טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)
-
דבריך כבר מצביעים על איבוד שליטה וחוסר איפוק ורגשנות יתר.
אני לא משתמש בשפה גסה ובוטה כי אני מנומס.
החלטה על הפגעות והעלבות זו החלטה אישית מלאה ולכן ניתן להימנע ממנה למי שבוחר כך. סתם טיפ לחיים ולהשרדות .
-
ולפני שתבוא הגננת ותמחק הכול – יש מי שטס רק ביזנס וישן רק במלונות יקרים, ולא מספר על זה כי אינו רוצה לנקר עיניים, ויש מי שנהנה מאוד מלספר על זה, אולי אפילו יותר מאשר לעשות את זה.
זה ענייין של אופי בסופו של דבר, לא?
-
איפה בדבריי ראית שאיבדתי שליטה?
אני מנומס כמוך.. אבל אתה חש שאיבדתי שליטה? ממה? מציון עובדות?
הפוסל במומו פוסל
תודה על הטיפ.
אבל אדם שפוגע במישהו ומאשים את הצד השני בהיפגעות מבלי לקחת שום אחריות על כך, הוא אדם עם רמה מוסרית נמוכה ביותר (גם אם הציל את ישראל בעבודתו היומיומית – אין קשר בין הדברים)
-
תקרא מה שכתבת . אבל לאט .
איפה הנימוס והמילים והשימוש בשפה נקייה ?
מוזר ...
אגב לא הצלתי אף אחד אולי זקנה במעבר חצייה.

לא גיבור וכלום סתם פקיד ....

-
-
@אנשיםטובים אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
נכון, אם יציעו לנו שדרוג חינם מעטים מאיתנו יסרבו, לא חושב שרבים יסרבו בטיסה למחלקת עסקים ממחלקת תיירים לא רבים יסרבו לשדרוג חינמי לחדר טוב יותר במלון, לסוויטה, למלון ברמה יותר טובה מעטים יסרבו בסוכנות השכרת רכב לשדרוג חינמי לרכב טוב יותר אם בחנות יציעו לנו באותו מחיר מחשב יותר טוב מזה שרציתי לרכוש, טלפון סלולרי טוב יותר, לחמניה טובה יותר, נייר טואלט רך יותר – כנראה שכמעט כולנו נסכים. אבל בד”כ לא מציעים לנו את כל הדברים האלו חינם ולכן צריך לתעדף.
בכללי, ברור שאתה צודק, רובנו לא נסרב לשדרוג חינמיבפועל, יש לא מעט מקרים שאנשים מסרבים לשדרוג חינמי
במטוס – אני לא בהכרח רוצה להפרד מהחברים שלי שלא משדרגים אותם. על אחת כמה וכמה אם לא מדובר על קולגה לעבודה אלא משפחה או ילדים.
ברכב – הרכב היוקרתי יותר אולי גדול יותר ולא נוח, אולי היוקרה שלו מפחידה אותנו (מה יקרה אם אשרוט אותו), אולי עם רכב יוקרתי לא אוכל לנסוע לאן שאני רוצה (למשל השכרת רכב בגרמניה ונסיעה לצ’כיה מתוך משהו שבדקתי). שלא לדבר על צריכת דלק, עלויות של השתתפות עצמית וכדומה. אולי הרכב היוקרתי אוטומטי אבל אני מכור ורגיל לגיר רגיל.
במלון – הסוויטה אולי יוקרתית ועם גישה לטרקלין, אבל לא בהכרח מתאימה למשפחה (כי אין שם ספה נפתחת), בטרקלין אין אוכל כשר/ טבעוני/נטול אלרגנים שאולי מעניין אותי, ואולי אני אלכוהוליסט מגמילה ומעדיף להתרחק מהפיתויים של המשקאות בטרקלין. אולי גם סתם המרחב הגדול לא נעים לי ואני מרגיש אבוד, או שמיטת הקינג הגדולה רק תדגיש לי שאני לבד במיטה בלי בן/בת הזוג.
שירות חניה (valet parking) מרתיע אותי כי אני לא רוצה שמישהו זר ינהג ברכב שלי, ואולי גם אסור לי על פי תנאי ההשכרה/ביטוח.לא כולנו רוצים שהחדרנית תכנס לסדר את החדר שלנו כשאנחנו לא שם כי אנחנו לא אוהבים שמחטטים לנו בדברים, ולא כולנו רוצים שהשוער יסחוב לנו את המזוודות כי יש שם פריטים קרי ערך / עדינים / פרטיים שאנחנו לא רוצים שידיים זרות יתקרבו אליהם
לא כולנו רוצים למסור את הכביסה שלנו לשירות מלא במלון כי אנחנו לא רוצים שמישהו זר יגע לנו בלבנים. נעדיף לכבס לבד.
אולי גם השירות האיכותי והאישי דורש מאיתנו מאמץ בשפה זרה שאלנו מעדיפים להמנע ממנו, וקל לנו יותר עם שירות עצמי
במסעדה היקרתית לא ברור לנו בדיוק מה באמת כוללת המנה, ואולי אנחנו פוחדים שלא תהיה טעימה לנו. דווקא בבופה הפשוט קל לנו גם לראות (ואולי גם לטעום), ובמקדונלדס ודומיו אנחנו יודעים בדיוק מה נקבל בלי להתלבט.
אולי גם לא נעים לנו להכנס למקום יוקרתי, שנרגיש בו לא בנוח עם הג’ינס והטישירט. לא רוצה שרב המלצרים “יציע לי” מקטורן כי הגעתי בלי. לא נעים לי להרגיש עני בקרב העשירים, או לבנטיני בקרב המערביים.
מה שאני מנסה להגיד – המקרים שתארתי פה לא כאלה נדירים כמו שהם נשמעים. אני מניח שכל אחד מאיתנו יכול להתחבר לאחד הסעיפים האלה. כלומר זה לא רק שלא כל אחד מאיתנו מוכן לשלם על היוקרה, אלא שגם לא כל אחד מאיתנו מעוניין ביוקרה
אני מצטט אותך כי התפתח פה תת דיון שכרגע אין לי רצון להצטרף אליו ורוצה להתייחס לתת הדיון הספציפי:אני מסכים איתך שלא תמיד נרצה את השדרוג מטעמים שונים ואין בכך כל פסול,
אני מתייחס למקרה בו אם היו מציעים לנו שדרוג חינמי היינו לוקחים אותו,
מכאן שאנחנו חושבים שיש ערך לשדרוג הזה = עליה ביוקרה.
ואז נשאלת השאלה אם השדרוג איננו בחינם, כמה אנחנו מוכנים לשלם עליו, כמה כסף מבחינתנו שווה השדרוג, וכנראה התשובה היא מה הרכישה האלטרנטיבית שאנחנו יכולים לרכוש עם אותו סכום. האם הרכישה האלטרנטיבית שווה מבחינתנו האישית יותר מהשדרוג הזה או פחות ובהתאם צריך להחליט.
@יונית אמר:
האם יש עוד טיפים רלוונטיים לגבי טיולי יוקרה-?
מסעדות-V
השכרת מכוניות – V
בתי מלון – V
עוד נושאים? רעיונות?
טיסות, שירות מלא לעומת Law cost ואז בתוכם אפשר גם כן לעשות כוונון,למשל שירות מלא בתיירים או עסקים או שעסקים זה לחלשים והמינימום זה מחלקה ראשונה,
כמובן כולל לימוזינה מהבית, מעבר דרך מתחם ה VIP בנתב”ג, וכנ”ל בנמל היעד (וכנ”ל בחזרה). ומ EWR מגיעים למנהטן במסוק, לימוזינה זה לסגפנים.
נסיעות עירוניות, תח”צ או מוניות ומעלה?
מנהלות של אטרקציות, טיול פרטי עם או בלי הדרכה ועם או בלי נהג. מה שמאוד מקובל בתאילנד ואולי פחות באירופה.
האטרקציות עצמן. סיור במסוק? מסוק קבוצתי עם עוד נודניקים שמפריעים בקשר הפנימי או פרטי למשפחה?
חופשה עם הילדים, כשלוקחים את האופר היא מקבלת זמן חופשי בערב ואז צריך מחליפה?
-
אפרופו נפגעים ונעלבים …
איפה הם ???
אתה מבין שזו סביבה וירטואלית נכון ?
יושבים אנשים מול מקלדת שותים קפוצינו עם נעלי בית וכותבים מה שרוצים בלי ממש זהות פיזית וכתובת …
אשמח לקבל פרטי אדם שנפגע ממני מכל אותם שניים שלושה מקסימום.
איכשהו נראה לי שזה ישאר בגדר אינטרנט.
-
מי שהגיב אליך בתוקפנות, עשה את זה מפני שנעלב ממך ברמה כזו או אחרת.
עכשיו תספור כמה אנשים הגיבו אליך ככה ותקבל את רשימת האנשים שהצלחת להעליב ברמה כזו או אחרת.
-
כמו שאמרתי תספור אתה לדעתי שניים או שלושה מתוך אלפים בפורום
וגם הם החליטו להיעלב משום סיבה ברורה ובוחרים שלא להזדהות.
יתרה מזו זכיתי עד כה לעשרות שבחים על הסיוע במסגרת הפורום וזה הרי ניתן לבדיקה.
אני לא פוגע באנשים לפחות לא בשלב זה בחיי. יתרה מכך הרבה אנשים כבר נהנים מטיולים שבניתי להם ורבים בהמשך יהנו מרמת התכנון הפרטני ויכולת העברת המסר וההדרכה שרכשתי עם השנים.
-
אין אלפים בפורום. יש עשרות בודדות מאוד של כותבים ותיקים שעונים על מרבית השאלות.
המשתמשים שבאים לשאול שאלה וללכת אינם רלוונטיים לדיון זה כי לא מתפתח איתם דיון.
אז עכשיו אני ספרתי. עברתי על ההודעות שלך ברוב השרשורים שהיית (איזה כיף..)
ספרתי לפחות 7 אנשים שהגיבו אליך בחריפות. שבעה!
התגובות שלהן מצביעות בבירור (לפחות לטעמי) על פגיעה כלשהיא.
רוצה להתעלם מזה? החלטה שלך.
אבל שלא תתכחש לעובדה שהסגנון שלך הוא סגנון שפוגע באנשים. אתה כן פוגע באנשים וביותר מאחד. בין אם תרצה להאמין בזה ובין אם שלא.
אין סיבה להיעלב ממך? אולי כך אתה חושב. אבל אני חושב אחרת ממך. אני חושב (וגם אני מנהל שיחות עם אותם אנשים שנפגעו ממך) שבהחלט יש ממה להיעלב (וגם פירטתי את זה לפני מספר הודעות).
וכל האנשים שנהנו מהטיול שעזרת להם לתכנן, אני שמח בשבילם. היידע שלך והניסיון שלך וגם אותם אנשים לא משנים דבר בעובדה שיש אנשים אחרים שנפגעו ממך.
-
אתה בוחר להעלב מסיבותיך. אף אחד לא יעצור אותך .
ודוקא אותם אלפים שאתה מזלזל בהם אני משקיע רבות בלעזןר להם אפילו אם הם באו רק לשאלה אחת.
זה מהות הפורום הוא לא פרטי לעשרה אנשים.
-
טיפים לטיול יוקרה
טיסות במסוק פרטי .. אמנם לא ביצעתי באירופה אלה מספר פעמים בארהב וקנדה ואפילו פעם אחת בקנדה יש אפשרות לקחת את ההגאים מהטיס . חוויה מדהימה והמיוחד אם הטייס מבין דהוא יכול קצת להשתולל עם הפניות והסטות הגובה אז בכלל החוויה במיוחד לילדים .
טיפ שני שכירת יאכטה פרטית לזוג ליום עם ארוחות וגקוזי וכד . עשיתי הפלגה כזו בפאלמה דה מיורקה ואחת במקסיקו בריביירה וגם פה זה תענוג צורב של חושים ושאנטי על הים ורומנטיקה.
גם למי שאין רשיון משיט ונמבך על קפטן פרטי.
-
הוא שאמרתי
אדם שלא לוקח אחריות על מילותיו, במידה ונאמר לו שהן פוגעות – הוא אדם ברמה מוסרית ירודה
בין אם התכוון לכך ובין אם לאו.
וכל העזרה שתעזור לאלפי אנשים – לא תשנה את העובדה הזו.
ובהקצנה, אדם שדורס במכוניתו מישהו אחר, ללא כוונה ואולי גם בלי לשים לב, עדיין דרס.
קודם כל צריך להיות בן אדם
-
אולי לא שמת לב אבל התקדמנו מאז .
השיח היה תפל ועקר מתוכן ובעיקר חד שיח שלך עם עצמך ועוד כמה וירטואליים.
אני עסוק בלייעץ לשאר המעוניינים בנושא טיולים יוקרתיים.
-
שאלה שמעניינת אותי ואולי החברים המנוסים יותר בטיולי יוקרה יוכלו לענות יש הבדלים בין לרכוש כרטיס ישר במחלקת עסקים לבין לרכוש כרטיס מחלקת תיירים ולבצע שדרוג?
אגב אני אנסה לשמור על הדיון לא מבין מה התפתח פה אם בן אדם משקיע את כספו שעבד בשבילו קשה ומחליט לטייל ברמה מסויימת ואז מספר בפירוט על מה הוא חווה זה לאו דווקא לנקר עיניים או לעשות דווקא לדעתי גם אני מספר לחבריי ולבני משפחתי שמאוד נהנתי ממכונת הנספרסו בחדר וכל מיני פינוקים כאלו ואחרים לדעתי זה לא מעיד על אופי לא טוב או משהו כזה בקיצור היה פה דיון מעניין שסטה קצת וחבל אולי שווה לפתוח קבוצה בפורום לטיולי יוקרה
-
אתה לא כל כך מכיר את השתלשלות העניינים.
זה דבר אחד בלשתף את האנשים שסובבים אותך, וזהו דבר אחר לגמרי להשוויץ בכמה שעשית – בפני אנשים זרים בסיאטציות שאינן רלוונטיות.
זה כמו שאני אשתף בכל שרשור שאני נמצא בו כמה כסף אני מרוויח במקום עבודתי, מבלי שנשאלתי.
-
אתה מתחיל לעכל אצל מי הבעייה ???????
-
ואם אני רוצה לכתוב שיש לי 8 בתים ומטוס פרטי זה עניין שלי וכן רוצה להשוויץ .
מה זה מפריע לך ????
-
בכנות – רק אצלך.
אני לא בריון.
אני לא חושב שאני יודע הכי טוב.
אני לא פוגע באנשים.
אני לא מסיר אחריות במידה וכן פגעתי.
השגיאה היחידה שלי הייתה לפתוח את השיחה הזאת בשרשור שזה ייעודו ולא לפתוח את זה, כפי שעשינו מספר פעמים, בשרשורים בהם התכונות שלך בלטו יותר.
ומשתמשים תמימים שלא מכירים את ההיסטוריה שלך עלולים עוד לקבל רושם מוטעה לגביך, שאתה שה תמים ונחמד.
אבל אתה לא.
-
קודם כל איפה אמרתי או כתבתי שאני שה תמים או נחמד ?
ממש לא .. אני כמו כל המין האנושי.
הטעות שעשית לפחות להיום זה שהתערבת בשיחה עיניימית ומקצועית במושא טיולי יוקרה הוכנסת אמוציות רגשניות הנשענות על תחודות והנחות בטן מוטעות.
ההנחה היא אם כל הפאשלות.