אמור לטוס ביום שישי
-
מבין אותך, אבל עדיין, מבאס לצפות למשהו ו בדקה ה90 זה מתבטל.
לגבי הכסף, רק אם הייתי בטוח ב100% שאקבל חזרה הייתי חושב כמוך, נכון לעכשיו, לדעתי הפסדתי אותו פשוט

-
הגישה של המגיב “משה22” שונה משלך.
הוא כנראה אדם מבוסס יותר, שיכול לספוג את העלות הכספית של הביטול. מעבר לזה, הוא עורך בדרך כלל טיולי יוקרה שעולים משמעותית יותר מאשר טיולים מאורגנים סטנדרטיים.
לצערי, הוא לא מסוגל להבין את קיומם של אנשים שנזק של 10K עלול למנוע מהם טיולים לשנים, גם אם הוא חד פעמי.
איך שאני רואה את זה – יש לך שתי אפשרויות – ושתיהן לגיטימיות לחלוטין
א. להתבאס קצת ולהמשיך הלאה. הנזק קרה, ואין לך שליטה על זה (משהו שנקרא בשפה כלכלית – עלות שקועה – חפש את זה בויקיפדיה).
קח את הזמן, תתבאס, ותשתדל לצאת מזה כמה שיותר מהר עבורך.
ב. למצוא דרך “לפצות” את עצמך – למשל – על ידי טיול אחר בארץ, או על ידי לקיחת חלק מהחופש שכבר קיבלת, או כל דבר שיוכל לעשות לך טוב על הנשמה, וכשתסתכל אחורנית, תחשוב על מה שעשית בכל זאת.
ומה שלא תבחר – בהצלחה
-
מבין אותך לגמרי, ככה אני פשוט.
חמישי שישי שבת אני גם ככה לא עובד, אצא להשתכר לגמרי ולשכוח יותר מהר חחח.
-
@adivelednizki אמר:
לא כתבת איך הזמנת אבל אם זה דרך ישראייר אז קראתי שהם אכן מקיימים עדיין את הטיסות ללפלנד, אבל היום הודיעו שמי שרוצה לבטל וחייב בדמי ביטול, יכול להמיר את דמי הביטול לזיכוי של 90 אחוז לשימוש לחופשה באילת.
https://m.ynet.co.il/Articles/56921200
שווה לברר שוב... אולי זה ירכך את העניין הכספי…
ובכל מקרה להמשיך לבדוק כי הדברים משתנים במהירות.
בהצלחה
להערכתי האישית לישון במיטה שלא החליפו בה את המצעים מהאורח הקודם,
להשתמש במגבת שגברה “ריענון” במקום כביסה
שירותים שלא באמת עברו ניקיון
יוצרים סיכון בריאותי מאוד משמעותי של הדבקה בקורונה, ולפי תחקירי הטלויזיה זהו המצב הרווח בישראל – כולל באילת.
לכן אני לא יודע איפה הסיכון לו ולמשפחתו גדול יותר, בלפלנד או באילת
-
להפסיד טיול ללפלנד זה לגמרי מבאס, אין ספק.
ואני מבינה שזה מעבר להפסד הכספי - ההפסד של טיול מיוחד שציפית לו.
כנראה ששום דבר שאגיד לך לא יעזור עם הבאסה מהפסד הטיול בשלב הזה ( אולי אחרי שתשתכר ...?) אבל בכל זאת אציע לך לקחת את הדברים בפרופורציות כי באמת שיכול להיות גרוע בהרבה וצרות גדולות יותר.
אולי גם צרת רבים היא חצי נחמה... כולנו מקווים לימים פחות הזויים וכולנו מתמודדים עם ההשלכות.
והעיקר לשמור על הבריאות כרגע.
לגבי הפסד הכסף - אני עדיין הייתי בודקת שוב ושוב במקומך. אין לך כרגע יותר מה להפסיד - רק לנסות לצמצם הפסדים.
אם החזור הוא עם אל על - הרי שלמיטב ידיעתי היא כן מאפשרת ביטולים ללא קנס,ולכן כן הייתי מנסה לדרוש את הסכום החלקי הזה על טיסת החזור , או לפחות להקפיא את כרטיס החזור האל עלי לשימוש במועד אחר בעתיד ( הם מאפשרים גם את זה בימים אלו ).
ולגבי ההלוך עם ישראייר - נכון שאילת לא יכולה לפצות על לפלנד , אבל אולי זה עדיף מכלום ,
אני לא נכנסת לסוגיית אילת כן או לא -
אבל זה הפיצוי שהם מציעים, ואולי אפשר לממש אותו במועד רחוק - ביום שאחרי הקורונה ?
בכל מקרה, אם מבחינתך אילת זו לא אופציה או פיצוי - אולי אפשר למכור / להעביר את הזכות לאילת לאדם אחר ולכסות על חלק מההפסד כך ?
בקיצור, זה שהטיול בוטל - זה הפסד בהחלט.
לגבי ענייני הכספים - יש לך עוד מה לנסות לדעתי כדי לצמצם את ההפסד.
ואם כל הניסיונות לא יצלחו - גם הבאסה היא חלק מהחיים לפעמים לצערנו, אבל לפחות תדע שניסית כל מה שכן בשליטתך.
דרך אגב, האם לא עשית כבר ביטוח נסיעות ?
אולי אתה איכשהו מכוסה במצב כזה של מגיפה דרך הביטוח. בדקת?
-
קודם כל תודה.
לגבי הביטוח, כבר בדקתי אתמול, לא עשיתי ביטוח לביטול ללא סיבה (או איך שלא קוראים לזה) כי לא חשבתי שיקרה מצב כזה בעולם.
לאילת לא נוסע, אין לי מה לחפש שם.
עכשיו דיברתי בטלפון עם החברה של הטיול מאורגן, הם אומרים שהם לא אשמים בכלום שאני צריך בבידוד בבית אחרי הטיול, ש הממשלה אשמה בזה, ו ש הטיול יוצא כרגיל ואם אני לא רוצה ללכת זאת בעיה שלי והם לא מחזירים לי שקל.
המחיר של הטיול זה כלל טיסות והכל, אין לי מה לפנות לחברה תעופה, לא בעיה שלהם תכלס.
נראה לי שעניתי על הכל.
-
עם צורת ההתנהלות של משרד-הבריאות (עכשיו), גם לא הייתי יוצאת להשתכר בפאב, גם שם יש לך סיכוי להדבק, בדיוק כמו במעבר בנתב"ג וטיסה במטוס עם אנשים שאין לדעת מה מצבם.
* בינתיים בבתי-החולים, לא עורכים בדיקות לוירוס לאנשים שיש להם "סתם" חום או דלקת-ריאות.
* אולי פניה לרופא המשפחה שיתן לך אישור שאינך יכול לטוס משום שאתה נמנה על קבוצת-הסיכון (סכרת וגם עובד בבית-מלון)?
-
יכול להיות שחברת הטיולים משחקת איתך בצ’יקן – מאוד סביר שהם יבטלו את הטיול ברגע האחרון, ומקווים שכמה שיותר משתתפים יבטלו על דעת עצמם קודם כדי להחזיק בכסף. יכול להיות שיום לפני הטיול תקבל התראה על ביטול וכך גם זכות לכספך.
לפלנד -עד כמה שאני יודע – היא לא מקור סיכון ואין שם עומס אנשים, ואתה אומר שממילא אתה עובד בתיירות ואין הרבה עבודה – באם יש לך מקום בידוד מתאים בחזרה לארץ (שאינו בואתו מרחב כמו ההורים שלך), אני במקומ דווקא כן הייתי מתארגן לצאת לטיול ולבידוד שלאחר מכן (כיוון שזו חבילה מאורגת הסיכוי שתתקע בחול ללא מענה הוא נמוך מאוד)
-
@aljaje אמר:
עם צורת ההתנהלות של משרד-הבריאות (עכשיו), גם לא הייתי יוצאת להשתכר בפאב, גם שם יש לך סיכוי להדבק, בדיוק כמו במעבר בנתב"ג וטיסה במטוס עם אנשים שאין לדעת מה מצבם.
* בינתיים בבתי-החולים, לא עורכים בדיקות לוירוס לאנשים שיש להם "סתם" חום או דלקת-ריאות.
* אולי פניה לרופא המשפחה שיתן לך אישור שאינך יכול לטוס משום שאתה נמנה על קבוצת-הסיכון (סכרת וגם עובד בבית-מלון)?
אז אם כבר עדיף לאת לטיול לפחות אם כבר שילמתי ולהיות בבידוד חחח
אמרתי לחברה לגבי הסכרת וזה לא מעניין אותם :-(, אישור רפואי לא יעזור, אם הייתי עושה ביטוח ביטל ללא סיבה אולי, אבל אז לא הייתי צריך כלום.
@gauntlet אמר:
יכול להיות שחברת הטיולים משחקת איתך בצ’יקן – מאוד סביר שהם יבטלו את הטיול ברגע האחרון, ומקווים שכמה שיותר משתתפים יבטלו על דעת עצמם קודם כדי להחזיק בכסף. יכול להיות שיום לפני הטיול תקבל התראה על ביטול וכך גם זכות לכספך.
לפלנד -עד כמה שאני יודע – היא לא מקור סיכון ואין שם עומס אנשים, ואתה אומר שממילא אתה עובד בתיירות ואין הרבה עבודה – באם יש לך מקום בידוד מתאים בחזרה לארץ (שאינו בואתו מרחב כמו ההורים שלך), אני במקומ דווקא כן הייתי מתארגן לצאת לטיול ולבידוד שלאחר מכן (כיוון שזו חבילה מאורגת הסיכוי שתתקע בחול ללא מענה הוא נמוך מאוד)
אז זהו, חשבתי על זה, אני מחפש פיטרון, חשבתי שההורים שלי יעבור למקום אחר לשבועיים של הבידוד ואני אהיה לבד בבית.
ולגבי הדבר הזה של הביטול בדקה 90, חשבתי ללכת לנצב”ג בכל מקרה ואם קורה מצב שהטיול לא יוצא, לפחות אני שם.
אתחיל לבדוק עכשיו מקומות להורים שלי, נראה מה מו מי
-
-
-
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
התפנו בישראל הרבה דירות airBnB והמחירים נפלו חזק,תשכור דירה כזו לשבועיים בידוד
בדיוק מה שאני עושה עכשיו, בין 1500 ל1900₪ , הכל נראה לי עם שירותים משוטפים, זה נקרא "מחיר ריצפה", ברצינות שואל, לא מבין בזה

-
לא מכיר מחירי BnB, אבל בידוד לא יכול להיות עם שירותים משותפים -
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לא מכיר מחירי BnB, אבל בידוד לא יכול להיות עם שירותים משותפיםזה יהיה להורים שלי, לא לי.
אני אהיה בבית לבד, הם במלון/BnB כאילו.
-
"...חשבתי שההורים שלי יעבור למקום אחר לשבועיים של הבידוד ואני אהיה לבד בבית.
אתחיל לבדוק עכשיו מקומות להורים שלי, נראה מה מו מי".
• למה להוציא את הוריך מהדירה? אתה יותר צעיר.
-
כבר שוחחנו בנושא .
אני לא מבוסס ולא כלום מעמד ביניים ממוצע.
וגם אני שנה הבא מתכנן טיול מאורגן "רחמנא ליצלן " לפינלנד בין שאר הטיולים.
אלו לא טיולי יוקרה . רחוק מכך.
הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי טיולי יוקרה.
לשכור מרצדס וללון במלונות חמישה כוכבים ומסעדות מישלן לא עושה את הטיול ליוקרה. זה המינימום לטיול נורמאלי.
ההבדל שאת הטיול הקרוב שלי אני יכול לבטל ולקבל את כל הכסף בחזרה גם הטיסות והרכב והמלונות.
ולכן גם במקרה דנן אני יכול לייעץ לחבר שלא קרה כלום ולהיפך הקורונה פותחת דלתות שנסגרו.
-
@aljaje אמר:
"...חשבתי שההורים שלי יעבור למקום אחר לשבועיים של הבידוד ואני אהיה לבד בבית.
אתחיל לבדוק עכשיו מקומות להורים שלי, נראה מה מו מי".
• למה להוציא את הוריך מהדירה? אתה יותר צעיר.
כי לא נראה לי הגיוני לחפש לעצמי מקום לבידוד ולסכן אחרים, הבית שלי זאת הבית שלי, לא אסכן אף אחד, ויאללה, שיצאו קצת לחופש מ הבית. חח
-
-
@aljaje אמר:
טוב, אני לא אנסה לחנך אותך.
חשבתי שהבית של ההורים שלך, אבל לא משנה.
בהצלחה להורים!
אנחנו משכירים את הדירה הזאת שאנחנו נמצאים בה, תכלס אני משלם על השכירות חח.