ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סנוניות ראשונות של חזל"ש

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיסה שדה התעופה הית'רו
    23
    286
    59913
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

את השיקול אם לטוס או לא…. כל אחד יעשה לעצמו.

אני “שומעת” את המוסיקה של התקשורת (לא רק נגה ניר נאמן)

אני מהמרת על יוון (ואולי אוסטריה) אבל יוון וקפריסין כראשונות שיקבלו אזרחי ישראל עם אישור רפואי/בדיקה רפואית וללא חובת בידוד . לא מסתמכת על מידע אלא על ניסיון להבין את רוח הדברים. 

העובדה שמדברים על “דרכון חופש” בין תושבי כמה מדינות.

העובדה שיש חברות שפותחות טיסות ליעדי נופש כמה פעמים בשבוע- זו לא ירית  גישוש וניסיון כמו טיסה לוינה של וויזאייר.

לי זה “מריח” אחרת.

אבל ימים יגידו.

אני רק מביאה את המידע כלשונו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני חוששת שהתסריט שלך עלול להיות סרט אימים-אמיתי.

• משה 22
          משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אני מניח שאם תהיה חובת בידוד המטוס יצא כמעט ריק ויחזור ריק לגמרי .. כל חברת תעופה תבין שזה לא ריווחי ותבטל טיסות שכאלו. 

גם אם יתחילו לטוס ביולי מה שנראה כרגע חסר סיכוי ולכן מראש חבל להזמין טיסות תהיה בעיה להסדיר טיסות באופן סדור ושדה התעופה לא יהיה ערוך לבצע את הבדיקות בשלוש שעות בקיצור הברדק יחגוג.

ככה זה שמתנסים במשהו חדש בשילוב הנימוס והאדיבות הישראלי.

באוגוסט בשגרה יש עומסים קשים בשדות התעופה תוסיף לזה את המערך של הקורונה ויש לנו קרחנה בשדה תעופה ובמטוס אם ימריא.

כנל בספטמבר .

אוקטובר אחרי החגים יש צניחה של ביקושים ובהנחה ולא יחל גל שני של הקורונה אפשר יהיה אולי לדבר עם תוכנית טיסות נורמלית פחות או יותר תחת מגבלות.

את זה מבינים באירופה ולשם מכוונים.

לא ישקיעו מאמץ ומשאבים מיותרים לקיץ אלה יתארגנו כמו שצריך לפתיחת עונת החורף.

עדיף ציפור ביד מאשר הקן על העץ.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • aljaje
            aljaje @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

המאמר תקף(זה מה שמצאתי בכמה שניות של חיפוש), הגישה השוויצרית שונה מזו של האוסטרים, לא הפסיקו פעילות במפעלים(המשך ייצור-ממון) אמנם נשמעה ביקורת על ההחלטה -אבל זה לא קשור לשירשור, נשארו כמה מעברים פתוחים ל*העברת סחורות ומעבר של עובדים*. 

*נדמה לי שכתוב במאמר הזה. 

• imeshy
              imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אתה שוב לא מבין..

הטיסות עשויות לצאת .. אבל ללא נוסעים. לכן אין כשל תמורה ואין בעיית קורונה. הנוסעים לא יהיו על הטיסה.

לגבי סוגיית הרווחיות – אם הטיסות לקיץ מוזמנות ב 75% – אזי כמובן שהן רווחיות גם אם יישארו בתפוסה זו. לכך תוסיף את העלויות שיופחתו עקב מרבית הנוסעים שלא יעשו צ’ק אין לטיסה וקיבלת טיסה רווחית, ששומרת על הSlot של חברות התעופה, וכמובן כסף בקופה של חברת התעופה

ואם הטיסות יוצאות, והנוסעים לא עליהם – אין שום סיבה שחברת התעופה תאפשר החזרת כספים או שינוי תאריך. 

העניין הוא שאין קשר ישיר בין החוקים של המדינה בסגירת השמיים לתיירות זרה / חובת בידוד לנוסעים הנכנסים לבין השיקולים של חברות התעופה האם להטיס את המטוסים או לא. ברגע שיותר לטוס, אבל עם מגבלות שהופכות את הטיסה ללא רלוונטית למרבית המטוס – הרי שחברת התעופה תעשה את השיקול שלה האם להטיס מטוס ריק או לא. זה פחות רלוונטי לטיסות שלא הוזמנו עבורן הרבה כרטיסים ומאוד משתלם במידה והמטוס מוזמן ברובו הרבה זמן מראש. 

מקווה שכעת אתה מבין 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • משה 22
                משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני מבין מהר כשמסבירים לי לאט.

אבל הטריק של חברת התעופה יוכל לעבוד אולי פעם פעמיים ואולי 100 ורק לגבי אלו שהזמינו כרטיסים למרות שלקחו בחשבון את הסיכון ואז לגביהם אין לי טענות הסתכנו והפסידו אין כאב אין רווח.

רוב האוכלוסייה שמבינה עניין ונמצאת על הקרקע בתפיסת העולם ומציאות גולבאלית לא תמהר להזמין כרטיסים לתקופה זו או שתזמין כרטיס גמיש כך שתיקח סיכון אפסי.

וקיימם כמובן אנשים שמוכנים לסכן 55 יורו ומקסימום לא טסו לא קרה נזק גדול.

בסופו של יום הטיסות יבוטלו היות ולא יהיה ביקוש ורק עלויות הדלק יכריעו שהטיסה לא תצא .

בידוד הוא משמעותי לרוב הנוסעים שמבינים כי ברגע שידרשו לבידוד 14 יום כפול  2 כנראה שלא ישקיעו זמן בלנסוע בכלל לשדה התעופה גם אם יקבלו טיסה בחינם.

מילת הקסם היא ללא בידוד וזה כנראה לא יקרה לחפות בחודשים הקרובים .

בדיוק היום ציינתי במקום אחר כי נמל התעופה מהווה את אחד המוקדים המרכזיים מהם תפרוץ גל התחלואה השני ואת זה מבינים היטב קברניטי המדינה והעולם.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • תומר
                  תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אמנם בשלב מסוים הפסיקו להראות את הפילוח הסטטיסטי הזה, אבל אני זוכר שבשלב מתקדם יחסית 45 אחוז מהנדבקיםם הגיעו מחול, או נדבקו מכאלה (כנראה אני לא מדייק). גם הסינים בשלב מסוים (כשנרגעו העניינים בווחאן) החלו לספור אפס הדבקויות מקומיות, ו- x חולים חדשים שהגיעו בטיסה. 

משה 22 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • משה 22

@imeshy

ובעצם מה אכפת לי אם אל על או חברה אחרת מרוויחה מהסיפור או מפסידה ?

החישוב של כל אחד צריך להיות כלפי עצמו.

הזמנת כרטיס בידיעה שיש סיכוי שלא תטוס מ 1001 סיבות אז אין מה להתלונן על אבדן הכסף.

זה כמו להיתפס במכוון ברמזור אדום שיכור ליד רכב משטרה ולהגיד לשןטר לקחתי סיכון שלא תתפוס אותי.

אם תפסת אותי אז מגיע לי דוח בלי בכי ואם לא הרווחתי כמובן במידה ולא נגרמה תאונה.

לדוגמא  אני מבין שיש סיכון גבוה לעונת הקיץ ולכן הזמנתי לאוקטובר וגם עם אופציה גמישה לאפס סיכון.

לא הייתי מזמין לאוקטובר באופן אחר.

• imeshy

@משה-22

אתה שוב ממשיך לא להבין..

אני לא מדבר על אלו שחושבים האם להזמין לקיץ או לא..

אני מדבר על אלו שכבר הזמינו לקיץ לפני תחילת בלאגן הקורונה.. 

ובזאת תמו הסברי לנושא. 

• משה 22
                        משה 22 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אז אתה מחזק או טוען אחרת.

כי אנחנו בהחלט צופים את התפתחות הרעה מנתבג.

• משה 22

@imeshy

לגבי קבוצה זו יכול להיות שיפסידו קצת כסף . אבל רגע !!!  זה לא סוף העולם אפילו לא מתחיל .. יטוסו בפעם אחרת.

• imeshy

@משה-22

כן, ואם זי משפחה של 4 שטסה לניו יורק ושילמה 4000 דולר שלא יוחזרו לה, גם אז זה בסדר?

.העניין הוא העיקרון שחברת התעופה יכולה לעשוק את לקוחותיה ללא קושי.

אבל היי, כל עוד זה נעשה עם חיוך, אז זה בסדר. צא מהניתוק שלך לעם שלך. לרבים ממנו 1000 דולר שנזרקו לפח הם לא עניין של מה בכך. 

imeshy meravshe משה 22 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • imeshy
                              imeshy @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אתה מוזמן לכתוב איזו שטות או הטרלה, לא אפול שוב בפח שלך.

• meravshe
                                meravshe @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני איתך בזה.. יש לנו טיסה למנצ’סטר באוגוסט עם אל על 5 מבוגרים. המון כסף לאבד.. עדיין מחכה לכסף מאירופלוט על הטיסה להונג קונג שהתבטלה בפסח.  הרבה כסף. לפחות יש לנו ביטוח ביטול טיסה אבל נחכה עם זה.  הבעיה הגדולה היא באמת של אלה שכבר הזמינו מזמן (כמעט שנה מראש במקרה שלי) ומחכים במתח להתפתחויות. 

• משה 22

@imeshy

ניתוק לעם ? 

אני משרת את העם הזה 33 שנה בנאמנות שלעולם לא תבין ולא תעריך.

לעניין הכסף אם חברת התעופה עומדת בחוקים אז זו זכותה עלפי דין.

עצוב אבל חוקי. 

אם יש פה הפרת חוק אז הציבור מוסמן לבית נמשפט להעלות טיעוניו.

• דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר אמר:

@משה-22

אמנם בשלב מסוים הפסיקו להראות את הפילוח הסטטיסטי הזה, אבל אני זוכר שבשלב מתקדם יחסית 45 אחוז מהנדבקיםם הגיעו מחול, או נדבקו מכאלה (כנראה אני לא מדייק). גם הסינים בשלב מסוים (כשנרגעו העניינים בווחאן) החלו לספור אפס הדבקויות מקומיות, ו- x חולים חדשים שהגיעו בטיסה. 

100% מהנדבקים הגיעו מחו”ל או נדבקו ממישהו שהגיע מחו”ל,

הקורונה לא עברה מוטציה והתחילה להדביק בני אדם בישראל, זה קרה בסין, כל עניין הקורונה הוא יבוא מחו”ל.

לכל המדינות חוץ מסין (ובסין במחוז מסויים) הקורונה היא יבוא מחו”ל

כמעט כל המדינות שאני בדקתי בכל זאת לא סגרו את הגבולות שלהן, עובדה שהקורונה הגיעה כמעט לכולן.

האם אי סגירת הגבולות כשהקורונה הגיעה מצביעה על דרך התנהלות מסויימת לגבי פתיחתם מחדש? לא חושב שמישהו יכול להגיד.

• משה 22
                                      משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

ואולי גם בגלל שאין תשובה מוסמכת נתמכת מחקר ההבנה שנמלי התעופה הם לא גן עדן של בריאות אז יהיה זה סביר והגיוני לסגור אותם בתקופת המגיפה או כצעדי מנע מקדימים עם הופעת סממנים רשונים בעולם ולא משנה איפה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • דורון1
                                        דורון1 נערך לאחרונה על ידי

אם הבנתי נכון, כל הרעיון כאן הוא שבטיול אל ומהמדינות החברות ב”ברית המדינות המחוסנות” (שהכי רלונטיות אלינו כרגע אלו יוון, אוסטריה ודנמרק) לא תהיה דרישה לבידוד של 14 יום בהלוך ובחזור.

נכון לעכשיו זה לא רלוונטי ועדיין בדיונים. נחכה ונראה...

יונית aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אין תשובה מוסמכת מחקר האומרת שנמל תעופה שונה במשהו מתחנת רכבת או תחנת אוטובוסים מרכזית, 

קניון לקניות

או כל מתחם ציבורי סגור גדול אחר.

אני לא מצליח לעקוב אחרי הלוגיקה שאומרת לסגור טרמינל תעופה אבל לא לסגור תחנת רכבת ראשית, לכן לא מבין למה זה סביר או הגיוני.

משה 22 aljaje 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • imeshy
                                            imeshy נערך לאחרונה על ידי

בדיוק. כתבתי על זה ב”סיכום לפי עובדות” לפני מספר ימים..

רכבות תחתית זהות כמעט באופן מדוייק למטוסים.. ואותן לא תהיה ברירה אלא להחזיר. 

מתישהוא גם לא תהיה ברירה לשדות התעופה 

• 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 8 / 15
                                            • פוסט ראשון