מהמם וקרוב לטבע.

החוף
גם כאן היו לי מלא רשימות על מה אפשר לעשות, וכאמור הזמן פשוט לא מספיק.
חזרנו לקראוון, ארוחת ערב, מרשמלו ולישון.
ארוחת ערב
שקיעה מהקמפ שלנונק' עניין למטיילים באזור פייג':
Big Water Visitor Center for Grand Staircase – למקרים של יום חם, 20 דקות נסיעה מפייג', יש שם את פרוייקט הדינוזאורים לילדים. בנוסף, יש הליכות קלות שמובילות לעקבות ומאובנים באזור, אפשר לשאול את הריינג'רים שם.
Navajo village heritage center - נחמד לבקר במרכז תרבות נאבאחו בו תצפו במופעים אינדיאנים ותלמדו על המאכלים, תרבות ואורח החיים של בני שבט הנאבאחו. במקום נערך סיור המשולב במופע. יש סיורים פרטיים, בקבוצות קטנות או בקבוצה גדולה. מומלץ להזמין כרטיסים מראש
Hanging Garden - זהו מסלול טיול שאורכו הכולל הוא 1.6 קילומטרים. המסלול יוביל אתכם אל גן שתלוי על קצה הר שולחן המשקיף על אגם פאוול ונהר הקולורדו. כחצי שעה. אחרי שתחלפו על גשר גלן (Glen Bridge) המשיכו כ-0.4 קילומטרים על כביש מהיר מספר 89 עד שתמצאו פנייה לא מסומנת שמובילה אל מסלול הטיול הזה ולחנייה מעגלית.
Rim Trail - מסלול טיול נוח באזור גבעת פוטטו (Potato Hill). מהמסלול ניתן לראות נופים מרהיבים של קניון אנטילופ העליון. מומלץ לטייל במסלול בזמן השקיעה. בין שעה לשעתיים. ניתן להגיע אל הכביש מרחוב North Lake Powell Boulevard, שנמצא מתחת למלון Best Western.
The chains – עוברים כביש עפר עם האוטו, עוברים את הגנים התלויים ואז מגיעים לחנייה קטנה. מתחילים לרדת דרך האבנים עד שמגיעים לאזור שאפשר להיכנס למים. המים מאוד עמוקים שם, אז רק למי ששוחה היטב.
Wahweap Overlook - אם השער נראה נעול, ניתן לפתוח אותו (בתנאי שסוגרים אותו שוב) ולנסוע נסיעה קצרה מאוד במעלה הכביש עד שמגיעים לסככה ממנה נשקף נוף מרהיב של אגם פאואל וסכר גלן.
Glen Canyon Dam Overlook - תצפית מוצלחת נוספת ממנה רואים מצד אחד את הסכר ומהצד השני את הנהר הזורם. התצפית ממוקמת מתחת למסעדת "דניס" ברחוב הראשי של פייג'
Glen canyon dam - סיור המאורגן ממרכז המבקרים. הסיור אורך 45 דק'. מחיר הסיור 5 דולרים למבוגר ו-2.5 דולרים לילד (החל משנת 2009). אי אפשר ולא צריך להזמין מקומות מראש. אנחנו לא נתקלנו בעומסים. מסיבות ביטחוניות אסור להיכנס למקום עם תיקים או חפצים מלבד מצלמה, בקבוק מים וכובע. הסיור מאד מעניין. יורדים עם המדריך עד לתחתית הסכר ושומעים הסברים על בניית הסכר ואופן פעולתו.סיכום היום:
קראוון – היום הקראוון כמעט לא נסע, והכל היה בסדר. מסתבר שקר פה בלילה, ומזל שיש חימום!
חניון – חניון חביב, אם כי מלא כל יום. כאמור, יש כאן כביסה וגם חנות מכולת קטנה. אבל למי שמחפש חניון בסביבה, ממליצה על ה-lone rock camping , הרבה יותר נחמד.
טיולים – יום הסירה שלנו אמנם לא היה מנוצל היטב, אבל היה מוצלח מאוד. גם סיום היום בחוף היה כייפי. לא הספקנו לתצפיות או לסכר לצערי. -
איזה כייף להיזכר. זוכרת את כל ההתלבטויות לגבי הסירה, כן, לא, לכמה זמן. אני הראשונה בקבוצת הווטסאפ שהזמנתי מראש את הסירה. ובסוף כשאני הגעתי היה ממש קר. יומיים קודם ביטלתי את הסירה (וקיבלתי החזר מלא) ובדיעבד זו הייתה חלטה נכונה כי היה ממש קר.
כדי לא לפספס את החוויה השכרנו מהמרינה השניה (זו שקרובה יותר לקניון הנבחאו) סירה לשעתיים בלבד וזה בהחלט היה מספיק, כי היה קר להיכנס למים אבל נהננו משייט בתוך קניון הנבחאו המפותל.
גם לי החוף של טלי (כששלחה תמונות בקבוצה) גרם לפני שהגענו לאגם פאוול, קצת להתבאס על חניון הלילה שהוזמן בתשלום, אבל החניון היה כ”כ נוח, עם מכונות כביסה ונוף מרהיב, כך שבסוף שמחתי שהוזמן.
ודרך אגב, אנחנו ישנו מרבית הלילות עם חימום (כי הגענו לאיזורים האלה כבר באמצע אוקטובר), גם בלילות ללא חיבורים, כי במילא החימום עובד על מערכת הגז.
ממשיכה לעקוב...
-
הצטרפתי לקריאה. חלום של מסלול ויפה שהגשמתם לילדה את חלום הקראוון. במערב טרם הייתי .
צריכה לרתום את הבן זוג לנסיעה למרחבים האלה (עוד לא ברור לי איך...) מקוה להגשים גם את החלום הזה. ממשיכה לעקוב. תמונות נהדרות!
-
היוש, גם אני כאן, קוראת ונהנית!!!
אגם פאוול והאבוב בהחלט מהנים מאוד ביום חם ושימשי.
rona.n זוכרת את כל ההתלבטות… מזל שהספקתם לשייט כי באמת יפה בין המפרצונים. -
היי דיאנה,
כתבת מדריך מפורט ובהיר לטיול לדרום מערב ארה"ב.
אם אסע, לא אצטרך לכתוב…
הבעייה המרכזית אצלנו היא שאנחנו שונאים לנסוע מרחקים גדולים, והנהג רוטן ללא הרף.
האן יש לך המלצות לקיצורי דרך במקומות מסויימים? אנחנו בוודאות לא ניסע עם קראוון…
נילי
נילי
-
אם היה ספק , אני עוד פה, עוקבת ונהנית.
ושומעים בין השורות שכשהג'ט לג חלף , גם אתם התחלתם ממש להנות.
פעם ראשונה שאני שומעת ממישהו שלא היה לו צורך ביום שלם בסירה , וזה בהחלט מעודד אותי , כי אנחנו מאלו שממצים מהר , ולהיות שם יום שלם ( והעלויות של זה ) נשמע לי פחות מתאים במקרה שלנו .
אגב,איזה סוג סירה הזמנתם ?
כשהתעניינתי, הבנתי שיש סוגים מסויימים שאפשר לשכור רק ליום שלם , ולא פחות. וזה גם שיקול.
נילי, מערב ארה"ב- המשמעות היא נסיעות ארוכות . לפחות כמה כאלו בטוח יהיו לכם... אבל זה איכשהו אחרת שם.. הכבישים מעולים , והרכבים מפנקים וחווית הנהיגה מרגישה שונה.
האופציה לקצר טווחים היא טיסות, אבל לא תמיד זו אופציה טובה. לפעמים כן.
-
גם אני פה
אם אפשר השנקל שלי לגבי הסירה באגם פאואל –
הרבה פעמים בגלל תורים ועיכובים לא מתקבלות בפועל כל השעות ממש על הסירה.
אנחנו ממש לא טיפוסים של "יום שלם בסירה" אבל מצד שני למרות שהשתדלנו לבוא מוקדם כמובן שלא התייצבנו בשמונה, ואחר כך היה תור והדרכה.. ועד שמתרגלים... כך שיום שלם הוא לא באמת יום שלם בסירה.
עד שמשקיעים את כל המאמץ ממליצה לשלם על יום שלם כי כל עיכוב בחצי יום יגרום לזמן ממש לא מספיק וחבל.
-
עדי, גם אנחנו לקחנו לחצי יום(לא הזמנו מראש-פשוט הגענו).
בעיני מאוד תלוי בעונה.
אם מגיעים ביולי- אוגוסט- מחצית ראשונה של ספטמבר כשחם בחוץ- יום שלם בהחלט מומלץ.אם מגיעים אחרי (כמונו) חצי יום ממש ממש מספיק.
חשוב גם לדעת שיש ביטול של עד 72 שעות ממועד הלקיחה- ככה שאפשרי להתעדכן במזג אויר ומקסימום לבטל(כמו שעשתה רונית)... -
כייף שאת עדיין פה.
לגבי החימום בקראוון, ניסינו להדליק חימום כאשר היינו בלי חיבורים ביוסמיטי, ואיכשהו יצא רק אוויר, בלי חימום..רק עם גנרטור הצלחנו לחמם את הקראוון. הגיוני?
@דפנה 11
גם לנו זו פעם ראשונה שעושים נסיעות כל כך ארוכות..תודה שהצטרפת!
מסכימה איתך לגבי העונות, בקיץ כנראה כייף לבלות יום שלם בסירה..לי למשל באוקטובר ממש לא התחשק לקפוץ למים
רק הילדים היו במים, להם לא ממש משנה טמפרטורת המים.זאת באמת בעיה עם מערב ארה”ב. כנראה שתצטרכו לעשות קיצוצים ולהתמקד באזור אחד או להיעזר בטיסות.
גם לא הייתי עושה מסלול מעגלי, אלא מתחילה בוגאס למשל, עושה את כל סיבוב הפארקים מסביב (בלי להגיע לסדונה למשל), אח”כ אולי טסה לסן פרנסיסקו, משם נכנסת ליוסמיטי ואחכ יוצאת לכביש 1. על לוס אנג’לס הייתי כנראה מוותרת אם לא היה לי זמן.
השאלה לכמה זמן את טסה..אפשר להתמקד גם בקליפורניה בלבד – סן פרנסיסקו, כביש 1, יוסמיטי(אולי גם אגם טאהו) וסקויה פארק, ואז לוס אנג’לס וסן דיאגו..
יש הרבה אופציות – השאלה למה את מתחברת מבחינת נופים וטבע..
בהתחלת התכנון חשבתי על האופציה האחרונה שכתבתי לך (של קליפורניה בלבד), אבל בעלי רצה את לאס וגאס, ואני רציתי את ברייס וסדונה, ולאט לאט חזרתי למסלול הקלאסי.
אני בחרתי את ה-23 פיט בלינק המצורף, כי היה לה הרבה צל והיתה גדולה. בעלי קיטר שראה את הסירה, אמר שהיא בטח תהיה איטית, והעדיף את הסירות הקטנות יותר עם המראה היותר ספורטיבי. אבל הסירה היתה בסדר גמור

https://www.lakepowell.com/things-to-do/powerboat-watercraft-rentals/
שמעתי שבבוקר יש תורים ועיכובים..אצלנו לא היה אף אחד לפנינו ועדיין לקח חצי שעה עד שקיבלנו את הסירה.
-
אפתח בעדכון..בעקבות פתיחת השרשור הזה שבו הוספתי תמונה של הקראוון, התפתחה שיחה בקבוצת נשות הקראוונים..ואחרי השוואת סרטונים, הבנתי שבעצם קיבלנו את אותו קראוון כמו טלי ורונית, רק שהוא לא מה שהזמנתי! קיבלנו קראוון של 31 פיט, אז זה הפרש של עוד 1.5 מטר ממה שביקשנו..אז עכשיו יש לנו תירוץ רשמי למה היה לנו כל כך קשה איתן בהתחלה.
יום 7 – 2.10 יום רביעי
היום קמנו בשעה סבירה, מכיוון שיש לנו סיור מוזמן בקניון אנטילופ X.
במהלך התכנון התלבטתי קשות לגבי האתר, מכיוון שקראתי שהוא כל כך ממוסחר מצד אחד, ומצד שני מאוד יפה, וחבל לוותר עליו.. לרוב אנחנו מעדיפים לוותר על מקומות צפופים וממוסחרים, גם אם הם מאוד יפים.. הפעם קצת התקשיתי לוותר, ובסוף אחרי קצת קריאה ברשת מצאתי את ANTELOPE CANYON X BY TAADIDIIN TOURS , שהוא קטן יותר, אבל פחות מתוייר וקצת יותר זול. הזמנו ל 10:20, והיה צריך להגיע לאזור ב 10:00.
אבל מרפי הגיע גם לכאן...הגענו להירשם, יש שם עוד מספר מועט של אנשים, אנחנו מבסוטים, ואז פתאום מגיע אוטובוס של סינים, ומסתבר שהוא רשום לשעה שלנו

אז היינו 10 תיירים שהגיעו לפני + 80 סינים בטיול מאורגן , כולם לשעה שלנו..העלו אותנו לג'פים/מכוניות והסיעו אותנו כ-10 דקות לתחילת המסלול.. מים מחולקים בסוף המסלול, וגם כאן אסור להגיע עם תיק, רק עם מים ומצלמה. מחלקים אותנו לאיזה 9 קבוצות, כל קבוצה מקבלת מדריך, ויוצאים בשיירה לקניון. לא באמת הרגשנו את ה-90 איש, אבל כשהעמידו אותנו בטורים, ויצאנו בשיירה היינו מאוד מבואסים.
המסלול לקח כשעה לדעתי וכולל ביקור בשני חלקים. המקום יפה, ובחלק השני הוא אפילו יפה יותר, אבל לא יודעת אם הייתי אומרת מדהים. מה שכן, גם כאן המדריך האינדיאני עוזר לצלם, לוקח פלאפונים ומצלם פנורמות. בשלב מסויים, הוא קצת סיפר על איך כל עניין הקניון הזה התחיל – הוא סיפר שסבא רבא שלו היה מטייל באזור עם כל העדר שלהם, אז הוא קיבל את כל השטח, ועכשיו זה עסק משפחתי, והם מוציאים שם סיורים..

מודה שקצת סקרן אותי כל עניין הnavajo האינדיאנים, וקיוויתי שקצת יספר יותר, אבל הוא לא סיפר. בנסיעה שלנו באזור ראינו שטחים נרחבים מגודרים, ומדי פעם כמה בתים ודוכני מכירות תכשיטים של שבט הנבאחו..אז אח"כ הלכתי לחפש ברשת, ומסתבר ש Navajo nation היא טריטוריה חצי אוטונומית המנוהלת ע"י השבט (71000 קמ"ר!), ויש להם בתי משפט, משטרה ועוד..הם קיבלו את האדמות ממשלת ארה"ב בין השנים 1868-1934.
ואם נחזור לסיור שלנו ולמרפי, אחרי שחזרנו ראינו שבסיור הבא היו 10 אנשים בלבד

אז יכול להיות שזה כן אלטרנטיבה לסיור הרגיל של אנטילופ , אלא אם בידיוק הגיע אוטובוס תיירים שמצטרף אליכם

מי שמתכנן לגבי לאנטילופ תחתון או עליון, חשוב להזמין מקומות מראש, ממה שראיתי בפורומים השונים, מספר חודשים מראש.
אחרי שסיימנו עם הסיור, הצצנו בתכשיטים של האינדיאנים, רצינו אולי לקנות מתנות לאחת הסבתות, אבל לא היה שום דבר מרשים או מעניין שם.
-
חזרנו לפייג', נכנסנו להצטיידות אחרונה בוולמארט, קנינו עוד שמיכות כי יהיה קר בלילה, ויצאנו לכיוון ברייס.
חצי שעה מפייג', בתחומי שמורת אסקלנטה יש מסלול קצר (מייל וקצת) ויפה בשם TOADSTOOL HOODOOS .בסופו יש סלעים מוזרים בצורת פטריות ((תודה זברה על המסלול!).
חנינו על צד הדרך (כבר לא מפחדים לחנות ככה
) כי בחניון הקטן בפנים לא היה הרבה מקום לחנות, ויצאנו לדרך. הולכים ומטפסים ובשלב מסוים מגיעים לפטריות המגניבות, ועוד תצורות סלע מוזרות. אחלה מסלול, רק לשים לב שחם, לקחת מים וכובע!
מרחוק

מקרוב
ועוד קצת, כי זה מגניב
-
בסביבות 15:30 המשכנו בדרכנו אל ברייס, שעתיים וקצת נסיעה (קטן עלינו)..
מתקרבים לברייסהגענו בסביבות 18:00 לקמפ החדש שלנו Ruby's Inn RV Park and Campground, עשינו צ'ק אין (כי חששנו שמאוחר יותר לא יהיה אף אחד בקבלה), וישר המשכנו לתצפיות בפארק. אחרי שעה 18:00 אפשר להיכנס עם הקראוון לפארק, מכיוון שהשאטל כבר לא עובד (לפחות ככה זה היה בתקופה שלנו).
הגענו לנקודת תצפית הראשונה, Sunrise point, החננו את הקראוון בחניון הריק למטה, וטיפסנו לנקודה, בדיוק בזמן.. השקיעה החלה לאט לאט והאור נמוג מעל קניון ברייס היפה.

התלבטנו האם להמשיך לנקודה הבאה, אבל בסוף הקור הכניע אותנו, והחלטנו פשוט להישאר פה..
ומקרוב -
כאשר חזרנו לקראוון, חיכתה לנו הפתעה נחמדה – מלא איילים, צעירים ובוגרים היו ליד הקראוון.. נשארנו לצפות בהם ואז לצלם, הרבה זמן.
מתקרבים לאט לאט אליהם
עוד קצת
שוב הגענו לקמפ בחשכה, ודווקא היום אני וטלי באותו הקמפ, ובמקור קיווינו להיפגש. איכשהו הכל היה איטי ועד שהסתיימה ארוחת ערב, היה ממש מאוחר, אז לא הספקנו להיפגש.
מה שכן, קר בברייס בלילה! הבנתי שצפוי לנו מינוס 6 מעלות, אז התלבשנו חם, הדלקנו חימום, הוספנו עוד שמיכה לכל אחד, והולכים לישון. מקווים שהמים לא יקפאו בלילה (ניתקנו את חיבורי המים והביוב)

-
תצפיות נוספות למטיילים עתידים:
Sunrise Point – הראשונה אחרי הכניסה, היחידה שביקרנו בה.
Sunset Point
Inspiration point - יש כמה תצפיות בנקודה זו. בחרנו את העליונה ביותר. יש עליה לא קלה להגיע לנקודה העליונה של התצפית אבל למי שנמצא שם ממליצה לא לוותר... גם אם קשה קצת לעלות התצפית הזו מדהימה.
Bryce Point - לא סתם נושאת נקודה זו את שם הפארק. הנוף הנשקף פנורמי ומדהים. לנקודה זו יש כביש גישה צדדי לא ארוך ולאחר מכן הליכה קצרה מאד לנקודת התצפית עצמה.
Paria View
בנוסף, לפעמים יש תוכנית אסטרונומית בלילה, אפשר לבדוק במרכז המבקריםסיכום היום:
קראוון – אין חדש, וטוב שכך. חנינו לאורך הכביש 
חניון – הגענו בלילה וקצת חבל, כי יש כאן בריכה וג'קוזי שקיוויתי שהילדים יוכלו להנות מהם (טלי עדכנה אותי). מחר כבר עוזבים לוגאס.
טיולים – היום היה לנו הספק נאה, קניון אנטילופ, המסלול החמוד עם ה'פטריות', ובסוף התצפית בברייס עם האיילים. -
איזה יופי, שמחה שנהנתם במסלול הפטריות, אנחנו מאוד אהבנו אותו
-
גם היום את מוזכרת בסיפור

יום 8 – 3.10 יום רביעי
היה קור אימים בלילה, החימום עבד כל הלילה. קמנו בבוקר, ועדיין בסביבות האפס מעלות. עשינו צ'ק אאוט והחננו את הקראוון מעבר לכביש, יש שם חניית קראוונים ליד התחנה של השאטלים. גם הפעם הכנו את ארוחת הבוקר בחניון, וגם הפעם שיצאנו לכיוון תחנת השאטלים החניון היה כבר די מלא.
השאטל עוצר בכל התצפיות, אבל אנחנו רק עלינו עליו ב 11:00 והיום זה יום ארוך, שבסופו אנחנו צריכים להגיע ללאס וגאס, אז לצערי הרב, ויתרנו על כולן. עצרנו ב sunset point , שם מתחיל הטיול המשולב של Navajo loop trail + queen garden trail , שכמעט כולם עושים. זהו אחד הטיולים הפופולריים, 2.75 מייל, ויש גרסאות שונות על איפה כדאי להתחיל אותו. ההעדפה להתחיל ב Navajo היא בגלל שהעלייה בסוף ב queen garden קלה יותר מהפוך. אם מתחילים ב queen garden , הנוף בסוף אמור להיות הרבה יותר מרשים.
ככה זה נראה מלמעלה
מתחילים בירידה
כמעט הגענו לסוף הירידה
אחד מני רבים
המסלול
מתחילים בעלייה
קצת קשה בעלייה
עושה לנו פרופיל
וכמעט הגענו לסוףאנחנו כאמור, העדפנו שהעלייה בסוף תהיה קלה יותר, אז התחלנו ב Navajo. חששתי שההליכה תהיה עמוסה מדי, אבל למרות שהיו הרבה אנשים על המסלול, לא הרגיש עמוס מדי או מפריע.
המסלול מאוד יפה, הנופים מדהימים, ובכל מקום מתרוצצים סנאים וצ'פמונקס שלא מפחדים בכלל מאנשים.
לקח לנו 2:45 שעות לסיים את המסלול, אז לקראת 14:00 כבר סיימנו ויצאנו לכיוון לאס וגאס. נסיעה ארוכה לפנינו שוב.