טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)
-
שירגיש עשיר.. ושיהיה לו הכי כיף בעולם.
רק שחלק מהאנשים, מרגישים עשירים רק כשהם מצליחים לספר את זה לאחרים. ההנאה היא לא עצמית אלא רק יחסית לאחרים.
-
-
את מנסה להסביר לאדם בן 50 עוד רגע בפנסייה ?
קצת מאוחר אני כבר לא פנוי לשינוי.
להיפך טיולי היוקרה אצלי רק משתדרגים מפעם לפעם .
זה עיניין שלי וכנראה בפרק ב של החיים נראה לי שתחום ייעוץ טיולי היוקרה עדיין לא מפותח מספיק והשוק הישראלי צמא לנושא .
אז כנראה שאתמקד בתחום זה לאחר סיום לימודי התיירות.
-
אני לא מוצאת בעיה שכמתאים, גם להתפנק בחו”ל, בנוסף לחקר המקום.
כל אחד מה שמתאים לו, אני לא מסוגלת “לבזבז” זמן בחו”ל על בטן גב, אבל בהחלט יכולה להנות מספא טוב או לילה במלון מפנק.
הייתי שמחה אם הייתי יכולה לעשות זאת לעתים יותר קרובות...
-
עדיין אין אפשרות לקנות אינטליגנציה בסופר הקרוב לביתך (כסף לא יעזור במקרה הזה).
*והמלצה חמה, אל תגזים עם מפיצי-הריחות בחלל סגור, זה לא בריא.
-
האם יש עוד טיפים רלוונטיים לגבי טיולי יוקרה-?
מסעדות-V
השכרת מכוניות – V
בתי מלון – V
עוד נושאים? רעיונות?
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
נכון, אם יציעו לנו שדרוג חינם מעטים מאיתנו יסרבו, לא חושב שרבים יסרבו בטיסה למחלקת עסקים ממחלקת תיירים לא רבים יסרבו לשדרוג חינמי לחדר טוב יותר במלון, לסוויטה, למלון ברמה יותר טובה מעטים יסרבו בסוכנות השכרת רכב לשדרוג חינמי לרכב טוב יותר אם בחנות יציעו לנו באותו מחיר מחשב יותר טוב מזה שרציתי לרכוש, טלפון סלולרי טוב יותר, לחמניה טובה יותר, נייר טואלט רך יותר – כנראה שכמעט כולנו נסכים. אבל בד”כ לא מציעים לנו את כל הדברים האלו חינם ולכן צריך לתעדף.
בכללי, ברור שאתה צודק, רובנו לא נסרב לשדרוג חינמיבפועל, יש לא מעט מקרים שאנשים מסרבים לשדרוג חינמי
במטוס – אני לא בהכרח רוצה להפרד מהחברים שלי שלא משדרגים אותם. על אחת כמה וכמה אם לא מדובר על קולגה לעבודה אלא משפחה או ילדים.
ברכב – הרכב היוקרתי יותר אולי גדול יותר ולא נוח, אולי היוקרה שלו מפחידה אותנו (מה יקרה אם אשרוט אותו), אולי עם רכב יוקרתי לא אוכל לנסוע לאן שאני רוצה (למשל השכרת רכב בגרמניה ונסיעה לצ’כיה מתוך משהו שבדקתי). שלא לדבר על צריכת דלק, עלויות של השתתפות עצמית וכדומה. אולי הרכב היוקרתי אוטומטי אבל אני מכור ורגיל לגיר רגיל.
במלון – הסוויטה אולי יוקרתית ועם גישה לטרקלין, אבל לא בהכרח מתאימה למשפחה (כי אין שם ספה נפתחת), בטרקלין אין אוכל כשר/ טבעוני/נטול אלרגנים שאולי מעניין אותי, ואולי אני אלכוהוליסט מגמילה ומעדיף להתרחק מהפיתויים של המשקאות בטרקלין. אולי גם סתם המרחב הגדול לא נעים לי ואני מרגיש אבוד, או שמיטת הקינג הגדולה רק תדגיש לי שאני לבד במיטה בלי בן/בת הזוג.
שירות חניה (valet parking) מרתיע אותי כי אני לא רוצה שמישהו זר ינהג ברכב שלי, ואולי גם אסור לי על פי תנאי ההשכרה/ביטוח.לא כולנו רוצים שהחדרנית תכנס לסדר את החדר שלנו כשאנחנו לא שם כי אנחנו לא אוהבים שמחטטים לנו בדברים, ולא כולנו רוצים שהשוער יסחוב לנו את המזוודות כי יש שם פריטים קרי ערך / עדינים / פרטיים שאנחנו לא רוצים שידיים זרות יתקרבו אליהם
לא כולנו רוצים למסור את הכביסה שלנו לשירות מלא במלון כי אנחנו לא רוצים שמישהו זר יגע לנו בלבנים. נעדיף לכבס לבד.
אולי גם השירות האיכותי והאישי דורש מאיתנו מאמץ בשפה זרה שאלנו מעדיפים להמנע ממנו, וקל לנו יותר עם שירות עצמי
במסעדה היקרתית לא ברור לנו בדיוק מה באמת כוללת המנה, ואולי אנחנו פוחדים שלא תהיה טעימה לנו. דווקא בבופה הפשוט קל לנו גם לראות (ואולי גם לטעום), ובמקדונלדס ודומיו אנחנו יודעים בדיוק מה נקבל בלי להתלבט.
אולי גם לא נעים לנו להכנס למקום יוקרתי, שנרגיש בו לא בנוח עם הג’ינס והטישירט. לא רוצה שרב המלצרים “יציע לי” מקטורן כי הגעתי בלי. לא נעים לי להרגיש עני בקרב העשירים, או לבנטיני בקרב המערביים.
מה שאני מנסה להגיד – המקרים שתארתי פה לא כאלה נדירים כמו שהם נשמעים. אני מניח שכל אחד מאיתנו יכול להתחבר לאחד הסעיפים האלה. כלומר זה לא רק שלא כל אחד מאיתנו מוכן לשלם על היוקרה, אלא שגם לא כל אחד מאיתנו מעוניין ביוקרה
-
יש דברים שהשתיקה יפה להם גם בנושא השכלה גבוהה והערכת אישיות ואינטיליגנציה.
והכסף משחק שם ועוד איך משחק ...
-
אז אולי באמת אני רוצה להבין את האנטי הקשה והחריג פה לקבל דעה אישית של אדם שאוהב טיולי יוקרה ?
מי שלא אוהב יוקרה זה בסדר אבל לשדר מסרים אנטי ?
מאיפה זה נובע ? ולמה ?
אני לא מגיב או עונה לנושאים שאינם בתחום עינייני וגם לא חושב שאתרום שם לדיןן. אולי רצוי יהיה שמי שלא אוהב את טיולי היוקרה שלא יגיב כי ממילא זה לא תורם לנושא.
-
אני מנסה להסביר לך את זה שוב ושוב – אבל נכשל בזה
והיום הבנתי שאתה לא באמת רוצה לשמוע – לדבריך!
אז אל תגיד שאתה רוצה להבין בהודעה אחת ולא רוצה להבין בהודעה אחרת.
אני מוכן, אם אתה מוכן, להסביר שוב מה לא תקין בהודעות שלך, שמקומם כל כך הרבה אנשים כאן.
-
-
את אמרת לקנות תארים ולשחד פסיכולוגים וכד.
-
כמו שאמרתי כבר אנו חיים במרחב ציבורי ברשת וירטואלית.
לכל אחד יש זכות לבטא את עצמו כפי שהוא רואה לנכון גם אם דעותיו אימן מקובלות בעליל אצל אדם אחר.
ובלבד שאין פה חריגה מחוקי המדינה ושימוש בשפה גסה ובוטה.
ציניות גאוותנות ראוותנות אינן אסורות עפי חוק והן תכומות שצריכות להיבחן בראיית מבחן בוזגלו.
הבעת דעה יכולה להתקבל כפי שאני מגיב על כל ההתרגשות סביבה .
לא ניתן להגיב בקללות גידופים ופגיעה בשם הטוב של האדם !!!
יכולת איפוק מוחלטת היא מעלה ראשונה.
התעסקתי בעבר עם אוכלוסיות ופרטים מהסוגים האכזרים והקיצוניים ביותר של המין האנושי . אנשים שלא היית.רוצה לפגוש ברחוב ולא השום מקום אחר וגם אותם שרדתי.
אז אני בטוח שלעומתם אני עדין נפש ואפשר לא להגיב על כל משפט שלי המיוחד אם הוא לא נאמר באופן בוטה ומכוון אישית ...
-
אז הנה אתה מצהיר קבל עם ועדה.
אני לא שם על אף אחד כאן.
לא מעניין אותי שאני מעליב ופוגע באנשים.
דעתי היא היחידה שנחשבת.
אני היחיד שמבין באמת.
שיבושם לך.
בעיני, ההתנהגות שלך היא בריונית ואינה הולמת בשום צורה.
-
-
בהחלט.
עצוב שאתה כזה בריון וחסר התחשבות.
ועצוב שאתה מצליח ככ להכעיס ולהעליב ככ הרבה אנשים טובים.
ומדאיג שאתה מקבל כזו תשומת לב.
לא מגיע לך ולנו
-
כתבתי בעברית שחור על גבי לבן .
מה לא היה ברור ???
אם נוח לך להמשיך בתקליט השבור אז אשריך.
זה לא ישנה את המהות והעקרון המוביל.
-
חלק גדול מהתשומת לב אלי זה בזכותך צדיקה.
-
נכון – לא ישנה
אתה אדם גס רוח (ומנומס, אין ספק)
רברבן (כלומר – שחצן)
ובריון.
ואת זה גם אם נרצה, קהילה שלמה, לשנות – לא נוכל.
ואגב, זה מצער אותי באמת – אתה נשמע אדם מעניין ובהחלט יש לך ניסיון בטיולים שאפשר לקבל ממך.
-
אגב, בהבנת הנקרא כבר הבנו שאתה מתקשה..
אני “זכר”..
ולהזכירך, ניסיתי לנהל איתך שיחה מכבדת ארוכה לפני שהבנתי שאין עם מי לדבר ואתה פשוט מרוכז בעצמך, באמתלה של לעזור לציבור..