החזרת רכב שכור בלילה
-
אנחנו היינו בקיץ האחרון בשוויץ.
המראה מג’נבה ב 7:00 בבוקר.
טיילנו כל היום והגענו בלילה מאוחר לשדה התעופה. הזמנו מראש לינה במלון IBIS.
כדי להמנע בבוקר מלחץ של החזרת הרכב החלטנו להוריד את הילדים במלון ולגשת לבד להחזיר את הרכב. היה פשוט וקל.
השארנו את המפתחות בתיבת ההחזרות. חזרנו עם השאטל למלון.
למחרת בבוקר נסענו עם השאטל הראשון ב 5 בבוקר . התחנה ממש מול המלון. תוך 5 דקות היינו בטרמינל.
-
שדה התעופה של ג’נבה קרוב משמעותית לחלק מיעדי הטיול המרכזיים,כך שבתלות ביעדי הטיול הקירבה מהווה שיקול, גם כסף וגם זמן (כולל שעת יקיצה).
בסדר שאתה לא מכניס שיקולי עלות, הכל עניין של עדיפויות.
ההתרשמות שלי שרוב משתתפי הפורום מעדיפים כן להתחשב בעלויות ולתעדף את הפרש העלויות לעניינים אחרים, שבין השאר יכולים להיות עוד טיול או שניים באותה שנה (לא נכנס להם לכיס).
הליכה אכן יכולה להיות פעילות בריאה, אבל במינכן המשפחה שלי בעיקר עוזרת למשפחות עם ילדים צעירים שאין להם מספיק ידיים לסחוב גם את הילדים וגם את המטען עד הגייט שנמצא בטיז אל נאבי.
-
לכל אחד השיקולים הכלכליים שלו.
אם רוצים לטייל באלפים הצרפתיים האופציה הקרובה ביותר ליעד הטיול היא שדה התעופה של ג’נבה לא מינכן ולא ציריך.
פרט לאיזי ג’ט יש גם טיסות סדירות של אל על וסוויס אייר בשעות יותר נוחות , ובסופו של דבר כשמדובר במשפחה עם כמה נפשות- הכפולות הכלכליות משמעותיות.\
לגבי הטיפ של החזרת רכב ללא מחויבות להחזיר עם מיכל דלק מלא- במרבית חברות ההשכרה, במרבית סוגי הרכב- העלות של החזרת רכב “מיכל מלא” זולה יותר ב40€-50€ 30€ מעלות “החזרת רכב ללא חובת תדלוק”. אף חברה לא מתדלקת לך בחינם את המכונית. ושוב- בשיקול כלכלי מול טרחה של 5 דקות תדלוק עצמי- מרביתנו מעדיפים להחזיר רכב עם מיכל מלא.
-
אפשר לסכם שלפחות אני מעדיף כנראה לשלם יותר על נוחות ושרות.
וברור ששרות עולה כסף וכנראה לא מעט.
אבל בסוף בעיניים שלי אני נוסע לטיול להתפנק ולקבל את השרות הטוב ביותר וברורה לי גם המשמעות הכלכלית.
-
לדעתי הסיכום שלך לא מדויק,אין לי ויכוח עם ההעדפות שלך והסיבות להעדפות ולא מנסה לשכנע אותך לבחור אחרת,
אני פשוט לא מסכים שבמקרה הזה נחיתה/המראה במינכן בהכרח יותר נוחה או שירותית, בתלות ביעד הטיול לחלק גדול מהמטיילים דווקא פחות נוחה ופחות שירותית – וגם יקרה יותר.
שדה תעופה גדול במובנים רבים נוח פחות משדה תעופה קטן
לנחות במקום מרוחק מתוכנית הטיול נוח פחות מאשר נחיתה ביעד קרוב יותר
ואם אלו הנתונים היקר פשוט פחות נוח פחות שירותי ויותר יקר.
-
אני בעיקרון נוחת בדרך כלל במינכן אם היעד הוא אזור האלפים כולל צרפת שוויץ אוסטריה היות ומחידי ההשכרה ומלאי הרכבים הוא הגדול ביותר והזול.
גם אם מסיים את הטיול בשוויץ אז חוזר לארץ מציריך או חוזר למינכן ואז מתכנן את החזרה בדרך שונה שמהווה גם יום טיול נוסף .
וככה לא נוצר פער .
גם אם משלם עמלת השכרה חד כיוונית.
לא יודע למה החלטתם שמינכן שדה גדול.
ישנם שדותבאירופה וארהב שנוסעים ברכבת להחליף טרמינלים כמו בשרל דה גול מדריד והיתרו.
מינכן דווקא שדה קטן וידידותי ואני דיי נהנה לנחות בו ולשכור שם רכב עם כל חבילת הארוח שמציעה סיקסט.
-
ושכחתי כי סיבה נוספת היא חווית האוטובאן …
אין מצב שנוסע לאזור ולא משמר יכולות נהיגה ספורטיביים למשך מספר שעות באוטובאן הגרמני.
אבל אתה צודק זה לא מתאים לכל אחד ואחת למרות שזה באמת אטרקצייה יחידה מסוגה בעולם לממש את כל פנטזיות המוטוריות בכביש ציבורי פתוח במכונית חלומות וזה גם חוקי וכשר למהדרין .
לחובבי הגה מושבעים.
-
כל אחד עושה את הבחירות שלו, וכל אחד מוצא את מקומו לאורך הציר שבין נוחות ופינוק לבין חסכון כספי.יותר מזה, אנשים יכולים לעשות בחירות שונות בקטגוריות שונות. למשל להתפשר על הטיסה אבל לא על המלון, על המלון אבל לא על הרכב, על הרכב אבל לא על המסעדות, על הרמה של כל הטיול אבל לא על תדירות הטיול, על התדירות ולא על היעד.
כל עוד הבחירה היא מודעת ואנחנו יודעים על מה ויתרנו (גם כלכלית) – כולנו אנשים מבוגרים ויכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בכסף שלנו.
זה בסדר גמור שאתה יודע שרכב מטיפוס סטיישן במחיר של 50 אירו מספיק טוב לנסיעה, אבל אתה מעדיף רכב יוקרתי שמחירו 150 אירו. זו בחירה שלך. אבל אם אתה לא מודע לאפשרות של סטיישן ב-50 אירו – בשביל זה אנחנו כאן

זה בסדר לבחור לנחות בשדה מרוחק אבל שנוח לך בו. אבל אם אתה לא יודע שיש שדה קרוב יותר שיש אליו טיסות ישירות – שוב אנחנו פה.
הזכרת “ אני לא מכיר את מחירי האיזי ג’ט “ אז אנחנו פה כדי לספר לך. טיסות איזיגט לתאריך מבוקש (אבל עם הזמנה מראש) יכולות לעלות 200 אירו לאדם. לתאריכים פחות מבוקשים המחיר גם יכול להיות זול יותר. ואיזי לא החברה הכי זולה. אם אתה טס בלופטהנזה במחיר דומה – אין בעיה. אבל אם אתה משלם בלופטהנזה כפול – כדאי שתדע לפחות על האפשרות של איזיג’ט ותבחר מה שטוב לך מתוך ידע
המרחק ממינכן לזנבה הוא למעלה מ-600 קילומטר. אני לא נהנה לנהוג 600 קילומטר (או 1200 הלוך ושוב) ומעדיף לקום ב-3 לפנות בוקר לתפוס טיסה על פני נסיעה של 1200 קילומטר. אני מבין שאתה נהנה מהנהיגה ולכן לך זו חוויה. אגב, לפי 4 קילומר לליטר 1200 קילומטר הם 300 ליטר שהם לבד 300-400 אירו, אבל שוב מבחינתך זה חלק מהחוויה.
-
מסכים אם מה שכתבת לחלוטין חות משני דברים.
אמרתי שאני לא מכיר מחירי איזי גט וזה נכון אבל מתוך ידיעה וכוונה למרות שברור כי יתכן והמחיר יהיה יותר זול.
ודבר שני משפט שאני אוהב להגיד "כל רגע שעובר לא חוזר ואין לו מחיר".
ואכן לחוויות אין תג מחיר השמיים הם כנראה גם לא הגבול ..
-
רוצה רק לחדד את נושא החזרת הרכב
-
2 נק'-
1. בטיול משפחתי לרומניה, החזרנו אותו ב5 לפנות בוקר, והיה מאויש, העובד אפילו הקפיץ את האדם שהחזיק את האוטו לטרמינל. לכן-
2. שווה לשלוח מייל לחברת ההשכרה בשדה ממנו ממריאים,ופשוט לשאול איך מחזירים אוטו בשעה כזאת.
-
רוצה רק לחדד את נושא החזרת הרכב – נכון להחזרה לתיבת מפתחות וגם מול נציג חברת השכרה
- למלא דלק ערב לפני החזרת הרכב כדי לעשות זאת בנחת, למיטב זכרוני תחנות הדלק הקרובות לשדה בג’נבה אינן מאוישות.
- לשמור את הקבלה האחרונה על מילוי הדלק
- לאחר שמחנים את הרכב בחניון חברת ההשכרה, לצלם את לוח המחוונים -מד דלק, מד ק”מ , כך יש הוכחה שהיה טנק מלא בשעת ההחזרה
- לצלם את הרכב חונה בחנייה של מגרש החניה בו מחזירים את הרכב – למקרה שיהיו שאלות בנושא שעת ההחזרה
- מומלץ לצלם את הרכב מבחוץ ומבפנים – במיוחד אם מחזירים בתיבה
פעמיים בעבר החזרנו רכב בשדה התעופה בג’נבה, בצד הצרפתי, ואת המפתח שמנו בתיבה – היה לפני מספר שנים
-
רק שהנושא אינו סגנון הטיול שלך או ההעדפות שלך
אלא שאלה מאד ספיציפית לגבי החזרת רכב שכור בשדה התעופה ג’נבה.
-
תודה רבה לכולם על העצות!
-
בכיף ...