שאלות/הבהרות קסדה
-
אהלן למומחים- שני עניינים.
1] היום הייתי בדקתלון וראיתי קסדות שנראות לא רע ,במחיר סביר. למישהו יש מה להגיד עליהן לטוב ולרע?
2] הסיבה שאני נדרש לזה היא שפתאום נזכרתי שהיה פה דיון מתישהו על אורך חיים של קסדה. ורציתי קצת הבהרות על זה בעיקר כי הקסדה שלי אמנם משומשת אבל היא לא ספגה מכה, שלא לומר חבטה מנפילה . אז למה בעצם היא “לא שמישה” אחרי כך וכך זמן?

כתמיד- תודתי העמוקה
-
תוכל בבקשה לומר לי את מחירי הקסדות בדקטלון.גם אני רוצה לרכוש קסדה משם. -
החלפתי קסדה פעמיים בחיים. פעם הראשונה לאחר נפילה מאוד חזקה על הראש במסלול שחור עתיר שלג. היתה תנופה טובה. . היא לא נסדקה אבל חלק מהקלקר הפנימי בצדדים החל להתפרק. זאת גם היתה קסדה שפעם נפלה לי מהיד כשהייתי על רכבל והחלטתי שזה זמן טוב לסדר משהו והורדתי אותה לרגע. כך שזה די התבקש

קסדה שניה הוחלפה כשגיליתי שהיא צמודה מדי למשקף הסקי ולא מאוורת במצח, אז די הצטברו אדים בזמן מאמץ
לא רואה סיבה סתם להחליף בגלל הפז”ם, אם לא חטפה מכות חזקות/ הבידוד הפנימי שלה שלם ולא הייתה בשמש באוטו הרבה זמן.
-
היו בנושא דיונים בעבר.
גם למוצר מדף יש אורך חיים מוגבל – בטח למוצרי פלסטיק.
כלל האצבע אומר להחליף אחרי 5 שנים, אם לא היתה תאונה שמצריכה החלפה מיידית.
-
החלק שעלול להתיישן בקסדה זה הפלסטיק החיצוני. מוצרי פלסטיק רבים מכילים חומר בשם פלסטיסייזר שמקנה לו גמישות וצפידות (ההפך מפריכות). הפלסטיסייזר עם הזמן "בורח" מהפלסטיק שנעשה שביר יותר. נעלי סקי שעשויות מפי וי סי, לאחר כעשר שנים, מניסיוני ומהניסיון של יוס, נעשות שבירות. ממש כמו זכוכית.
לבנים שלי קניתי בדקטלון את הדגם עם פתחי האיוורור שניתנים לכיוונון עלה לי 30 יורו.
-
קניתי אצלם לפני חודשיים קסדה לאופניים מוצר איכותי במחיר סביר ביותר. אשקול לקנות שם גם קסדה לסקי בעתיד הקרוב.
רוב הקסדה עשויה מאיזה מין קצף והחומר הזה לא עמיד לאורך הזמן. מומלץ להחליף כל 5 שנים אני בד”כ מושך את זה עוד שנה/שנתיים. דרך אגב מכות קטנות גם יכולות להזיק לשלמות הקסדה כמו למשל נפילה מהשולחן על הריצפה, לפעמים אני גם רואה אנשים זורקים את הקסדה שלהם לפינה בסוף היום. את אלה תקבל אחר כך בהשכרה הבאה.
-
איך המחירים של דקטלון ישראל לעונת אירופה?
מתלבט אם להצתייד כאן או לשרוף שעת סקי ולעצור ליד ג’נבה בדרך. -
יש דקטלון ליד albertville. אתה תרצה לשרוף שם שעה. בגלל המבחר והמחירים. ממול יש מקדונלדס עם היצע צרפתי
-
יש גם דקתלון ליד אנסי: Decathlon Annecy Epagny.
שים בווייז Chemin des Perdrix, 74330 Poisyהייתי גם בזה וגם בהוא באלברוויל. שניהם ענקיים.
לא זוכר אם יש מקדונלד ממול החנות באנסי

-
השאלה שלי מה מדיניות ההחזרה בדקטלון? אם רכשתי בארץ לדוגמא גגולס יצאתי לגלוש אבל הגוגלוס לא היו לשביעות רצוני ורק באתר סקי עצמו אוכל לבדוק את זה.האם אוכל להחזיר ולרכוש אחרים. אם אנו בחו’ל ורוכשים מוצר מרוחק מהאתר כמו למשל ליד ג’נבה כפי שנכתב פה מתי אפשר להחליף את זה? -
לא חושב שניתן להחזיר לאחר שמוש בכלל
-
לילדים זה נע בין 60-130 או משהו כזה. למבוגרים היה אני חושב 130-280. אני לא ממש סגור על זה. לקסדות היותר יקרות יש כאילו הגנה פלסטית על האוזניים בזולות יש רק ריפוד כזה. ביקרות הייתה אפשרו לכוון את פתחי האוורור מפתוח לחלוטין עד לסגור. לא בדקתי על הפחות יקרות. על אף אחת לא הי ה מתקן לחיבור של גו פרו אם זה חשוב. אני חושב שאת המחירים את יכולה לבדוק באתר שלהם. הסיבה שעברתי שם היא 1] זה קרוב לבית 2] הם לא ענו למיילים שלי ששלחתי בשביל לשאול מתי ואם יהיה ציוד סקי בחנויות. מכיוון שהייתי שם נכנסתי לשאול ואז גם הצצתי.
-
אתה גר ליד אנסי או אלברוויל?

-
-
חחחחחחחחחח הרסת!! נתניה- מבחינת לשמוע צרפתית לא רחוק- מבחינת הנוף- לא מתקרב
-
דקתלון בארץ מחזיק רבע מהמוצרים שיש בדקתלון צרפתי, בגלל מגבלת הבלעדיות של יבואנים של מותגים מסויימים.
-
1] אני עוד ל אבטוח אם אני צריך להחליף קסדה. 2] מכיוון שאני נוסע לססטרייר במרץ, שזה קרוב לסוף העונה, יש מצב שיהיו סיילים של סוף עונה. אז אני לא אעשה כלום עד אז. מקסימום בשנה הבאה

-
שני הסנט האישיים ביותר שלי: קסדה זה לא משהו שאני מחפש בסוף עונה. זה לא נעליים או מגלשיים. אני אקנה בשניה שארגיש שיש צורך (ושוקל לעשות זאת ביום הראשון בחופשה הבאה)