ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. eladv6
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 5
    • פוסטים 131
    • הגבוה ביותר 5
    • קבוצות 0

eladv6

@eladv6

5
    מוניטין
    96
    צפיות בפרופיל
    131
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 45197 גיל 56

eladv6 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי eladv6

• RE: ריינאייר הדפסת כרטיסים

לפחות עם ילדים להלוך מנתבג האפליקציה לא איפשרה להוריד את הכרטיס עליה למטוס לאפליקציה – הייתי חייב להדפיס. יכול להיות שמאז זה השתנה.

לחזור מברגמו למיטב זכרוני היה אפשר לעשות צ’ק אין באפליקציה ללא הדפסה.

לטיסה החוזרת צריך להיות בשדה תעופה של ברגמו שלוש שעות לפני הטיסה ולא שעתיים. אנחנו הגענו שעתיים לפני ובגלל תור למזוודות, תור ארוך בבידוק הבטחוני ותור ארוך בביקורת דרכונים התעכבנו והגענו בריצה לשער בשעת הסגירה שלו. מזלנו שהוא נסגר באיחור עשר דקות אחר כך.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6
    • RE: אייר בריסל

@klava

טסתי איתם דרך בריסל לטנריף ובחזרה. אם הפער מחירים משמעותי זה יכול להשתלם. אם הוא קטן אז לא הייתי הולך על זה.

החסרון העיקרי זה שהמחיר הזול שלהם לא כולל מטען רק טרולי להעלאה למטוס.

הבעייה העיקרית עם זה זאת העובדה שמטוסי האיירבאס שלהם מתוכננים עם פס צר למטען בתוך המטוס (זה נכון לארבע מקטעי טיסה שטסתי איתם).

העבודה הזאת בשילוב עם זה שרוב הנוסעים מעלים טרולים גורמת לבעיית מקום למטען, מריבות על מקום למטען – הדיילות מתעלמות ורק אומרות לך למצוא מקום ולא עוזרות.

בטיסה מטנריף ללבריסל נאלצתי לדחוס את התיק שלי ברגע האחרון בין שני תיקים ואז פלמי אדום פנים וחמום מח בא אלי עם אגרופים שלופים והתחיל לצרוך עלי בפלמית.

המילה היחידה שהבנתי הייתה “לאפטופ” – כנראה שהוא שם לאפטופ בשקית רגילה והחליט שהרסתי לו אותו.

לא הגבתי ולבסוף החמום נרגע ושב למקומו ללא מגע פיזי.

בטיסה לארץ שמו כלוב קטן ואז הכריחו את כל מי שבא עם טרולי כמו אישתי להעלות אותו לבטן המטוס (לא בתשלום).

ההבדל מאיברה היה פחות ממאה דולר לכרטיס. בדיעבד הייתי מוסיף עוד קצת וטס עם איבריה.

אחרי זה טסתי לסקוטלנד ומכיוון שלא רציתי לשים את כל הביצים בסל אחד (והזמנתי את שתי הטיסות לפני שטסתי את הראשונה) שילמתי עוד קצת וטסתי עם לופטהנזה – בדיעבד החלטה נכונה בהחלט.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6
    • RE: לינה באיסלנד בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר - האם צריך להזמין מראש?

אני נוטה להמליץ להזמין מראש.

זה קצת גבולי – התאריך שלכם הוא מעבר מהעונה העמוסה לעונה פחות עמוסה. אתם גם זוג שזה מאפשר יותר גמישות.

מצד שני איסלנד נהיית עמוסה גם מעבר לחודשים “החמים” וכמות מקומות הלינה קטן יחסית.

נראה לי שיהיה יותר זול להזמין מראש ויהיה יותר מבחר. יש מקומות שאין הרבה אפשרויות ואז מה שנשאר עלול לדרוש מכם נסיעה נוספת.

אלעד.

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6
    • RE: ספארי - טנזניה או דרום אפריקה???

@eytanin

בקאחאלאחאדי בדרום אפריקה (למעשה זה טרנספרונטיר פארק שמשותף גם לבוצואנה ונמיביה) כל הדרכים דרכי עפר משובשות (רצוי 4X4 מנסיון) וחצי מהמחנות ללא גדרות (בקייליקרנקי יללו לנו צבועים מהצד השני של הקיר...) כך שיש כאלו שמרגישים בהם טבע פראי גם בדרום אפריקה…

ממש לא הרגיש כמו סאפארי מפלסטיק או מלאכותי…

אלעד.

פורסם בפורום אפריקה
      eladv6
      eladv6
    • RE: פארק קרוגר

@שירי-ונועה

בעלי החיים פעילים בעיקר בבוקר ובערב. הסיכוי הכי טוב לראות אותם זה בשש בבוקר כשהשערים נפתחים.

ככל שיותר קרובים לשערים זה יותר טוב.

יותר טוב מלישון מחוץ לפארק וקרוב מאוד לשער כניסה זה לישון בתוך בפארק ואז אפשר בשש בדיוק להיות מחוץ למחנה ועמוק בתוך הפארק.

יש מקומות שהחדרים על החומה של המחנה או שיש גישה לחומה מגובה ואפשר לראות בעלי חיים לקראת החשכה ובלילה.

היה מקום שישנו בו (טמבוטי) שהתקרב אלינו צבוע עד כי מספר מטרים…

במקום אחר (נדמה לי סקוקוזה) היה אפשר לראות צבי מחוץ למחנה מהחלק המוגבה ליד החומה…

עוד יתרון זה היכולת לעשות סאפארי לילה מהמחנה והליכת בוקר מודרכת עם פקח חמוש (תלוי מחנה).

הסיבה היחידה לישון מחוץ לפארק זה שיקול כלכלי (לדעתי שווה להשקיע את ההפרש ולישון בתוך הפארק אבל זה שיקול פרטי של כל אחד) וחוסר זמינות של מקום בתוך הפארק (המחנות הטובים נחטפים 11 חודש מראש בעונות העמוסות מייד כשאפשר להזמין אותם דרך האינטרנט).

אם ההפרש בעלות הוא משהו שניתן לעמוד בו אז כדאי לישון בתוך הפארק. גם אם אין לינה זמינה ברגע ההזמנה כדאי למצוא לינה קרובה מחוץ לפארק עם יכולת ביטול ללא עלות עד הרגע האחרון, ולבדוק כל יום אם יש ביטולים (ויש).

אפשר להזמין מסאנפארקס דרך מייל ואז מקבלים הזמנה לחודש ללא צורך בכרטיס אשראי. לכן הרבה פעמים כשעובר חודש ההזמנות הללו פוקעות אוטומטית ומשתחררות למערכת ההזמנה האינטרנטית.

בנוסף חודש לפני ההזמנה מתחילים קנסות על ביטולים ואז גם מי ששילם באשראי ולא הולך להשתמש מבטל ואז גם משתחררים מקומות לינה במערכת ההזמנות של סאנפארקס דרך האינטרנט.

כלומר כדאי לבדוק יומית ובייחוד חודש לפני.

אלעד

פורסם בפורום אפריקה
      eladv6
      eladv6

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי eladv6

• RE: ביטוח ביטול מכל סיבה לא כולל שוברים

@aljaje

הבעיה שהחברה לא מוכנה לבטל את הכרטיס. היא טוענת שהוא ללא ביטול ולכן אי אפשר לבטל אותו, רק לשנות אותו.

לפי מה שאת מבינה אז גם אם לא הייתי מקבל שובר אז לא הייתי זכאי כי החברה לא מוכנה לבצע את הפעולה של ביטול הטיסה ומציעה שינוי של הטיסה במקום.

גם זה לדעתי היה צריך להיכתב בתנאים של הביטוח.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@תומר

לא מבין את הטענה. שילמתי על ביטוח, ואתה טוען שעדיף לי לחכות שיבטלו לי את הטיסה, דבר שלא מבטח בכלל? ושיחזירו לי את הכסף? אז למה אלעל לא החזירה לי את הכסף? לא ברור הטיעון שלך.

כן פניתי לחברת ביטוח, אף אחד לא אמר לי שאם אקבל שובר לא יתנו לי החזר. שלחו לי טופס והסבירו לי איך למלא.

אחרי שביקשתי ביטול רק קיבלתי את התשובה ולא היה לי ברור שזו תהיה בעיה.

קניתי ישירות מהראל.

לא הבנתי את הטיעון שלך ושל אחרים כאן. מה הבדל בין שובר לבין כרטיס לא ניתן לביטול אבל ניתן לשינוי? זה אותו דבר.

הרעיון בביטוח הזה שהוא מחזיר לי כסף. אם רק הייתי רוצה לשנות את זמן הטיסה לא הייתי עושה בכלל ביטוח.

ואם שובר שווה ערך לכסף למה זה לא כתוב בפוליסה?

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@אנשיםטובים אמר:

קודם כל – האם היה מדובר על טיסה ללא אפשרות ביטול (ואם כן למה הציעו לך שוברים) או שמדובר על דמי ביטול חלקיים? האם חברת התעופה אישרה את הודעת הביטול? באיזה שלב הגיעו /הוזכרו השוברים? האם התביעה שלך לחברת הביטוח היתה רק לגבי דמי הביטול או כל הסכום?

הטיסה הייתה ללא אפשרות ביטול.

גם אם אפשר לבטל אז נותנים רק שוברים

העניין הזה עם שוברים זה סטנדרטי עכשיו כמעט בכל חברות התעופה שעבדתי מולם (וביטלתי הרבה) למעט אלעל

אין שום החזר כספי. אפילו לא דולר אחד. החברה מוכנה לתת הכל אבל בשוברים.

חברות התעופה אישרו שהם קיבלו את בקשת הביטול אבל לא מוכנות להחזיר כסף, או כי הכרטיס הוא ללא ביטול או שהם רק נותנות שוברים. במקרה הראשון הם גם הציעו שוברים.

התביעה שלי לחברת הביטוח הייתה לגבי כל הסכום כי החברות הללו לא מוכנות אפילו להחזיר מיסי נמל. רק שוברים.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@aljaje

זאת הצהרה מדיניות – אנחנו נותנים שוברים. לא ביקשתי שובר ולא קיבלתי מספר שובר.

אני ביקשתי “ביטול טיסה, החזר כסף ופירוט מה מחזירים ומה לא”

התשובה שקיבלתי “ברגע זה אנחנו רק נותנים שוברים”

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@יונית

לא מסכים לגמרי.

שובר זה שווה ערך ליכולת לשנות את תאריך הטיסה. פשוט במקום לשנות מראש לתאריך מסויים אתה מקבל את האופצייה לשנות בתאריך יותר מאוחר. זה כל ההבדל.

זה לא שווה לכסף כי אני לא יכול ללכת לקנות עם זה אוכל במכולת.

הטענה שלך שווה לטענה שהביטוח ביטול מכל סיבה מכסה רק ביטול של טיסות שאי אפש לשנות להם תאריך.

והטיעון הזה לא הופיע בפוליסה.

וכן, אני ביטלתי את הטיסות ראשון. למעשה לא קיבלתי בשום שלב הודעה על ביטול הטיסות מהחברות וגם חברת הביטוח לא השתמשה בתירוץ הזה כדי לא לשלם.

אלעד.

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@דוקטור-דו-ליטל

אתה יוצא מכל מיני הנחות שלא ברור איך אתה עושה אותם.

לא היו לי שום אפשרויות.

ביקשתי מהחברות לבטל את הכרטיסים.

התשובה היתה כרגע נותנים רק שוברים

בזה זה הסתיים.

לא הנפיקו לי שום שובר ולא ביקשתי שום שובר.

ביקשתי רק לבטל, וביקשתי אישור על זה שביקשתי לבטל כי זה מה שהחברת ביטוח דרשה.

לא מעוניין בשום שובר ובשום זמן לא ביקשתי שוברים מאף אחד.

חברת הביטוח ניצלה את זה ששתי חברות התעופה הזכירו שהן נותנות שוברים במייל בתור תירוץ לא לשלם.

חבל שאתה מגן על חברת הביטוח.

וחבל שאתה מכניס לאנשים מילים לפה.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6

@דוקטור-דו-ליטל

אני ביטלתי את הטיסות, לא החברות.

כל החברות מסרבות לתת כסף ונותנות רק שוברים.

לא שואלים אותך, אומרים זה מה יש וקח.

שובר משמעותו אפשרות לשנות את תאריך הטיסה ולא מתן כסף מכיוון שאין לזה ערך כספי.

לטענתך ביטוח הביטול מכל סיבה חל רק במקרה שהכרטיס היה בלתי ניתן לביטול ובלתי ניתן לשינוי.

כל הדברים הללו לא היו כתובים בפוליסה של חברת הראל.

הדרישה היחידה הייתה שאני הייתי יוזם הביטול (ואכן היה כך) ושהביטוח מכסה את הסכומים שלא השיבו לי (שוברים == אפס כסף הוחזר לכן היה צריך להחזיר את הכל בניכוי השתתפות עצמית)

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6
    • ביטוח ביטול מכל סיבה לא כולל שוברים

קניתי ביטוח ביטול בחברת הראל באוקטובר 2019 לטיסה באוגוסט 2020. ביטלתי את הטיסות לפי כל התנאים והבאתי את כל המסמכים לחברת הראל, שדחתה את התביעה מכיוון שהחברות תעופה סיפקו לי שוברים במקום החזר כספי.

כלומר הביטוח ביטול מכל סיבה לפחות בחברת הראל חסר כל ערך לתקופת הקורונה.

ראו הוזהרתם.

נראה לי עדיף בתקופה הזאת לקנות את הכרטיס מהיום למחר. זה גם מייתר ביטוח ביטול שלא קיים או לא שווה וגם מפחית למינימום סיכונים הדבקה חובת בידוד וכדומה.

אלעד

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6
    • ביטול טיסות SAA בתוך דרום אפריקה

לידיעת הטסים בתוך דרום אפריקה החל מהחודש הבא – כל הטיסות פנים של SAA למעט קייפ טאון מבוטלות

https://www.flysaa.com/about-us/leading-carrier/media-center/media-releases/newsroom

למי שיש טיסות קוד שייר עם SA AIRLINK אמור להתקשר ל- SAA לקבלת תחליף:

https://www.flyairlink.com/news/127

זה ההצהרה היבשה. ניסיתי להתקשר ל- SAA, לאחר שני נתיוקים ואיכות שיחה גרועה נאמר לי לחכות שישלחו לי עדכון במייל.

מי שעוד לא הזמין לא להזמין מ- SAA.

SA AIRLINK מוכרים עכשיו גם טיסות ישירות למי שצריך.

אלעד.

פורסם בפורום אפריקה
      eladv6
      eladv6
    • RE: השכרת רכב בסיקאר טנריף

חוות דעת נוספת –

השתמשתי ב- CICAR  לפני כמעט שנתיים.

שכרנו וולו אס 90 , קיבלנו בדיוק את הרכב שרצינו,רכב חדש –  5500 ק”מ באודומטר.

החזרנו, שילמנו בדיוק כמה שהתבקשנו, בלי בעיות.

לא התבקשנו לפיקדון מראש.

אלעד.

פורסם בפורום אירופה
      eladv6
      eladv6