ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אין רגע דל באל על

פורום אירופה
    טיסה
    11
    43
    3740
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אין לי פלייכארד אלא הנוסע המתמיד הזוחל הישן של אל על.

לא על זה אטוס/לא אטוס לחו”ל כשיתאפשר 

לא בגלל הנקודות אטוס/לא אטוס אל על מול חברות אחרות.

סתם הרהר לי הרהורון….

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית

ה duty free חייב לי 100$

כל מיני אנשים מבקשים שארכוש עבורם מוצרים מה duty, אם אני רוכש ביותר מ 800$ בשנה מגיעים לי 100$, כך בלי כוונה יוצא שזהו שכרי על הטרחה.

בנסיעה האחרונה עברתי את ה 800$ כך שהגיעו לי 100$ לנסיעה הבאה.

100$ לקניה, בלי שום התניה.

יש התיישנות של שנה שאחרי ה 100$ הולכים לאיבוד, כנראה שאני אאבד את הזכות הזו 🙁, כפרת עוונות.

נראה לי שזה יהיה המצב עם הנקודות המתיישנות באל על ולכן ההמלצה שלי לנסות לנצל אותן.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נוסע מתמיד
          נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

הצעה רשמית של הרןכש הפוטנציאלי החדש

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

נקודות – גרמתם לי לחשוב

יש לי ערימה של נקודות אלעל שנצברו דווקא דרך כרטיס אשראי. הנקודות עדיין אצל כאל ולא הומרו לנקודות אלעל. אם אכן תהיה שמיטת חובות כזו או אחרת מצבן עשוי להדרדר.

שאלה – מישהו ניסה לאחרונה לממש נקודות אלעל – למשל לשובר של BUYME שהוזכר או כל דבר אחר?

והאם מישהו ניסה להעביר נקודות מכאל לאלעל לאחרונה?

אם זה אפשרי – יתכן שכדאי לי לעשות את זה עכשיו. אם רק המרה מכאל לאלעל אפשרית – אני תוההה האם עדיף לי שהנקודות ישארו אצל כאל או באלעל?

הרהורים, מחשבות ותובנות למישהו?

keves160 תומר יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

לא כדאי בעיניי לשים שום דבר על אל על כרגע במצבה הלא ברור. לא כסף ולא נקודות. 

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דבורה פ
                דבורה פ @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

תודה שהעליתם את הנושא. נראה לי כדאי להחליף מסלול בכרטיסי האשראי. אני ניצלתי נקודות שתוקפן עמד לפוג לBuyme.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • תומר
                  תומר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

סליחה על השאלה, אבל מה האינטרס לנסות להעביר נקודות לאלעל בימים אלו?

דווקא פלייקארד עדיף- אפשר לנצל נקודות גם לדברים אחרים.

ניצלתי 'נקודות לפני היעלמות', להופעות (גם לא רלוונטי עכשיו...) אבל יש אופציות ל'גיפטקארד' וכו', כך שהן יחסית פחות 'רגישות' מנקודות של מועדון נוסע מתמיד 'רגיל'

• יונית
                    יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

לא הייתי מעבירה לחברה על כרעי תרנגולת שום נקודה שלי כעת.

מה שיש שם בחשבון--זה כבר סיפור אחר.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • נוסע מתמיד
                      נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

תגובת ההסתדרות לטענות הטייסים

• אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה
                        הנקודות אומנם אצל כאל, אבל אלו נקודות אלעל שכפופות לתנאי המועדון. אני מניח שאם אלעל נכנסת להקפאת הליכים כזו או אחרת יש סיכוי שהנקודות יתאדו באוויר.

תומר דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • תומר
                          תומר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

לא בטוח, אני חושב שזאת 'חברה מוחזקת' בבעלות משותפת עם כאל

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • aljaje
                            aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

לא.

פליי קארד, שמנוהלת בידי ליאור טנר, מעסיקה כ-40 עובדים ופועלת כחברה בת של אל על - אם כי מבחינה משפטית עדיין לא הוסדרה הגדרתו של מועדון הנוסע המתמיד כישות משפטית נפרדת. בעבר קיבלה אל על הצעות מכמה גופים להיכנס כשותפים בפליי קארד, אבל לצורך כך יש להפוך את פליי קארד לחברה נפרדת.

ואם יש חשק, עוד.

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@אנשיםטובים אמר:

@יונית

תודה
                              הנקודות אומנם אצל כאל, אבל אלו נקודות אלעל שכפופות לתנאי המועדון. אני מניח שאם אלעל נכנסת להקפאת הליכים כזו או אחרת יש סיכוי שהנקודות יתאדו באוויר.

הנקודות הן בעצם חוב של אל על, סך כל הנקודות של אל על הן כמו סכום כספי שהוא התחייבות של אל על לחברי מועדון המתמיד שלה.

הערכה שלי, אם אל על תחזיר משהו מהחובות שלה לנוסעים היא קודם כל תחזיר כסף ורק אחרי כן אם ישאר משהו אז נקודות. זאת כמובן אחרי החזר חובות לנושים קודמים כמו בנקים, בקיצור להערכתי בעלי נקודות עומדים אחרונים בתור.

יש תרחיש שבו אל על תעמוד בהתחייבויות שלה? בהחלט כן, אבל הסיכוי לתרחיש כזה נראה לי נמוך בהרבה מ 100%.

לכן אני לא ממליץ לאנשים להלוות שווה כסף לאל על במצבה כיום, הנקודות שוות כסף ולהלוות היום כסף לאל על נראה לי לשים כסף על קרן הצבי.

פליי קארד הוא מועדון בכרטיסי האשראי שעולה הרבה מאוד כסף. 200-500 שקלים לשנה (תלוי בסוג הכרטיס) כשכמעט כל תושבי ישראל יכולים להשיג כרטיסי אשראי בין לאומיים ללא כל עלות.

גם בימים רגילים החשבון שלי אומר שהחברות במועדון הזה איננה כדאית, לא כל שכן בימים אלו.

לכן אני ממליץ לבעלי כרטיס המשויך למועדון הזה לשקול אם המשך ההשקעה הכספית הזו כדאית להם, או שכדאי להם לשייך את הכרטיס למועדון אחר – חינמי.

בזמנו מדיניות המועדון היתה מאוד קשיחה, יש לי כמעט 10 כרטיסי אשראי, חלקם משוייכים ליותר ממועדון אחד שמקנים לי כל מיני הטבות, באף אחד מהם אני לא משלם דמי חברות חודשיים, רק פליי קארד לא היו מוכנים לותר על דמי החברות (ולכן אני לא חבר במועדון שלהם). יכול להיות שאם חבר מועדון יודיע היום שאם לא יבטלו את העלות הוא בכלל מוותר על הכרטיס אולי בעת הנוכחית יגלו גמישות ויוותרו לו על דמי החבר החודשיים. לו הייתי חבר מועדון הייתי מנסה.

• aljaje
                                aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

"הנקודות הן בעצם חוב"

- לנקודות יש ערך כספי וירטואלי, לא כמו צ׳ק או וואוצ׳ר - יותר דומה לשטרות במונופול. 

- תלוי במה שכתוב *בחוזה* עצמו - חברה יכולה להחליט לשנות את ערך ההמרה של הנקודות, כפי שהחברה עשתה וגם חברות אחרות עשו. 

* הרוב אינו יכול לקבל כרטיסי-אשראי בינ"ל בחינם, רובו מקבל שכר ממוצע ומטה שאינו מאפשר להתמקח עם פקידי הבנק או לזכות בהטבות כשלך(כדאי לבדוק בטבלאות), יש עובדים רבים שגם אינם זכאים לכטיס אשראי מקומי או בכלל - ובמצב האבטלה היום, הסיפור נשמע פחות מציאותי.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

לשטרות במונופול אין ערך מעבר לערך הנייר עליו הם מודפסים.

כל מי שזכאי לקבל איזשהו כרטיס אשראי בינ”ל ויש לו דף פייסבוק יכול לקבל כרטיס אשראי בין לאומי ללא עלות חודשית, מי שלא זכאי ממילא גם לא זכאי לפליי קארד כך שלא רלוונטי לדיון.

ברוכה הבאה למציאות, לא משנה איך היא נשמעת

• aljaje
                                    aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

1. "לשטרות במונופול אין ערך מעבר לערך הנייר עליו הם מודפסים."

2. "הנקודות הן בעצם חוב של אל על, סך כל הנקודות של אל על הן כמו סכום כספי שהוא התחייבות של אל על לחברי מועדון המתמיד שלה.

• ההשוואה ל'שטרות מונופול', הובאה כדימוי להצהרה השניה שלך(כאן למעלה) - חשוב לזכור את ההקשר של התגובה(!). 

• גם לנקודות בכרטיס אשראי, אין ערך באם וכאשר החברה מחליטה לשנות את התנאים. 

3. "פליי קארד הוא מועדון בכרטיסי האשראי שעולה הרבה מאוד כסף. 200-500 שקלים לשנה (תלוי בסוג הכרטיס) כשכמעט כל תושבי ישראל יכולים להשיג כרטיסי אשראי בין לאומיים ללא כל עלות."

4. "כל מי שזכאי לקבל איזשהו כרטיס אשראי בינ”ל ויש לו דף פייסבוק יכול לקבל (...), מי שלא זכאי ממילא גם לא זכאי לפליי קארד כך שלא רלוונטי לדיון."

• התשובה שלי היתה ל'הצהרה שלך - מס' 3', לכן אין קשר בין מה שנכתב לך כתגובה ובין ההצהרה החדשה שלך (מס'4), חשוב להגיב להודעה הקונקרטית, כי עכשיו זה נראה כמו נסיון לשינוי טקטיקה באמצע קרב שטותי וחסר עניין. 

*לא אתייחס לפרסומת שצירפת, כבר התייחסנו אליה רבות בעבר. 

5. "ברוכה הבאה למציאות, לא משנה איך היא נשמעת." 

• לא הבנתי מה רצית לומר בהערה הזו ולשם מה הפנת אותה אלי - פיספסתי משהו? 

* בקיצור - כל עוד החברה לא חזרה לפעילות והצהירה מה *היא* מתכננת לעשות עם כרטיס המועדון, אין טעם לנהל וויכוח, להצהיר הצהרות לתכנן תוכניות בנוגע לנקודות שנצברו - הן 'הון וירטואלי', כמו שווי המועדון.  

• שוקי3
                                      שוקי3 @יונית נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@יונית

תגובה לשאלה על הנקודות: אפשר לצרף אותן לנקודות של קלאבמרקט… 🙂

• Danik1956
                                        Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

מעניין איך נקודות נוסע מתמיד קשורות לטיולים באירופה.  צריך אולי לפתוח פורום צרכנות.
                                        aljaje יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • aljaje
                                          aljaje @Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                          Danik1956 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • Danik1956
                                            Danik1956 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון