ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הקרב על אל על

פורום אירופה
    14
    179
    24574
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נוסע מתמיד
      נוסע מתמיד @meravshe נערך לאחרונה על ידי

@meravshe

תודה מרב. אני משוכנע שאת ממש ממש לא היחידה. משום מה בפורום בולטים דווקא המתנגדים להתאוששותה של אל על, אבל הם ממש לא הרוב.

דוקטור דו ליטל keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

עשית משאל?

נניח כמה היו רוצים להמשיך לממן כל שנה במאות מיליונים את משפחת בורוביץ’ ואת אל על במבנה הנוכחי וכמה היו רוצים שינוי בעלות ומבנה באל על או חברה חדשה שתהיה לה התכנות כלכלית?

בעצם לא צריך משאל, אתה יכול לפתוח פרויקט מימון המונים לטובת משפחת בורוביץ’, יעד גיוס נניח משהו כמו חצי מיליארד שקל (כל שנה), אני ממש מקווה שהיעד יושג ואתה תצא צודק.

אישית אני מוכן לתרום לקמפיין מימון המונים שיחזיר כסף לרוכשי הכרטיסים שאל על זרקה לכלבים כדי להוריד את הנושא מעל השולחן בתנאי ש

משפחת בורוביץ לא תהיה יותר הבעלים/בעלת השליטה של אל על (יש להם כסף לארוחת צהרים, לא מוכן לתרום להם את שלי) .

ובתנאי שאל על תעבור שינוי אירגוני כזה שהיא תהפוך לחברה עם התכנות כלכלית ראלית.

יש עוד נושאים שהייתי רוצה שיטופלו כמו יחס מכבד לנשים אבל כרגע אני מוכן לותר על הנושא הזה כתנאי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • keves160
          keves160 @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד אמר:

תודה מרב. אני משוכנע שאת ממש ממש לא היחידה. משום מה בפורום בולטים דווקא המתנגדים להתאוששותה של אל על, אבל הם ממש לא הרוב.

זה לא ממש “המתנגדים להתאוששותה של אל על”. זו פרשנות שלך. יש פה מתנגדים רבים לטיסה עם חברת אל על מלפני משבר הקורונה (בגלל היוקר, השירות וכו’), ויש גם מתנגדים לכך שהם (ואתה) תשלמו הון על “התאוששותה” של החברה במתכונתה הנוכחית (כלומר, ללא אימוץ תוכנית הבראה ורפורמות שיתנו לה יותר סיכויים כלכליים לא להזדקק בקרוב לעוד מימון כזה) ובמיוחד שזו לא חברה לאומית אלא פרטית. זה כבר לא בהכרח קשור ל”האם אוהבים לטוס באל על” – זה כבר עניין של האם נכון להשתמש בכספי ציבור להצלת חברה פרטית, וגם אם כן האם בעליה לא צריכים לבוא לקראת המדינה ולתת “תמורה” כלשהי לכסף שלה שלפחות תיתן לנו יותר אמון בשרידותה הכלכלית ובהשקעה שלנו. 

עם כל הכבוד לרוכשי הכרטיסים שלבי עליהם, זה לא שהכסף שלהם מוחזר מקופתה של חברה פרטית. למעשה, חברה פרטית מסרבת מזה חודשים להחזיר להם כסף ומשתמשת בזה כדי לומר “שלמו לנו עוד, אחרת לא נוכל להחזיר”. אותם רוכשי כרטיסים למעשה יתנו באופן עקיף (כספי מסים, שהיו יכולים ללכת לחינוך/בריאות/שירותים עירוניים וכו’) עוד כסף לאל על כדי לקבל את הכסף הקודם שלהם, רק שהפעם גם כל שאר האזרחים יצטרכו לשלם בנוסף. דווקא אם אתם לקוחות מאוכזבים של אל על, לא הייתם רוצים שהחברה תעשה סוף סוף צעד לקראתכם ותסכים להתייעלות לפני שאתם מוסרים לה בשמחה עוד כסף?

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • נוסע מתמיד
            נוסע מתמיד @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אבל מתווה האוצר בפרוש מתנה קבלת עזרה מהמדינה (ערבות של 75% להלוואה) בהתייעלות שכוללת פיטורי שליש מהעובדים, קיצוצי שכר (כולל אצל הטייסים), סגירת חלק מהקוים, להפטר משליש מהמטוסים. המדינה גם מתנה שחרור כספים מקרן הפיצויים ששייכת לחברה (ולא מיועדת לעובדים) באבני דרך בהתקדמות לקראת הנפקה, שבסופה בעלי השליטה הנוכחיים יאבדו את שליטתם. הדברים מתבצעים ומתקדמים. אז מה הטענה בעצם? 

הדיון על מחירי הכרטיסים באל על לא שייך לכאן, וכל אחד יחליט עם מי ברצונו לטוס לפי שיקוליו, שעות טיסה, שדות תעופה, מגבלות מטען וכו’. 

בנוגע לשרות, אל על ממש לא מושלמת, אבל יש לי נסיון (רע) עם חברות תעופה מכובדות, אירופאיות ואמריקאיות, כך שאינני רואה שבתחום זה ספציפית (השרות) אל על נופלת מהן. לפחות, כשאני טס באל על, ויש לי בעיה כלשהי שקשורה לשרות, אני מדבר עם בן אדם שמבין ולא עם רובוט במדים, צוות קרקע או צוות אוויר.

אני רואה באל על נכס אסטרטגי למדינה גם מבלי שתקרא “לאומית”, ושום חברת תעופה זרה לא תחליף אותה.

keves160 נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Danik1956
              Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

אפשר לקשקש עצמנו למוות….אף מתווה לא יבריא את אל על עד שלא יתחילו לפעול 7 ימים בשבוע ויפטרו חצי מהעובדים.    אין אף חברת תעופה אחרת עם 120 עובדים פר מטוס ובטח לא כזו שנחה יום וחצי בשבוע.
              • keves160
                keves160 @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

עד שההסכם לא נחתם, אף מילה של הממשלה לא שווה כלום. כבר ראינו שבין מילים למעשים המרחק גדול, והמחזיקים במושכות של אל על לא ממש ששים לקבל את התנאים, אחרת זה כנראה היה כבר נחתם ונסגר. הניחוש שלי? ההסכם ייראה אחרת ממה שאתה מתאר, ולא לטובתנו. 

לגבי תמחור ושירות, אמרתי כבר שזה עניין של בחירה אישית ודעה אישית. גם “לא רובוט במדים” זו דעה אישית, יש חברות עם שירות לבבי אמיתי ויש כאלו שלא (זה ממש לא ייחודי לאל על) וזה גם לפעמים מזל של על מי נופלים. בכל מקרה, השאלה של לטוס או לא לטוס עם אל על לא רלוונטית כרגע, ממילא אין אל על ברגע זה.

יש חשיבות בחברת תעופה מקומית, על זה רבים יסכימו, אבל השאלה היא כמו שאמרנו מה המחיר והתנאים. אם נצטרך בעוד שנה להציל את החברה שוב כי היא עדיין תתבוסס בחובות בעוד שהיא משלמת לכוח אדם מיותר עם משכורות גבוהות (או שעות טיסה מנופחות כמו שנחשף בזמנו), אז מה הטעם? 

• נוסע מתמיד
                  נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

רוכש מספר 2 מתקדם

נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • תומר
                    תומר נערך לאחרונה על ידי

התנהל כאן תת-דיון על משתנים לבחירת חברת תעופה (מחיר/דיוק/שעות/נמ'ת).

זה עניין צרכני. ויש גורמים (בד'כ אנשי שיווק) שירצו שהבחירה שלך תהיה רגשית.

ואין בהכרח הבדל בין אלעל לאחרות, דוגמאות הקשר לאלעל- לבודפשט אלעל ו-וויז ממריאות בהבדל של 10 דקות בערב (20:15 מול20:25), ודוהמת הנחיתה בלוטון של איזיג'ט ואלעל שהובאה פה.

אני חושב שאין התנגדות להתאוששות אלעל, אלא לדרך ולמחיר. האם 'לזרוק כסף בחינם' לחברה שתמשיך להתנהל אותו דבר ותכנס לקשיים בין כה וכה?

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • תומר
                      תומר @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

ונקודה למחשבה-

הובאה טיסת בוקר היתרון מול 'לילה לבן'.

לדעתי זאת טעות. נניח טיסה ממריאה ב9 בבוקר, שזאת נשמעת לי שעה נוחה, מתי צריך לצאת מהבית בשבילה, וממתי צריך להיות ערים? לדעתי בערך ארבע לפנות בוקר, לפחות. זה די לילה לבן, לא?

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

התחלה של שיתוף פעולה עם הטייסים

תומר נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • תומר
                          תומר @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

יש מי שרב על סיוע, ויש מי שעובד על התייעלות תפעולית

https://www.themarker.com/markets/reports/1.9093018

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

עדכונים מהיום

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • aljaje
                              aljaje @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

"יש מי שרב על סיוע, ויש מי שעובד על התייעלות תפעולית".

*היית טס ב"טיסת חילוץ" במטוס ATR ממילאנו? גם הטיסות לאתונה מתבצעות עם אותו מטוס(לא לשכוח אוזניות מבטלות רעשים/אדוויל).  

• נראה שדווקא חסכו הרבה, הוציאו עובדים לחל"ת. 

• חכרו מטוסים להטסת מטענים - 

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

ורוכש מספר 1 משפר את הצעתו

aljaje נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • aljaje
                                  aljaje @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

נראה שמחממים את המנועים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • Vadim3238398
                                    Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

. וואי וואי יש אולי תקוה לראות בנובמבר את הכסף? או שממשלת החלם שלנו תעביר חוק שחברת התעופה לא צריכה להחזיר שום דבר אף פעם לאיש חח
                                    • משה 22
                                      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

בסופו של דבר ישנם שתי אפשרויות סבירות

ראשונה שלא יחזירו את הכסף או ימירו בכרטיסי טיסה חלופיים.

שנייה שיחזירו את הכסף.

שתי האופציות לא אמורות למנוע מאיתנו מאלו החובבים טיולים בחו”ל לממש את רצונותינו ולהמשיך לטוס .

הרי גם ככה כרגע ולפחות עוד חודשים מספר כנראה שלא נטוס לחו”ל לפחות לא ליעדים ממושכים ורחוקים אלה רק לסופ”ש למי שמחבב סגנון כזה של חופשה.

אז אפשר לחכות בסבלנות לעיתוי שתוכנית הטיסות תחזור לשגרה.

אפשר כמוני לדוגמא להזמין במקביל כרטיסים בחברה אחרת ולהמתין שאל על תחזור לעבודה ואז או שהכסף יחזור / נקבע יעד חלופי או שהכסף לא יחזור וגם כאן זה לא טראומה ולא “אירוע חירום אזרחי” (למי שמכיר את המושג).

בימינו אלה מחירי הטיסות כבר לא מהווים שיקול מרכזי בתהליך קבלת ההחלטות ( כמה מאות דולרים בודדים לכרטיס ליעד קרוב ), היות שרובנו מתקצבים לטיול אלפי דולרים במצטבר.

אפשר גם ( אופציה סבירה לחלוטין ) להזמין כרטיסי טיסה עם אופציה למימוש ביטול מלא ואז להקטין את הסיכוי שנפסיד את הכסף.

לסיכום – ברור לכל חד עין שנכון לעכשיו אין שינוי במדיניות הטיסות לחו”ל, וגם אין צפי בקרוב, יתרה מכך מהבנה של תמונת המצב באירופה יש החמרה בכמות התחלואה ולאט לאט מדינות נוספות הופכות לאדומות או כאלו שלא רוצות לקלוט אזרחים ממדינות אדומות, ואני גם לא בטוח שאם יש לנו אפשרות לנסוע למדינות אלו היינו עושים חשיבה מחדש ומתאפקים.

אז כרגע נשאר להמתין , לעקוב, להכין תוכניות ללא תאריכים והכי חשוב שעכשיו זו תקופה לחסוך כסף והרבה, כי הרי אין חו”ל. ( נהייתי עשיר פתאום מבלי לנסוע חצי שנה חחחחח ).

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לדעתי אלו 3 אפשרויות,

יש הבדל משמעותי בין לשכוח מהכסף או לקבל זיכוי עבור טיסה אחרת, כמובן שהזיכוי אמיתי ובאמת יהיה ניתן לנצל אותו.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • משה 22
                                          משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

יש מספר אפשרויות – נכון.

אבל העמדה שלי נותנת לקורא להבין שחבל על האנרגיות והלחצים והמתח בנוגע לגורל כספו המושקע בכרטיס.

גם ככה כרגע לאף אחד אין שליטה על המשך המחלה וכתוצאה מכך על עתיד חברת אלעל או כל חברה אחרת בעולם קטנה כגדולה.

ולכן כדאי לבחור באופטימיות שגם בתרחיש המחמיר שאין החזר ואין חברה ואין כלום זה ממש לא סוף העולם, הייתי מתאר זאת בשפת הכחולים “ מכה קלה בכנף”.

ומכאן מתכנן  מסולולי טיול להמשך באותה שקיקה ורצונות, אבל בזהירות הנדרשת תוך הפקת לקחים ממה שראינו בחודשים האחרונים ויש הרבה מה      ללמוד !!! 

אם בעתיד יינתן זיכוי כזה או אחר מה טוב ואם לא ? אז לא, כי גם ככה לנו לא תהיה שליטה על הנושא לא הפגנות ולא חרמות  ולא כתבות.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@משה-22

אני משתדל לא להחליט לאחרים כמה משמעותי מבחינתם ההפסד הכספי שלהם.

אין לי מושג כמה יכול לחץ ציבורי בנושא הספציפי הזה להשפיע על הממשלה, אבל הייתי נזהר לקבוע שערכו אפסי. הנה הלחץ הציבורי של הבראסלבים הביא תוצאות.

נראה שמדובר במאות אלפי אנשים אם לא יותר, הם יכולים להפעיל לחץ לא קטן על ממשלת ישראל.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 5 / 9
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון