ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב באיטליה, עם צמיגי חורף!!!

פורום סקי וסנובורד
    איטליה
    17
    57
    7981
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

לא יודע על עמי, אתה יכול לנסות גם דרך אורן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עופר21
        עופר21 @Tom_3568240 נערך לאחרונה על ידי

@Tom_3568240

אם אלה המחירים עדיף מונית, אני לא רואה את השיקול בכלל. 

• ldude
          ldude @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

054-4616456   או במייל [email protected]

• יאיר17
            יאיר17 @drporat נערך לאחרונה על ידי יאיר17

@drporat

צודק בהחלט – גם לי יצא לראות את המסכנים שמנסים בעליות ללז’ארק ולואל טורנס להרכיב שרשראות תוך סכנת נפשות מהרכבים שעוברים לידם בערפל ובשלג היורד. רק שאז הייתי בשאטלים . בצרפת אני לא שוכר , כי אני לא רוצה לעלות עם רכב שכור ל-1800 או 2000 מ’ , אפילו לא עם צמיגי שלג . באיטליה העיירות הן לא  SKI DEDICATED אלא אותנטיות , ולכן נמוכות יותר .

לפני מספר שנים, התקשיתי פעם אחת להשיג רכב עם צמיגי חורף ואמרתי לעצמי – לא נורא , אולי אסתדר בלי.  נסענו אז לואל די פאסה . היה כבר לילה .שלג לא ירד . אבל ממש לפני ויגו , כשניסיתי לעשות סיבוב , פתאום הרכב החליק ללא שליטה הצידה על גבי שכבת הקרח הדקה שקפאה על הכביש . למזלנו היתה כיכר שסובבתי במהירות נמוכה מאוד . בלמה אותנו בצד גדר עץ נמוכה , שלא הותירה נזק באוטו . אם לא היתה גדר היינו בתעלה!  הצלחנו לצאת רק אחרי שהוצאנו את השרשראות מהבגאז’ ופרשנו אותן על השלג מאחורי הגלגלים הקדמיים ( הנעה קדמית כמובן ) , וכל פעם נסענו מטר אחורה עד שהצלחנו לצאת . מאז אני לא זז בלי לשכור צמיגי חורף. 

לפני שנתיים היינו במונטה רוסה וכשירדנו מאוחר בלילה מאזור הרכבל בגרסוניי טרינטה בחזרה לגרסוניי סאן-ז’אן שם היתה לנו דירה , היה ערפל כבד עם שלג סמיך – ראות אפס ונסיעה במהירות של אולי 5 קמ”ש , ורכבים שבאים ממול ועוברים סנטימטרים מאיתנו בכביש הצר.  אם לא היינו עם צמיגי חורף בחיים לא היינו שורדים את הנסיעה ההיא – ויש לי עוד דוגמאות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • bazzik
              bazzik נערך לאחרונה על ידי

כדאי לרדת מהשכרת רכב אם אתם מעל 3 , 4 . ממש לא כדאי . גם 2 לא הייתי לוקח.

כזה כאב ראש, לקחת להחזיר. וכולה, לא באתם לטייל ,אלא לשבת בעיירת סקי ולגלוש רוב היום. 

ברוב העיירות יש שאטלים בחינם או אוטובוסים. מקסימום משלמים מונית פעם פעמיים. שלא לדבר שאולי תצטרך לשלם 100 יורו חניה כל השבוע.

להגיע מומלץ דרך חברות טרנספר [נשמע לא ככ טוב במקומותינו...] הם עושים את זה במחיר ממוצע של 100 יורו לאדם. עד מרחקים של 3 ש’ נסיעה. 

ואני מדבר על הלוך ושוב. והעיקר DOOR TO DOOR 

שזה כזה כיף. לוקח אותך מאולם הנוסעים כמו VIP ומוריד לך את המזוודות במלון . מחזיר אותך מתי שאתה רוצה בלי לחכות דקה לרכבת ,אוטובוס , בלי להחזיר את הרכב ולגלות שיקבלת 75 יורו קנס על מהירות באיטליה . וזה קורה בקלות. בלי ששמת לב בכלל. 

ציריך סן אנטון , ציריך אישגיל 100 יורו לאדם. מילנו מלפנסה לצרביניה כרגע יוצא לי 12 אבל עוד אוריד את זה. רכב פרימיום , נהג עם כובע פחחחח

לשכור רכב זה פסה לדעתי

רונימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • רונימי
                רונימי @bazzik נערך לאחרונה על ידי

@bazzik

תוכל להמליץ על חברות טרנספר,

בחברות שהמליצו למעלה בפרום רצו ממני 250 יורו לזוג ;(

הרבה יותר מהטיסה לאיטליה 😉

• רונימי
                  רונימי נערך לאחרונה על ידי

טוב, שמח לעדכן, ‘יגעת ומצאת תאמין’!!!

מצאתי פיאט 500 קומפקט עם צמיגי חורף ושרשראות!!!!

חפשתי כמה פעמים ברנטל קארס עד שנמצאה האבידה.

מחיר לשבוע 610 ש”ח +ביטוח ב44$ השתתפות עצמית 0.

דרך באגדג’ט.

משום מה כל הסוכנים הציעו לרכב מיני החל מ1100 ש”ח. לקומפקט זה כבר טיפס הרבה יותר.

מקווה שאכן אהיה מרוצה, אעדכן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • yanivparan
                    yanivparan נערך לאחרונה על ידי

חזרנו ממדונה לפני שבוע

לקחנו סקודה אוקטביה ללא צמיגי חורף ועם שרשראות .  זה בהחלט סיכון אבל, מזג האויר הצפוי היה מצויין והגענו לאזור מדונה בשעות הבוקר כך שפחות פחדתי מקרח. במדונה הרכב נכנס לחניון של הדירה ולא יצא משם עד החזרה . בעיירה עצמה אין צורך ברכב וגם הגלישה למרחבים האחרים נוחה. הדירה הייתה ממוקמת קרוב למעליות וגם זה היה שיקול, לא להשתמש ברכב חוץ מבהלוך והחזור.  ביום החזרה יצאנו סביב 2 אחה”צ ירד שלג קל שלא הפריע ומייד כשהנמכנו בהר גם זה לא היה. השכרת רכב באיטליה בעייתית  בקטע הזה. פעם אחרת לקחנו מאוויס והם לא הבטיחו אבל נתנו בסוף רכב עם צמיגי חורף ללא עלות נוספת. פעם שנייה הציעו לנו (נדמה לי שמג’ורה) בשדה התעופה,  פיאט 500 מוגדל עם צמיגי חורף , בעייתי קצת להרבה מזוודות  בתוספת  של 8 אירו ליום. מחיר טוב ובסוף לא היה שלג בכלל על הכבישים. הם היו נבלות וחייבו אותנו בדיעבד על נקיון בגלל שהיה קצת לכלוך (ממש לא מעבר למקובל) ברכב.

המלצה אישית לנסות לסגור את זה מראש , אבל אם לא מסתדר, והנסיעה בשעות אור לא נראה לי בלתי אפשרי להרכיב שרשראות בשעת הצורך. חשוב להתעדכן על מזג האויר .   מעבר לכך כאשר קיבלנו צמיגי חורף הם לא נותנים שרשראות וגם זו בעיה כי בשלג מעבר ל 15-20 ס”מ חייבים גם שרשראות, צמיגי החורף לא מספיקים.

ועדיין אני חושב ששווה להשכיר רכב

יאיר17 רונימי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מ. פולני
                      מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

מהשנתיים האחרונות:

בלי רכב אי אפשר לעצור בפידינג ובזלצבורג לשופינג. אי אפשר לעצור לסיור רגלי של כמה שעות בטרויזו (מאוד נחמד). אי אפשר לעצור מתי שרוצים להפסקת קפה. אי אפשר לנסוע בבוקר מווגריין לצאוכנזה או שלדמינג לגלוש.

בלי רכב אפשר לחזור בבוקר מצל אם זה למינכן, להשאיר את המזוודות והמגלשיים בלוקר בתחנת הרכבת ולהסתובב בעיר. ולא צריך לשלם על דלק, ביטוח ושריטות. וכמובן לא לנהוג.

אין כלל ברזל ו”אין חוקים”.

• יאיר17
                        יאיר17 @yanivparan נערך לאחרונה על ידי יאיר17

@yanivparan

אם נהניתם - הכל בסדר. אבל אם שכרתם אוטו רק כדי להכניס אותו לחניון הדירה ולהשתמש בו רק לשדה התעופה ובחזרה ,אז הוא באמת מיותר.

יש טעם לשכור רכב אם משתמשים בו להתניידות במרחבי האתר עצמו . ואז גם חייבים צמיגי חורף .

yanivparan תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • רונימי
                          רונימי @yanivparan נערך לאחרונה על ידי

@yanivparan

אז לסיכום.

היינו בקאנזיי, חזרנו היום ;( .

ולהלן מסקנותיי, אכן כפי שרבים כותבים פה, צמיגי חורף לא חובה ב99% מהזמן, אבל…

אני מתוך 4 פעמים שנאלצתי להיות הנהג (ולא להסתמך על שאטל וכד’) נהגתי פעמיים וחצי בשלג, לפני שנתיים גם בהלוך ירד שלג כבד ומה לעשות המפלסות לא מפלסות בלילה, וגם ביום לא בכל מקום לדוגמא מעבר פדאיה באיזור ואל די פאסה משום מה פונה אחרי ...שלושה ימים, נהיגה עם שרשראות אינה מומלצת לאורך זמן שכן אתה נאלץ להאט במאוד את הנסיעה. והינה הפתעה לאחר שבוע של שמש, ‘המזל האיר לנו פנים’ וגם בחזור גלשנו את מורדות מעבר פלגרינו בסקי-אוטו, לא מומלץ לבעלי לב חלש, נציין כי היינו עם אופל מוקה-הוגדר כג’יפ אבל לא היה באמת כזה, צמיגים רגילים כך שגלשנו תוך ניהול סיכונים, הימור על התנגשות עם הרכב ממול או דרדור לתהום, בסוף לאחר כמה החלקות רציניות שנבלמו בתלוליות השלג בשולי הכביש הגענו בשלום.

והפעם התעקשתי על צמיגי חורף, ו...קצת התבאסתי,כי היה בתחזית מז’’א בהיר וכדו’ אך למרות מזג האוויר הבהיר שהיה בשבוע האחרון בדולומיטים, ביום ההגעה-חמישי שעבר הייתה רוח מטורפת מה שגרם לכביש באזור מרמולדה, להתכסות בשלג בגובה של כמה סנטימטרים המסכנים שהיו ללא צמיגים וסך הכל יצאו ליום גלישה, מהמלון המצוי 10 ק’’מ מהמקום בוססו בשלג ללא יכולת לנוע, שרשראות?!? אפי’ האמיצים ביותר לא ההינו להוציא את האף מהאוטו בשלג מטורף שנכנס לכל חור- אבהיר שוב מז’’א בהיר אבל שלג שהתעופף  מההרים אבל בעוצמה חריפה פי כמה מסופת שלג. אני עם הפיאט 500 המקרטעת טפסתי במעלה ההר כמו מלך, פה ושם קצת החלקות קלות, אבל שליטה מלאה בהגה ובבלם, כשהגענו לאגם פאדיה הקפוא המשטרה חסמה  את המעבר, אמנם אני עם צמיגי חורף, הורשיתי לעבור, והודיתי בליבי לרוב חברי הפורום ייעצו לי להיפרד מכמה מאות שקלים לטובת הצמיגי חורף- פשוט הרווחתי לילה במיטה בניגוד לרכבים האחרים כולל ב,מ,וו ספורטיבית שנאלצה לעצור בצד עם כל…

גם בשאר הימים, הצמיגים שמשו אותנו כל מיני אתרים שהיו חצי מפולסים.

מסקנה שלי ומניסיון, תחזית מז’’א כשמה כן היא תחזית,  משתנה בתדירות גבוהה בפרט בהרי אירופה. כך שגם אם שמשי ומאיר אתה עלול להיתקע בשלג.

דבר שני , צמיגי חורף אינם מותרות!!! זה מוצר צריכה בסיסי בהרים, שווה עוד כמה מאות שקלים ומסוכן בלי!!!!!אמנם צריך אותם באחוז קטן מהמקרים, אבל היות וזה לא צפוי ועלול להשתנות. שווה להוסיף יום וחצי של סקי-פס ולקחת צמיגי חורף.

דבר שלישי, אכן באיטליה לא מקבלים גם צמיגי חורף וגם שרשראות, תחייך ותהיה נחמד, ותקבל בחינם גם שרשראות. (איש שירות ההשכרה הסביר לי שלא צריך עם צמיגים, הסברתי לו שאני טיפוס לחוץ, חייך ונתן לי את הארכה סגורה בפלומבה).

דבר רביעי, אפר למצוא גם ברנטל קאר, ובחברות כמו באדג’ט במחיר סביר, זול בהרבה מכל הסוכנים שהוצעו לי פה. ואגב שודרגתי חינם מפיאט קובו ל 500 לא משהו אבל...

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ענבל אין על סקי
                            ענבל אין על סקי @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

ושוב אני מגיבה בשם של רונימי אבל זו שאלה לכולם.למה בערים מושלגות אין לכל המכוניות צמיגי חורף/שלג? למה זה לא משהו שיכול להיות קבוע גם לתושבים שצריכים להתנייד ממקום למקום? ואם נוסעים עם הצמיגים האלה בקיץ עלול להגרם נזק?

אני שואלת כי לפי מה שאני קוראת פה כל הזמן בפורום זו התעסקות לא פשוטה.

רונימי ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • רונימי
                              רונימי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

זה צמיגים שיוצרים התנגדות גדולה יותר לכביש, גורם לבלאי מואץ וכנראה צריכת דלק מוגברת והכי חשוב זה כנראה יותר יקר.

במלון בו שהינו, ראיתי בחניון רביעיות צמיגים מונחות בצידי החניון, כשנגשתי מסקרנות לבדוק ראיתי שאלו צמיגי הקיץ של רכבי המלון.

וכן באיטליה קצת קשה למצוא צמיגי חורף כנראה זו הסיבה.

אגב, המקומיים בהרים, במאה אחוז, מהמכוניות אותן בדקתי, כולל דאצ’יה ופיאט עתיקות, מהסוג שרואים רק בכפרי איטליה ורומניה,

משתמשים בצמיגי חורף.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ענבל אין על סקי
                                ענבל אין על סקי @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

תודה

• ?
                                  משתמש שנמחק @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

דווקא יש חוק המחייב נסיעה עם צמיגי-חורף (או שלג) - את יכולה לקרוא כאן.

הבעיה היא עם חברות ההשכרה שמתחכמות וכובות תשלום נוסף. 

רונימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • רונימי
                                    רונימי @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

מבדיקה ע’’י שוטר, שעצר לביקורת שגרתית, שרשראות מהוות תחליף לצמיגי חורף.

• yanivparan
                                      yanivparan @יאיר17 נערך לאחרונה על ידי

@יאיר17

הנסיעה משדה התעופה, כולל לינה ביום ההגעה וביום הנסיעה, עלתה 40€ לכל אחד (3 נוסעים), אם היינו לוקחים הסעה או אפילו תחב"צ , שאין למדונה היינו סוגרים סביב 100 € לאדם, שלא לדבר על הצטיידות בברגמו, דקטלון וחנויותספורט אחרות הסעות למלון משדה התעופהומהמלון לשדה התעופה מוקדם מאד בבוקר.  מאד נוח  מעבר לכך שהדיון הכללי הוא על רכב בחופשת סקי. לדעתי עדיף , אבל באמת קצת מסבך את החיים...

• 1
                                      • 2
                                      • 3
                                      • 3 / 3
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון