סנוניות ראשונות של חזל"ש
-
אופטימיות זה טוב וגם חשוב למצב הנפש.
אני מטבעי אופטימי אבל העיסוקים שלי מחייבים אותי להוריד הרבה מהאופטימיום לטובת ניהול סיכונים מחושב עם מקדם סיכון נמוך ככל האפשר.
בבורי לתכנן או להמליץ על דרך פעולה אני מחוייב לשקלל את כלל הסיכונחם וללכת על המצב המחמיר ביותר כאשר משם תמיד אפשר להעלות ולא להיפגע יתר על המידה.
זה אולי שונה מהמודל העסקי והשוק הפרטי גי מדובר בהשקעת תשומות גבוהות מאוד .
אבל לשמחתי זה בדרך כלל משיג את היעד שהוא קודם כל מניעה או צמצום פגיעה בחיי אדם.
-
מצבי אפילו יותר גרוע ממצב רוב האנשים . היות ונאסר עלי בכלל לטוס לחול עד הודעה חדשה.
שמי יודע מתי יתקבל אישור מחדש.
אני מרותק כמו טירון ולא יוצא שבת .

-
מסקרנות – על איזה פנדמיות מבססים את ההנחה הזו?
אבולה? סארס? מרס? כל אלו לא הפכו למגיפה עולמית
השפעת הספרדית? לפני מאה שנה?
הדבר?
מחלות בימי הביניים?
-
כמו שאמרתי אני לא מומחה בתחום .
אבל עלפי מקורות סרים ותקשורת גלוייה.
בהחלט השפעת הספרדית מהווה נקודה חשובה.
שבגל הראשון נהרגו מיליונים בודדים ובגל השני עשרות מיליונים.
וזה היה כשהאוכלוסיה לא היתה צפופה כמו היום.
כלומר היום צפיפות האוכלוסיה מגבירה פי כמה את הסיכוי לגל שני חמור.
ישנם בטוח עוד ניתוחי מומחים בנושא שמביאים לתרחיש מחמיר של גל שני ואולי שלישי.
אבל הפעם לא יקחו סיכונים ואם החשש הקטן להתחלה או יותר נכון התפרצות ינקטו בכל האמצעים הקיימים מבלי לחכות.
זה לא שהגל הראשון יגמר . הוא ישאר ברמות נשלטות בתקווה כמובן עד להתפרצות מחודשת.
הנושא מורכב ביותר ואני מניח שמתבסס על מודלים ומחקרים אשר אינני מתיימר להבין.
אני נדרש לתת מענה על בסיס דעות אנשי מקצוע.
-
מתוך ויקיפדיה על השפעת הספרדית שהרגה 500 מיליון בני אדם
הגל הראשון הכה באביב 1918, ולא היה קטלני משמעותית יותר משפעת עונתית רגילה. בקיץ 1918 נראה היה כי המגפה שככה, אולם בסוף אוגוסט הכה גל שני של המגפה, קטלני הרבה יותר, שאף התגבר בספטמבר ובאוקטובר. בשיאו של גל זה העריכו רשויות הבריאות הפרוסיות והשווייצריות כי שניים מכל שלושה אנשים חלו במחלה. המגפה פחתה בחורף 1918, בחודשים נובמבר ובדצמבר, אלא שאז פרץ גל שלישי שהכה מפברואר עד אפריל 1919. גל זה היה חלש מעט מהגל השני, אולי משום שבני אדם ששרדו במהלך הגל השני פיתחו חסינות, ולכן היו עמידים יותר בפני הנגיף שהגיע בגל השלישי
-
זאת אומרת שהמחקר “שלך” מבוסס על משהו יחיד שקרה לפני יותר ממאה שנים
לא באותה הבנה רפואית
ללא ידע באימונולוגיה (חיסונים בלעז)
ללא שירותי רפואה
וכו’ וכו’
hardly statistics
האמת היא שאין שום ידע על מה שיקרה בעתיד הקרוב.. וכולם מקווים שלא יהיה גל שני בעקבות התרופפות המשמעת הציבורית.
בהחלט לא קשור לשפעת הספרדית.
-
קצת התבלבלת במספרים- 500 מליון נדבקו בשפעת הספרדית, מתו 20-50 מליון איש (אני מעריך שהפער טמון ביכולת הרפואה , והאבחון באותה תקופה).
פשוט עניין אותי לבדוק את הערך ויקיפדיה בגלל משהו אחר-
סוברים שסיבה להתפשטות ולנזק קשור גם לתקופה ההסטורית- סוף מלחמת העולם הראשונה (שהיתה הרסנית לבני אדם ותשתיות ערי אירופה), עם תנועות צבא גדולות, כשהחיילים, שהיו לא במצב אידיאלי בריאותית, בין השאר נזקים של לוחמה כימית, העבירו את המחלה.
השוני בין אז לעכשיו (לדעתי)- מצד אחד אולי צפוף יותר עכשיו, מצד שני כל ה'מסביב' הרבה יותר מוכן- תשתיות תקינות וטובות יותר(לפחות ביחס לשלבי סיום מלחמה הרסנית כזאת), רפואה וטכנולוגיה טובים יותר.
אם הקורונה היתה באותה תקופה, שנגרים היו חלק מצוותי רפואה (בשביל לכרות איבר, הם אנשי המקצוע שידעו לנסר), כנראה לא היינו יודעים לדבר על עטלפים.
-
כמו שאמרתי תפקידי אינו לנתח את התרחיש או האיום בהיבט רפואי . זה נעשה במקצועיות ראויה לשבח עי המומחים.
לאחר הניתוח והגשת המלצות לפעולה אז מתפקידי להתחיל.
וטוב שהמדינה שלנו נוהגת באחריות ובזהירות שלא כמו מדינות אחרות שסופרות אלפים ביממה.
ואם יהיה או לא יהיה גל שני זה ממש לא משנה מבחינת ההיערכות והמוכנות המקדימה.
אני אולי חלש בנושא ייעוץ טיולים ואיני נמנה על המומחים בתעופה מלונאות ומסעדות וכד.
אבל במקצוע האמיתי שלי יש לי יתרונות שכאשר באים לבחון אותם זה נוגע לחיי אדם ולא למחיר כרטיס טיסה 100 או 120 יורו.
בזה אני פחות מבין.
-
500 או 50 מיליון זה בכל זאת מספרים לא קטנים.
נכון שהיום יש תשתיות ובריאות ומדע וטכנולוגיה.
אבל יש את סין איראן הודו ברזיל וכד.
מדינות צפופות עם תשתיות ומע בריאות לא מהמבריקות ביותר.
כך שאצלנו יכול להיות מעולה וכל גם זה התחיל.
אפשר למנוע את המחלה והגל השני במחיר של נעילת המדינה הרמטית לשנה וחצי מהיום עד לקבלה וחיסון האוכלוסיה.
או שאפשר לנהל סיכון מחושב.
ברור לך שאם יש חולים במקום כל שהוא בעןלם אז זה יגיע לישראל בכל תרחיש בגל השני.
וזאת אם נפתח את מערך הטיסות.
והשאלה איך נגלה זאת הפעם.
איני רוצה להפחיד אבל קיימת מחלה בעולם שכאשר יתגלה החולה הראשון בעולם כל אוכלוסיית ישראל תתחסן תוך איקס שעות אחרת הקורונה תיראה כמו משחק ילדים לעומתה.
למזלנו המחלה נעלמה מהעולם בשלב זה לעת עתה.
יש הרבה איומים על האנושות ולא כולם צריכים לדעת ולחשוש כי אחרת מה תהיה איכות החיים.
בשביל זה המציאו את המושג עובדי מדינה שידאגו בשביל כולם.
ובגלל זה יש לי הרבה קמטים בפנים

-
חזל""ש? ניראה לכם? המגפה כאן לעוד מספר שנים נחמד שאתם מרגיעים את עצמכם.איזו מדינה תרצה תיירים עם קורונה?
-
שמעון, אל תשכח שכל העולם סובל מקורונה.. ולכן, ברגע שהמספרים יהיו “בשליטה” – הרי שמדובר בסיכון שאינו גדול מדי עבור המדינה, כתלות “מהיכן הגיעו האנשים”.
אתה באמת רואה תסריט בו בכלל העולם המערבי יש עשרות נדבקים מדי יום בלבד, ושהתעבורה הבין מדינתית לא תעבוד?
מזכיר לך את השוק החופשי באיחוד האירופאי שאינו מסתמך על תעופה בלבד..
-
חזל"ש? אתם חיים בחלום.הלו יש מגפה בעולם.והיא איתנו לעוד שנים.
-
כתבת אותן מילים שתי שורות למעלה.
ההבדל הוא בין הנחות ונבואות “ אתם חיים בחלום.הלו יש מגפה בעולם.והיא איתנו לעוד שנים.” שאינה מבוססת עובדות
לבין מידע על חברות תעופה שמתחילות לטוס לארץ.
אני לא מתבססת על הנחות ואמונות אלא על מידע שמפורסם ברמת העובדות ולא פרוגנוזה או ניבוי
שכן נבואה ניתנה לשוטים .
-
לא יהיה פתאום חזל”ש, אף אחד לא מעלה את האופציה הזו.התיירות תחזור כמו שתחומים אחרים יחזרו. כמו שקודם יפתחו חנויות ברחוב ורק אחרי כן חנויות בקניון.
כך גם טיסות לחו”ל יתחילו תחת מגבלות חמורות שאחרי כן ילכו וירדו, עם חלקן אולי נישאר.
אני בהחלט יכול לדמיין מצב כמו שיש כדרך קבע שערים מגנטיים לבדיקת מתכות על אדם ובארה”ב יש תאים לבדיקת חומרים שאינם מתכות על אדם יהיו גם כדרך קבע שערים עם רגשי אינפרה אדום לבדיקת חום גוף.
השאלה אם חברות התעופה שמתחילות לקבוע טיסות מסחריות לנוסעים יודעות/מעריכות שאכן הסגר מתחיל להשתחרר.
-
אני יכול להגיד עפ”י פרסומים זרים לך שנושא הטיסות כרגע לא עולה על הפרק בשום פורום לאומי בניגוד לתחומים אחרים שכן מנותחים לקראת הקלות מסויימות.
וזאת עובדה ולא ניבוי לפחות לפי הפרסומים הזרים.
ודי בחכימא …...
-
ואני יכול להגיד לך ולכולם שהנושא עולה גם עולה.
ברור שהוא לא יהיה בהקלות הראשוניות וגם השניוניות אבל זה בהחלט שלב קריטי ליציאה מהמשבר הכלכלי. בארץ ובעולם
-
-
והינה סנונית נוספת דלתה איירליינס (לא רלוונטי לאירופה כן רלוונטי לטיסות)
“
ברת התעופה האמריקנית, דלתא איירליינס, שהקפיאה את כל טיסותיה מניו יורק לתל אביב בעקבות מדיניות סגירת השמיים במסגרת המאבק בנגיף הקורונה, מחדשת את טיסותיה בקו.
לפספורטניוז נודע כי ענקית התעופה מתכוונת להפעיל 5 טיסות שבועיות בימים ראשון, שני, רביעי, חמישי, שישי ושבת החל מה-8 במאי במטוס איירבס 30-300.
הטיסות ימריאו מנמל התעופה JFK בניו יורק – בו החברה מחזיקה בבעלות בלעדית בטרמינל 2 ובחצי מטרמינל 4 – בשעה 17:37 וינחתו בנתב"ג בשעה 23:55.
מנהלת דלתא איירליינס בישראל, אסתי הרשקוביץ אישרה לפספורטניוז את הפרטים. "אכן, דלתא איירליינס מתכננת לחזור לטוס החל מה-8 במאי אך דברים יכולים להשתנות כל רגע".
לשאלת פספורטניוז, האם דלתא איירליינס תחייב את הנוסעים בחבישת מסכת פנים ובלבישת כפפות, אמרה הרשקוביץ, "זה עדיין לא ברור. אנחנו עובדים כרגע על כל הנושא של בטיחות אישית של כל הנוסעים והצוות. מה שכן, נטוס עם מושבים חסומים באמצע. נגביל את מספר הנוסעים בטיסה. לגבי שאר הפרטים, אנחנו עובדים עליהם וברגע שיתגבשו סופית נצא עם הודעה מסודרת".
(מקור-פספורטניוז).
-
אתה טועה
למרות אווירת השושו שאתה מנסה לפזר סביבך.
יש כמה פרסומים (לא זרים, לא סודיים, ) לגבי חזרה של חברות תעופה מסוימות -חלקי ובזהירות.
-
סנונית אחת לא מבשרת את האביב, כאן יש לנו להקה של סוניות.תחושה פנימית שלי שהתכנון למאי ידחה ליוני ואולי ליולי, אבל נראה לי שיש תזוזה