ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול "גמלאים" לארה"ב

פורום צפון אמריקה
    תכנון
    12
    23
    2375
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ariela62
      ariela62 נערך לאחרונה על ידי

זוג (לא)צעיר מתכנן טיול “גמלאים” לארה”ב לקיץ 2021 בהנחה שהקורונה “תאפשר”. הכוונה לטיול של 6 חודשים לפחות עם אפשרות הארכה בהתאם לצורך ולרצון.

זה לא טיול ראשון בארה”ב, היינו לא מעט פעמים, אבל החלטנו לעשות את הטיול “הגדול”. המגבלה היחידה כרגע מבחינתנו שאין  באפשרותינו לצאת לטיול לפני חודש יולי.

בגדול הכוונה לעשות טיול מעטפת עם כניסה פנימה והחוצה לתוך היבשת. הכוונה להתחיל בחוף המערבי מלוס  אנג’לס, לרכוש רכב/קראוון (הבנו שהכי פשוט בקליפורניה ויש לנו גם משפחה) לעלות צפונה עד סיאטל, משם להתחיל להתקדם מזרחה עד מיין. להיות בסתיו (אוקטובר) בניו אינגלנד ולהתחיל לרדת דרומה לאורך החוף המזרחי, אח”כ את הדרום, לקפוץ להוואי ולסיים בכיוון לוס אנג’לס.

כאן הבעיה שלנו, מזג האוויר. כאשר אנחנו נסיים את אזור ני ו אינגלנד מתחיל להיות חורפי והצד המזרחי להבנתי פחות מתאים לטיול.

מחפשת רעיון לתכנון הטיול במגבלת מזג האוויר. תודה 

עמיחי13 karnielr imeshy גדליהו מהגרעין 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

אם אתם רוצים להתחיל באוגוסט בקליפורניה, ולהיות באוקטובר כבר בניו אינגלנד, זה אומר שיש לכם חודשיים עבור המסלול מלוס אנג’לס עד סיאטל ומשם מזרחה עד מיין. זה אפשרי, אבל רחוק מאוד מטיול נינוח. יותר דומה ל”רואד טריפ” עם הרבה נסיעות ומעט טיול.כמו כן, יוצא לכם לפספס את האזורים היפים של ההרים (יוטה, קולורדו, וויומינג, מונטנה).

כמה זמן אתם מקציבים לטיול?

ariela62 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ariela62
          ariela62 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תודה על התשובה.

אנחנו לא מוגבלים בזמן למעט הפתיחה. הכוונה להתחיל בחלק הראשון של יולי. יוטה ואריזונה עשינו חודש לפני שנתיים, כך שכרגע זה לא בפוקוס אלא אם בסוף “הסיבוב” בדרך ללוס אנג’לס נרצה לחזור שוב.

החלק של התוכנית שכרגע בנוי  מלוס אנג’לס לסיאטל כחודש ימים, קצת יותר,(לא כולל לוס אנג’לס והסביבה הקרובה), ואז הבנתי שמה שיש לי לחלק הצפוני וניו אינגלנד  כחודשיים, מה שמביא אותנו לתחילת נובמבר ואז מתחיל להיות חורפי.

ariela62 יובל ש. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ariela62
            ariela62 @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

“הבעיה” העיקרית שאי אפשר ל”רדוף” אחרי השמש כל הזמן…

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רוני סופר
              רוני סופר @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

לי זה נראה דווקא סבבה.

בהנחה שכבר הייתם בניו יורק-פילי-וושינגטון אז לבלות את אוקטובר בניו אינגלנד ומשם להדרים דוך עד ג’ורג’יה / פלורידה

תוך כדי עקיפת ערים אלה יכולה לפתור את נושא מזג האוויר.

נובמבר/דצמבר בצפון החוף המזרחי יכולים להיות קשוחים אם כי יש את היופי שלהם.

לכן בקטע הזה צריך לגלות גמישות בביצוע התכנית.

כמובן שאם תצאו מתי שהוא ביולי תספיקו יותר ואת השלכת במזרח תתפסו לאורכה – ככל שתדרימו תאדימו.

וכמו שתמיד אני אומר – בכל טיול הבעיה יא יותר על מה לוותר ולא מה לראות, ואת זה מחליטים

בהתאם לזמן שיש ולמזג האוויר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • karnielr
                karnielr @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62 

בעצם בקליפורניה שבה מזג האויר בחורף קצת יותר נוח (מוגדר כחורף ישראלי חמים, קצת עניין של מזל אבל לפחות יש סיכוי שיהיה סביר) , אתם מבקרים ביולי וזה קצת חבל, אולי שווה לשקול התחלה בנקודה אחרת על פני המעטפת כך שתגיעו לקליפורניה בחורף. (מבינה את עניין המשפחה , אם זה ממש דחוף וחשוב אפשר אולי לבקר אצלם בהתחלה ואז לטוס לנקודת ההתחלה האמיתית של הטיול).  

• יובל ש.
                  יובל ש. @ariela62 נערך לאחרונה על ידי יובל ש.

@ariela62

גם אם כבר טיילתם לפני שנתיים בדר’ מערב, לדעתי דווקא כן יהיה שווה לחזור לשם בחורף (ינואר-פברואר) כדי ליהנות מהנופים המדבריים המושלגים במקומות כמו Arches, Bryce, Grand Canyon, Zion ואזור Kanab. זה דבר מדהים, וכמובן שכמעט ואין תיירים בתקופה הזו. מן הסתם הרבה מהשבילים סגורים בגלל שלג או קרח, אבל עדיין יש הרבה דברים לעשות ומקומות לראות.

• imeshy
                    imeshy @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

מודה, לא יודע אבל שווה לבדוק איך החורף במדינות הדרומיות

בדרום המערב: טקסס + ניו מקסיקו

בדרום המזרח : דרום קרולינה, וירג’יניה, מיסיסיפי , לואיזיאנה (ניו אורלינס)

עמיחי13 dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • עמיחי13
                      עמיחי13 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

מניסיון אישי בטקסס (כמה ביקורים): בחורף קר מאוד ויכול להיות סוער (עניין של מזל). הטבע ממש לא במיטבו. מצד שני האביב (מרץ-אפריל) זו תקופה מעולה לטייל בטקסס. גם מזג האוויר מעולה וגם הטבע מרשים.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Sailor
                        Sailor @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

טקסס ענקית (יותר מפי 30 מישראל) ומזג האויר שונה מאד בחלקיה השונים.

חופי מפרץ מקסיקו נעימים ויבשים יחסית בחורף, באזור קורפוס קריסטי  יש תיירות חורף ערה.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • עמיחי13
                          עמיחי13 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

אכן, אפילו בישראל הקטנה יש הבדל במזג האוויר בין רמת הגולן לבין אילת. וכמובן מזג אוויר זה עניין של מזל. ובכל זאת, בהנחה שלא יגיעו לטקסס כמה פעמים, הייתי מכוון להגיע לשם באביב ולא בחורף. כי פשוט זו העונה האידיאלית. אם חייבים לבחור מקום בארה”ב להיות בו בדצמבר-פברואר, המקום כנראה יהיה פלורידה\לואיזיאנה (ומה שבאמצע).

אפשרות נוספת לחורף (בעיקר דצמבר-פברואר): להשאיר את הרכב שלכם במקום בטוח ולטוס ליעד חם יותר (מקסיקו? מרכז ודרום אמריקה?) או כמו שכתבו למעלה לעשות טיול חורפי במדבר של אריזונה \ יוטה.

• גדליהו מהגרעין
                            גדליהו מהגרעין @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

נדמה לי שהציעו משהו כזה כבר ( רק ריפרפתי על התשובות)- יש אולי אפשרות שתתחילו יותר צפונה- נגיד בפורטלנד.. ככה שקליפורניה תהיה גם בשלב מאוחר, כי יש יותר מצב שבה תוכלו להיות וגם להנות בחודשי החורף ולא רק בקיץ.

הנסיון החורפי שלי בארה”ב הוא מאוד דל. אני יכול להעיד שהייתי בינואר באריזונה והיה  מזג אוויר טוב בכל 5 ימי השהות שלי. נובמבר להמר על מזג אוויר במיוחד בצפון זה בהחלט הימור על מה יקרה באותה שנה

• IO.
                              IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

לדעתי, בכללי בטיולים, יש לפעמים הסטריה יתרה בנוגע למזג האוויר.

ברור שמזג האוויר חשוב ותורם מאוד לטיול, וברור שכדאי להתחשב (גם) בו.

זה במיוחד מובן בטיול קצר, כשרוצים ״למקסם״; זה מובן שמכוונים לפעילות מסוימת – למשל אם רוצים סקי… חשוב לכוון לעונת הסקי, וכדי לפגוש את השלכת בניו אינגלנד ״רצוי״ להגיע בסתו; זה גם ברור שלא תרצו ״להתקע״ באמצע סערת שלגים עם הקרוון על ראש הר בקולורדו כשבאתם בכלל לעשות מסלולי הליכה ארוכים או להתקע בירידה לתחתית הגרנד-קניון באמצע אוגוסט (ובלי מים); ואם חשובה לכם מאוד אטרקציה מסוימת - רכבל, תערוכה או אירוע כלשהו וכו – אז כדאי שתבררו בדיוק מתי אלו פתוחים.

ברור גם שלכל איזור יש עונה ״אידאלית״ – למרות שגם זה נתון מאוד לפרשנות (אני למשל אעדיף מאוד את שולי העונה גם בטרקים – בכדי לזכות בפחות צפיפות).

אבל למרות כל אלו – בעיני ממש מפריזים בחשיבות העונה. הגבולות הרבה, הרבה פחות ״חדים״. בוודאי כשמדובר בטיול ארוך, ״ללא הגבלה״, במדינה שכבר הייתם בא מספר פעמים.

כפי שאמרת בעצמך – אי אפשר תמיד לרדוף אחרי השמש. אז לא כדאי שמאוד תתאמצי. אני חושבת שאת לא תוכלי בטיול כזה ״סובב ארה״ב״ להיות בכל נק׳ בעונה האידאלית עבורה. אולי תגלי שמחוץ לעונה יש גם הרבה יתרונות! (לצד חסרונות, אני לא מכחישה או מתעלמת)

אציין ואודה שלא עשיתי טיול דומה. אבל הייתי בארה״ב מספר פעמים (וגם גרתי שם כ- 3 שנים בעברי).

אני יכולה להרגיע אותך – בסיום הטיול בניו אינגלנד, אפילו אם תגלשי לנובמבר – את תוכלי לרדת בנסיעה דרומה (בהנחה שלא תעצרי לחודש בניו יורק, כן? 😉). רוצה לומר - אם החורף יקדים, יתכן שתצטרכו/תרצו להדרים במהירות רבה יותר – ולהפך, אם החורף יאחר, תוכלו להאט; אבל מעבר לקצת התחשבות נקודתית הזו – זה ממש יהיה אפשרי! והסתו יפה גם במדינות דרומיות יותר (גם אם לא תוכלו לעשות wite water rafting וכו).

יתכן שתצטרכי לגלות מעט גמישות, אבל בטיול ארוך זה הרי תמיד כך. ונראה לי שאתם ממש גמישים.

לא רואה בעיה אמיתית עם העונות שלך. גמישות היא בעיני שם המשחק – ולפי ההגדרה שלך נראה לי שאתם בדיוק במצב שמאפשר אותה.

אפשרות אחרת היא…

לתכנן טיול במערב (וכן, אני חושבת,למעשה בטוחה!, אפשר לבלות שם לטעמי חצי שנה).

במערב, למרות שהמרחקים מאוד-מאוד גדולים, עדיין אפשר לזגזג לפי מזג האוויר בקלות גדולה יותר. 

לא אומרת שזה מה שכדאי לך לעשות – להפך, המחשבה שלך הגיונית לגמרי בעיני, גם אם אני לא יודעת בדיוק לתאר לך מסלול מדויק. אבל… תחשבי על זה.

בהצלחה! הכי חשוב שאפשר יהיה לטוס ולטייל באופן נורמלי (יותר).

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • אנשיםטובים
                                אנשיםטובים @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

לדעתי, בכללי בטיולים, יש לפעמים הסטריה יתרה בנוגע למזג האוויר.

אני מבין את מה שנכתב, אבל לטעמי זה פחות רלוונטי בטיול קראוונים

בטיול רכב שכור + מלון אם נפלנו על כמה ימים של מזג אויר לא טוב, אפשר “להכנס לבונקר” במלון. אפשר לשנות תוכניות, להחזיר רכב לפני הזמן (אם כי יתכן קנס) ולקחת טיסה לאיזור אחר להמשך הטיול, ובכלל להיות גמישים. יותר מזה, טיול אוטו + מלון מאד מתאים לערים שבהן קל לספוג את מזג האויר כי חלק ניכר מהבילוי שלנו הוא במבנים ממוזגי טמפרטורה ומוגני משקעים.

טיול קראוון שמטבעו פונה לשטחים פתוחים וטבע, ובייחוד קראוון קנוי הוא לא כזה. הקראוון עצמו הרבה פחות מבודד ופחות מתאים למזג אויר קר. יותר מזה, טיול בחוץ בחורף הרבה פחות רלוונטי. אם יש סופת שלגים נוכל להחנות את הקראוון בחניות כלשהו ולחפש לנו מוטל (בתשלום נוסף). אבל סתם ככה על ימים קרים או מושלגים לא בהכרח נעשה את זה כי זה יכול להיות תקופות ארוכות. עם קראוון קנוי לא נוכל להחזיר אותו עם תשלום קנס ולקחת טיסה למקום אחר, ואם ננסה “לברוח” בנזיעה היא תיקח הרבה זמםן כי מטבעו קראוון יותר איטי מרכב פרטי.

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • IO.
                                  IO. @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי IO.

@אנשיםטובים

לא טיילתי בקראוון. 

אני כן עוקבת אחרי כמה אנשים שחיים בקראוון בארה״ב, תקופות ארוכות. גם בסתו ובחורף. הם נעים בהחלט לפי העונה אבל לא בהיסטריה ולא מתחפרים בקראוון ימים. להפך – כולם אנשים שמבלים את מרבית זמנם בחוץ.

אני עוקבת אחרי הרבה יותר אנשים שמטיילים ברגל, שבילים ארוכים, עם אוהל – ונכנסים גם לסוף ספטמבר ולתוך אוקטובר, בהרים. ברור שהם מצויידים בהתאם – אבל לא מדובר בציוד סופר ״מקצועי״ ולמי שלא יודע – בטיול כזה חייבים להיות מוכנים לקצת שלג גם באוגוסט.

אני מעריכה את דעתך, אבל אני עדיין חושבת שיש פה הגזמה פראית, גם אם עם קראוון צריך להתגמש יותר מאשר עם רכב. זה עדיין מתחיל ונגמר שם – להתגמש, להגיב למצב נתון ברגע נתון.

ואגב, גם עם קראוון אפשר לעשות כמה ימים של עיירה/עיר, גם אם שוב – קצת פחות קל, או כפי שציינת לקחת מוטל. סופת שלגים בעונה שלה לא תתקע אותה בחוף המזרחי לשבועיים כשהיא כבר בדרך דרומה מנובמבר...

כן, כדי ״לברוח״ ממזג האוויר היא תצטרך לנסוע יותר שעות, כי זה יותר איטי. אז היא ״תבזבז״ עוד כמה שעות. בטיול של חצי שנה… זניח. אני שוב טוענת כי יש גם יתרונות לטיול מחוץ לעונה, והם לא זניחים, לטעמי. ושוב – כל נושא ה״בריחה״ פה הוא מעט קיצוני בעיני.

אני אומרת את זה כמי שמטיילת עם אוהל ונמצאת בשטח רוב, בעצם כמעט כל, הזמן… זה אפילו עוד יותר מגביל. אני לעיתים מאוד קרובות ״גונבת״ לתוך מה שכבר נחשב ל״מחוץ לעונה״ וזה כמעט תמיד מאוד מאוד משתלם לי.

היא הרי לא דיברה על ינואר בהרי הרוקיז… כולה נובמבר בצפון ארה״ב – בדרך דרומה… 

עשיתי את הנסיעה מהדרום (איזור מיאמי) לצפון (קונטיקט) בתחילת מרץ (כשבקונטיקט היה עוד שלג). זה לא היה במסגרת טיול ולא עם קראוון ואני יודעת שיש הבדל עצום, זו גם לא אותה עונה (נובמבר עדיף בהרבה!), אבל – מבחינת נסיעה היה קליל.

לסיכום: גם אם לא בכל מקום היא תהיה בעונה ה״אידאלית״ (שזה בפני עצמו בעיני נתון להגדרה אישית; לטעמי – אוגוסט היא העונה הכי פחות מועדפת מהרבה בחינות – גם כמי שעושה טרקים ארוכים), המסלול שלה לגמרי הגיוני לפי הגדרותיה.

ההתייחסות פה באתר ל״עונה המושלמת״ ומגבלות חוץ-העונה בעיני – היא מאוד מוגזמת. אני חושבת שזה מאוד רלוונטי גם עם אוהל וגם עם קראוון.

אני מאמינה גם, שבהצגת שתי הדעות השונות שלנו היא תדע מה נכון עבורה 😉

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • keves160
                                    keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

יש גם יתרונות בטיול בשולי העונה, כמו פחות עומס, מחירים נוחים יותר. לפעמים גם יש פיצוי על מגבלות מזג האוויר: כשהגענו לילוסטון וגראנד טטון מוקדם מדי לעונה אז חלק מהמסלולים והשבילים היה חסום בשלג, אבל תוספת השלג והקרח בחלק מהמקומות היתה יפהפייה ובעיקר היו פחות מטיילים כך שאפשר היה לטייל בשקט ובעלי חיים יצאו יותר החוצה. 

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • IO.
                                      IO. @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

ולא מידי חם ;~)

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • keves160
                                        keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

זה הכי חשוב מבחינתי. הבחירה לטייל במדבריות ארה”ב באפריל עד תחילת מאי היתה מצוינת. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • ariela62
                                          ariela62 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם וממש כיף לי שאתם מתייחסים.

המחשבות שמתחילות להתגבש הן שתיים –

בנובמבר – דצמבר לרדת “ישר דרומה” ולטייל במדינות הדרום. האמת שהיינו לפני כמה שנים בניו אורלינס והסביבה ב”מרדי גרא” בפברואר ולמעט איזה יומיים קצת גשומים היה מזג אוויר ממש טוב לטייל.

האפשרות השנייה, כמו שהוצע גם כאן לקחת “פסק זמן” להשאיר את הרכב ולטוס למרכז/דרום אמריקה. לא היה בתכנון המקורי, אבל אולי הזדמנות…

keves160 גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • keves160
                                            keves160 @ariela62 נערך לאחרונה על ידי

@ariela62

אופציה אחרת היא להפנים שאי אפשר הכל, וללכת על פחות קילומטרז’, אבל יותר זמן בכל מקום לפי העדיפויות שלכם. אל תשכחו שאתם גם לא מתחילים לטייל מיד בנחיתה – אתם מבקרים משפחה, מארגנים את נושא הקראוון (ובכלל כדאי לבדוק האם אכן אתם יכולים לרכוש שם ובמה זה כרוך, לפני שמתחילים לתכנן תוכנית שכולה מבוססת על הקנייה הזו), אולי כל זה ייקח שבוע-שבועיים ויותר. בינתיים כבר הגעתם לאמצע הקיץ ואתם עדיין דרומה מאוד. 

בנוסף אם אין לכם דרכון אמריקאי, צריך לקחת בחשבון מה קורה אם אי אפשר להאריך את השהייה מעבר לחצי שנה. מה העדיפות שלכם למסלול לטווח הזה בלבד?

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון