הצעה למסלול במערב ארצות הברית אפריל-מאי 2022
-
תסתכל במפה – SLC נמצאת במרחק רב משאר היעדים שלך.
כלומר – אם תתעקש על מסלול מעגלי – אזי תצטרך “לשרוף” המון שעות על הכביש, שלא לצורך.
אין שום בעיה לקחת רכב במקום אחד ולהחזיר במקום אחר. לרוב זה “עולה” בקנס כלשהוא, שבהחלט משתלם (לדעתי) ושווה את העלות של הנסיעה חזרה.
בטיול שלנו, לקחנו רכב בסן פרנסיסקו והחזרנו בלאס וגאס.
-
לגבי venice beach, בשנות ה- 90 בן דודי גר ב- venice ובזמן שביקרתי סלוס אנג’לס קבעתי לבקר אותו. חשבתי שאני אגיע אליו לשעה, שעתיים וזהו. בסוף נשארתי יום שלם. בסופי השבוע (אני הייתי שם ביום ראשון), אזור הטיילת הופך לקרנבל אחד גדול עם חנויות, דוכנים שונים, ג’אגלרים ועוד. מקום ממש נחמד. אם אתה בלוס אנג’לס בסוף שבוע, הייתי לוקח גם אותו בחשבון. בסנטה מוניקה לא ממש הייתי, אבל כנראה שגם הרציף המפורסם שם שווה ביקור.לגבי הגרנד קניון, לאור זמן הביקור, הגדה הצפונית כנראה תהיה עדין סגורה, ותצטרך לחכות לביקור הבא.
אם אתה מבקר בגדה הדרומית של הגרנד קניון, ניתן לצאת משם לביקור גם בסדונה. יתכן ובאפריל עדין מושלג באיזור, בו יש גם אתרי סקי. ממליץ על נסיעה על כביש 89A מפלגסטף לסדונה. כביש זה מכונה Oak Creek Canyon. ניתן לעלות לתצפית עם הרכב לגדת הקניון (הכביש בתחתיתו). לאורכו יש 2 או 3 פארקי מדינה של אריזונה. לצערי הם היו סגורים ביום ביקורי במקום. בסדונה ניתן ואני ממליץ לקחת טיול ג’יפים.

-
ההמלצה שלי היא לשלב טיסות פנים מקליפורניה לסולט לייק סיטי לצורך הביקור בילוסטון ובגרנד טטון, ומשם לטוס בתום הביקור, על פי התוכנית המקורית, לניו יורק. בצורה זו ניתן לחסוך זמן יקר וגם את קנס ההחזרה של הרכב במדינה אחרת מזו בה שכרת אותו. -
אם עונת הטיול משתנה מהאביב לקיץ, הביקור בילוסטון הופך להיות הרבה יותר סביר, כי ביולי ב- 99.9% (משאיר הסתברות קטנה למצב למזג אויר משוגע) לא יהיה שלג על כבישי הפרק וכל הפרק יהיה פתוח לביקור.
במקרה כזה, כאשר אתה מתכנן לא לקחת טיסות פנים, תצטרך לקחת בחשבון כיומיים ואפילו שלושה לנסיעה מקליפורניה או מלאס וגאס עד לילוסטון. אם תחזיר את הרכב בסולט לייק סיטי, תצטרך לשלם סוג של קנס המכונה drop off charge שיהיה בגובה של $300 – $500. אתה יכול לבדוק את העלות בפועל אצל הסוכנים בארץ מהם תרכוש וואוצ’ר לשכירת הרכב. גובה ה”קנס” משתנה בין חברות. מאד יתכן שה”קנס” הזה יהיה זול יותר מחמישה כרטיסי טיסה מקליפורניה ועד סולט לייק סיטי, אבל מצד שני, טיסה תחסוך יום עד יום וחצי של טיול, וגם לכך יש עלות.
אם מדובר בטיול מעגלי, כלומר הטיסה למזרח תהיה אף היא מקליפורניה, הרי שצריך לקחת בחשבון 2-3 ימים של נסיעה חזרה. יכול להיות לזה טעם רק אם מדובר בנסיעת טיול שתשלב גם ביקור באתרים לאורך הדרך. אחרת, לדעתי עדיף לטוס מזרחה מסולט לייק סיטי.
-
אין טעם לעשות סיבוב מעגלי רק כדי לחסוך את דמי ההחזר על הרכב. סיבוב מעגלי אומר שאתה מבזבז זמן על נסיעה לא מעניינת, משלם דלק, אוכל ולינה שכולם מיותרים וקרוב לוודאי שיעלו לך כמו דמי ההחזר אם לא יותר. לדעתי אם יש לך אפשרות לנסוע מחוץ לעונה, כדאי לך לדלג על יולי. העומס פוגם בהנאה, מדובר אפילו על קושי לחנות במקומות החנייה המוגדרים בתוך הפארקים.
-
הנה הניסיון שלי למקומות שרשמת- מסלול מעגלי.הורדתי את גרנד קניון- מהסיבות שאני חושב שתמצא בחיפוש בפורום והוסברו פה ע”י חלק מהגולשים.
בוא נגיד שהתעלמתי ממזג האוויר בילוסטון- אם זה אפריל שיכול מאוד להגביל
אנחנו גם לא מחסידי וגאס- זה או שאוהבים או שלא, עושה רושם. אני מאלו שלא. תן לי לראות את הנוצץ לילה אחד והרעיון מובן לי….
התחלה בוגאס דווקא- אמנם טיול בוגאס התחלנו מזמן, אני זוכר ששם מחירי השכרת רכב היו זולים משמעותית ממקומות אחרים, והיא גם ממוקמת לא רע… וטובה לג’ט לג ( גם באמצע הלילה אפשר לצאת להסתובב..)
למרות שאני חובב ספירת לילות ( כי לילה ראשון הוא תמיד הגעה)- אני אספור בימים
1-2 וגאס ( יום נחיתה, יום התאוששות)
3- על הבוקר מוקדם יציאה לציון, וביקור בשמורה
4- נסיעה ל- פייג. משהו באזור ( פרסת הסוס, אנטילופ אם הזמנתם סיור. אנחנו לא עשינו)
5- פייג /אגם פאוול
6- נסיעה לברייס וביקור
7- בבוקר- השלמות ברייס- נסיעה ל סולט לייק סיטי
8- נסיעה לג’קסון
9- גרנד טטון, לינה בילוסטון
10-12 ילוסטון. לינה בסוף היום ממערב לילוסטון ( אולי אפילו להתקדם קצת הלאה)
13-14- ימי קריעה של נסיעה לסן פרנסיסקו ( ימים ארוכים מאוד- הרבה שעות על הדרך.. חפשו איפה לשבור)
15-17 סן פרנסיסקו
18-19 כביש מספר 1
20-24 לוס אנג’לס
25- חזרה לוגאס
** אתם נתתם 26 ימים לכל זה- אז אפשר להוסיף יום לפצל את הנסיעה לסן פרנסיסקו. או לטובת מסלולי הליכה באחת השמורות וכו’.
-
הי דראפט חדש – חורף תאריך משוער 10 לאפריל , דעתכם.(גם מבחינת מזג אוויר האם המקומות יהיו פתוחים)
1 הגעה סן פרנסיסקו
2-3 סן פרנסיסקו
4 נסיעה ליוסמיטי 3 שעות
5- 7 יוסמיטי
8 נסיעה לווגאס – 5 שעות
9 וגאס
10 נסיעה לבריס
11-17 מסלול מעגלי ברייס , ZION אנטילפופ PAGE
18 נסיעה ל LA עצירה בדרך
19-23 לוס אנגלס
24 טיסה לניו יורק
30 חזרה לארץ
-
לגבי אפריל ביוסמיטי:
- העמק פתוח לביקורים. מסלולי הליכה פתוחים בחלקם – למשל מסלול הערפל פתוח רק עד הגשר. העמק מקסים ממש אבל בגלל שרוב המסלולים סגורים אפשר למצות את השמורה ביום וחצי. אפשר להגיע לעמק מכיוון סן פרנסיסקו, אלא אם כן יש סופת שלגים חזקה (יכול לקרות, עניין של מזל).
- מעבר טיוגה (חוצה את ההרים לכיוון מזרח, הדרך הקצרה ללאס ווגאס) סגור. המשמעות היא שהנסיעה לווגאס מתארכת מאוד (צריך להקיף את ההרים מדרום). זה יקח יום שלם.
- מומלץ מאוד לבקר בפארק הסמוך (ביג טריז) כי באפריל יש שם מסלול ממש כיף שעובר בשלג בין עצי סקויה מדהימים.
אם תרצו לשלב ראפטינג כדאי להקדיש מספיק זמן בין סן פרנסיסקו ליוסמיטי
למרות שזה בטח יהיה לכם קשה, ואולי בהתחלה בלתי סביר, אבל ממליץ בחום לוותר על ניו יורק בטיול הזה. עם כל הצער. אם תשקיעו את הימים הנוספים תוכלו לבקר במקומות שאתם ממש עוברים לידם וממש חבל שתפספסו. תקדישו לזה קצת מחשבה.
-
נראה טוב מאוד.ודרך אגב- אם ה-18 זה לילה בדרך- אז כן יש לכם אפשרות לעשות גיחת תצפיות לגרנד קניון ולהתקדם עוד ללינה בדרך ללוס אנג’לס.
אם תחליטו לחזור חזרה מפייג’ כמעגל לברייס- תחשבו אולי על העיירה סט. ג’ורג- לא רחוק ממנה יש מקום שנקרא snow canyon, מאוד יפה ולא מתויר, כי נופל טיפה מחוץ למסלול הפארקים התיירותיים. ( ואם שרדו את הקורונה- בעיר יש איזו גלידריה שעושים מול הפרצוף שלך וזה במלבנים- משהו נחמד.)
-
@עמיחי13 אמר:
לגבי אפריל ביוסמיטי:
- העמק פתוח לביקורים. מסלולי הליכה פתוחים בחלקם – למשל מסלול הערפל פתוח רק עד הגשר. העמק מקסים ממש אבל בגלל שרוב המסלולים סגורים אפשר למצות את השמורה ביום וחצי. אפשר להגיע לעמק מכיוון סן פרנסיסקו, אלא אם כן יש סופת שלגים חזקה (יכול לקרות, עניין של מזל).
- מעבר טיוגה (חוצה את ההרים לכיוון מזרח, הדרך הקצרה ללאס ווגאס) סגור. המשמעות היא שהנסיעה לווגאס מתארכת מאוד (צריך להקיף את ההרים מדרום). זה יקח יום שלם.
- מומלץ מאוד לבקר בפארק הסמוך (ביג טריז) כי באפריל יש שם מסלול ממש כיף שעובר בשלג בין עצי סקויה מדהימים.
אם תרצו לשלב ראפטינג כדאי להקדיש מספיק זמן בין סן פרנסיסקו ליוסמיטי ? איפה ? וזה יהיה פתוח באביב ?
למרות שזה בטח יהיה לכם קשה, ואולי בהתחלה בלתי סביר, אבל ממליץ בחום לוותר על ניו יורק בטיול הזה. עם כל הצער. אם תשקיעו את הימים הנוספים תוכלו לבקר במקומות שאתם ממש עוברים לידם וממש חבל שתפספסו. תקדישו לזה קצת מחשבה. ? על מה היית ממליץ שלא ציינתי
-
@גדליהו-מהגרעין אמר:
נראה טוב מאוד.ודרך אגב- אם ה-18 זה לילה בדרך- אז כן יש לכם אפשרות לעשות גיחת תצפיות לגרנד קניון ולהתקדם עוד ללינה בדרך ללוס אנג’לס.
אם תחליטו לחזור חזרה מפייג’ כמעגל לברייס- תחשבו אולי על העיירה סט. ג’ורג- לא רחוק ממנה יש מקום שנקרא snow canyon, מאוד יפה ולא מתויר, כי נופל טיפה מחוץ למסלול הפארקים התיירותיים. ( ואם שרדו את הקורונה- בעיר יש איזו גלידריה שעושים מול הפרצוף שלך וזה במלבנים- משהו נחמד.) בהחלט – ילקח בחשבון
-
אני לא עמיחי. אבל אם אתם אכן מוותרים על ניו-יורק- אתם יכולים לעשות סיבוב יותר גדול מזרחית ללאס וגאס ולכלול את ארצ’ס וקניונלנדס, מונומנט ואלי ( שאמנם אני לא מחסידיה- אבל עשויה להצטלם יפה). אנחנו בסיבוב דומה גם הכנסנו את מסה ורדה ( שאני לא יודע מה יהיה מזג האוויר בה באפריל-מאי) -
באפריל 2019 לקחתי את הבן שלי לטיול בר מצווה בקליפורניה. בתוכנית היה שייט ראפטינג ויש לי רשימה די מפורטת של האפשרויות. בגדול יש הרבה מסלולים שפתוחים באפריל, בכל הרמות (מרמה בסיסית 1 ועד רמות מקצוענים 4-5). העניין הוא שזה גוזל זמן, יש מסלולים של חצי יום ויש מסלולים של יום שלם כולל ארוחת צהריים בשטח. בזמן אמת נאלצנו לוותר על השייט כי נםתחה אופציה לביקור מאחורי הקלעים של קבוצת גולדן סטייט שיותר הלהיב את הבן. אני עשיתי בעצמי ראפטינג באזור כמה פעמים אבל לא באפריל.
אם אתם אכן פתוחים להקדיש את הימים של ניו יורק לתוספת למערב יש לי אינסוף המלצות (מכיר את האזור היטב). יעזור אם תציינו תחומי עניין שלכם (ושל הנוער שלכם). קליפורניה היא אחד היעדים הכי מוצלחים לטיול עם בני נוער…
-
גם אני לא עמיחי, אבל אוהבת מאד את כביש 1 וחושבת שלהגיע עד קליפורניה ולא לנסוע בו זה פיספוס מסויים. יש גם לא מעט אטרקציות שמתאימות לילדים כמו נקודת המיסתורין בהרי סנטה קרוז, פארק חבלים, רכבת ביער (מקווה שלא נשרפו), שייט קיאקים או תצפית לוויתנים, טרקטורונים בדיונות, פילי ים, נופי הים, עיירות חוף ועוד.
עוד אפשר להוסיף את סאן דייגו, פאלם ספרינגס ופארק ג’ושוע טרי… -
הסיבוב סביב וגאס,לוקח 4 ימים
ברייס, ציון, פייג, פייג
ורשמת עבורו 6 ימים. יוצר מדי.
כמוכ שים לב שהכביש,שלוקח 5 שעות מיוסמיטי לווגאס, שנקרא גם מעבר טיוגה יהיה סגור בוודאות באפריל!
-
@imeshy אמר:
הסיבוב סביב וגאס,לוקח 4 ימים
ברייס, ציון, פייג, פייג
ורשמת עבורו 6 ימים. יוצר מדי.
כמוכ שים לב שהכביש,שלוקח 5 שעות מיוסמיטי לווגאס, שנקרא גם מעבר טיוגה יהיה סגור בוודאות באפריל! ? איפה ניתן לעשות מעקף ?
-
התכנון שיצרתי ונתתם הערות נכנס לתכנון מתקדם , תודה !!
יצרתי דראפט חדש עם סגנון טיפה שונה – אותם תאריכים – דעתכם
1 הגעה דננור – נסיעה ולינה ב Cheyenne – כ שעה וחצי נסיעה
2 נסיעה 4 שעות צפונה ל mount rushmore
3 ביקור ב בהר + טיול באיזור הגעות השחורות וחזרה דרומה לאיזור של casper כ 3 שעות נסיעה
4 נסיעה ארוכה 7 שעות לMOAB
5 טיול
6 טיול
7 נסיעה דרומה ל PAGE כ 4 שעות
8 טיויל באיזור PAGE
9 אנטילופ
10 נסיעה ןווגאס
11 ווגאס
12 נסיעה ליוסמיטי ** בגלל שמעבר טיוגה יהיה סגור יתכן ויקח יומיים ??
13יוסמטי
14 יוסמטי
15 נסיעה לסן פרנסיסקו שעתיים
16 סן פרנסיסקו
17 כביש 1
18 כביש 1
19 הגעה ל LA
20-14 LA
25-30 ניו יורק
-
יש לי כמה בעיות עם הטיול שלכםקודם כל – אני חושב שלהניח שבאפריל אפשר יהיה לטייל בארה”ב זה קצת אופטימי. ולהניח שתוכל לטייל כמו באפריל 2019 זה מאד אופטימי. אני מסכים שטיול שהוא מוטה טבע עשוי להיות יותר ריאלי מטיול שהוא מוטה ערים, אבל עדיים אני מרגיש אופטימיות.
אני לא יודע מה ישתנה – האם לא יהיו טיסות, או שיהיו איסורים, סגרים והסגרים? האם אתרים יהיו פתוחים כרגיל? האם יהיה הגבלת מקומות והזמנת מקומות זמן רב מראש? האם אטרקציות מסויימות יפשטו את הרגל? באמת שאין לי מושג.
הטיול שלכם (בכל הגרסאות שלו) כולל המון, אבל המון נסיעות. כתבת שטיילתם בעבר אבל לא בארה”ב. אני יכול להניח שגם לא טיולים כאלה ארוכים? יש כמה בעיות עם טיול עתיר נסיעות:
- זה מתיש ומעייף. נכון שלא מדובר על ילדים קטנים וצורחים מאחור. אבל גם את הגדולים נסיעה ארוכה מעייפת, וודאי שאת הנהגים. אחרי נסיעה ארוכה וקשה כולכם צרכים לנוח. אי אפשר לעשות 6 שעות נסיעה ברצף ואחר כך לטייל כאילו כלום. גם המשך היום מושפע מזה.
- יש לכם הרבה נסיעות כאלה – זה גם עייפות מצטברת ותסכול
- הערכות הזמנים שלכם אופטימיות. נראה לי שלקחתם זמנים על פי גוגל, אבל הוא מאד לא מדוייק. גוגל מניח נסיעה במהירות המקסימלית ללא שום עצירה וללא התברברות, ללא חיפוש חניה וללא ארגון המכונית. בפועל הנביעה לוקחת יותר. כמה יותר? תלוי בכם ובמזל, אבל כלל אצבע של 20% הוא סביר.
- הערכות הזמנים שלכם אופטימיות (2) – עיגלתם למטה את הזמנים של גוגל. למשל מדנבר לשאיין גוגל כותב לי 1:37 ואתם עיגלתם ל 1:30. משאיין להר רשמור גוגל כתב לי 4:17 ואתם כתבתם 4:00. יש גם זמנים של סטייה מהכביש. המלון שאיין למשל הוא לא על הכביש הראשי. בפועל הסטייה למלון תקח מינימום 5 דקות (אם הוא צמוד למחלף) ועד 20 דקות (אם הוא רחוק יותר). בפועל הנסיעה לשאיין תיקח למעלה משעתיים (לא לשכוח שנסיעה ראשונה היא איטית יותר) ומשאיין להר רשמור קרוב ל-5 שעות (כי תהיו חייבים כמה עצירות). זה לא כלל עצירות ארוכות לארוחות, או סופר ולא סטייה מהכביש.
- הנסיעות האלה יקרות. זמן זה כסף. תחשבו לעצמכם לבד את העלויות שלכם (כי כל אחד הוא אחר), אבל נניח שכל יום בארה”ב עולה לכם בעלות ישירה כ-300 דולר (מלון, אוטו, אוכל, ביטוח וכדומה). בנוסף לכל יום יש עלויות נוספות של עוד 300 דולר (חלק יחסי בעלות הטיסה והויזה, ימי החופש שלכם ועוד). כלומר יום שבוזבז על נסיעה (או רובו נסיעה והשאר התאוששות מהנסיעה) זה בזבוז של 300-600 דולר. אם בשביל הביקור בהר רשמור השקעתם בפועל 3 ימים, אז הוא עלה לכם 1000-2000 דולר. הרבה הרבה יותר יקר מדיסני!
נתפלתי לדוגמה של הר רשמור גם כי פה ציינתם זמנים וגם כי היא הייתה קיצונית בעניי מבחינת המרחקים. אבל בגדול זה נכון לכל הנסיעות שלכם.
בלי קשר – אני באופן אישי (ואתם מוזמנים לחשוב אחרת) חושב שהמטרה העיקרית של טיול משפחתי זה הגיבוש המשפחתי וצבירת חוויות. לא הנופים שרואים. בייחוד שמדובר על טיול שעשוי להיות אחרון במסגרת הזאת לאור הגיוס. החוויות האלה קורות באופן ספונטני, והם יכולות לקרות בכל מקום – בנסיעה הארוכה, בהר רשמור, בדיסני, או במשחק באולינג שקט. אבל אני מניח שיש יותר סיכוי לחוויות נסיעות כשאתם רגועים ונהנים. ולכן אני חושב שכדאי מאד לשבץ דברים קטנים ונינוחים. הזכירו פה לפני. זה יכול להיות משהו “גדול” כמו ראפטינג או אומגה. זה יכול להיות משהו “קטן” כמו באולינג או מיניגולף או בריכה (במלון או משהו טיפה יותר רציני). זה יכול להיות באמצע היום להפסקה נינוחה (אגב, זו גם דרך לשבור נסיעה) וזה יכול להיות בסוף היום כדי לסגור בכיף.
טיול ארוך (חודש) לא יכול להיות בקצב גבוה כל הטיול. חייבים להוריד קצב. אנחנו רגילים לחיות במנות של שבוע שאז בשבת אנחנו נחים. בטיול קצר אנחנו מתעלמים מהנושא ומטיילם ברצף בלי לנוח בשבת. אבל בטיול ארוך זה לא יעבוד. אחת לכמה ימים (לא חייב להיות שבעה) צריך להיות יום רגוע יותר, ואחת לכמה ימים צריך יום רגוע מאד. להרגע, לנוח, ללכת לבריכה.
לא בטוח שהשארתם מספיק זמן לזמנים האפורים – קניות, כביסה, סידורים. זה לא קורה ב-10 דקות
שופינג לא רוצים? שופינג לא חייב להיות יום שלם. אבל הוא כן דורש את הזמן שלו. זה חייב להיות בקרבת הערים. אבל גם בסן פרנסיסקו וגם בוגאס יש לכם מעט זמן, ולשלב שופינג נראה בעייתי.
שווה לחשוב על אופן הלינה ומרחב אישי. מקומות לינה זה אחת ההוצאות הגדולות בטיול. הילדים כבר גדולים וספות זה פחות לעניין, ואני לא בטוח עד כמה שניים במיטה אחת זה טוב (משיקולי גודל ומשיקולי בנים/בנות). אז אני די בטוח שתתפשרו בנושא הזה פשוט כי אין ברירה/יקר. אבל שווה לחשוב מדי פעם ללכת על פתרון מרווח יותר. אחת הדרכים הטובות לפתרון מרווח זה לשכור דירה airbnb ודומיו. בגלל שלשכור דירה זה לרוב פתרון שיותר כלכלי לכמה ימים, זה גם מתחבר לי עם נושא יום המנוחה שהזכרתי קודם. אני חושב שווה לחשוב איך אפשר לשלב בסביבות יום 10 יומיים-שלושה באותו מקום בדירה. בלוס אנג’לס שבה תכננתם עצירה של כמה ימים גם הייתי מנסה את זה.
בדקתם את מזג האויר הצפוי למקומות שתכננתם עליהם? בהר רשמור למשל ממוצע הטמפרטורות באפריל הוא 10 מעלות (בצהריים) אבל בהחלט יתכן גם מתחת לאפס. אפריל זה החודש הכי מושלג באיזור. והנה אחר הלינקים הראשונים שמצאתי בגוגל לנושא:
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g28962-i673-k4922093-Mt_Rushmore_in_April-South_Dakota.html
-
הגבעות השחורות וגם פרק ה- badlands שלא רחוק מהן ראויות לתשומת לב רבה הרבה יותר מזו שאתה מעניק להן. אני טיילתי באזור ביוני, ומזג האויר היה מצוין. לא בטוח מה קורה שם במחצית השניה של אפריל או בתחילת מאי. אמנם לא מדובר באזור גבוה (לכן גבעות ולא הרים), אבל בכל זאת זה מקום די צפוני ורחוק מהשפעה ממזגת של ים.
אני מצרף קישור לבלוג שלי המתאר את הדרך שעשיתי מדנבר, דרך הגבעות השחורות ועד ילוסטון, שפתאום נראה רלבנטי לתכנון החדש שלך.
טיול מדנבר לגבעות השחורות ומשם לילוסטון
גם הטיול שעשיתי שנתיים קודם לכן יכול אולי להיות רלבנטי. לפחות החלק שביוטה:
הנסיעה מקספר למואב אכן ארוכה. אני עשיתי את הדרך מדנבר למואב ביום, וכאן מדובר במרחק רב יותר (אם כי הנסיעה מקספר לדנבר על I-25 בנוף משעמם, ולכן ודאי במהירות גבוהה וללא עצירות). גם ממואב לפייג’ מדובר בנסיעה ארוכה, כאשר אתם פוסחים בתכנון החדש על הפארקים ציון וברייס קניון. כאן מדובר בנסיעה בדרכים איטיות יותר (לא Interstate) ולכן נסיעה קשה יותר, גם כאשר הדרכים לא קשות לנהיגה.
סך הכל – מרחק גדול מאד שצריך לעבור בזמן לא כזה רב.
-
@אנשיםטובים אמר:
יש לי כמה בעיות עם הטיול שלכםקודם כל – אני חושב שלהניח שבאפריל אפשר יהיה לטייל בארה”ב זה קצת אופטימי. ולהניח שתוכל לטייל כמו באפריל 2019 זה מאד אופטימי. אני מסכים שטיול שהוא מוטה טבע עשוי להיות יותר ריאלי מטיול שהוא מוטה ערים, אבל עדיים אני מרגיש אופטימיות.
אני לא יודע מה ישתנה – האם לא יהיו טיסות, או שיהיו איסורים, סגרים והסגרים? האם אתרים יהיו פתוחים כרגיל? האם יהיה הגבלת מקומות והזמנת מקומות זמן רב מראש? האם אטרקציות מסויימות יפשטו את הרגל? באמת שאין לי מושג.
קודם כול תודה רב על התגובה הארוכה.
מדובר על אפריל 2022 , רחוק מאוד (מקווה שהקורונה תהיה מאחורינו )
אבל מהכנות שעשיתי הבנתי שכמה שיותר מוקדם עדיף
ולמשל עלינו על נקודות שצריך לחשוב עליהם לדוגמא (מי שיש לא קטנים יש לו צרות אחרות… )
- תאריך גיוס , תאריך בגרויות ,
- (האם חורף 2022 –אם כן, צריך לחזור עד יום העצמואת בגרויות מתחילות )
- קיץ 2022 ? לדחות גיוס בשביל זה ?- אם לא אז להקדים ל קיץ 2021 ?? אז הקורונה תעבור ?? (ההנחה היא שחלקית ונדע את
זה רק עוד כמה חודשים ) - אגב קיץ מבחינתי נכון להיום (עבודה וכו… ) זה אמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר = עלויות הרבה יותר גבוהות
- מזג אוויר חורף , הרבה דברים סגורים
- מתבגרים בן ובת – כנראה יצטרכו חדרים נפרדים (התעלמתי מזה
) - הזמנת חדרים בתוך השמורות לעיתים צריך שנה מראש ולא ניתן להזמין חודשים כמו באירופה או free-style בתאילנד ברגע האחרון

אני חושב שסיכמת את הויכוחים והדיונים שהיו לנו כמשפחה בהכנת הטיול, ואני משער שגם עוד משפחות עוברות את התהליך הזה אז
ההערות האלה מצויינות.
בתהליך הככנה אכן את כולל את כול המקומות שאתה רוצה ולאט לאט אתה מוריד ומרווח את הטיול שיהיה ניתן לנשום ולהנות, כמו שאמרת.
אני חוזר לדראפט הראשון שיצרתי ונראה “סביר” \קלאסי למשפחות ורגועודי מרווח ונתון לנסיעות רגועות
הנקודות שניסיתי לשמור עליהן על פי מה שאמרתם
- גיוון – טבע עיר
- נסיעות קצרות
- לשמור שיא לסוף .(דיסני לנד )
1 הגעה סן פרנסיסקו
2-3 סן פרנסיסקו
4 נסיעה ליוסמיטי 3 שעות
5- 7 יוסמיטי
8 נסיעה לווגאס – 5 שעות
9 וגאס
10 נסיעה לבריס
11-17 מסלול מעגלי ברייס , ZION אנטילפופ PAGE
18 נסיעה ל LA עצירה בדרך
19-23 לוס אנגלס
24 טיסה לניו יורק
30 חזרה לארץ
האופציה הנוספת לשמור LA לסוף זה להתחיל ממנה או מ ווגאס וכול המסלולים שיצרתי לא נראו לי ..
אשמח לדעתכם - תאריך גיוס , תאריך בגרויות ,