בדיקות קורונה וטיסה
-
שאלה תיאורטית אבל מעשית מאד.
כשיפתחו השמיים באמת ותיפתח המעבדה בנתב”ג ונתחיל לקנות כרטיסי טיסה ונלך לעשות בדיקות קורונה שבלעדיהן לא ניתן יהיה כנראה לטוס
כידוע לכולם מתוך החולים יש למעלה מ 80 אחוז ללא כל סמפטומים שאם לא היו עושים בדיקה לא היה להם מושג הם נושאים את הנגיף.
אותם אנשים שמבחינתם בריאים וללא כל סימפטום הולכים וקונים כרטיס טיסה ובאים להיבדק ומתגלה שהם או מישהן ממשפחתם חיובי לנגיף.
מה למען השם הם עושים? הרי במצב כזה אף אחד לא בטוח. אתה מרגיש מצויין ללא סימפטומים ויוצא חיובי בבדיקה איך אפשר ככה לקנות כרטיס טיסה
ולא מדובר על חודש מראש אפילו שבוע מראש אי אפשר לקנות.
ומה עושה מי שהיה חולה בקורונה הבריא ועדיין יכול להיות שנושא את הנגיף אבל מזמן לא מדבק?
איך אפשר לתכנן ככה טיסה?
-
קודם כל, השמיים תכלס לא נסגרו. טיסות פעלו גם כשהיה סגר. הגבולות ברוב המדינות הם מה שסגור.
לגבי אי הודאות, זה בדיוק כל הקטע: אי ודאות. מה שאתה מתאר לא באמת שונה הרבה ממה שיש עכשיו. המעבדה תהיה בנתב”ג ולא במקום אחר. “השמיים יפתחו באמת” – הם פתוחים, וגבולות לא יפתחו כולם כל עוד יש קורונה ואנחנו מדינה אדומה, וכשתסתיים הקורונה אז ממילא זה יהיה מצב אחר לגמרי. כל מי שנוסע עד תום הקורונה צריך להפנים שהוא בוחר לעשות את זה למרות אי הודאות, ושהכל יכול להתהפך עליו בדקה התשעים או אחריה: יצאת בריא, עלית לטיסה, ואז בזמן שאתה באוויר החליטו במדינת היעד להפעיל בידוד של שבועיים על כל מי שנכנס, למשל. או חטפת קורונה שם/היית ליד חולה מאומת, אף חברה לא רוצה להטיס אותך, אתה תקוע שם – מה הביטוח משלם? בני זוג וילדים נשארים איתך או חוזרים, ומי משלם אם הם נשארים (כי הם לא חלו)? או שהחברה תפשוט רגל בחזור, יתקעו לך בידוד בחזור כי שינו בינתיים את החוק ויש עוד הרבה דוגמאות. זה לא בדיוק הפתעה שקשה ככה לתכנן טיסה. זה הרי מה שאני אמרתי ועוד אחרים פה בפורום כל הזמן: יש מלא אי ודאות. היא לא תתפזר לפני שהקורונה תיעלם. או שאתה מחליט להמר או שלא.
וסתם לידיעה: זה שאתה מרגיש מעולה ונטול סימפטומים בזמן שאובחנת לא אומר שזה ימשיך ככה (יש גם מי שתופעות הלוואי מכות בהם חודש-חודשיים אחרי) ובטח שזה לא אומר שיאללה, שיעזבו אותך בשקט כי קנית כרטיס טיסה – אתה מדבק ויכול לסכן חיי אחרים. אז ברור שהבריאות שלהם חשובה יותר מהפסד הכרטיס והבעסה שהלכה לך החופשה. אי אפשר לבוא בטענות לצורך בבדיקה.
-
אני כל הזמן אומר שהדרך היחידה להתמודד עם זה, היא להכין תוכניות מגירה ולהזמין ממש ברגע האחרון..
כך מקטינים את כל הסיכונים, הן הכלכליים והן הנפשיים (כלומר – תסכול)
אני מכין כבר מזה זמן כמה אפשרויות מסודרות, כולל מלונות וטיסות אופציונליות, ושבוע לפני, כשאראה שהכול בסדר ואפשרי – אזמין
הסיכון קיים (וגם היה קיים קודם – למשל מחלה שאינה קורונה שמבטלת טיול)
-
העלית נקודה מאוד חשובה. אלה דברים שיכולים לקרות זמן קצר לפני הטיסה וגם יכולים לקרות במהלך השהייה בחו”ל. בכל מקרה צריך לוודא שביטוח הנסיעות מכסה את המקרה. התשובה היותר עקרונית שלי היא, פשוט לחכות לזמנים שרמת התחלואה תהיה בדעיכה משמעותית. אני באופן אישי מחכה שיהיה חודש אחד רצוף של מגמת היחלשות הנגיף מבחינת מספרי ואחוזי ההדבקה וגם החולים הקשים ,בארץ ובעולם. כשזה יקרה ונראה גרף יורד, נתחיל לראות את האור בקצה המנהרה. מקווה מאוד שזה יקרה מהר יותר ממה שאנו חושבים.
-
הבעיה שלכשזה יקרה (אם יקרה) זה ייקח זמן – נספר ב”חודשים” ..
ןואז נהיה כבר עמוק בסתיו בואכה חורף..
כלומר אם עושים בחצי הכדור הצפוני / מערבי – הרי שטיולי טבע כמעט ולא יתאפשרו, וטיולים עירוניים טומנים בחובם קושי בריחוק חברתי .
-
לדעתי השאלה תאורטית,
כל מיני פונקציונרים בגלל כל מיני אינטרסים מבלבלים את האזרחים עם ססמאות, צריך לשים לב למה שחשוב ולא לסיסמה כזו או אחרת.
למשל “פתיחת השמים” זו סיסמה עם רלוונטיות מאוד מוגבלת.
השאלה האמיתית היא האם ישראל מדינה אדומה לפי הגדרות היעד שאליו אתה רוצה לטוס.
אם ישראל ירוקה מבחינת היעד הרי שכנראה תוכל לטוס אליו וכנראה שלא תצטרך להציג בדיקות מעבדה או שלא תצטרך להכנס לבידוד. כמו שישראל מחליטה לא לדרוש בידוד או בדיקות מתיירים שיגיעו מרשימת מדינות ירוקות.
לכן במקרה כזה השאלה שלך לא רלוונטית.
לעומת זאת אם ישראל אדומה מבחינת היעד הרי שמדינת היעד לא תאפשר בכלל כניסה לתייר הישראלי, תאפשר אולי אם יהיה בבידוד שבועיים, ורק במקרים יוצאי דופן תרשה מול בדיקת קורונה – כך שמדובר יחסית במעט מאוד תיירים ישראלים.
כך שלסיסמה של “פתיחת השמים” אין כמעט משמעות מעבר לערך אלקטורלי לפוליטיקאי כזה או אחר.
לעומת זאת לרמת התחלואה בישראל יש בהחלט משמעות, פרופ’ גמזו קרא לישראל מדינת בורדו (לא סתם אדום) כבר לפני כחודש, מאז המצב רק התדרדר ולפי ההתנהלות כנראה שהמצב ימשיך להתדרדר.
לכן אין משקל רב להכרזות של פוליטיקאים ישראלים על פתיחת השמים, יש משקל לכללי הכניסה לישראלים שנקבעו במדינות היעד, יש מעט מאוד מדינות שמוכנות לקבל ישראלים בחלקן במספרים (מאוד) מוגבלים ונראה שהמצב לא הולך להשתפר.
כך שהחשש להפסד כספי מאוד ראלי ואם הסיכון הוא שיקול חשוב מבחינתך במקומך לא הייתי בונה על טיסה בחודשים הקרובים, רק אם ומתי שהתחלואה בישראל תראה ירידה מאוד מאוד משמעותית.
אם בכל זאת אתה רוצה לטוס ולצמצם סיכונים הבנתי שחלק מחברות הביטוח כבר הוציאו תוכניות ביטוח מתאימות, בגלל אי הודאות המחירים יחסית גבוהים.
-
ראשית תודה לכל מי שענה.
שנית לשנייה לא היית כוונה לומר שנכון למצב כעת בדיקה היא לא הכרחית אלא רק לציין את הבעייתיות בעצם קניית כרטיס טיסה שבשורה התחתונה לא מבטיח בכלל טיסה בפועל.
מראש אמרתי שהשאלה היא ברובה תיאורטית מכיוון שכרגע גם ככה כמעט אין מדינות שמתירות כניסה של ישראלים ונכון לעכשיו העסק פשוט נראה לי יותר מדי מסובך מבחינת ההתנהלות ובגלל זה גם ללא חוסר הוודאות של הבדיקה הייתי מחכה כדי לראות שיפור של המצב.
-
כמובן שזה מסובך. זו הסיבה שכולנו יושבים עכשיו בארץ ומדברים על זה, ואף אחד מאיתנו לא בנסיעה או בתכנון נסיעה בעתיד הקרוב…..
גם כשיתירו כניסה זה יכול להשתנות. אוקראינה התירה כניסה לפני שבוע, עכשיו לא.
-
-
עצוב בכל המובנים
-
גם לפני הקורונה היו לנו סיכונים רבים לנסיעה. יכול לקרות שבבוקר הנסיעה נפלנו ושברנו יד. או שאולי האוטו שבק חיים. או היינו מעורבים בתאונת דרכים בדרך לשדה. או שהבית נשרף. או שפרצה שביתה בנמל התעופה ביעד. תמיד הבאנו את כל הסיכונים האלה בחשבון, חלקם היו מכוסים בביטוחים כאלה או אחרים, וחלקם (או רובם) לא.
ובכל זאת קיבלנו החלטה לרכוש כרטיסים ולטוס. האם הסיכון שלך לגלות כי חלית בקורונה בדיוק בבדיקה לפני הטיסה גבוה הרבה יותר מאשר הסיכונים שהיו עד היום? אני מעריך שכל עוד המצב הוא כמו עכשיו, אז לא. זה פשוט עוד סיכון שנאלץ לקחת.
-
עמיחי צודק בתפיסה .
אפשר לומר כי הקורונה לא תיעלם כנראה מהעולם לא בקרוב ולא רחוק אלה תרשם כמחלה נוספת בספר המחלות.
התקוה לאנושות היא שימצא תרופה לטיפול ואז כאשר אדם יחלה בקורונה הוא יגש לקופת חולים ויקהל בבית מרקחת תרופה.
החיסון למרות החלומות הוורודים אינו הפתרון המושלם ללא תרופה. אלה פתרון זמני כמו חיסון לשפעת שתקף לשנה או פחות .
ולכן הגישה העתידית היא שבסופו של דהר הטיסות יחזרו לסדרן גם אם מדובר התהליך שיקח באפטימיות כשנתיים לפחות לפי דעת מומחי תעופה בעולם.
ומי שירצה לטןס או יבטח עצמו בביטוחים הטובים ביותר עם הריסק הכי נמוך ויזמין מראש כרטיבי טיסה מלונות רכבים באופציה של ביטול מלא ללא תשלום.
כמו שעושים אגב גם כיום בלי קורונה.
ההנחה שהעולם לא יחזור לעידן הטרום קורונה באופן מלא אלה עם הנגיף יעלם לפתע או יחלש כמו שכבר קרה עם הסארס והאבולה ואחרים.
לא צריך לחשוש לתכנן להזמין ולבטח מראש ואז במקרה הכי גרוע הטיול מתבטל אבל הכסף מוחזר.
-
ועוד יתרון גדול למצב... יעידו אלו אשר מאחרים לטיסת המשך או הטיסה מאחרת עקב עומס תנועה בשמיים בשנים האחרונות …
עכשיו לפחות בשנים הקרובות נפח התנועה ירד משמעותית והטיסות יצאו ויגיעו בזמן וימנע סבל מהטסים ...
-
אני חייבת להגיד שאני מוצאת את זה קצת מוזר, ואולי אפילו נאיבי, לחשוב ש״לי זה לא יקרה״ ופשוט לא תידבקו עד ה״חגים״, ואם כבר תידבקו אז הכל יעבור בשלום ופשוט תהיו אסימפטומטיים ותתגלו במקרה. קיימת האפשרות להדבק גם מחר או בשבוע הבא, ובסבירות לא מבוטלת להשאר עדיין חולים גם באמצע אוקטובר. כאילו, כן, להתגלות במקרה בסקירה בנתב״ג זה סיכון, אבל גם לחלות ולהשאר עם קרישיות יתר במשך חודשים זה סיכון במקרה הזה. לא נראה לי שיש טעם לתכנן שום דבר לשבועות קדימה, אלא אם יש מוכנות לזרוק את הכסף לפח במידת הצורך.
-
בישראל יש ישובים או שכונות מסויימות בישובים גדולים בהם 30% מהנבדקים מאובחנים כנשאים,
יש את הקצה השני, ישובים או שכונות מסויימות בערים גדולות בהן אחוז הנשאים מתוך הנבדקים מאוד נמוך.
הסיכוי של אדם מישוב שבו 30% מהנבדקים מתגלים כנשאים להמצא חיובי א-סימפטומטי לקורונה הרבה יותר גבוה מאדם מישוב בו 2% מהנבדקים נמצאים חיוביים.
כמובן שהמצב משתנה וקשה לנבא היום מה יקרה עוד חודש אבל עדיין זהו עוד נתון שכל אדם יכול להביא בחשבון כשהוא מנסה לחשב את רמת הסיכון שלו.
-
"הסיכוי של אדם מישוב שבו 30% מהנבדקים מתגלים כנשאים להמצא חיובי א-סימפטומטי לקורונה הרבה יותר גבוה מאדם מישוב בו 2% מהנבדקים נמצאים חיוביים."
• בתנאי אחד: האדם לא יצא מהבית וגם שאר בני-ביתו.
• זו לא הדרך לחשב.
-
רמת הסיכון היא למעשה מכופלת.…
נניח שאיכשהו טסנו לאירופה ואיכשהו הסכימו להכניס אותנו ואז נדבקנו ואובחנו באירופה עם או בלי תסמינים ..
מה עכשיו ?
סרט בלהות !!!
-
לא לגמרי הבנתי את התסריט,
אם תייר ישראלי בזמן הטיול באירופה נדבק והוא א-סימפטומטי, איך הוא יודע עוד באירופה שהוא נדבק?
-
ילחשו לו באוזן…
בחלק מהמדינות עושים בדיקות בכניסות לאתרים אצטדיונים נמלי תעופה וכדומה…
וגם לשיטתך רק אם יהיו תסמינים עדיין מדובר בסרט בלהות סוג ג
-
@עמיחי13 אמר:
גם לפני הקורונה היו לנו סיכונים רבים לנסיעה. יכול לקרות שבבוקר הנסיעה נפלנו ושברנו יד. או שאולי האוטו שבק חיים. או היינו מעורבים בתאונת דרכים בדרך לשדה. או שהבית נשרף. או שפרצה שביתה בנמל התעופה ביעד. תמיד הבאנו את כל הסיכונים האלה בחשבון, חלקם היו מכוסים בביטוחים כאלה או אחרים, וחלקם (או רובם) לא. ובכל זאת קיבלנו החלטה לרכוש כרטיסים ולטוס. האם הסיכון שלך לגלות כי חלית בקורונה בדיוק בבדיקה לפני הטיסה גבוה הרבה יותר מאשר הסיכונים שהיו עד היום?
התשובה היא כן, יש היום יותר סיכונים. זה לא רק “לצאת חיובי בבדיקה”, אלא גם יותר סיכוי שהטיסה תבוטל, שעד יום הטיסה החוקים והתקנות ישתנו (למשל אי הכנסת תיירים או צורך בבדיקה של יממה קודם, או בידוד), שבחזור זה פתאום ישתנה וכו’. שאלה לי, עמיחי: האם אתה רוכש בימינו כרטיסים באותה שלוות נפש ובאותו זמן מראש ובאותה רמת מחיר לחו”ל? כנראה שלא. מה יהיה בעתיד, נחיה ונראה.