ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שכירת רכב מחברת דולר בחוף המערבי - תיאור ניסיון אישי

פורום צפון אמריקה
    דולר השכרת רכב חוף מערבי
    9
    27
    4119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • reuben13
      reuben13 נערך לאחרונה על ידי

בחודשים ספטמבר – אוקטובר השנה ביצעתי שלוש הזמנות בחברת דולר בחוף המערבי.

ההזמנות בוצעו דרך הסוכנות אוטו-יורופ ישראל, שאחרי אין סוף השוואות מול סוכנויות וחברות השכרה אחרות, הייתה הכי זולה.

הראשונה הייתה ב-SFO עם החזרה בוגאס, ללא דמי החזר. הרכב הוחזר בסניף של דולר במלון טרז’ור איילנד בסטריפ. אפשר להחזיר את הרכב גם אחרי שעות העבודה של הסניף. הרכב היה מיד-סייז וזה מה שקיבלתי, יונדאי אלנטרה מודל 2019 במצב מצוין, לציין שלא עמדתי בתור בסניף חברת ההשכרה (למרות שראיתי שאין תור בכלל), ישר ניגשתי לדלפק של DOLLAR EXPRESS שבמגרש החנייה (עשיתי לפני זמן רב חברות חינמית באינטרנט). שם מילאו את הפרטים והפנו אותי למגרש של המיד-סייז לבחור ברכב. חשוב לציין שכרגיל, בעת מילוי הפרטים ע”י בפקיד/ה של דולר, אני מציין במפורש: NO EXTRAS. שום תוספת אל תכניסו לי בחוזה (ביטוחים CDW ו-SLI כלולים בהזמנה). ומוודא זאת בשובר שמוסר/ת לי הפקיד/ה.

בעת החזרת הרכב (אין איש במגרש בקומה 6 של המלון), צילמתי אותו מכל הכיוונים, כולל צילום המראה מיכל דלק מלא ואת המיילג’. ניגשתי לדלפק של דולר בטרז’ור איילנד, הראתי את צילום המיילג’ והדלק, הכל נרשם, מסרתי באיזה מקום החניתי את הרכב וקיבלתי אישור על חיוב אפס. אם הסניף סגור, יש תיבה להשליך את מפתחות הרכב.

ההשכרה השניה הייתה בסניף שדה”ת בוגאס.  שוב ניגשתי ישירות לדלפק במגרש, קיבלתי לבחור ברכב, לקחתי יונדאי אלנטרה 2019 במצב מצוין. החזרתי את הרכב בסניף טרז’ור איילנד בוגאס, אותה הפרוצידורה דלעיל.

ההשכרה השלישית הייתה בסניף טרז’ור איילנד. בתור היה רק אדם אחד לפני (לפעמים התור ארוך יותר, אז כדאי לציין את החברות ב-DOLLAR EXPRESS).  ההזמנה הייתה גם על מיד-סייז (היינו רק שניים), הפקידה שידרגה אותי (מבלי שביקשתי) בכמה וכמה דרגות ל-SUV פורד אדג’. עליתי למגרש וראיתי שהרכב מראה שיש להחליף שמן, צילמתי וחזרתי לפקידה, היא מסרה לי מפתחות של GMC ACADIA עם ששה מושבים, מודל 2019 ומעט מיילים, ללא כל תוספת תשלום. את הרכב החזרתי ב-SFO, פרוצידורה של דקות ספורות (רק לציין שה-GMC אכל פי שניים דלק מאשר היונדאי אלנטרה).

כבר התנסיתי בשכירת רכב בחברות רבות, אלמו, נשיונל, דולר, הרץ וכו’.

עלי לציין כי – לפי התרשמותי – חברת דולר השתפרה בהרבה, גם בשירות וגם בצי הרכב שלה.

גם לציין לטובה את השירות של אוטו-יורופ ישראל, שיניתי את ההזמנות כמה פעמים ללא שום תוספת ותוך שיחות טלפוניות קצרות (למעט תשלום על הארכת אחת ההזמנות לשלושה ימים נוספים).

שוב ממציין: צלמו את הרכב מכל הכיוונים, כולל מד דלק וספידומטר. בדקו האם יש גלגל רזרבי, אל תופתעו אם תגלו שאין גלגל רזרבי כי 1/3 מהרכבים החדשים בארה”ב נמכרים ללא גלגל רזרבי, יש ערכה לתיקון פנצ’ר (ספריי מיוחד שסותם את החורים). 

להוסיף שמיד אחרי קבלת הרכבים קיבלתי מיד מייל מדולר ולפעמים מהרץ (הרץ הנה הבעלים של חברות דולר וטריפטי) עם כל פרטי החוזה.

הערה נוספת: ביונדאי אלנטרה, כאשר מיכל הדלק מלא, אפשר לנסוע עוד 70-80 מייל לפחות והמיכל עדיין מראה שהוא מלא (אפשר לבדוק את המיילים הנותרים לביצוע). ב-GMC, לעומת זאת, מקסימום 30 או 40 מייל והמחוג זז כלפי מטה, מתחת למלא. קחו בחשבון כאשר צריכים להחזיר את הרכב עם מיכל מלא. בכל אופן, אני תמיד ממלא לא הרחק מתחנת ההחזרה ושומר על קבלה מתחנת הדלק (שעשוי להידרש ע”י חברת ההשכרה בעת החזרת הרכב).

עוג הערה: קראתי בתנאים של דולר שהדרכון של השוכר (בנוסף לר.נ., כמובן) יכול להידרש על ידי הפקידים בעת קבלת הרכב. אף פעם לא ביקשו ממני דרכון, אבל קחו בחשבון שזה חלק מהתנאים.

לבסוף: עם מספר ההזמנה בדולר, שמופיע בוואוצ’ר שמקבלים מאוטו יורופ או סוכנות אחרת, ביצעתי צ’ק אין מוקדם – EARLY CHECK IN באתר של דולר. כך רואים שההזמנה קיימת וגם כשבוע לפני לקיחת הרכב מקבלים מייל תזכורת מדולר. 

adivelednizki ramiav1 אנשיםטובים zehavoz1 reuben13 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • adivelednizki
        adivelednizki @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

תודה על השיתוף והמידע ראובן.

אני תמיד קצת חששתי לשכור מדולר ולכן אני שמחה לקרוא רשמים טובים 

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • reuben13
          reuben13 @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

מה שכתבתי מתייחס לחוף המערבי, כי במזרח ארה”ב חברות דולר וטריפטי גובות מחיר מאוד גבוה, לטעמי, (למרות שזה כולל את מחיר האגרות) על המכשיר או הסידור לתשלום אגרות. במערב ארה”ב אין צורך לנסוע בכבישי אגרה ואת גשר הזהב אפשר לשלם באינטרנט (או בתחנות הרבות והפזורות בעיר סן פרנסיסקו) עד 48 שעות לפני המעבר או עד 48 שעות לאחריו. את גשר המפרץ אפשר לשלם במזומנים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ramiav1
            ramiav1 @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

אני שמח שדולר השתפרו , בעבר שכרתי מהם וכל פעם ניסו לדחוף לי דברים בלקיחת הרכב ובהחזר .

בנסיעה האחרונה שלי בדקתי גם את אוטו יורופ , והם היו יקרים יותר מאלמו , בבדיקה שעשיתי אלמו היו הכי זולים לסוג הרכב ששכרתי . יש לי רשימת אקסל שאני משווה בכל נסיעה את כל הספקים .

טריפטי בכל מקרה מחוקים אצלי , רכבים עייפים , החליפו רכב תקול , ברכב תקול אחר .

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

תודה על המידע והטיפים

אני תוהה לעצמי האם יש הבדל מעניין בין החברות השונות? אלאמו, דולר, הרץ, אוויס, …

כלומר ברור שצריך לבחון את המחיר הכולל (כולל נהג נוסף, דמי החזר, איזיפאס, נהג צעיר וכו’ – כל אחד על פי צרכיו). וספציפית בחוף המזרחי דווקא צריך להשוות את סוג הפתרון של איזיפאס (דולר נוהגים בגישה שונה).

אבל מעבר לעלות הכוללת ונושא האיזיפאס – האם זה משנה?

נניח שיש לי הצעת מחיר דומה בין החברות הללו. האם יש סיבה מעשית להעדיף אחת על פני השנייה?

• reuben13
                reuben13 @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

לאוטו יורופ אני מתקשר ומקבל הנחה, משהו כמו 14 אחוז למיטב זכרוני, אני משווה מחירים לא רק תוך עיון באתרים אלא מתקשר לסוכנויות ובודק האם יש הנחה נוספת.

ramiav1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • reuben13
                  reuben13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בחוף המזרחי (לא מרבה לנסוע לשם) אני מעדיף ללכת על אלמו, אבל תמיד כדאי להשוות את המחיר הכולל גם את האי זי פס בצפון מזרח או את הסן פס בפלורידה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים

@reuben13

במקרה שלי אני דווקא צריך הפעם בלוס אנג’לס. אז איזי פאס וגם נהג נוסף לא רלוונטי. אין נהג צעיר. השכרה מעגלית אז אין דמי החזר. ממה שהתרשמתי כל ההצעות כוללות בדיוק את אותם תנאי ביטוח וכדומה. גם הרץ וגם אלאמו למשל מציעים לבחור לבד רכב מתוך השורה (לא בדקתי בשאר החברות).

אז חוץ ממחיר – מה עוד להשוות?

• reuben13
                      reuben13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אם לאלמו אותו המחיר, פחות או יותר, אז לך על אלמו. אני לא יודע מה המצב בהרץ כעת, בעבר שכרתי בהרץ וצי הרכב היה מיושן. ולגבי מה שרמי ציין, שניסו לדחוף לו תוספות, לי זה קרה בכל החברות, פשוט מסרב בנימוס, כפי שציינתי, NO EXTRAS

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • ramiav1

@reuben13

אנסה בנסיעה הבאה , מתוכננת לעוד שנתיים .

• reuben13

@ramiav1

אמשיך לדווח, יש לי עוד השכרות בדולר בשנה הקרובה

ramiav1 שירליץ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ramiav1

@reuben13

היעד הבא שלי הינו יפן , ושם אתבסס על הרכבת , 

• reuben13

@ramiav1

למיטב ידיעתי (טרם ביקרתי ביפן), הרכבות שם הרבה יותר טובות מאלמו, דולר וכו’ 😄

• אנשיםטובים

@reuben13

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • zehavoz1
                                  zehavoz1 @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13 שלום רב

אני לא מגיבה להודעה אלא חייבת לשאול שאלה ולא מצאתי דרך אחרת לעשות זאת.

אני מנסה לכתוב הודעה בפורום החדש ( צפון אמריקה) אך לא מוצאת איפה רושמים את הכותרת ולא יכולה לשלוח את ההודעה עקב כך. אשמח לעזרה. תודה וסליחה על ההתפרצות….

• שירליץ
                                    שירליץ @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

בדיוק חזרנו מהוואי שם שכרנו רכב דרך דולר (הוזמן ברנטלקאס דוט קום). 

הכל עבד סבבה. 

הבחור בדלפק הציע לנו לשדרג לג’יפ 4X4 כדי שנוכל “לרדת לחופים” אבל אנחנו מכירים את עצמנו ויודעים שזה לא רלוונטי, וגם הנהיגה פחות נעימה.  אז הוא שידרג אותנו בחינם מפול סייז שהוזמן (ניסאן אלטימה) ללאקז’רי (קרייזלר 300S).  

• reuben13
                                      reuben13 @zehavoz1 נערך לאחרונה על ידי

@zehavoz1

גם לי זה קרה הרבה בדפדפן כרום, נסי את הדפדפן EDGE של מייקרוסופט או פשוט בנייד

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • nilih
                                        nilih @reuben13 נערך לאחרונה על ידי

@reuben13

ראובן,

פוסט מועיל מאוד! מזל שהוקפץ.

אמנם טרם הגעתי לשלב שכירת הרכב, אבל הוא יישמר וייקרא שוב.

נילי

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • ayeletback
                                          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

בזמנו בטיול שלי בדרום מערב, דולר היו היחידים שאיפשרו לקיחה ב SF והחזרה בוגאס ללא קנס.
                                          • reuben13
                                            reuben13 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

נילי: כרגע יש מבצע באלמו ישראל של 14 אחוז הנחה, רק עד 2 בינואר

ronnyser001 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון