ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול - מערב התייעצויות

פורום צפון אמריקה
    יוסמיטי סן דייגו סן פרנסיסקו
    8
    19
    1888
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yaelicohen
      yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

אנחנו משפחה חובבת טיולים … כל שנה טסים עם הילדים (בעיקר לאירופה)

השנה לרגל בת המצווה של הבכורה טסים ל23 יום לארה”ב.

הרכב זוג+ 4 ילדים (12,10,7 ותינוקת בת חצי שנה)

ממריאים ונוחתים בSF – טיסות ישירות של אל על 

תקופת הטיול – חודש מרץ עד אפריל

אנחנו משפחה שומרת שבת , ככה שתמיד נחפש מקומות מעניינים לבלות בהם את השבת  

ההתלבטות שלי היא לגבי המסלול

משיקולי תקציב ומבצעים 🙂 הטיסות הן מ\אל SF, הייתי מעדיפה לחזור מLV , אז מה שנראה לי זה שנוסיף טיסת פנים מLV ל SF 

שאלה: האם כדאי לפצל את הטיול בסן פרנסיקו לשני חלקים ? אחד בהלוך ושני בחזור ? או שעדיף לטייל שם כשנגיע , ובחזור לא לצאת מהשדה?

כמה זמן מרווח ביטחון לקחת בין טיסה לטיסה ?

** אנחנו נוחתים ביום פורים בסן פרנסיסקו ונחפש מקום נחמד להרגיש את אווירת החג עם הילדים , יש לכם המלצות ?

המסלול הראשוני שחשבתי עליו הוא כזה: זה בגדול השלד, לא ירדתי לפרטים 

ראשון 8.3    טיסה    לינה במטוס
      שני 9.3    נחיתה SF טיול יום עירוני
      שלישי 10.3    פורים לחפש מקום מעניין לאווירת החג    SF
      רביעי 11.3    טיול    SF
      חמישי 12.3    נסיעה לכרמל לינה שם    כרמל/מונטריי 
      שישי 13.3    שבת מונטריי    כרמל 
      שבת 14.3    שבת מונטריי    כרמל 
      ראשון 15.3    נסיעה ליוסמיטי ולינה שם    האם עדיף לישון בפארק עצמו לילה אחד ? או מחוצה לו 2 לילות (העלות של לינה בפארק יקרה משמעותית), 
      שני 16.3    יוסמיטי ולינה שם    לוותר על עוד לילה שם ?
      שלישי 17.3    יוסמיטי ונסיעה לכיוון סלובנג לינה שם    (איך הכי מעניין לעשות את הנסיעה הזו )
      רביעי 18.3    נסיעה ל   LA בדרך סנטה ברברה וכו
      חמישי 19.3    פארק יוניברסל LA
      שישי 20.3    טיילת וניס , שדרת הכוכבים – טיול עירוני LA
      שבת 21.3    LA
      ראשון 22.3    דיסני    LA האם עדיף לישון בקרבת הפארק? יש מלונות שמשלבים כרטיסי כניסה עם הלינה ?
      שני 23.3    דיסני    LA
      שלישי 24.3    נסיעה לSD גן החיות ולינה שם    
      רביעי 25.3     עולם המים SD
      חמישי 26.3    SD נסיעה   מה עושים בדרך ? יש איזה אטרקציה מעניינת ?LV
      שישי 27.3    LV טיול עירוני
      שבת 28.3    LV
      ראשון 29.3     גראנד קניון ?LV האם ניתן בעונה זו של השנה ? 
      שני 30.3    קניות LV
      שלישי 31.3    טיסה לSF ומשם לישראל    
      רביעי 1.4    נחיתה בישראל

אשמח לתובנות כלליות על המבנה של הטיול , המלצות למשפחות דתיות , מלונות נוחים למשפחות 

וכל טיפ אחר יתקבל בשמחה 🙂

שירליץ גדליהו מהגרעין אנשיםטובים 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

@yaelicohen

אתם לוקחים בחשבון שיוסמיטי במרץ מושלג עדיין?  בנוסף, לנסוע ביום אחד מיוסמיטי לסולבנג זה רק לנסוע, בלי לטייל, ואתם מפספסים את החלק הכי יפה של כביש 1 באיזור ביג סר.  אישית הייתי מוותרת על יוסמיטי כנראה, זה מוסיף המון נהיגה בשביל יומיים, ועם תינוק בשלג זה דורש הצטיידות מיוחדת. 

בין לאס ווגאס לסאן פרנסיסקו תנסו את חברת סאות׳ווסט שיש לה המון טיסות בקו הזה, ונותנים 2 מזוודות לנוסע. בשאר טיסות הפנים צריך לשלם על כל מזוודה. 

לגבי פורים – הכוונה לאירוע מיוחד של פורים או סתם משהו כיפי? יש לא מעט אירועים של הקהילה, אבל זה יתפרסם רק כשיתקרב המועד. אם תהיו עם רכב, בעמק הסיליקון (כשעה נסיעה מסאן פרנסיסקו) נמצאת רוב הקהילה והאירועים, אבל הרבה מהאירועים הם ביום א׳ כי אנשים עובדים ולא בחופש באמצע השבוע. 

שירליץ yaelicohen 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@yaelicohen

ויתרתם על כביש מספר 1 לטובת יוסמיטי- כדאי לבדוק מה בעונה הזו פתוח ואפשרי ביוסמיטי כדי לדעת אם לא כדאי להחליף.

מלונות בדיסני עם כניסות הם בד”כ הכי יקרים- ונמצאים בפארק. עושה רושם שאתם מנסים לתחום את התקציב ( כמונו -כמוכם) ולכן כדאי  לכם לחפש מלונות מסביב. אפשר למצוא מלונות נחמדים במרחק הליכה מדיסני.

גראנד קניון נראה לי נסיעה ארוכה מאוד בשביל יום ותצפיות. מה גם שהימים עשויים עדיין להיות די קצרים בעונה הזו- הייתי אולי חושב על שמורת ציון, אם מחפשים משהו כטיול יום.

לגבי פורים- תחפשו/תפנו לקהילות יהודיות במקום . בעיר כזו גדולה סביר שיש גם מרכזים יהודיים שמארגנים פעילויות.

לגבי  טיסה ישר לטיסה בינ”ל. אני באופן אישי לא הייתי לוקח את הסיכון/סיכוי הזה למשהו שישתבש ומתכנן להגיע לפחות לילה קודם לסן פרנסיסקו. אבל זה אני….

yaelicohen תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שירליץ
            שירליץ @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

בנוסף, אישית הייתי מוותרת על עולם המים בסאן דייגו (מטעמי התעללות ביונקים תבוניים) ובמקום זה קצת מבקרת בסאן דייגו. יש לא מעט דברים לראות ולעשות מעבר לגן חיות – אולד טאון ההיסטורית, איזור לה הוויה, קורונדו, נושאת המטוסים, פארק בלבואה.... 

בין סאן דייגו ללאס ווגאס אפשר לעצור בפאלם ספרינגס / פארק ג׳ושווע טרי. מקום מקסים. אם הרכבל עובד אפשר לעלות להר לראות נופים אלפיניים ושלג. 

• ayeletback
              ayeletback נערך לאחרונה על ידי

הדבר הנכון לעשות הוא להטיסה מלאס וגאס לסן פרנסיסקו תהיה חלק מהכרטיס הבין לאומי.
              יש לזה 3 יתרונות
              1. זה המסלול הכי זול ( כפול 6 זה משמעותי )
              2. זה יכלול מזוודות
              3. אם במקרה יהיה איחור בקונקשיין ותפספסו את הטיסה, אל על תהיי אחראית לסדר לכם טיסה אחרת ולארח אתכם בזמן הזה.

אני עשיתי בדיוק את זה. הקונ’שיין ב SF היה בין 4 שעות וזה היה מספיק מעל הראש. ( כי המזוודות עוברות ישירות )
              ayeletback yaelicohen 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ayeletback
                ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

עוד כמה דברים.

אתם מפספסים את כביש מספר 1 לגמרי.( גם מוטריי כאמל שלכם זה בשבת אז לא באמת תהיו שם ).

הייתי עושה ככה.

יומיים – שני שלישי חצי רביעי – SF ואח”ע אחהצ נסיעה ליוסמיטי ולינה ביוסמיטי.
                חמישי – יום טיול בעמק ביוסמיטי ( מספיק יום אחד בעונה הזאת כי המקומות הגבוהים סגורים ) – לינה ביוסמיטי

שישי בבוקר – נסיעה  לכמל מונטריי.
                שבת כרמל מונטריי.

ראשון שני – כביש מספר 1 ( עם עצירה ללינהבמורו ביי )
                תחשבו על אופציה של טרקטרונים בפיזמו ביץ יכול להיות מלהיב לילדים ( בן 7 יכול להיות עם הורה אחד ).
                סנטה ברברה. קניון ב OUTLET

שלישי , רביעי חמישי – LA : 32 פארקים ויום ב LA 
                לדעתי זה מספיק. ( זה נכון שיש בלי בעיה מה לעשות ב LA יותר אבל יש דברים יותר מלהיבים מ LA בטיול ראשון למערב ארה:ב )

מכאם התקשתי  לסדר בגלל השבת , לכן אני מציעה לפסוח על SD ולנסוע בשישי בבוקר ל LV  ומשם אותה תוכנית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • yaelicohen
                  yaelicohen @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה רבה על התשובה המפורטת:-)

לגבי השלג , הבנתי שזה כבר סוף החורף והסיכוי לשלג ממש הוא נמוך,

ממה שקראתי מזג האוויר שם נע בין 0 ל15 מעלות ,כדאי לנו לוותר לגמרי על יוסימטי ?

לגבי הנסיעה מסן פרנסיסקו לLA, איך היית מסדרת את זה אחרת שנוכל להיות גם ביוסמיטי וגם בכביש 1?

לגבי פורים , אנחנו משפחה דתית ונרצה לשמוע קריאת מגילה.. לראות ילדים מחופשים וכדומה 🙂

• yaelicohen
                    yaelicohen @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה !

לגבי גראנד קניון , סתם חשבתי עליו כי ראיתי מכל מיני חברות תיירות שמציעות טיול יום מווגאס …

זה נראה לי ישאר פתוח, נראה אם הילדים ממצים את ווגאס או לא (למרות שאני הייתי לפני כמה שנים , כשהגדולה היתה תינוקת, היינו 10 ימים ונהניתי מכל רגע, גם בלי להמר ובלי מסיבות פרועות )

יוסמיטי וכביש 1.. אני לא מכירה מספיק את כביש 1, חשבתי שאם נעשה את איזור כרמל \מונטריי 17 מייל , ואז נעבור לאיזור של סולבנג זה יהיה מספיק מעניין , אתה חושב שאנחנו מפספסים ? איך ניתן לשלב ?

לגבי הטיסה , מישהי הציעה כאן שנזמין את הטיסת קונקשיין מאל על ואז זה “עליהם “… אני גם מהמחמירים , הבעיה היחידה שלי היא להיסחב שוב מהשדה למלון עם כל הציוד והילדים ולמחרת שוב...

• yaelicohen
                      yaelicohen @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

אני באופן כללי מתלבטת לגבי סן דייגו …

הייתי שם לפני כמה שנים , עיר מקסימה , אבל אני תוהה עד כמה היא מיוחדת בכדי להוסיף עוד כמה שעות נסיעה עם כל החבורה העליזה שלי ?

• yaelicohen
                        yaelicohen @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

הי איילת תודה רבה! 

לגבי הטיסה , אני יכולה להזמין את הקונקשיין גם עכשיו (כלומר אחרי שכבר הזמנו את הטיסות לארץ?)?

באמת נשמע כמו הפתרון הכי טוב

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ayeletback
                          ayeletback @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

@yaelicohen

אני לא יודעת, מקווה שכן.|
                          תתקשר לאלעל ותברר.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

@yaelicohen

כמה הערות לא לפי סדר חשיבות כלשהו

אני מניח ששינוי בטיסה יגרור תשלום גבוה של דמי שינוי של מאות דולרים לאדם, וסביר שזה לא כדאי. אם כי כמובן שתבדקו

אם להתעלם מהאילוץ של שבתות הייתי שוקל להפוך כיוון. כלומר להתחיל את הטיול בכמה ימים בסן פרנסיסקו, אז לטוס לוגאס, ואז לעשות טיול נסיעה חזרה לסן פרנסיסקו. מבחינת טיסות – טיסת הפנים עומדת בפני עצמה. לא צריך לחשב זמני קונקשין או משהו אחר. חות משאר הגורמים צריך לבדוק גם עלויות של רכב שכור – האם יותר זול או יותר יקר לשכור בוגאס ומה קורה אם תשלום על נהג נוסף.

הטיול כולו מרגיש לי מהיר מדי. נכון שיש לכם את ימי המנוחה של שבת, אבל מצד שני יש לכם ימים אגרסיביים כמו למשל גראנד קניון ביום אחד

אין לכם הרבה זמן לאטרקציות קטנות. למשל בלוס אנג’לס יש לכם 3 ימי פארק, וחצי יום של שישי שתפסתם ע”י הוליווד והחוף. אין זמן למוזיאון קטן. אין זמן לשופינג. אין זמן לפארק ואין זמן לבאולינג. הכל דחוס. גם באירופה אתם מטיילים בכזו אינטנסיביות? או שיש לכם גם זמן פנוי?

מה אתם עושים בשבת? נשארים בחדר? מטיילים בסביבה הקרובה? מטיילים קצת יותר מהסביבה הקרובה? אם אתם טיפה מטיילים, אז אני לא בטוח שמונטריי זה יעד טוב לשבת. להבנתי (לא הייתי שם) זה לא מקום מרתק להסתובב בו ברגל. להבדיל למשל מסן פרנסיסקו או אפילו סן  דייגו. לוס אנג’לס זו עיר ללא מרכז כך שבשבת לא תוכלו לראות כמעט כלום. אבל אולי לינה קרוב לדיסני תאפשר לכם לשוטט בדאונטאון דיסני.

הזכרתם את העלות של לינה ביוסמיטי. כל אחד והחישובים שלו כמובן. אבל אם הגדרתם את יוסמיטי כיעד, אז עוד 100 דולר בעלות הלינה לא צריכה להיות הסיבה לוותר. הטיול כולו עולה לכם הרבה עשרות אלפי שקלים. אפילו אם נחלק את מחיר הטיסה בכמות הימים נראה שכל יום עולה לכם בבמוצע 300 דולר רק בחלק יחסי בעלות הטיסה, וזה בלי לספור את שאר העלויות. אז לשלם 300 דולר ליום רק כדי לטוס ליוסמיטי, אבל לא לשלם 250 דולר כדי לישון ביסמיטי אלא רק 150 דולר עדי לישון בחוץ – נראה לי חסכון במקום הלא נכון. כמובן שזו פרשנות אישית. יותר מזה, כדי להגיע ליוסמטיטי תוסיפו בערך 6 שעות נסיעה (על פני לנסוע ממונטריי לסולבנג’ ישירות). אותן שעות הן בערך חצי יום כלומר עוד 150 דולר בחלק יחסי בעלות הטיסה.

דיסני ביום ראשון – עמוס יחסית. יותר מזה, אני מציע שתבחנו לוחות עומסים צפויים לדיסני ויוניברסל לאורך כל הטיול שלכם. אולי שווה לשנות טיפה את המסלול כדי להמנע מעומס? חפשו בגוגל disneyland crowd calendar וכדומה

קניות – לא מציע להשאיר לרגע האחרון מכמה סיבות. גם כי שופינג זו דרך טובה לסגור את היום אם נשאר זמן וגם כי כשמשאירים את השופינג לסוף הטיול נלחצים וקונים מה שיש ולא מה שצריך/כדאי. בהתחלה יש  זמן ואפשר לחפש מציאות. השיקול של לסחוב עוד טיפה ציוד באוטו לא נראה לי דרמטי.

• בתיה פ
                              בתיה פ נערך לאחרונה על ידי

הי,

מונטריי הוא יעד נהדר לשבת. אפשר להסתובב על חוף הים. לעניות דעתי עדיף להוריד ימים מלאס וגאס (לטעמי לא כ”כ מתאים לילדים)וליסוע לציון, גרנד קניון, פייג, וברייס. (אם כי ייתכן וברייס יהיה מושלג)

תהנו!

yaelicohen תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • yaelicohen
                                yaelicohen @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

איזה כיף שהתייחסת כמעט לכל דבר שהעליתי 🙂

אני באמת מתחילה לחשוב על הרעיון של להפוך את המסלול, כלומר נוחתים בSF > טיסה לLV>משם נמשיך לסן דייגו (ממש מתלבטת לגביו)> נעבור ללוס אנגלס ואז כביש 1 + יוסמיטי ונסיים בסאן פרנסיסקו 

היתרונות של זה , קודם כל העיניין עם הטיסה , שאז לא תהיה בעיה של עיכובים וכדומה .

דבר נוסף שחשבתי עליו (לא בטוחה שמשמעותי) זה עניין מזג האוויר.. נהיה כבר לקראת אפריל ואז מזג האוויר מתחמם .. ואולי זה יתרון ביוסמיטי.

• לגבי יוסמיטי – השיקול הוא לא לוותר על הפארק בגלל 100 דולר, אלא האם לישון מחוץ לשמורה או בתוכה, אם ישנים בפנים אז אולי מספיק לילה אחד כי אין את עניין הנסיעות? ואז גם יש חיסכון כלכלי כי העלות בתוך הפארק היא חצי מאשר העלות מחוצה לו (נניח באל פורטל)

לגבי שבתות .. אנחנו בעיקר נחים , משחקים , מטיילים ממש “בקטנה” ברגל .

לגבי קצב הטיול .. אנחנו משפחה היפראקטיבית.. כל יום 7 בבוקר כבר במכוניות ומטיילים עד החושך…

באירופה עשינו מסלולים שאנשים חוטפים התמוטטות רק מלקרוא אותם חח אבל לנו זה התאים (לדוגמא עשינו בשבועיים : נחיתה במינכן > זלצבורגלנד>טירול >שוויץ>היער השחור וקצת חבל אלזס וחזרה משוויץ\ שנה לאחר מכן 10 ימים של טיול , נחתנו בפראג משם נסענו לזלצבורג ומזלצבורג ללגולנד בגרמניה וחזרה לפראג- כמו שאמרתי לא מסלולים רגילים , אבל לנו זה עבד)

• שופינג- אנחנו פחות משפחה של שופינג, באירופה כמעט ולא קונים כלום , נהנים מהטיול ומהאטרקציות… קניות עושים כשאחד ההורים בטיסת עבודה וכדומה , אין לנו סבלנות להיכנס לחנויות עם 4 ילדים קטנים ...נכון שבארה”ב החוויה היא אחרת, אז אני מתארת לעצמי שזה “ימלא חורים” אבל לא רוצה מראש להקדיש לזה יותר מידיי זמן יעודי בתכנון 

ronitzaw תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • yaelicohen
                                  yaelicohen @בתיה פ נערך לאחרונה על ידי

@בתיה-פ

תודה! אז נשאיר את מונטריי לשבת 🙂

לגבי ווגאס , הייתי שם 10 ימים ומאוד נהנתי (גם בלי הימורים או מסיבות)

אני חוששת שימאס לילדים שלי מיותר מידיי אתרי טבע.. בגלל זה אני מנסה לגוון , במיוחד אם זה מצריך נסיעה ארוכה

מה הקניון\אתר מחוץ לווגאס שהכי קרוב ומעניין ?

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • שירליץ
                                    שירליץ @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

@yaelicohen

הכי קרוב ומתאים לחצי יום ככה, זה Valley of Fire. 

אישית מחבבת את סאן דייגו ויש בה הרבה דברים נחמדים מעבר לפארקי השעשועים הגדולים. אצלנו מאד אוהבים גני חיות ויש שניים לבחור בניהם – גן החיות שבמרכז העיר והספארי שמחוץ לעיר. גם איזור אולד טאון עם האווירה המקסיקנית, מוסיקה, הפעלות לפעמים נחמד מאד (ומקום מהמם לקנות בו מזכרות). 

• ronitzaw
                                      ronitzaw @yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

@yaelicohen

אפשר בהחלט לישון באל-פוטל ולטייל משם ביוסמיטי. כשאין פקקים זה ממש דקות נסיעה מהכניסה לפארק ורבע שעה נסיעה מהיוסמיטי valley.

לגבי שבת- מקומות לבלות בשבת- צריך כמובן לראות איך מסתדר עם המסלול אבל לא הייתי פוסלת שבת בל.א באזור חוף וניס ביץ’. אמנם לא היינו באפריל אלא באוגוסט והיה מאד נחמד להסתובב על הטיילת מוניס היץ’ עד סנטה מוניקה. גילינו גם בית כנסת ממש על הטיילת. 

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • עמיחי13
                                        עמיחי13 @ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

@ronitzaw

בית הכנסת על הטיילת בסנטה מוניקה שייך לזרם הרפורמי, לא מתאים לכולם.

ביוסמיטי מציע לכם לבדוק את המקום הזה: Yosemite Bug Rustic Mountain Resort

זה מוסיף 30 דק לנסיעה יחסית לאל פורטל, אבל אולי יעניין אתכם לדעת שיש במקום מטבח שבו האורחים יכולים לבשל לעצמם אוכל וכמובן מקרר (יש גם מסעדה אבל כנראה פחות רלוונטי לכם). אפשר לקנות מצרכים בסופר קטן באל פורטל.

• ayeletback
                                          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אל פורטל היא על הכניסה ליוסמיטי.
                                          שאין פקקים ( וב 7 בבוקר שלכם בחודש אפריל אין פקקים ) מגיעים לעמק תוך כמה דקות.
                                          אין הבדל בין לינה באל פורטל ללינה בעמק בכל הנוגע לזמני טיול לכן בהחלט כדאי ללון שם, ולהתנהל ע”פ לוח הזמנים הקצר
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון