מחשבות על קיץ 2021 -המלצה ליעד
-
בתקווה שהקורונה תהיה איכשהו מאחורינו, אשמח להמלצה ליעד לטיול זוגי באירופה לאמצע- סוף יולי. התכנון היה האלפים הצרפתיים,( שבוטלו ב 2020) או שוויץ, אך חוששת שבמקום בו חלק גדול מהטיולים תלוי בעליה ברכבלים, הדבר יכול מאוד להגביל ואולי אף לגרום לעוגמת נפש, כי מניחה שתהיינה הגבלות על כמות נוסעים בכל רכבל וכד'. על כן חושבת על יעד עם מסלולי טיול שאינם תלויים ברכבלים.
היינו בינתיים רק בדולומיטים והיה מדהים.
אשמח לרעיונות למראות דומים של טבע עוצמתי ובעיקר לא חם. תודה רבה
-
הדעה האישית והפרטית שלי: “טבע עוצמתי” לא מתבטא רק בפסגה של הר גבוה. גם תופעת טבע מעניינת כמו גייזר, יערות, מפלים, או חוף ים עם תצורות יפות יכול להיות מבחינתי טבע עוצמתי. אם אתם זורמים בכיוון הזה, אז מן הסתם יש יותר אפשרויות להמליץ: ויילס, איסלנד וכו וכו.
יעדים שהם באלפים הם כמובן כל האזורים האלפיניים: אוסטריה (טירול, קרינתיה, זלצבורגלנד), צפון-מערב סלובניה, דרום גרמניה (בוואריה) וכו
ואגב, אם הקורונה תהיה “מאחורינו” במובן שהחיסונים יהיו זמינים, אזי החשש מעליה ברכבלים יהיה פחות רלוונטי, לא?
-
צריך לקחת בחשבון גם שיש יעדים כמו איסלנד, נורבגיה וכדומה שצריך להתכונן אליהם הרבה זמן מראש מבחינת הזמנות לינה וכדומה. אני ממליצה על אוסטריה, בריטניה, עמק אאוסטה באיטליה ועוד -
אוסטריה יש טבע עצמתי, יחסית לא חם, ויש הרבה מה לראות גם בלי רכבלים
-
סקוטלנד, איזור האגמים של אנגליה, בולגריה
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אוסטריה יש טבע עצמתי, יחסית לא חם, ויש הרבה מה לראות גם בלי רכבלים
מסכימה. גם בשווייץ אפשר לטייל בכיף בלי רכבלים.
-
-
אני מסכימה איתך. אני טיילתי בשוויץ ובאלפ"צ בקיץ 2019 ואפילו יש לי שרשור פעיל כאן בפורום שאת מוזמנת לקרוא אותו. אפשרי לטייל בשוויץ גם באתרי טבע יפים כמו קניונים, מפלים, אגמים ולא רק בפסגות... אבל זה לא אותו דבר! השיאים היו בטיולים בפסגות שרק עם רכבלים ורכבות ניתן להגיע עד לשם. אני ממליצה לך לשמור את הטיול בשוויץ לימים שיבואו אחרי שהמגפה תיעלם לחלוטין.
-
-
משהו כללי ולא על יעד מסוים-
הנקודה של 'הגבלות קורונה' לא תקפה רק לרכבלים וכאלה.
יהיה צריך לשים לב אם יהיו הגבלות על מסעדות/פאבים, ודברים נוספים בנוגע למס' אנשים, עוצר לילי או שעת סגירה מוקדמת יחסית, ותחומים נוספים שיכולים להשפיע על ההנאה בטיול.
בכל מקרה כנראה תצטרכו לבחון את הנושא ולבצע בבית תיאום ציפיות לפני היציאה.
-
מסעדות לא רלוונטיות לנו כשומרי כשרות, ובאמת בעיקר בקטע של הטבע. לכן רכבלים ורכבות זה הדבר היחיד שנראה לי בעייתי בתקופה כזאת בה אני מניחה הקורונה באופן כלשהו עדיין תהיה נוכחת..
-
איך סלובניה?
-
נפלאה!! מומלצת מאד !!!
-
נוחה להתמצאות גם לתייר מתחיל? יש שם וויז ? כבישים נוחים? מדברים שם קצת אנגלית?
-
שלשת התשובות-כן
בהסתייגות קטנה לגבי האנגלית---אבל לא ממש מפריע.
ואכן זה יעד ירוק, ואפשר לבנות מסלול שרובו לא עם רכבלים.
אבל----- לא רק רכבלים יכולים להוות בעיה.
אם הקורונה עדיין איתנו, בהחלט יתכן שיהיה רישום והזמנה מראש גם בכניסה לשמורות, בכניסה לקניונים (כמו אצלנו בשמורות הטבע).
היבט נוסף שהייתי בודקת בתקופת קורונה- איפיון שירותי הרפואה, זמינות,איכות וכו (שלא נדע).
-
מצטער שאני חוזר על דברים שכתבו קודמיי, אבל יש כאן אוקסימורון במה שכתבת. אם הקורונה תהיה מאחורינו אז זה אומר שההגבלות על התקהלות יוסרו. אם יגבילו כמות נוסעים ברכבלים, אז זה יהיה אותו דבר גם בתחבורה ציבורית, מוזיאונים, בתי קפה ומסעדות וכו’. כמובן שכולנו יודעים למי ניתנה הנבואה אבל נקווה שהחל מהאביב הקרוב וצפונה נוכל לחזור לטייל בעולם. לגבי יעדים: יש אינספור, אבל גם אני חושב ששווייץ זה יעד נהדר . אם כבר נוסעים לשם לא הייתי מוותר על רכבלים לפסגות ההרים ושיט במעבורות על האגמים.
-
מצטרף לנאמר לעיל ורוצה להוסיף עוד קצת משלי.
ראשית לגבי שוויץ והרכבלים – אני לא הייתי נוסע לשוויץ / אלפים צרפתיים / אוסטריה וכדומהבידיעה שאין רכבלים ולכן הטיול שלי יהיה מוגבל. הייתי שומר אותם לתקופה מאוחרת יותר בה המגבלה תהיה משמעותית פחות.
שנית לגבי היעדים האפשריים ללא רכבלים – יש כאלו בשפע באירופה – אנגליה (וויילס, איזור האגמים), סקוטלנד, אירלנד, קרואטיה, סלובניה, צפון יוון, צפון צ’כיה, סלובקיה וגם כפי שציינו – הפירינאים, נורבגיה, בולגריה וכדומה.
אבל מה שהקורונה לימדה אותנו השנה היא בעיקר העובדה שצריך להיות גמישים!
כלומר אם רוצים לטוס בקיץ, צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי גדול שהיעד שאליו תרצו לנסוע ותתכוננו אליו – לא יפתח לתיירות כלל או גרוע מכך פתאום ייסגר.
לכן השיטה, לעניות דעתי, היא להיות גמישים במיוחד.
כלומר – לא להכין טיול אחד ובכך “לשים את כל הביצים בסל אחד” – אלא להכין כמה כאלו ולהגדיל את הסיכוי שאחד מהם לפחות יהיה זמין ואפשרי בתקופה בה תרצו לנסוע.
השנה הכנתי לי 3 יעדים אופציונליים כאלו, ואחד מהם (בולגריה) אכן היה אופציונלי בפועל ויכולתי לנסוע אליו (לצערי בסוף לא יכולתי לנסוע עקב סגירת מערכת החינוך והיותי עם ילדים קטנים)
שנה הבאה היא שנה “טריקית”. מצד אחד כולם מדברים על החיסון מצד אחד, ומצד שני קשה (לי) לראות את כל העולם חסר תיירות שנתיים ברצף. אבל אם יש משהו שלמדנו מהקורונה שלא כדאי לבנות על אופטימיות. הרי החיסון לא יופץ במלואו עד קיץ 2021, ובהחלט יכול להיות שמדינות יסבלו מסגרים או מגבלות כאלו ואחרות שאולי לא ימנעו מכם לנסוע, אבל בהחלט ימנעו מכם להנות.
ולכן, אני באופן אישי, מגדיל מאוד את בנק היעדים לשנת 2021 – אני מקווה שהוא יכיל כ -6 מדינות שונות עם טיולים “מוכנים” (רק להזמין מלונות וטיסה ולנסוע).
לכן, לסיכום – ראו את רשימת ההמלצות , קחו לכם מספר יעדים ותכינו תוכניות מגירה.
בהצלחה (לכולנו)
-
יותר ממסכים,
אף אחד לא יודע אילו יעדים יהיו פתוחים לתיירות בקיץ הבא ובאילו תנאים.
בתכנון כדאי לשמור על גמישות, בנק מטרות של יעדים שיכולים להתאים וכשהמועד מתקרב לבחור את היעד שיהיה סביר לנסוע אליו.
-
אני הייתי בנורבגיה ובכלל לא היה צריך להתכונן הרבה זמן לטיול והיה אחלה טיול שבעולם -
וידוי אישי שנה שעברה הייתי בשוויץ והיינו אמורים לעלות להר הטיטליס ברכבל,בהתחלה פחדתי לעלות אבל בסוף החלטתי שאני כן עולה,ותאמינו לי שעליתי עד למעלה וראיתי את הנופים הנפלאים לא התאכזבתי בכלל,ההפך הוא הנכון אם לא הייתי עולה הייתי מפספסת בענק.