קליפורניה באפריל 2020- אשמח לייעוץ לטיול ולמסלול
-
הי
אשמח לעזרה וייעוץ מהמנוסים בפורום… על המסלול, על הרכב השכור ובכלל המלצות וטיפים , ממה להיזהר ומה כדאי לראות ולעשות שאולי לא תוכנן והאם המסלול בסדר… תודה רבה מראש לעונים!
רכשנו כרטיסי טיסה- 29/3 נחיתה בסאן פרנסיסקו טיסה ישירה ואז טיסת המשך לסאן דייגו. טיסה ישירה חזרה לארץ ב 19/4 מסן פרנסיסקו – סך הכל 21 ימים.
אנחנו 5 איש יחד- זוג עם שני ילדים- בת 10 ובן 14 וסבא
השכרת רכב- כנראה מאתר- RENTALCARS.COM, – סוג רכב FULL SUV-של 7 מקומות- מתלבטים, אבל המחיר אצלהם מנצח
אם למישהו יש מידע מדוע לא להשכיר דרכם, אשמח לדעת
המסלול המתוכנן כרגע: אשמח להערות, אזהרות, טיפים והמלצות?
4 לילות בסאן דייגו, 4 לילות בלוס אנגלס, 2 לילות פארק סקויה , 3 לילות פארק יוסמיטי, 3 לילות כרמל ומונטריי, ו 5 לילות בסאן פרנסיסקו :
יום ראשון 29/3 נחיתה בצהרים- להגיע לדירה ששכרנו, קניות הצטיידות וביקור ב SEAPORT VILLAGE אחרי הצהרים/ערב
30/3 לה הויוה ושיטוט בחוף ובריכות הדגים והכרת אזור הדירה בMISSION BAY
31/3 SAN DIEGO ZOO ופארק בילבוע, ואם נספיק אזור איטליה הקטנה
4 /1 SEA WORLD ואם נספיק אזור גאסלאמפ
2/4 נסיעה ללוס אנגלס, כניסה לדירה שכורה או מלון דירות- עוד לא מצאנו דירה, לא סגורים על האזור בו כדאי לישון? אחרי הצהרים שיטוט באזור VENICE BEACH
4 /3 יום שישי SIX FLAGS MAGIC MOUNTAIN בתקוווה שלא יהיה עומס גדול למרות חופש אביב של בתי הספר וחג איסטר- מתלבטים האם זה עדיף על דיסני במיוחד שהיינו בדיסני פריז? והילדים והבעל חובבי רכבות הרים ...
4/4 UNIVERSAL STUDIO או שעדיף דיסני?, בערב ביקור באזור שדרת הכוכבים
5/4 שיטוט בדאון טאון, מוזיאון אמנות מודרנית BROAD, ומוזיאון La Brea Tar Pits- יש מוזיאונים יותר מומלצים במקום?
6/4 נסיעה מלוס אנגלס לפארק סקויה- מלון Wuksachi Lodge, אחר הצהרים המלצה לטיול קצר באזור? מה מומלץ לראות בנסיעה/עצירה בדרך?
7/4 טיול בפארק סקויה- אשמח למסלול מומלץ?
8/4 נסיעה מסקויה לפארק יוסמיטי – לינה בדירה שכורה ב Yosemite West דרך Scenic Wonders- מה כדאי לראות/לטייל בדרך?
9/4 טיול בפארק- אשמח למסלול מומלץ/על מה לא לוותר?
10/4 טיול בפארק- אשמח למסלול מומלץ?
4 / 11 נסיעה מיוסמיטי למונטריי, לינה בכרמל בדירה שכורה 3 לילות- מה מומלץ לראות אחרי הצהרים באזור או בנסיעה/עצירה בדרך?
12/4 טיול בחוף כרמל וב Point Lobos, רוצים לראות כלבי ים ולוטרות וחיות ים, צריכה לברר היכן הכי כדאי? אם נספיק נגיע עד Bixby Creek Bridge+China Cove, אחר הצהרים שיטוט בכרמל העיירה
4 / 13 Monterey Bay Aquarium – יש עוד משהו מומלץ באזור?
14/4 נסיעה לסאן פרנסיסקו - לא מוצאת עדיין מקום לינה ומלבטת איזה אזור מומלץ ? כנראה עצירה בסנטה קרוז בדרך, אם נספיק נבקר בערב ב Fisherman’s Wharf
15/4 שיטוט בסאן פרנסיסקו, רוצים לראות אמנות רחוב/גרפיטי. אולי לקחת סיור מודרך- אשמח להמלצות היכן הכי כדאי להסתובב למי שפעם ראשונה בעיר?
16/4 China town אזור+מוזיאון אמנות SFMOMA , המלצות אחרות?
17/4 שער הזהב והפארק והן הבוטני/יפני, מוזיאון האקדמיה למדע לילדים , המלצות אחרות?
18/4 פסטיבל יפן/פריחת הדובדבן בעיר + קניות אחרונות
19/4 טיסה הביתה בצהרים
תודה מי שקרא עד כאן!
-
הערה לפוסט- זהו טיול ראשון לארה”בכמעט לכולנו... (חוץ מהסבא, ואני שגרתי בסן דייגו בגיל 10, וטיילנו באותם מקומות אבל אני לא זוכרת הרבה מלפני 35 שנים...) -
בסך הכל טיול בהחלט סביר בקצב וביעדים.כמה הערות בכל זאת:
יום הטיסה – להניח שתספיקו לטייל בערב זה אופטימי. לא בלתי אפשרי, אבל אופטימי. אחרי לילה/יום ארוך של טיסות, ג’טלג, והזמן הדרוש להגיע לדירה וקניות ראשוניות, לא בטוח שישאר זמן וכח גם לשוטט בערב. לא סוף העולם כי זה לא שיטוט מחייב, אבל תביאו בחשבון
יוניברסל -לפי תחזיות העומסים היום שבחרתם הוא תחילת העומסים של חופשת הפסחא. אם אפשר היה להקדים כך שלא יהיה בסוף שבוע נראה לי עדיף. אבל לא ברור לי איך אתם יכולים להקדים.
ברור לי שזה נגזר מסדר הטיול, אבל בגדול הילדים שלכם יחוו טיול שהולך ומדרדר. במחחצית הראשונה של הטיול יש לכם את יוניברסל, סיקס פלגס, סי וורלד וגן החיות. במחצית השניה של הטיול יש לכם טבע או אטרקציות פחות נוצצות. אתם מכירים את הילדים שלכם הכי טוב כמובן, אבל לרוב הילדים שאני מכיר עשויה להרשם אכזבה בחלק השני של הטיול.
אולי כדאי להעביר את סיקס פלגס לסוף הטיול (Six Flags Discovery Kingdom)? לא יודע אם הפארק באותה רמה.
ואפרופו סיקס פלגס – לא בדקתי לעומק אף פעם, אבל אני הבנתי שזה רק פארק אקסטרים. אני מבין שאמא וסבא לא חובבות אקסטרים, ואני לא יודע מה הילדים יכולים על פי גילם. אבל באמת שאני לא יודע ומסתמך על שמועות
אגב דיסני – אפשר לבקר בקליפורניה אדוונצר שהוא שונה יותר מאשר פריז. אני גם מזכיר שהייתם בפריז לפני 5 שנים – הילדים היו בערך חצי מגילם היום! אפילו אם תלכו לדיסנילנד הקלאסי אני לא בטוח שהם יחוו אותו באותה צורה.
הזכרת סוף הטיול “קניות אחרונות”. אבל לא הזכרת לפני זה קניות בכלל. יעדתם לזה זמן ומקום?
ליל הסדר – אתם בדיוק מגיעים ליוסמיטי. חשוב לכם לציין את זה באיזו שהיא צורה? ארוחה חגיגית או משהו אחר? אם כן צריך לחשוב האם יעד כזה הוא יעד טוב. ואם אתם גם רוצים מעבר לסתם מסעדה אלא לערוך מיני סדר (אפילו בחדר במלון) צריך לחשוב איך נערכים ואולי לשריין עוד שעתיים להכנות.
-
לפני שאני נכנסת לפרטים, לדעתי אתם מפספסים את כביש 1 הנופי. החלק הכי יפה בין מורו לכרמל – ביג סר. הייתי מוותרת על פארק סקויה לטובת כביש 1. עצי סקויה אםשר לראות בחורשת מריפוסה ביוסמיטי.
-
@nbk אמר:
הי
אשמח לעזרה וייעוץ מהמנוסים בפורום… על המסלול, על הרכב השכור ובכלל המלצות וטיפים , ממה להיזהר ומה כדאי לראות ולעשות שאולי לא תוכנן והאם המסלול בסדר… תודה רבה מראש לעונים!
רכשנו כרטיסי טיסה- 29/3 נחיתה בסאן פרנסיסקו טיסה ישירה ואז טיסת המשך לסאן דייגו. טיסה ישירה חזרה לארץ ב 19/4 מסן פרנסיסקו – סך הכל 21 ימים.
אנחנו 5 איש יחד- זוג עם שני ילדים- בת 10 ובן 14 וסבא
השכרת רכב- כנראה מאתר- RENTALCARS.COM, – סוג רכב FULL SUV-של 7 מקומות- מתלבטים, אבל המחיר אצלהם מנצח
אם למישהו יש מידע מדוע לא להשכיר דרכם, אשמח לדעת
המסלול המתוכנן כרגע: אשמח להערות, אזהרות, טיפים והמלצות?
4 לילות בסאן דייגו, 4 לילות בלוס אנגלס, 2 לילות פארק סקויה , 3 לילות פארק יוסמיטי, 3 לילות כרמל ומונטריי, ו 5 לילות בסאן פרנסיסקו :
יום ראשון 29/3 נחיתה בצהרים- להגיע לדירה ששכרנו, קניות הצטיידות וביקור ב SEAPORT VILLAGE אחרי הצהרים/ערב
30/3 לה הויוה ושיטוט בחוף ובריכות הדגים והכרת אזור הדירה בMISSION BAY
31/3 SAN DIEGO ZOO ופארק בילבוע, ואם נספיק אזור איטליה הקטנה
4 /1 SEA WORLD ואם נספיק אזור גאסלאמפ
2/4 נסיעה ללוס אנגלס, כניסה לדירה שכורה או מלון דירות- עוד לא מצאנו דירה, לא סגורים על האזור בו כדאי לישון? אחרי הצהרים שיטוט באזור VENICE BEACH
4 /3 יום שישי SIX FLAGS MAGIC MOUNTAIN בתקוווה שלא יהיה עומס גדול למרות חופש אביב של בתי הספר וחג איסטר- מתלבטים האם זה עדיף על דיסני במיוחד שהיינו בדיסני פריז? והילדים והבעל חובבי רכבות הרים ...
4/4 UNIVERSAL STUDIO או שעדיף דיסני?, בערב ביקור באזור שדרת הכוכבים
5/4 שיטוט בדאון טאון, מוזיאון אמנות מודרנית BROAD, ומוזיאון La Brea Tar Pits- יש מוזיאונים יותר מומלצים במקום?
6/4 נסיעה מלוס אנגלס לפארק סקויה- מלון Wuksachi Lodge, אחר הצהרים המלצה לטיול קצר באזור? מה מומלץ לראות בנסיעה/עצירה בדרך?
7/4 טיול בפארק סקויה- אשמח למסלול מומלץ?
8/4 נסיעה מסקויה לפארק יוסמיטי – לינה בדירה שכורה ב Yosemite West דרך Scenic Wonders- מה כדאי לראות/לטייל בדרך?
9/4 טיול בפארק- אשמח למסלול מומלץ/על מה לא לוותר?
10/4 טיול בפארק- אשמח למסלול מומלץ?
4 / 11 נסיעה מיוסמיטי למונטריי, לינה בכרמל בדירה שכורה 3 לילות- מה מומלץ לראות אחרי הצהרים באזור או בנסיעה/עצירה בדרך?
12/4 טיול בחוף כרמל וב Point Lobos, רוצים לראות כלבי ים ולוטרות וחיות ים, צריכה לברר היכן הכי כדאי? אם נספיק נגיע עד Bixby Creek Bridge+China Cove, אחר הצהרים שיטוט בכרמל העיירה
4 / 13 Monterey Bay Aquarium – יש עוד משהו מומלץ באזור?
14/4 נסיעה לסאן פרנסיסקו - לא מוצאת עדיין מקום לינה ומלבטת איזה אזור מומלץ ? כנראה עצירה בסנטה קרוז בדרך, אם נספיק נבקר בערב ב Fisherman’s Wharf
15/4 שיטוט בסאן פרנסיסקו, רוצים לראות אמנות רחוב/גרפיטי. אולי לקחת סיור מודרך- אשמח להמלצות היכן הכי כדאי להסתובב למי שפעם ראשונה בעיר?
16/4 China town אזור+מוזיאון אמנות SFMOMA , המלצות אחרות?
17/4 שער הזהב והפארק והן הבוטני/יפני, מוזיאון האקדמיה למדע לילדים , המלצות אחרות?
18/4 פסטיבל יפן/פריחת הדובדבן בעיר + קניות אחרונות
19/4 טיסה הביתה בצהרים
תודה מי שקרא עד כאן!
וכמה הערות ספציפיות –
בסאן דייגו, אישית הייתי מוותרת על עולם הים, ובמקום זה מבקרת במקומות שיחודיים לסאן דייגו – אולד טאון והבזאר, האי קורונדו, תצפית מקבריו מונומנט, נושאת המטוסים… במינימום הייתי מכניסה את אולד טאון באיזה מקום, לנסוע עד סאן דייגו בלי להכיר קצת את ההיסטוריה והאופן המיוחד שלה נראה לי פיספוס.
אני חובבת מושבעת של דיסני, והייתי מעדיפה את קליפורניה אדוונצ׳ר על סיקס פלגס, אבל אני לא אוהבת רכבות הרים. ביום של סיקס פלאגס הייתי מתפצלת – שמה את חובבי האקסטרים בפארק ונוסעת לקניות / מוזיאון / משהו אחר למי שלא. זה לא מקום של אווירה אלא של רכבות הרים נטו. לגבי דיסני תמיד צריך לזכור שזה לא בלוס אנג׳לס אלא באנהיים, מה שיכול בקלות לקחת שעה וחצי לכל כיוון.
לא הייתי הולכת לשדרת הכוכבים בערב אלא באיזה בוקר. סיפור של שעה גג. חסר לי בתוכנית מזח סנטה מוניקה בשילוב עם חוף וניס.
במקום דאונטאון ומוזיאון הברואד, הייתי הולכת לאיזור שוק האיכרים ולמוזיאון LACMA. זה ממש מעבר לכביש מהטאר פיטס (הנהדר).
כמו שאמרתי – הייתי מוותרת על סקויה ונוסעת לאורך כביש 1 עם לילה בדרך. יש המון מה לראות. אפשר להוסיף פעילות כמו טרקטורונים בפיזמו ביץ אם אתם חובבים.
בכרמל אפשר להוסיף את דרך 17 המייל. אפשר מהאיזור לעשות שייט לוויתנים, במונטריי יש קייאקים, שיטוט באיזור מזח הדייגים וקנרי רואו.
בסאן פרנסיסקו הייתי מוסיפה את האי אלקטרז, צריך להזמין כבר כרטיסים.
-
פוינט לובוס הוא מקום טוב לצפיה בכלבי ים ולוטרות. אישית הייתי עוצרת אם הילדים במפרץ הפ מון לשחק קצת במים ובחול. מסכימה עם שירלי שאתם מפספסים את החלק היפה של הכביש.
סנטה קרוז נחמדה, לגבי סקויה פארק שני לילות נראים לי יותר מדי… כמה סקויות אפשר לראות? במקום זה אולי להוסיף לילה ביוסמיטי שהוא הרבה יותר גדול ומגוון. מסלולים מומלצים- גליישר פוינט, המסלול בעמק למרגלות אל קפיטן,ויש עוד המון. מומלץ בכניסה לכל פארק לעצור במרכז המבקרים ולהתייעץ עם הריינגרים.
-
דעתי שונה מאשר הדעה של חמוטל – בפארק סקויה יש המון מה לראות, וזה פארק מגוון ויפה מאוד. הסייג היחיד שיש לי זה לבדוק היטב מה מצב המסלולים באפריל. לגבי התוכנית שם: ביום ההגעה כדאי להתרכז באתרים בדרום הפארק. את היום המלא שיש לכם באמצע כדאי להקדיש לפארק קניון קינגס, ואת הבוקר האחרון להקדיש לאתרים בצפון הפארק לפני היציאה ליוסמיטי.
פארק יוניברסל יהיה די מלא וכדי להנות מכל המתקנים מומלץ מאוד להגיע מוקדם (כלומר לרכוש כרטיסים מראש שמקנים לכם עוד 30 דק, ולהתייצב בשער כבר ב 8:00) וכנראה שתרצו להישאר עד מאוחר. אחרי יום כזה בקושי יש כוח ללכת לעוד מקום.
באפריל האחרון הייתי עם הבן שלי בקליפורניה בטיול בר מצווה. הוא אהב מאוד את מסלול האומגות שנמצא קרוב לסנטה קרוז, את הטיילת בסנטה קרוז. בנוסף עשינו שייט קיאקים בשמורת מוס לנדינג וזה היה ממש מוצלח – יש שם שפע של בעלי חיים ימיים מכל הסוגים, בכמות גדולה מאוד, וגם מקרוב מאוד. ביקרנו גם בנושאת המטוסים באלאמאדה והיה ממש מעניין. ליד יוסמיטי יש את פארק קלאבארס ביג טריז, שבאפריל הוא עדיין מושלג. עשינו שם מסלול הליכה בשלג (אם השלג כבד אפשר לשכור נעלי שלג מיוחדות, אחרת עם נעליים סגורות גבוהות) – היה ממש יפה.
לא הזכרתם ראפטינג – לא מעניין אתכם? זה בדיוק יהיה פתיחת העונה, ויש שפע של מסלולים יפים החל מרמה קלה (1-2), ועד בינונית (2-3) וגם מסלולים סוערים (4).
בסן פרנסיסקו מומלץ לשכור אופניים ולרכב על גשר שער הזהב.
קניות – תוכלו לעשות באאוטלט בגילרוי בין יוסמיטי לבין מונטריי.
-
עמיחי, תוכל בבקשה לתת קישור למסלול האומגות ליד סנטה קרוז ?
-
-
אני דוקא רוצה לתת לך טיפ מנסיון אישי.
אזור היערות של קליפורניה בדגש ליוסמיטי אבל לא רק מועד לשריפות בצורה קיצונית.
כבר קרה לי שהייתי בדרך למלון באזור וקיבלתי הודעה ערב לפני מבוקינג שהמלון נשרף.
בעונות הקיץ והסתיו במיחוד בשנים האחרונות יורד פחות גשם והיובש בשילוב רוחות גורם שם לשריפות ענק בקנה מידה עולמי שעלול גם לגרום לסגירת פארקים וכבישים .מה שמחייב אותך לתכנן אופציות חלופיות למצב של מעבר באזורים מיוערים .
-
תודה רבה על התגובה
איך אתה יודע שהיינו בדיסני בפריז לפני 5 שנים? זה באמת היה ב 2015 ...:) מאז היינו בפארק אירופה בגרמניה, באפטלינג בהולנד ובאיטליה הגארדהלנד
והילדים גדלו ואוהבים אקסטרים אז הנחתי שדיסני כבר יהיה קטן עליהם... לכן הלכתי על הכי אקסטרים שזה היה נראה לי סיקספלאגס שאני מניחה שיותר אקסטרימי מדיסני אדוונצר אבל שאלתי כאן עכשו בפורום כדי לוודא שהמסקנה שלי אכן נכונה...
לגבי התדרדרות הטיול מבחינת הילדים, מניסיון של טיולים קודמים הם די נוחים בטיול ואוהבים גם טבע וגם שיטוט בערים וגם בטיולים שהיו בעיקר סתם טבע וערים בלי לונה פארקים הם נהנו ויש את האקווריום במנטריי והסאן פרנסיבקו את המוזיאון המדע לילדים אז בכל זאת יש להם קצת אטרקציות מכוונות לגילם גם לקראת הסוף. האמת שאין הרבה ברירות בנושא כי כך יצא המסלול וממה שקראתי סיקספלאגס בסאן פרנסיסקו פחות מומלץ מאשר בלוס אנגלס
לגבי פסח אין לנו תוכניות מיוחדות לארוחת חג ואנו בדירה אז נוכל לבשל משהו חגיגי אם נרצה
תודה על הכל!
-
לגבי קניות לא תיכננו משהו מיוחד אלא מה שנראה על הדרך ויבוא לנו לעצור. אלא אם אקרא המלצות לאיזה אווטלט מיוחד ושווה מספיק כדי לנסוע במיוחד. האמת שעוד לא העמקתי בנושא כי רק בניתי את השלד הראשוני ואני כרגע בשלב הזמנת מקומות לינה ורכב אחרי שהזמנו טיסות. אז המסלול עוד יכול טיפה להשתנות ולהוסיף עצירות אם נרצה משהו כמו קניות... יש המלצות בנושא?
-
תודה רבה על ההמלצות לשינוי. אבדוק זאת
-
תודה. בסקויה נגיע רק אחר הצהרים מאוחר ולכן נטייל שם בעצם רק למחרת - יום אחד ואז נישן וניסע על הבוקר ליוסמיטי
-
תודה על ההמלצות! אבדוק הכל .
ראפטינג פחות מתאים לנו כרגע כי בטיול בצרפת עם שיט בקאייקים סבא הפיל את כולם למים בטעות ומאז הבת בטראומה מזה... חחח. נראה לי סירות פחות מתאים מאז עד שהיא תתגבר על הנושא...

-
-
נראה מגניב! לילדים ולבעל כמובן.
אני וסבא נישאר למטה ...
סבא עוד עשוי לנסות אבל אני פחדנית...

-
אשמח לעזרה בנושא לינה בסן פרנסיסקו. היכן האזורים שטובים ללינה שאין בהם בעיות הומלסים גדולה ושנעים בכל זאת עם ילדים לחזור בערב לדירה או למלון דירות. מחפשת מקום עם מטבח…
כנ"ל בלוס אנגלס, איזה אזור מומלץ?
-
הי
תודה על ההערה.
אנחנו מגיעים לכביש החוף מיוסמיטי, האם כדאי להתחבר אליו דרומה יותר מאשר בכרמל?
היכן?
האם החלק של כרמל מונטריי וצפונה לסן פרנסיסקו וה 17 מייל לא מספקים או שממש כדאי בנוסף להתחבר אליו יותר דרומה? היכן בדיוק?
-
לגבי לוס אנגלס אני מקווה למצוא מקום לינה ליד וניס ביץ ואז לשוטט שם ביום הראשון שבו אנו מגיעים לLA.
לגבי מוזיאונים ה LACMA בשיפוץ והאוסף המרכזי שלהם לא בתצוגה או רק בחלקו ולכן חשבתי שאולי עדיף ללכת ל Broad. האם זו טעות?
בהנחה שלא נראה לי שאספיק לשניהם וגם לטאר פיטס באותו היום? ואין עוד ימים בתיכנון שיאפשרו ללכת ביום נוסף
ביום של סיקספלאגס הסבא נפגש עם חבר ותיק ולא בא איתנו ואני הולכת עם השאר למרות שלא עולה על רוב הרכבות המפחידות...