טאיוואן או יפן
-
בהמשך להודעות קודמות שלי בנושא – מתכננים טיול זוגי לאסיה לתקופה של 8-9 ימים. במקור התכנון היה לינואר או פברואר והכיוון היה טאיוואן.
עכשן בגלל אילוצים שונים נצטרך לדחות לתחילת מרץ ואז עלה לי הרעיון של יפן. האם בתחילת מרץ מזג האוויר ביפן כבר טוב ?
שיקולים אחרים בעד או נגד טאיוואן/יפן ?
-
זה זמן קצר מדי ליפן אלא אם כן אתם מחליטים מראש שתחזרו לטיול רציני. אנחנו עשינו זאת, בטיול הראשון היינו עשרה ימים בטוקיו עם גיחה חד יומית אחת להאקונה. היה מקסים. שנתיים אחר כך חזרנו לעוד שבועיים.
-
בתחילת מרץ ביפן עדיין קר, אבל לא בלתי נסבל. טוקיו וגיחה אחת או שתיים, בהחלט אפשרי לזמן כ'כ קצר.
טייוואן יותר נעים. תשעה ימים יספיקו לטייפה וצפון האי. אולי אפילו טיול יום לטארוקו.
בחירה קשה. תטילו מטבע

-
גם בינואר לא כזה נורא ביפן. במרץ עדיין קר, בשנה שעברה השלג משום מה היה יותר במרץ ופחות בינואר-פברואר, עד כמה שזכור לי. עם ההתחממות הגלובלית אי אפשר לדעת מה יהיה. בטיוואן יהיה יותר נעים ולפעמים אפילו חם, אם כי גשם תמיד יכול להיות (זו תקופה יבשה יחסית, אבל זה בכל זאת אי טרופי).
אבל הזמן שלכם ממש קצר. גם לטייוואן זה קצר אבל היא לפחות מדינה קטנה יחסית, יפן גדולה ממנה ביותר מפי עשר. ב-8-9 ימים ברוטו זה אפילו לא מספיק זמן כדי לחלק בין טוקיו וקיוטו כי המעבר יגזול זמן. מקסימום אחת מהן וסביבתה הקרובה.
-
-
אכן. שמונה ימים זה טעימה.
כמו שאמרתי וכמו שנאמר אצל כבש - ביפן זה בקושי טוקיו ובטייוואן אפשר להרחיב טיפה.
אם זמנך בידיך ובעונה הנכונה, הייתי מתחיל עם יפן.
-
לצערי אין לי ממש זמן
טיוואן זו נסיעת עבודה של יומיים שאני יכול אולי להאריך לשבוע ואז גם לצרף את אשתי ולטייל קצת ואני מנסה להבין את “ההחזר על ההשקעה” (בעיקר זמן). שנינו היינו בעבר בעיקר בטייפה לעבודה והיא הייתה גם במוזיאון הלאומי.
כדי לסבך עוד יותר את ההחלטה תקעו לי נסיעת עבודה לקליפורניה יום אחרי שאני חוזר מטיוואן במידה ואני מחליט להאריך לשבוע.
אני די נוטה כבר לוותר על החלק של “הטיול”
-
עם כל האילוצים הללו, נשמע שכדאי לוותר. זה יהיה מתיש לחזור בטיסה בינלאומית ומיד לצאת לשנייה. עדיף לחכות להזדמנות יותר טובה עם יותר זמן, כשיהיה אפשר ממש לצאת לטיול יותר רציני בטייוואן.
-
אז אולי תטוס מטיוואן ישירות לקליפורניה. החזרה משם לארץ תשלים לך הקפה של העולם...
-
תודה כבש
צביקה רעיון מעניין.
אני חושב שאף פעם לא השלמתי סיבוב מסביב לעולם בזמן קצר (יצא לי לטוס מקליפורניה לטיוואן וחזרה בעבר)
לא חשבתי על זה לבד אולי מכיוון שהנסיעות ממומנות על ידי גורמים שונים וזה קצת מסבך. את הכרטיס הלוך חזור לקליפורניה כבר יש לי ואני חייב להגיע בזמן לשם אבל אני יכול להשתעשע עוד קצת ברעיון ואולי לבקש מהטייואנים כרטיס לשם?
“הצרה” היא שיש לי בנוסף עוד נסיעות צפופות לאסיה ועוד קליפורניה לפני ינואר ומייד אחריו אבל אותן יזמתי אני ויהיה בהן קצת חופש וטיולים
אני מרגיש שזה קצת “FOMO” מצידי להאריך את הנסיעה לטייוואן?
-
אתה מכיר את עצמך ואת אשתך יותר טוב מאיתנו. עד כמה באמת יהיה לכם כוחות לטיול אינטנסיבי ממש אחרי (ולפני) טיסות כאלו כשלאחר היומיים עבודה נשארו רק 5 ימים, שלא באמת מאפשרים לנסוע יותר מדי רחוק? האם מבחינתכם זמן קצר כזה יהיה שווה את המאמץ/כסף/עייפות/תוכניות אחרות שיכולתם לעשות בימים אלו? לפי זה תחליט. הרי סך הכל, תמיד אפשר לחזור לטייוואן, ואם לא, זה לא שחסרים מקומות אחרים לטייל בהם ביותר נחת, בלי לחץ ואילוצים, בתקופה פחות צפופה.
-
פעם יצא לי להקיף את כדור הארץ בטיסות לא רצופות
ישראל, ארהב, הוואי, יפן וישראל מה שלא ריגש בכלל את הכדור שלנו אבל אותי כן

-
יש משהו נחמד בלחיות פעמיים את אותו היום מצד שני פחות כייף לאבד יום בחיים.
בדקתי סתם ככה טיסות מטייפה ללוס אנג׳לס והבנתי שטיסה ישירה עם אווה אייר אורכת 11:30 שעות. מה שנחמד בטיסה הזו זה שהיא יוצאת ב11 בבוקר לערך ומצליחה להגיע ב7 בבוקר באותו היום.
-
חייב לציין שלדעתי אפשר להנות מאוד מטיוואן גם לזמן קצר של 5-7 ימים.ף
מדינה מאוד קומפקטית, טאייפי מדהימה ואפשר להתרכז בה בלבד ולהנות גם מהעיר וגם מהטבע שמקיף אותה במרחק נסיעה קצר מאוד.
-
אביב
אתה “מסבך אותי”

הייתי פעמיים בעבר די מזמן, אמנם לא לטיול אבל הסתובבתי קצת…………
לא זכרתי שהיה מדהים למרות ששמעתי כבר אז שהאי עצמו מאוד יפה.
ואז הגיעו כל המשבחים פה באתר ואפילו הכותרת טיוואן או יפן ממצבת את טיוואן גבוה כך ששקלתי ועדיין אני יכול לעשות מאמצים ולהאריך קצת
בטח אסתובב גם עכשיו יום יומיים אבל מה “מדהים” בה בעינך?
-
בעיניי יפן בגדול יותר מעניינת. מבחינה אנושית אעדיף את טייוואן.
טייפה כשלעצמה לא “מדהימה”. אבל בשילוב טיולים מסביבה (לכל צפון טייוואן) והאנשים וסצנת האוכל היא מאוד כיפית. אבל בשביל להגיע יותר אל פנים טייוואן ושיהיה לך את הזמן והקצב הנינוח לפגוש אנשים ולפתוח בשיחות צריך מיותר מכמה ימים בטייפה.
-
תודה על הזווית המעניינת כבש
ההיכרות שלי עם הטיוואנים היא רק סביב העבודה וגם די מזמן ב2004 הפסקתי לעבוד איתם.
בשנים האחרונות אני קצת עובד עם סינים שבהיבטים של עבודה הם פחות סינים מהטיוואנים שהכרתי (שאולי גם הם התעייפו קצת) אבל מההיכרות המאוד מוגבלת שלי אני יכול להבין את האבחנה שלך ברמה האנושית.
עם יפנים אף פעם לא עבדתי מקרוב
-
חשוב לי להבהיר שזה בעיקר כי היפנים מאוד סגורים ומופנמים, והטייוואנים בדיוק להיפך, מאוד ידידותיים, והרבה פעמים ניגשו אלינו להציע עזרה או הסבר או המלצה גם כשלא יזמנו, וזה היה האקסטרה שבאמת הפך את השהייה שם למיוחדת. אז ברמה האנושית, יותר קל להכיר וליצור קשרים בטייוואן, בעוד שיפן קשה יותר בתחום הזה לעומת מדינות רבות.
-
קודם כל לדעתי מדובר בעיר סופר נעימה ונוחה לטיול עירוני, המון מה לראות החל מגורדי שחקים מרשימים ועד מקדשים מרהיבים, כמו כן מוזיאונים, פארקים יפים וכמובן שווקי הלילה המדהימים שהם חוויה בפני עצמה.
הגענו לטאייפי לקראת הערב וקפצנו ישר למקדש לונגשאן, תוך דקות חבורה של מקומיים התחילו להסביר לנו את המהנגים המקומיים ואת ההיסטוריה של המקום, דברים קטנים שעושים את הטיול מהנה יותר…
בנוסף כמו שציינתי הטבע מסביב לטאייפי הוא נהדר, שיפן עם המפל המדהים, ג’יופן, פארק יהילו וכמובן במרחק נסיעה לא גדול במיוחד פארק טארוקו שהוא אחד מהפארקים היפים ביותר שראיתי בטיולים שלי לאסיה.
גם האוכל נהדר!
-
תודה כבש ואהוד
לטארוקו לא אספיק להגיע באילוצים הקיימים………..
שמח לשמוע שגם אתה אהבת את הטיוואנים!
נראה מה כן אפשרי ובא לי לעשות לבד