ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Glacier, Yellowstone, Teton ומה עוד?

פורום צפון אמריקה
    ילוסטון
    8
    19
    2123
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kmr1
      kmr1 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אני מנסה לבנות טיול שיתחיל באיזור ה- 19/09 (אחרי יופ כיפור) וימשך כשבועיים-שלושה (גמיש). עדיין אין טיסות.

תמיד רציתי להגיע לשלשה בכותרת, ואולי הפעם זה באמת יצליח 😀. ההתחלה ב- Glacier היא בגלל התאריך המאוחר והרצון להספיק את ה- Going To The Sun. 

נראה שיש לי כשבוע פנוי ואני מחפש הצעות ליעדים נוספים. מרבית הטיולים שלי הם טבע, הליכות (לא טראקים) וצילומים. אפשר לשלב גם ערים.

מקומות “קרובים” שכבר הייתי בהם: רוקיס האמריקאים (דנבר ומערבה), יוטה (מואב והפארקים באיזור), סיאטל ופארק אולימפיק, קליפורניה (לא קרוב אבל חלק מהטיסות חזרה עוברות שם גם ככה) – סן פרנסיסקו ודרומה עד סן דייג’ו (כולל הפארקים).

תמיר

גדליהו מהגרעין dhz Hofmanim 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @kmr1 נערך לאחרונה על ידי

@kmr1

קודם כל אתייחס לזמן. מאחר שאתה גם משלב הליכות ( אפילו אם הן של כמה שעות)- הטיול שלך איטי יותר- ועל הנייר כבר הייתי משריין 7 ימים מלאים ל-3 שבכותרת, עוד יום נסיעה בין ילוסטון וגליישר ואז השאלה מאיפה אתה מגיע- ומאיפה אתה טס החוצה- כי אם זה סיאטל למשל- אתה מוסיף יומיים להגיע לגליישר למשל.. בקיצור בשבועיים+ נסיעות ל/מ יכול להיות שרק את אלו ממש תספיק. אם יש לך קצת יותר- אולי כדאי לך לשקול לשלב את אורגון ? שיכולה להחליף את סיאטל כנוקדת מוצא/חזרה עם חישוב של אותן  מרחקים ( קצת יותר אבל הלופ יהיה די דומה בסוף.

התייחסות נוספת היא למזג האוויר- אנחנו עשינו טיול בשבוע האחרון של ספטמבר ברוקיז הקנדיים ( שלא צריך להיות שונה בהרבה מגליישר וכו’)- אילו היינו יוצאים שבוע לפני היה גשם ללא הפסקה ובקושי היינו יוצאים מהאוטו. למזלנו היה לנו מזג אוויר בהיר, אם כי קר, שלא הפריע לנו לעשות מסלולי חצי יום או כמה שעות.. ספטמבר הוא חודש של הימור- במיוחד כשאתה נגרר לסופו- כדאי להכין גם תוכניות מגירה אם אתה נופל למזג אוויר ממש נוראי למשך זמן.

בהצלחה!

kmr1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dhz
          dhz @kmr1 נערך לאחרונה על ידי

@kmr1

ראשית, בתקופה זו יכול להיות שהביקור בפרק Glacier יהיה כבר מוגבל.  ממה שאני יודע, הדרך העולה ל- Logan Pass נסגרת בשנה רגילה באמצע ספטמבר.  זה לא חקוק בסלע, כי אם השנה יחסית חמה, הם דוחים את הסגירה.  בכל זאת, יש כאן סיכון שהביקור יצטרך להתבצע בחלק המערבי ובחלק המזרחי של הפרק בנפרד, ושתפסידו את Logan Pass.

גם לגבי פרק ילוסטון יש חשש של שנים קרות בהן השלג מקדים.  מצד שני, אני ביקרתי בילוסטון גם בסוף ספטמבר עם מזג אויר סביר לגמרי.

מקום חלופי – מה בקשר לאריזונה.  בדרום אריזונה עדין יכול להיות מאד חם, אבל בחלקים הגבוהים יותר (החלק הצפוני יותר) יכול להיות מזג אויר נעים.  אני טיילתי באריזונה וגם חדרתי ליוטה לברייס קניון ולפרק ציון בתקופה זו.  אפשר גם לשלב את ניו מקסיקו.

• kmr1
            kmr1 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה על ההתייחסות. למה הכוונה באורגון? פורטלנד או משהו מעבר?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • kmr1
              kmr1 @dhz נערך לאחרונה על ידי kmr1

@dhz

Logan Pass נסגר בשנים האחרונות באיזור ה- 20 לספטמבר לטובת שיקום דרכים. נראה שאמצע אוקטובר זה פחות או יותר הזמן הרגיל, אבל נכון שזה לא בטוח ויכול להיות שנפספס.

למה אתה מתכוון באריזונה – תוכל לתת כמה דוגמאות ואני אתחיל לחפש מידע?

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • גדליהו מהגרעין

@kmr1

באורגון יש אזורים מאוד יפים- רצועת החוף, אזור בנד ( אם כי היינו שם לפני השריפה הגדולה של לפני כשנתיים נדמה לי),  אם עוד אפשר להגיע לקרייטר לייק זה בונוס רציני. הרבה תלוי כמה זמן יהיה לכם אחרי ילוסטון וגליישר, או אם תצטרכו לשנות תוכניות בגלל מזג האוויר. גם פורטלנד נחשבת לעיר נחמדה. אני לא חובב ערים אז מיציתי אותה מהר. אבל חובבי הנוף והפעילות העירונית מאוד מחבבים אותה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Hofmanim
                  Hofmanim @kmr1 נערך לאחרונה על ידי

@kmr1

קנדה פתוחה? 

אפשר להוסיף את הרוקיס הקנדיים ולרדת ישירות לגליישר>ילוסטון> טיטון .

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • reuben13
                    reuben13 @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

קנדה סגורה לתיירות, אין צפי לפתיחה. מי שטס לארה”ב, יכול לעשות רק קונקשן בשד”ת קנדי מבלי לצאת מהשדה

• dhz

@kmr1

טיילתי באריזונה ב- 2001.  הנה סיכום הטיול:  סיכום הטיול לאריזונה

ואלבומי התמונות מהטיול: תמונות מהטיול לאריזונה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • kmr1
                        kmr1 נערך לאחרונה על ידי kmr1

עם מועד הטיול שלי שמתקרב רציתי לחזור עם מסלול קצת יותר מוגדר לחוות דעתכם.

4 ימים מלאים בגליישר כולל Waterton (Many Glacier כבר סגור לצערי), 4 ימים מלאים בילוסטון, 1-2 ימים ב- Teton.

סוף הטיול פחות מוגדר – יש פה הצעות טובות בתגובות למעלה וגם היה שרשור בימים האחרונים עם מסלולים מוגדרים באיזור אורגון שיכול להיות רלוונטי עבורי. 

האם הייתם משנים משהו מבחינת חלוקת הימים/לינות במה שכבר רשמתי?

האם יש כבישים ספציפיים / נופיים ששווה לעבור בהם?

תודה!

Date During the day Night
                        19/09/2021 Flight West Glacier, MT
                        20/09/2021 GTTS / Logan Pass Waterton Park
                        21/09/2021 Waterton Park East Glacier
                        22/09/2021 East Glacier East Glacier
                        23/09/2021 GTTS / West Glacier West Glacier, MT
                        24/09/2021 Drive Gardiner, MT
                        25/09/2021 Yellowstone NP Gardiner, MT
                        26/09/2021 Yellowstone NP Gardiner, MT
                        27/09/2021 Yellowstone NP Gardiner, MT
                        28/09/2021 Yellowstone NP West Yellowstone, MT
                        29/09/2021 Teton NP Jackson, WY
                        30/09/2021 Teton NP Boise?
                        01/10/2021 Drive Bend, OR
                        02/10/2021 Crater Lake NP ?
                        03/10/2021 ? ?
                        04/10/2021 ? ?
                        05/10/2021 ? ?
                        06/10/2021 ? Portland, OR
                        07/10/2021 Portland Portland, OR
                        08/10/2021 Flight  
                        גדליהו מהגרעין rozmar dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • גדליהו מהגרעין

@kmr1

אתה מודע לכך שווטרטון זה בקנדה- ואתה צריך לוודא שבמעבר הגבול שם מילאת את כל דרישות הקורונה של הקנדים.

מעבר לכך בימים הריקים בין קרייטר לפורטלנד אני הייתי עובר לקו החוף

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • rozmar
                            rozmar @kmr1 נערך לאחרונה על ידי

@kmr1

הייתי בילוסטון שבעיניי הוא פארק מופתי, באמת הפארק הלאומי הכי יפה (וראיתי גייזרים בניו זילנד ואיסלנד, והרי געש בהוואי, ובעלי חיים all over) ועדיין אהבתי מאד מאד את הפארק באוגוסט השנה. מה שכן- לדעתי יומיים מלאים מתחילתם ועד סופם, מספיקים לראות את הפארק ממש ממש טוב. בד”כ יורדים לראות נקודות ספציפיות, מצלמים וממשיכים.  אני אנסה לפרסם פוסט ילוסטון בבלוג שלי, עם ההתרשמויות, ובעלי החיים והנופים עוצרי הנשימה, כי באמת שמדובר ביופי מיוחד במינו. לכן 4 ימים זה המון, אלא אם יש לכם תוכניות מיוחדות למסלולי הליכה ואז זה כבר עניין אחר, לשיקולכם. 

• dhz
                              dhz @kmr1 נערך לאחרונה על ידי dhz

@kmr1

לינה ב- Waterton Lakes  בזמן ביקור בפארק גליישר איננה סבירה.  אני ממליץ על לינה ממזרח לפרק או ממערב לו (או בתוכו, אם מוצאים מקום). ממזרח לפרק אני לנתי בעירה Browning שבשמורת האינדיאנים במלון הולידיי אין, וכן במלון בתוך הפרק באזור Many Glacier. ממערב לפרק לנתי בעירה Kalispel, כחצי שעה נהיגה מהכניסה המערבית לפרק.

אם תרצה לבקר גם בצד הקנדי של הפרק, ב- Waterton Lakes, אני מציע שתעשה זאת לפני הביקור בפרק גליישר.  ללא מסלולי הליכה ארוכים (שכוללים שיט), יספיק יום אחד לפרק Waterton Lakes.  אם תגיע לשם, ממליץ בחום על עליה לתצפית (כמדומני שנקראת Bear Hump), כשהמסלול מתחיל ממש ליד מרכז המבקרים.

הזמן המוקצה לפרק הוא ארוך.  אני מניח שהכוונה לעשות הרבה מסלולי הליכה, כולל ארוכים.  אחרת, הייתי מצמם את הביקור ל- 2-3 ימים (3 ימים אם הכוונה גם לעשות מסלול אחד או יותר באזור many Glacier).

עוד לגבי המסלול, אתה מצין ב- 30/9 שהיום יהיה בפארק גרנד טטון והלילה בבויסי.  מדובר בנהיגה ארוכה, כך שלדעתי ישארו לך שעות ספורות לבילוי בפרק גרנד טטון לפני שתצטרך לצאת לדרך לבויסי.

• kmr1
                                kmr1 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

אני צלם חובב וגם מתכנן ללכת מסלולים כך שנראה לי שיומיים זה מעט מדי עבורי...

• kmr1
                                  kmr1 @dhz נערך לאחרונה על ידי kmr1

@dhz

אני מתחיל את הטיול ב- Kalispell והדרך הקצרה משם ל- Waterton Lakes היא ה- GTTS.

מה שחשבתי הוא שביום (המלא) הראשון (20/09) אסע את ה- GTTS ואטייל באיזור Logan Pass את מה שישאר מהיום. לצערי, הלינה הכי קרובה (והפנויה) בצד המזרחי של הפארק היא ב- East Glacier ובגלל שהמרחק הוא די דומה החלטתי לקדם לינה ל- Waterton Park מתוך כוונה לטייל בפארק עצמו בכל היום שאחרי (21/09). רשמתי לפני את התצפית 😀

בסוף יום ה- 21/09 אחזור לארה”ב ללינה ב- East Glacier, ע”פ גוגל זה שעתיים נסיעה ואולי זה יותר מדי גם לטייל בפארק וגם לחזור לארה”ב באותו היום. מצד שני, יש יש פה גם עניינים של בדיקת קורונה שאני צריך שתהיה עדיין בתוקף… (אני מתלבט)

בנוגע ל- Teton, חשבתי לפרוס את הביקור על פני יומיים (29-30/09) חלק ביום הראשון וחלק / השלמות ביום השני כאשר בצהריים אתחיל לקדם ללינה ב- Boise. שמתי לב שהנסיעה היא כ- 6 שעות וזה קצת תלוי בתכנון של מה בדיוק אעשה ב- Teton. יש לי גמישות ואם צריך פשוט אלון ב- Idaho Falls ואמשיך ביום שאחרי בנסיעה יותר ארוכה ל- Bend (9 שעות 😞).

מוני dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • מוני
                                    מוני @kmr1 נערך לאחרונה על ידי מוני

@kmr1

אגב מבויזי לבנד אורגון  1/10 זמן הגה 5+ שעות

https://goo.gl/maps/JuMsfaas71mwnjVEA

לגבי ה-2/10 אני מניח שאתה ער לסטטיסטיקה שאומרת שהחל מאוקטובר

ה-rim drive(החוויה העיקרית) שבפארק קרייטר לייק  נחסם ,הפארק לעומת זאת פתוח כל השנה.

מציע לבדוק מצב כשאתה בבנד

בכל מקרה אם יש נס אתם מצליחים לעשות את הקרייטר לייק במלואו חפשו מקום לינה ב- דימונד לייק

https://goo.gl/maps/Zmswf8Kxp7MZhxhA9

3/10

חובה לשוטט בין מפלי כביש 138  בדרך לכיוון חוף אורגון

כביש 138 באורגון  מ-דימונד לייק מערבה לחוף אורגון https://goo.gl/maps/hYgNc2BScaiy9BYW8

עובר בקטע היותר מזרחי שלו בתוך אזור umpqua national forest על שפע מפלים שכמה

מהם קרובים לחניות הרכבים וכמה טיפה הליכה לא קשה.

https://www.oregonwaterfalls.net/roseburg.htm

הנה מה שרשמתי בסיכום הטיול שלנו על הקטע הזה

• מהמעט שראינו והלכנו אליהם,חייב לציין קודם כל שאפשר לבחור כאלה שההליכה לא מרובה אליהם ויחסית קלת מאמץ, ושבאמצע הקיץ הזרימות שלהם לא מביישות,בניגוד למה שחווינו בכמה מפלים בשמורות של צפון מזרח.

אני מצרף סריקה מאחד הברושורים שבידי, ובו מפה מיקום,ורשימת המפלים, שאומנם לא רק על כביש 138, אבל בכל זאת,למי שנקלע לכאן ומעונין להתחיל במעט החומר הזה על כל האיזור העצום הזה, של היער הלאומי הזה ,אז בבקשה.

אנחנו ביקרנו ב-5 מפלים, ונהנינו גם מההליכה אליהם ביער, שלדעתי היא חלק בלתי נפרד מהכיף.

מספרי המפלים הרלוונטיים הסמוכים לכביש 138 הם:-7,8,9,10,11,12,13,14,15כמובן שלא מדובר על מחקר בכולם אלא הגעה לנבחרים שבהם.

וכמובן שאחרנו אל הדובדבן שבקצפת הוא הקרייטר, אגם המדהים ביום בהיר ובטמפרטורה של 7 מעלות צלסיוס.
                                      אין מילים ,רק בבקשה לנסוע בזהירות על כביש ה-Rim Drive

פינות ביער לאומי Umpquawater falls.jpg

תגובה ציטוט 0

• מוני20 באוק׳ 2010, 21:36

יער Umpqua,נהר ה-Umpqua,שורת המפלים והקרייטר לייק

watson fallssusan creek falls

•  

• dhz

@kmr1

ראשית, בדוק שני דברים:

1. אפשרויות מעבר הגבול מארה”ב לקנדה ומקנדה חזרה לארה”ב.  אינני בטוח שהיום ניתן לעבור את שני הכוונים.  כמובן שבדוק מהן הדרישות הקנדיות לכניסה לקנדה ומה הדרישות של ארה”ב לחזרה מקנדה לארה”ב.
                                      2. מעבר הגבול הקרוב ביותר בין גליישר ל- Waterton Lakes הוא Chief Mountain.  למיטב ידיעתי מעבר גבול זה לא פועל כל השנה.  ממליץ לודא שהוא עדין פתוח.  מעבר הגבול שפתוח (לא מדבר על עיתות קורונה, שם יתכן ויש מגבלות נוספות) כל השנה מרוחק יותר.

יש לשים לב גם לכך שמעבר לוגאן נסגאר מתי שהוא במהלך ספטמבר או בסופו, כשיש תלות מסוימת גם במזג האויר.  אני מציע שתבדוק מראש את מצב אפשרויות הביקור בפרק.

לגבי עניין הדרך הקצרה – יתכן ומבחינת קילומטראז’, הדרך הקצרה היא דרך הפרק.  מבחינת המזן, ישנו כביש (מספר 2, כמדומני) מדרום לפרק גליישר שהנסיעה דרכו תהיה קצרה יותר בזמן.

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • dregev03
                                        dregev03 @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

מתכנן לקרוא כאן. 

מתכוננים לגליישר מה12 לחודש והצלחנו להשיג 5 לילות בApgar village 

• kmr1
                                          kmr1 נערך לאחרונה על ידי kmr1

@מוני תודה. ממה שראיתי ה- Rim Drive פתוח בד”כ עמוק לתוך אוקטובר.

@dhz תודה על המידע בנוגע למעבר Chief Mountain – לא חשבתי על זה ולמרות שהוא פתוח בתקופה זו בשנה רגילה, השנה היא לא רגילה. המידע האחרון שמצאתי הוא ממאי ושם כתוב שהמעבר ישאר סגור עד שיהיו הקלות בכניסת תיירים לקנדה. ההקלות האלו התחילו ממש לא מזמן מה שמאפשר את הכניסה שלי בעצם, אבל לא פורסם שום דבר חדש לגבי המעבר הזה. אני חושב שגוגל עדכנו את התוואי שהם מציעים בימים האחרונים שיעבור דרך Carway שזה קצת יותר רחוק: https://goo.gl/maps/cELUHC2bAoqkkbyt6. אתקשר לשאול אותם אבל מתחיל להתלבט אם זה שווה… 
                                          בכל מקרה, הזמנתי עוד לילה ב- West Glacier כגיבוי.

Logan Pass נסגר בשנים האחרונות בספטמבר בגלל שיפוצים כאשר הזמן הרגיל שלו הוא אמצע אוקטובר או סופת השלגים הראשונה. סטטיסטית יש סיכוי טובה שיהיה בסדר בתאריכים שלי ואני מקווה שהמזל יאיר פנים גם השנה. אם לא, נתמודד.

@dregev03 כן, ראיתי שהצלחת עם Apgar, הזמנת פשוט דרך האתר שלהם? 
                                          אני בודק ברמה יומית אם דברים מתפנים שם או ב- St. Mary Village. התאריכים שלכם טובים – Many Glacier נסגר ב- 19/09 שזה בדיוק היום שאני מגיע לארה”ב. 

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון