יש כרטיסים ליולי (מערב ארהב...), יש מסלול, ויש שאלות
-
אני עם איילת ועדי(:
הפלח הקליפורני שגזרתם הוא ללא ספק יפהפה, אבל דומני שבמסגרת כזו, הפארקים המדבריים הם אלו שבאמת נותנים ערך מוסף לתוספת הטיסה למערב.
והערה קטנטנה לגבי מפלי קרלון- המלון שלנו היה מאד קרוב אליהם והם לגמרי היו בתכניות. ירדו בעקבות שיחה רבת משתתפים בחדר הכביסה בה עלתה אזהרה גורפת מצפיפות מאד לא נעימה במקום ומאכזבה כללית. לא היה לנו עודף זמן לקחת את ההימור ולבדוק בעצמנו, כך שמדווחת רשמיהם בהסתייגות.
-
גיל במסגרת הלחץ הכללי לנסוע גם למדבר
הנה לינק הסיפור שלי
ואפרוו אגמים – אגם פאוול הוא אומנם אל אגם אלפיני קסום, אבל הוא כיפי ברמות מדהימות. כולל שחיה.
תקרא על האופציות שם – אולי אפילו לכם תתאים סירה בית.
https://community.lametayel.co.il/topic/118346/%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91 -
תודה לכולכם על התגובות המחכימות והמועילות!
לגבי הפארקים ה-’מדבריים’ –
קראנו המון סיפורים, אני יודע שכולם נוסעים לשם. ראינו סרטונים ותמונות, ואפילו עברתי פארק-פארק כדי לקרוא על מסלולי הליכה רלבנטיים (אנחנו פחות מתחברים ללהגיע לאתר מפורסם, לצאת מהרכב, לצעוד אליו, להצטלם ולחזור לרכב….) ופחות התחברתי אליהם. וגאס בכלל נוגדת את כל המהות שלנו...
וסליחה…
(חוץ מזה מדבר, מזכיר לי את ימי העליזים בשיבטא...)
עדי – תודה על הקישור! אתעמק בו! אנחנו מקדישים המון זמן למערב – וניו-יורק היא לא אופציה לויתור, לפחות מבחינת הצד הנשי במשפחה – מה שכן, אני חושב שנאמץ את הרעיון שלך לגבי הפארק בג’רסי ונעשה גם וגם – כלומר בכל מקרה את ההוריקן הארבור בסן פרינסיסקו, ואם הפארק בג’רסי גם יהיה פתוח נתפצל וניסע (הבנים..) לפארק מים, ואדיס תקבל יום חופש מאיתנו ואנחנו ממנה…
איילת – מכיר מצויין (!!) את הסיפור שלך, כמו את שאר הסיפורים שלך…
אני לא לגמרי פוסל שום דבר מכיוון שכל הלינות שלנו ברות ביטול אבל כמו שהילד היה פעם אומר על כל דבר ‘לא בא לי’ אז פשוט לא כל-כך בא לי על הפארקים המדבריים, בטח לא על לאס וגאס
ד.רגב – תודה! אני אבדוק כנראה את האופציה לטייל יומיים בעיר בלי רכב ואז לשכור ליום האחרון בשביל הנסיעה להוריקן הארבור. אני עוד לא לגמרי סגור על העניין. גם לא ממש בא לי לנהוג בעיר…! אגב, בהחלט יהיה לנו יום כמעט מלא לאיזור טולומני מידווס ואיזור טנייה לייק – ביום המעבר שלנו מיוסמיטי לממות’ שבעצם יוקדש כולו לאיזור הזה
חמוטל – תודה! (לא, בכלל לא הלחצת עם חוקי הנהיגה בעיר...)
דינץ – הסיבה האמיתית לותר על הפארקים המדבריים היא לייצר טרנד חדש פה, מה לא ברור?..
עמיחי – תודה! הטיפים שלך מעולים, אני מתחיל להעמיק באיזור הזה של פולן ליף לייק, ומאד משתדל שהלינה שלנו תהיה דוקא באיזור שלו וממנו גיחה לאמרלד ביי בלייק טאהו ולא להיפך….
טאגה – אני מקווה לחזור עם תמונות וסיפורים מרגשים ממפלי קרלון (יש לנו הרבה זמן ביוסמיטי, אחרי שויתרנו על הפארקים המדבריים
-
@adivelednizki אמר:
ממה שהבנתי , אפשר להגיע בתחבורה ציבורית לג'רזי באופן די נוח
מודה שלא הגעתי לשם עם תחבורה ציבורית ממנהטן, אבל לא התרשמתי שזה נוח. אפשרי – כן. נוח – פחות.
קודם כך – כי אם עושים קניות גדולות אז להסחב עם הכל הן באוטובוס והן בקניון זה לא נוח. כן, יש מי שמסתובב עם טרולי בקניון כדי לסחוב. אולי זה יותר נוח משקיות, אבל זה עדיין לא נראה לי נוח. כשהייתי שם עם רכב למסע שופינג אז מדי פעם “קפצתי” לאוטו לשים שקיות.
האוטובוס בחזור מאד עמוס. אפשר לחפש פוסטים ישנים של מאי איסט עם תמונות של התור. ההמלצה היא לא ללכת על האוטובוס האחרון כשסוגרים את הקניון
כמובן שאוטובוס לבד לא מספיק, וצריך גם תחבורה בתוך מנהטן עעד המלון (תלוי איפה ישנים). לא לשכוח שכל זה עם השקיות או הטרולי.
שלא לדבר על העובדה הפשוטה שכל לילה בניו יורק עולה לכם הון לא קטן, מהותית יותר מאשר לישום בקליפורניה (למעט אולי המחירים של סן פרנסיסקו עצמה). אז להשקיע יום לקניות בקליפורניה, עם הנוחות של הרכב, עדיין יצא יותר זול מאשר להשקיע יום בניו יורק עם אי הנוחות של אוטובוס. נכון שבקליפורניה יש מיסים, אבל אם לא עושים קניות בהרבה אלפי דולרים זה עדיין לא דרמטי.
אבל אפשר לחבר את הפיצול לפארק המים ליד סן פרנסיסקו. אני רואה שבמרחק הליכה מפארק המים יש שני מרכזי קניות שכוללים כמה חנויות מעניינות. במרחק נסיעה קצר יש עוד כמובן. יש גם מלונות במרחק הליכה או נסיעה קצרצרה מהפארק. אז אפשר בהחלט לעבור לישון ליד הפארק ו/או להתפצל באיזור הפארק.
-
אנשים טובים
לא כתבתי על ג'רזי גרדנס אלא על אמריקן דרים - הקניון החדש , שכולל פארק אטרקציות של ניקולודיאון ועוד אטרקציות.
אבל גם לג'רזי גרדנס יצא לי לנסוע באוטובוס ( כן, עם מזוודה ריקה ) וזה לא היה נורא בכלל.
ברור שהכי נוח עם רכב , או ללון במלון ממול באליזבת' ( אם הטיסה שלכם בחזרה לארץ היא מניוארק זה אפילו נוח ) .
גיל,
אני מבינה מה אתה אומר , וטרנד חדש זה אחלה, וכל אחד וההעדפות שלו,
אבל רק רוצה להגיד שלפעמים חוכמת ההמונים לא טועה.
ברייס וציון הם הרבה יותר ממקומות שבאים להצטלם בהם והולכים. יש בברייס אפשרות למסלולי טיול ובציון בכלל הרבה.
ואם וגאס נוגדת את המהות שלכם אז זה בסדר גמור. אפשר רק לצאת לטבע ולא להישאר בעיר .
-
בדיוק כמו שעדי אומרת, יש משהו בחוכמת ההמונים.בכל טיול שעשינו היו אתרים שהיו ניראים לי ‘לא משהו’ אבל כולם אמרו שהם ‘וואו’.
בטיול הראשון שלנו באמת לא הלכנו לאתרים האלו (כמו גיל ראינו סרטונים ותמונות וזה חיזק את דעתינו ש’לא בא לנו’), ואחר כך מאד הצטערתי על זה.
בטיולים הבאים למדתי לקח, ואתר שכולם אמרו שהוא ‘וואו’ השתדלנו כן לבקר בו, וברוב המוחלט של הפעמים ראיתי ש’ההמונים' צדקו ואני טעיתי, והאתר הוא הרבה יותר מרשים ממה שחוויתי בסרטונים\תמונות.
אבל כמובן לשיקולך גיל. לפי הטיולים שלכם אתם אוהבים המון ירוק ומים, ולא פלא שהמדבר לא מאד מושך אתכם.
לדעתי המדבר בהחלט יעשה לכם ‘וואו’, אך לא מהסוג שגורם לך לבוא לבקר שוב, אלא מהסוג של מספיק פעם בחיים ודי.
-
ואני דווקא באתי לחזק את הכיוון של גיל.
לעניין “חוכמת ההמונים”: מי שעוקב אחרי הטיולים של גיל באירופה מגלה שאף טיול של גיל הוא לא טיול בשביל החומוס – גיל ניסה את זה עם משפחתו כבר הרבה פעמים. אני מניח שאם התוצאות לא היו טובות, הם היו חוזרים אל חוכמת ההמונים. באופן אישי יש לי הרבה הזדהות עם גיל. גם אנחנו שלא בדיוק עוקבים אחרי “חוכמת ההמונים”. אנחנו לא נסענו לטיול משפחתי ביער השחור (כי טיילנו במרכז גרמניה באזור יותר אטרקטיבי), לא הלכנו לכפר נופש בהולנד (כי העדפנו לטייל כל יום כל היום) וכו.
באופן מקרי, או אולי לא מקרי, המסלול של גיל דומה מאוד למסלול שלנו בטיול הראשון באזור (רק בסדר הפוך). גם אנחנו העדפנו להעמיק בקליפורניה, והפארקים של הרי הסיירה נוואדה בכלל בכלל לא דומים לאירופה. להיפך, לדעתי המראות ייחודיים. ובכל מקרה, הקישור בין הפארקים של צפון אריזונה ודרום יוטה (מה שמכונה לפעמים בטעות “הפארקים מסביב לווגאס”) אל טיול בקליפורניה הוא לא קישור מחוייב המציאות. רציתי לציין לפרוטוקול שאנחנו ביקרנו בפארקים המדבריים רק בטיול הבא שלנו לאזור - עשינו מסלול שיצא מווגאס, עבר ביוטה ואריזונה, והמשליך לקולורדו (מהמדינות היפות בארה”ב) עם המשך לילוסטון. זה לדעתי חיבור יותר מוצלח, וממש חבל שמי שקבע את מסלול החומוס לא בדק את האפשרות הזו… כך שגיל לא ממש מוותר על הפארקים המדבריים. אולי הוא רק דוחה אותם לטיול הבא…
-
גם אני חושב שחוכמת ההמונים- יש בה משהו. מקומות שהפכו ליעדי תיירות מובילים יש להם סיבה. בד”כ אצלי הם עוגנים שממנו מתחיל טיול במדינה ( או במקרה של ארה”ב- סטייטס או אזור בתוכה).. על השלד הזה אנחנו מנסים להכניס מקומות קטנים יותר, מסלולי הליכה מעניינים באורכים משתנים בעוגנים עצמם, וככה אנחנו גם יוצאים ממסלולי “החומוס” שכ”כ מזעזעים אנשים- עדיין אפשר להיות במקומות מתוירים ולהרגיש אותם הרבה פחות מתוירים. בארה”ב אנחנו גם מטיילים בקמפינג מה שמאפשר לנו בכלל לינות במקומות שבד”כ בתוך שמורות או מכילים את כל אותם ירוק ומים שלא כל אחד מגיע אליו.אבל רצונו של אדם כבודו- ולא חייבים להכניס את חלק המדבר, אם יש מספיק במה למלא את הדרך בלי לסטות למדבר, ובחלק הזה של ארה”ב יש הרבה מקומות ופעילויות.
-
כשאתם מדברים על החלק המדברי,
יוטה, אריזונה – יולי אוגוסט? לא חם מאוד? בעיקר אם רוצים ללכת ברגל…?
אשמח
-
אנחנו עשינו את זה ביולי-אוגוסט כי זה הזמן שיש לילדים להצטרף… ימי הליכות תמיד מתחילים אצלנו מוקדם- אנחנו ב 7-8 כבר נהיה בתחילת מסלול- תלוי באורך ותלוי בדרך. יתרון נוסף להקדמה- אנחנו בד”כ בין הראשונים במסלול והוא לא עמוס ( אם זה מסלול שיחסית מתויר).פעם אחת בארצ’ס נכנסנו למסלול שלא התכוונו בשיא החום- היה פחות נחמד, וגם לא היינו מצוידים בהתאם- אז בהחלט אפשרי- אבל שוב, תלוי בחום לאותו זמן. אחותי טיילה בחלק מהשמורות הללו במעל 40 חום וזה לא פשוט…. בפחות מ-40 זה יותר אפשרי...
-
מוסיפה לחומר הקריאה שלך את הקישור לחלק השני בסיפורה של הזברה בפורום משפחות. שים לב, שטיולה התרחש באפריל.
תתחיל לקרוא בסוף העמוד הראשון, כאשר היא מספרת על הממות’ לייקס, ואחר כך על אתרים נוספים, שרלוונטים למסלול שתכננת.
נילי
-
אני טיילתי באיזור בקייץ. ( עם ילדים בגיל התיכון אין הרבה אופציות אחרות ).
הליכות רגליות עשינו או מוקדם בבוקר או אחה”צ ( מחשיך מאוד מאוחר אז אין בעיה ).
ככה טיילנו בסדונה בברייס בזיון ובפייג’.
סה”כ היה מעולה -
חבייירים –
‘חכמת ההמונים’ זה דיון בפני עצמו, רק אומר, שנסיון חיי, לאו דוקא בתחום הטיולים לימד אותי פחות לסמוך על ‘חכמת ההמונים’ –
ואם לסכם את עניין הפארקים המדבריים אומר שדוקא חקרתי, גיגלתי, קראתי, וטיילתי עם גוגל מפ ויוטיוב –
לא מצאתי מסלולי הליכה שמתאימים לנו ספציפית לא בברייס ולא בגרנד קניון, בלאס וגאס אין לנו עניין – ודוקא בציון פארק מצאתי אבל נראה לי לא נכון לעשות את כל העיקוף רק בשבילו, אז כרגע אנחנו די שלמים עם ההחלטה, וכמו שאמר עמיחי – מכיוון שיש המון מה לעשות באיזור גם בלי, ומכיוון ש(כנראה...) עוד נחזור (בקרוב. כשאסגור את המיליון הראשון ואצא לפנסיה מוקדמת אתחיל לטייל בעולם… זה כבר היה אמור כעקרון לקרות עפ כל התכנונים אך מעט מתעכב כרגע...)
וחוץ מזה יש לי עוד מלא שאלות (שלא קשורות לכן או לא פארקים מדבריים) אבל אולי אפתח נושא חדש?
-
תודה נילי! הסיפור שלה נהדר ורלבנטי מאד בשבילינו למרות העונות השונות!