ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכנסת אוכל לארה"ב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית
    8
    16
    2012
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dov41
      dov41 נערך לאחרונה על ידי

בדרך כלל אנחנו לוקחים אתנו אוכל כשר בנסיעות לחו”ל. נאמר לי שבארה”ב לא מאשרים הכנסת אוכל, האם בודקים מזוודות, האם יש לאנשים נסיון חיובי או שלילי בעניין, האם יש הבדל בין אוכל מוכן לאוכל קנוי

אודה על תשובות

karnielr אנשיםטובים שירליץ 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr @dov41 נערך לאחרונה על ידי

@dov41

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/1272/~/food---general-food

dov41 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @dov41 נערך לאחרונה על ידי

@dov41

היו לי טיסות לארה”ב שבהם שיקפו לי את המזוודות בנחיתה בחיפוש (גם) אחרי אוכל. אני גם מכיר מישהו שהיה לו פירות ועוכב לחקירה בנושא שגרמה לו לפספס טיסת המשך.

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אלי רון
            אלי רון @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

קראתי בלינק הנ”ל ולא הבנתי עד הסוף.
            למיטב הבנתי וזה מחוזק ברשום מזון ארוז אפשר להביא?

פעם בכניסה לארה”ב הסתובבו הפקחים עם כלבלב קטן שקפץ באמוק על איזה תיק – אלו היו אמריקאים שחזרו מהקריביים (משהו כזה) והיא לקחה בננה לדרך ואמרה “אופס שכחתי לאכול את זה”.

בכל מקרה למה להסתבך?
            יש מלאאאא אוכל כשר בכל סופר לפחות בחורים שאני ביקרתי (חורים של מסצ’וסטס), כולל מהארץ.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים @אלי רון נערך לאחרונה על ידי אנשיםטובים

@אלי-רון אמר:

בכל מקרה למה להסתבך?

להסתבך עם החוק – לא ממליץ

אבל להסתבך במובן של לבדוק מה מותר ולהביא אותו – אני בהחלט מבין את המוטיבציה. נכון שיש אוכל כשר בארה”ב, אבל לא בכל מקום. אני מניח שלמשל בלב מונטנה או איווה לאו דווקא תמצאו הרבה אוכל כשר. שלא לדבר על אילוצים כמו שעות וימי פתיחה, נסיעה מיוחדת לסופר עם מחלקה כשרה גדולה (ולא הסופר ליד שדה התעופה) ועוד.

אני למשל נוהג לקחת איתי קורפלקס לחו”ל – לא כי זה  של הארץ הכי טעים או הכי כשר, אלא כדי שיהיה לי (ובעיקר לילדים) מה לאכול. כשנוחתים בלילה  ומגיעים למלון אחרי חצות – אני לא מעלה על דעתי  ללכת למסעדה לסופר. אבל לפעמים אנחנו אחרי הרבה שעות של דרך ורוצים עוד לאכול ארוחת ערב מאוחרת. או לחילופין – ארוחת בוקר בבוקר הראשון אם המלון לא כולל ארוחת בוקר. אז קורנפלקס, קרקרים ודברים דומים שעמידים בתלאות הטיסה נותנים פתרון טוב.

• dov41
                dov41 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אלי רון
                  אלי רון @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כן, אבל עדיין אמורים להצהיר על זה, כאב ראש.
                  ואם זה אוכל לכל הטיול? מצטיידים שם, בתכנון נכון מראש.
                  גם אני הסתבכתי כמה פעמים עם שעות הסגירה של הכל, למזלי אני לא חייב כשר אז תמיד יש איזה מקדונלס פתוח 24/7 בדרך...בלי גבינה בבקשה עזבו כשרות זה בכלל לא טעים.

dov41 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שירליץ
                    שירליץ @dov41 נערך לאחרונה על ידי

@dov41

אם לא מחפשים איזה כשרות מחמירה ספציפית, הרבה מהאוכל בסופרים בארה״ב כשר. כדאי להכיר את הסימונים המקומיים. בשר יותר קשה למצוא אבל בהחלט יש, בטח באיזורים שיש בהם הרבה יהודים. 

הכנסת אוכל טרי לארה״ב אסורה.

אוכל יבש אפשר באריזות סגורות מקוריות.

וסתם אנקדוטה, ברשת הגלידות Baskin Robins הגלידה כשרה (למעט הגלידה עם המרשמלו Rocky Road). 

keves160 dov41 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • keves160
                      keves160 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אגב, אוכל טרי אסור להכניס כמעט לאף מדינה. גם לאירופה, לאוסטרליה-ניו זילנד ועוד לשלל מדינות אחרות אסור להכניס פירות וירקות, ולרוב גם לא בשר (קפוא או מופשר). אבל ממילא ברוב אירופה ובארה”ב יש איפה להצטייד בכשר. זה שאולי “אין כוח לנסוע לחפש מקום לרכישת בשר כשר אחרי טיסה” זה לא תירוץ – אפשר להסתדר בלי, אפשר לקנות למחרת, ואולי בחור באייווה אין אבל אף אחד לא מצניח אתכם באייווה – אתם בטח עוברים/מתחילים בעיר גדולה במדינה אחרת שבה אפשר להצטייד. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אני כמובן לא מעודד לעבור על החוק. ולכן אני מפריד בין מה שחוקי אבל דורש מאמץ לוגיסטי למה שלא חוקי.

מותר להכניס אוכל לארה”ב ולמקומות אחרים. לא כל דבר מותר, וצריך להצהיר, אבל יש דברים שאפשר.

הקושי הלוגיסטי בלתכנן מה כן ולהצהיר הוא לא בהכרח דרמטי. ככלל מזון יבש לא מן החי הוא לא בעיה בכלל. לא יעצרו אותך לתשאול עמוק ולא יחטטו במזוודה.

אולי אף אחד לא מצניח באייוה, אבל זה שהיה קונקשין בניו יורק לא אומר שהייתה לנו יכולת לוגיסטית לעשות קניות שם.

לפני כמה שנים טסתי לכנס במלון בקונטיקט. נחתתי ב JFK וקולגה מהסניף המקומי בעבודה (שאני לא מכיר) אסף אותי. נסענו ישר למלון כשאני ישן באוטו. לא יצאתי מהמלון 3 ימים, ואז קולגה אחר הסיע אותי חזרה ל JFK. לא הייתה לי שום אפשרות לוגיסטית בטיול להתטייד באוכל כשר או אחר. ל”מזלי” אני לא מאד מקפיד על כשרות אז פשוט אכלתי פיצות 3 ימים וזה היה בסדר. ברור שיכולתי לטוס יום קודם ולשכור רכב (כי אני לא עושה כזו נהיגה אחרי טיסה) וכו’ (בתקווה שהייתי משכנע את העבודה לשלם). אבל זה לא פשוט.

לא מזמן חבר טס ליוסטון לכנס בפסח. הקונקשין היה בכלל באירופה. יוסטון –היא לא עיר שדה קטנטנה ויש בה אוכל כשר. אבל לא בכל סופר. הוא רצה לישון קרוב לכנס ולא לשכור רכב, אבל על מנת שיוכל להצטייד באוכל כשר הוא טס יום קודם, לקח דירת נופש עם מטבחון, שכר במיוחד רכב, נסע לסופר כשר ומעדנייה כשרים (וגם קנה סיר חדש), בישל אוכל כשר וכו’ – לוגיסטיקה מורכבת שגם עלתה לו הרבה כסף (הוא עצמאי אז ה”עבודה” לא שילמה).

אז לשלם על עוד מזוודה בטיסה + למלא טופס הצהרה בכניסה לארה”ב – לא בהכרח יותר מורכב ממה שתארתי פה.

אם אפשר למצוא פתרון חוקי, גם תמורת לוגיסטיקה מסויימת – למה לא?

• dov41
                          dov41 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אם אני מצהיר על ארוזות סגורות, הם יפתחו ויבדקו ויעכבו אותי, או שיסתפקו בהצהרה, מדובר על הצהרת אמת בדיוק על מה שיש לי, מבין שלא להצהיר זו עבירה וזה מסוכן

דוקטור דו ליטל עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dov41
                            dov41 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה רבה, יודע שניתן להשיג שם אוכל, פשוט חשבנו להביא כמה דברים שאנחנו מעוניינים בהם, ולא יהיה ניתן להשיג שם, או שיהיה קשה ויקר, אם התהליך בעקבות ההצהרה מסובך, אולי נוותר

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @dov41 נערך לאחרונה על ידי

@dov41 אמר:

@אלי-רון

אם אני מצהיר על ארוזות סגורות, הם יפתחו ויבדקו ויעכבו אותי, או שיסתפקו בהצהרה, מדובר על הצהרת אמת בדיוק על מה שיש לי, מבין שלא להצהיר זו עבירה וזה מסוכן

לא מאמין שמישהו בפורום יוכל להגיד לך מה בדיוק המוכס יעשה, אני מעריך שהסיכוי שהמוכס יפתח אריזה מסחרית סגורה נמוך.

אם אתה מצהיר אמת מה הסיכון שהמכסימלי שאתה לוקח על עצמך? להבנתי כאדם מהישוב במקרה הגרוע ביותר תיאלץ לזרוק את אותו פריט מזון.

• עמיחי13
                                עמיחי13 @dov41 נערך לאחרונה על ידי עמיחי13

@dov41

רק כדי להבהיר:

בעניין של ההצהרה – בטופס המכס אתה לא נשאל אם יש לך פריטי מזון שמותר לך להכניס. לדוגמא אם הבאת חבילה של “במבה” (מותר להכניס) או של קרקרים (גם מותר) אז אין שום צורך “להצהיר” על זה.  כל עוד הפריט מותר להכניס לארה”ב – אין טופס שבו מצהירים על זה.

מידי פעם יש בדיקות אקראיות של נוסעים. במקרה כזה יפנו אתכם למסלול צדדי ששם יעשו שיקוף למזוודות. אם ישאלו אתכם שם אם יש לכם מזון – תספרו שיש לכם מזון יבש שמותר להכניס. אם לא ישאלו, והמזון מותר, אז לא צריך להצהיר עליו.

• אלי רון
                                  אלי רון @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

חבילה של “במבה”

אווו! זה מה שאני לוקח לכל מקום בעולם 😄

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • שירליץ
                                    שירליץ @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

יש ב trader joe במבה ישראלית בעטיפה מקומית ב$1 לשקית. בלי קשר לזה שזה סופר מאד מיוחד ומאד נחמד, הכל בגישה בריאה ואין בו אף מותג-על מוכר. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון