ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אשמח להתייעץ לגבי מסלול למערב ארצות הברית - קיץ 2021

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ילדים קרוואן
    11
    31
    2319
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shani ben ari
      shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם 

מקווה שעוד יש אנשים פעילים בפורומים בתקופה המורכבת הזו.

אשמח לסיוע בתכנון המסלול, בתקווה שהחלומות יצליחו להפוך למציאות. 

הטיול מתוכנן מסוף אוגוסט עד סוף ספטמבר 2021 (חגי תשרי). משפחה עם 4 ילדים (יהיו בני 18, 15, 12, 8 בהרכב של שני בנים ושתי בנות). הילדים והבעל מאוד אוהבים מים בכל צורה שהיא (גלישת גלים, סאפ, ים, נחל, אגם, כל שלולית היא אטרקציה) לכן בתכנון הרחבנו מעט את אגם פאוול ואת סן דייגו בשביל החופים והגלישה. 

מנוסים בטיולים באירופה וטיול בדרום אפריקה, חלק מהטיולים היו בני שלושה שבועות פלוס מינוס, אבל הפעם כמובן מתוכנן טיול ארוך מעט יותר – 32 יום. 

חשוב לנו לשלב קרוואן במסלול (קראנו הרבה על הנושא ומודעים לחסרונות וליתרונות).  תקופת השכרת הקרוואן יצאה רק שבועיים ואנחנו יודעים שלרוב מומלץ לקחת קרוואן לתקופה ארוכה יותר. עדיין, לא רוצים לוותר על הקרוואן. אם נאהב את החוויה, בפעם הבאה נרחיב אותה.

מסלול :

יום 1- יום רביעי- נחיתה בסן פרנסיסקו. לינה במלון בעיר. 

יום 2- יום חמישי – סן פרנסיסקו . לינה במלון בעיר. 

יום 3- יום שישי – סן פרנסיסקו. לינה במלון בעיר. 

יום 4- יום שבת – השכרת קרוואן מעט מחוץ לסן פרנסיסקו, התארגנות ונסיעה לכיוון יוסמיטי. לינה בקרוואן במרחק של כשעה מסן פרנסיסקו. אשמח להמלצות לאתר קרוואנים בדרך? 

יום 5- יום ראשון – הגעה ליוסמיטי. לינה בקרוואן ביוסמיטי (בתקווה למצוא מקום בעמק) 

יום 6- יום שני – יוסמיטי. לינה בקרוואן ביומסיטי (בתקווה למצוא מקום בעמק) 

יום 7- יום שלישי – יוסמיטי מזרח, מעבר טיוגה ואגמי ממות’. לינה בקרוואן באזור אגמי ממות’ 

יום 8- יום רביעי – יום של נסיעה ארוכה ככל הניתן לכיוון סדונה. לינה בקרוואן בדרך- בתקווה להגיע עד אזור kingman 

יום 9- יום חמישי – נסיעה דרך כביש 66 ההיסטורי עד לסדונה. לינה בקרוואן בסדונה 

יום 10- יום שישי – סדונה ,  Slide Rock State Park. לינה בקרוואן בסדונה. 

יום 11- יום שבת – נסיעה לגרנד קניון , סרט IMAX לפני הכניסה לפארק. לינה בקרוואן בגרנד קניון. 

יום 12- יום ראשון – נסיעה דרך הגדה המזרחית של הגרנד קניון, מעבר לאזור אגם פאוול. לינה בקרוואן באגם פאוול. 

יום 13- יום שני- לייבור דיי יום חג בארצות הברית, ערב ראש השנה – שייט באגם פאוול. לינה בקרוואן באגם פאוול. האם צפוי עומס קיצוני? למה לצפות? 

יום 14- יום שלישי- יום נוסף באזור אגם פאוול, ביקור בקניון אנטילופ ופרסת הסוס. לינה בקרוואן באגם פאוול, אולי בחוף lone rock beach אני יודעת שנהוג בפורום להקדיש רק יומיים לאגם, אבל בגלל שאצלי הם חובבי מים חשבתי להוסיף יום נוסף. 

יום 15- יום רביעי- מעבר לקניון ברייס, דרך כביש 12, כניסה לפארק לתצפיות ושקיעה. לינה בקרוואן בברייס. מפסידים שעה בדרך בגלל מעברי הזמן אם אני מבינה נכון. 

יום 16- יום חמישי- טיול בקניון ברייס, מעבר לפארק ציון (דרך המנהרה). לינה בקרוואן בציון 

יום 17- יום שישי- טיול בפארק ציון, מסלול נרוס, לינה בקרוואן בציון. התארגנות לקראת החזרת קרוואן. 

יום 18- יום שבת- נסיעה ללאס וגאס (מרוויחים שעה בדרך בגלל מעברי הזמן) החזרת קרוואן ולינה במלון בלאס וגאס.  יודעת שזה יוצא סופ”ש אבל רק ללילה אחד יש הבדלים במחירים (ראשון בלילה הוא כבר במחיר רגיל) ואי אפשר להחזיר את הקרוואן בימי ראשון. 

יום 19- יום ראשון- לאס וגאס. לינה במלון בלאס וגאס.

יום 20- יום שני- לאס וגאס. לינה במלון בלאס וגאס.

יום 21- יום שלישי- השכרת רכב ונסיעה ארוכה לסן דייגו. לינה בדירה/ מלון בסן דייגו.

יום 22- יום רביעי- סן דייגו. לינה בדירה/ מלון בסן דייגו 

יום 23- יום חמישי- סן דייגו. לינה בדירה/ מלון בסן דייגו 

יום 24- יום שישי- סן דייגו. לינה בדירה/ מלון בסן דייגו (מתלבטים האם לעבור אחר הצהריים כבר ללוס אנג'לס).

יום 25- יום שבת- מעבר ללוס אנג’לס. לינה במלון בלוס אנג’לס.

יום 26- יום ראשון- לוס אנג’לס. לינה במלון בלוס אנג’לס.

יום 27- יום שני- לוס אנג’לס -יוניברסל סטודיוס. לינה במלון בלוס אנג’לס.

יום 28- יום שלישי- השלמות בלוס אנג’לס ומעבר לאנהיים. החזרת רכב. לינה במלון באנהיים, לוס אנג’לס

יום 29- יום רביעי- דיסני. לינה באנהיים

יום 30- יום חמישי- דיסני. לינה באנהיים

יום 31- יום שישי- דיסני / פארק מים אחר. לינה באנהיים.

יום 32- שבת- טיסה חזרה לישראל.

יום 33- ראשון- נחיתה 

אשמח לכל הערה/ הארה והמון תודה מראש לכל מי שקרא עד לפה 🙂

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולנו

Eliron גדליהו מהגרעין שירליץ עמיחי13 aviatiko 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eliron
        Eliron @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

שנה טובה וחתימה טובה.

התחלתי לסכם במקביל את הטיול שלי 2019 (ויתרנו על חלום הקראוון כי אחרי בדיקה במה מדובר זה לא התאים אז לנו).
        ממליץ לשקול את תרגיל הלינה בדרך ליעד הבא שרשמתי בסיכום שלי, אם מתאים לכם, בדומה ללינה שעה מ-SF עם הקראוון.

לגבי הרווח/הפסד שעה בעיני זה קוסמטי מלבד שעות פתיחה/סגירה של אתרים.
        למשל בדרך לברייס “הפסדנו” שעה אבל בכל מקרה טיילנו עד שעות השקיעה ואז מסעדה ובחושך אין מה לעשות נסענו למלון לישון עד מוקדם בבוקר.

los-angeles shani ben ari 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • los-angeles
          los-angeles @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

המסלול אחלה, רק הערה קטנה,

פעילויות המים באגם פאואל עולות המון המון כסף, השקעה של 275 דולר (בערך) לשעתיים סירת מנוע , היה נראה לי קצת היסחפות.

מציין זאת מכיון שהדגשת שפעילות מים הם חלק נכבד מהטיול שלכם, יחד עם זאת ללא ספק זהו אחד המקומות היפים ביותר במהלך הטיול.

גמר חתימה טובה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

לדעתי יופי של תכנון. לא לוחץ מדי, לא מנסה להספיק הכל, משאיר לכם מקומות גם למנוחה.

תעשו חיים!

דרך אגב- אנחנו לא שכרנו סירה בפאוול , אבל עדיין ישנו בקמפינג ליד פאוול שני לילות, ובחום שם  אחרי כל פעילות שעשינו רצנו ישר לאגם. היה מרענן ונהדר, ומפתיע שכמעט לא היו עוד אנשים שניצלו אותו לרחצה...

shani ben ari תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שירליץ
              שירליץ @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

אם אתם אוהבים פעילויות מים, שווה לשקול קייאקים במונטריי, מתקני מים באגם בדרך ליוסמיטי, ראפטינג בדרך ליוסמיטי... 

נינג’ה על המים

https://mysplashndash.com/

• עמיחי13
                עמיחי13 @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

בתור חובבי מים, מפתיע לראות שלא שילבתם בכלל ראפטינג. אתרי הראפטינג הפופולריים ביותר נמצאים בין סן פרנסיסקו ליוסמיטי כך שאם תרצו, כדאי להוסיף שם יום. יש גם שייט קיאקים באגמים. גם באזור של סדונה יש פעילויות של קיאקים.

עוד פעילות מים זה שייט על נהר הקולורדו מקניון גלן אל פרסת הסוס (סירת ראפט מנוע). כדאי לשקול, אבל גם כאן תאלצו להשקיע עוד חצי יום באזור פייג’.

• shani ben ari
                  shani ben ari @Eliron נערך לאחרונה על ידי

@מרסלו-0

תודה. בהחלט עוקבת אחרי הבלוג שלך.

אחשוב על האפשרות שהצעת בעניין תרגילי הלינה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • shani ben ari
                    shani ben ari @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה. חשוב לי מסלול מרווח ומשאיר מקום למנוחה. 

אשמח לדעת באיזה קמפינג ישנתם באגם פאוול וממנו רצתם לאגם? יש לי תחושה שהאגם יותר לשייט ופחות לרחצה ואני שמחה לשמוע על האפשרות שתיארת...

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • shani ben ari
                      shani ben ari @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה עמיחי

מתכוון לאתרי הרפטינג באזור  Knights Ferry ? או למקום אחר? 

בהחלט שווה לשקול מבחינתנו אולי להקדים את הטיול ביום ולשלב רפטינג כזה. 

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • shani ben ari
                        shani ben ari @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה שירלי

ראפטינג ישמח פה את הלבבות. ראיתי שיש רפטינג ב Knights Ferry הכוונה שלך לאתר הזה?

• עמיחי13
                          עמיחי13 @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

אם זה יהיה רלוונטי אני אחפש רשימה ששמרתי של אתרים ואפשרויות – שמתאימים לכל העונות וגם בכל מיני רמות.

• גדליהו מהגרעין
                            גדליהו מהגרעין @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

הקמפינג נקרא Wahweap RV & Campground

הוא במרחק הליכה מחוף הרחצה.

shani ben ari תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • aviatiko
                              aviatiko @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

ראשית מסייגת שעדיין לא ידועה/ברורה הההשפעה של הקורונה על דפוסי התיירות בעוד שנה.

כמה נקודות קטנות שאני חושבת שכדאי לשקול:

ראשית, לייבור דיי הוא יום חופש בארה”ב שמבשר את סוף הקיץ – שימו לב שהוא לא רק היום עצמו אלא כל הסופ”ש + יום ה’חג’. בתוכנית שלכם אתם מתכננים שייט באתר תיירות פנימי – מאוד יכול להיות שהעלויות יהיו אף גבוהות יותר מהרגיל ואתרי הקמפינג ייתפסו הרבה זמן לפני, אז שווה לקחת את זה בחשבון בתכנון ולסגור את זה הרבה זמן מראש.
                              בנוגע למקטע של סן דייגו/לוס אנג’לס – שימו לב שאנהיים נמצאת בדרך בין סן-דייגו ולוס אנג’לס ולכן, לפי דעתי, שווה לשקול לעשות מסלול יותר קווי שמכניס את דיסנילנד אחרי סן-דייגו ולפני לוס אנג’לס. אני מבינה שהמחשבה הייתה לא להגיע לפארקים בסופ”ש אבל בזבוז הזמן (נסיעה של מינימום שעתיים בין לוס אנג’לס לאנהיים) יחד עם  העובדה שהקיץ ‘נגמר’ שבועיים לפני ההגעה שלכם עשויה להשפיע יותר מסופ”ש או לא סופ”ש.

בנוגע לספורט מים – סוף אוגוסט/תחילת ספטמבר בקליפורניה עשויים להיות דלילים במים ושווה לבדוק שוב אם בכלל יש אפשרות לרפטינג באתרים השונים לארוך המסלול שלכם. הייתי חושבת על דחיית ההגעה ליוסמיטי (בתמורה אולי לקיצוץ בסן-דייגו) ונוסעת קצת לאורך החוף דרומה, לעיירה שמאפשרת גלישת גלים. רק לזכור שהאוקיינוס הפסיפי קר לכל אורך השנה! 🙂 בדר”כ תהיה גם אפשרות ליציאה לים עם קיאק (אני יודעת שזה קיים ב-Monterey ואני בטוחה שבעיירות נוספות).

בהצלחה ומאחלת שהטיול שלכם יתקיים במועד המתכונן!

אביה

עמיחי13 שירליץ shani ben ari 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • עמיחי13
                                עמיחי13 @aviatiko נערך לאחרונה על ידי

@aviatiko

מבדיקה שעשיתי לפני שנתיים, בחלק ממסלולי הראפטינג העונה מתחילה באפריל עד אוגוסט ויש כאלה שהעונה מתחילה רק ביוני ונמשכת עד אוקטובר (ויש כאלה שפועלים כל התקופה).

• שירליץ
                                  שירליץ @aviatiko נערך לאחרונה על ידי

@aviatiko

יש לי קולגה שעשה רפאטינג לפני שבועיים, ונראה פצצה, מלא מים.

יכולה לשאול אותו איפה אם זה מעניין. יש שם סכר שפותחים כדי להזרים מים או משהו בסגנון. 

אנשים מישראל פחות מכירים אבל יש המון ספורט מים בצפון קליפורניה, מקומות כמו הנהר הרוסי, אגם באס, אגם שאסטה (אפשר לישון בבית סירה), איזור פולסום, הנינג’ה שצרפתי קודם ולא מעט מקומות לראפטינג בכל מיני דרגות קושי. יש גם מקומות לשייט קיאקים, בדרך כלל אפשר לראות גם המון בעלי חיים, אנחנו לקחנו קאנו באיזור מנדוסינו והיה מדהים, אני מכירה במונטריי ויש בטח עוד.

אבל זה לא מופיע ב”מסלול החומוס” אז דורש קצת יותר שיעורי בית כדי למצוא ולהבין 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • shani ben ari
                                    shani ben ari @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה

• shani ben ari
                                      shani ben ari @aviatiko נערך לאחרונה על ידי

@aviatiko

תודה.

ניקח בחשבון את התכנון מראש לימים של לייבור דיי. 

צודקת לגביי אנהיים לפני לוס אנג’לס אבל אנחנו עם רכב ומעדיפים להיות אתו בלוס אנג’לס ולהחזיר בימי דיסני ואנהיים ולכן מניחה שנשאיר באותו סדר למרות הארכת הנסיעה. 

נשקול תוספת וטעימה של כביש 1 לפני יוסמיטי או שנסתפק בגלישת גלים בסן דייגו ולוס אנגלס.

Eliron תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • rinisco
                                        rinisco נערך לאחרונה על ידי rinisco

היי
                                        המסלול נראה לי טוב, לא יודעת מה יהיו השפעות הקורונה ומקווה שחלק מהדברים תוכלו להזמין מראש(במיוחד עם הקרוואן בסופשים- היו מקומות שהיו מלאים, כך שאם לא היינו מזמינים מראש לא היה לנו אתר קרוואנים לישון בו). אני חובבת לינות באתרים מסודרים, אבל במקביל אלי טיילו עוד 3 קרוואנים שחלקן ישנו בלי חיבורים מלאים ומאוד נהנו. 
                                        מצרפת את הבלוג שלנו

ואת סיכום הטיול המעולה של @eden24h 

אשמח לענות אם יש שאלות 

• Eliron
                                          Eliron @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי Eliron

@shani-ben-ari אמר:

אנחנו עם רכב ומעדיפים להיות אתו בלוס אנג’לס ולהחזיר בימי דיסני ואנהיים

שבת שלום שני – למה להחזיר את הרכב?
                                          צריך לעשות פה חשבונות.
                                          22 יום בקליפורניה עלו לי 882$ שכירות.
                                          4 ימי רכב במזרח עלו לי 400$ שכירות.

מה שקורה בארה”ב הוא שתוספת ימים מורידה את העלות ליום, כך שלפעמים כפי שקרה למכרה שלי, היו צריכים 29 יום אבל שכרו ל-30 יום וירד להם המחיר (הם החזירו לפני ללא שום בעיה, היה פה סיפור שחייבו מישהו על חנייה בגלל דבר כזה צריך לשים לב).

החזרתם את הרכב תצטרכו שאטל יקר לשדה? צריך לבדוק את זה.
                                          עכשיו מתחיל כאב ראש, עם רכב אפשר ללון רחוק יותר אולי בעלות פחותה, אבל לשלם 25$ חנייה ליום בפארק (שנוחה מאוד כי מסיעים אתכם לכניסה לעומת הליכה לא קצרה לשם).
                                          האמת כשמתחיל כאב ראש אני מפסיק להסתכל על כמה זה עולה או מה ההבדלים – לנסוע שעה לחברים בלילה בסגירת הפארק? לא..שילמתי על מוטל ליד.

shani ben ari תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • Roco
                                            Roco @shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

@shani-ben-ari

הערה עקרונית אחת, המעבר ללאס וגאס וחזרה לסאן דייגו, כאשר לוס אנג'לס בסוף, טכנית מעייף. 

עדיף לסוע מסאן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, ורק אז ללאס וגאס/סאן דייגו.

בעיניי 3 ערים בטיול אחד שכולם די דומות באווירה, בעיקר סאן דייגו ואל-איי.

הייתי מוותר על סאן דייגו, ונשאר יותר בחופי סנטה מוניקה שיט לאי וכו' נהנה משהות בסנטה מוניקה ואזור החוף. במקביל לאטרקציות בלוס-אנגלס. 

לקחת בחשבון שהגעה לכל אטרקציה שכרוכה בנסיעה בלוס אנג'לס זה בד"כ הרבה מעבר למתוכנן ויותר מאיך שאנו נוטים להעריך לפי תכנון מפתי. 

בהצלחה. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון