היי, אנאל ודני,
ראשית, יפה שאתם מתכננים את הדברים הרבה זמן מראש. אני באותה גישה, תכנון מקדים מונע (או לכל הפחות מצמצם) הפתעות מיותרות ובלתי נעימות, במיוחד כשנוסעים עם ילדים בדרך להגשים חלום.
נכנסתי לקישור שצורף כאן באדיבות, אך עם כל הכבוד והצניעות, אפשר להתעלם מכל מה שכתוב שם בנוגע לדרכי הגעה לאיליה גרנדה. אגב, מי שלא יודע, מדובר על אזור עם 365 איים (אי לכל יום בשנה) ואלפיים חופים מהממים וקסומים, עם שפע אוצרות טבע, סיפורים, בילויים, חוויות והרבה בטן-גב. בין האיים המפורסמים ביותר, נמצא כמובן איליה גרנדה- גן עדן זה ממש שם.

דרכי הגעה:
הדרך הטובה, מהירה ונוחה ביותר להגיע מריו לאיליה גרנדה היא דרך מקום שנקרא:
Conceição de Jacareí.
ישנן שתי אפשרויות עיקריות:
הסעה מאורגנת: טרנזית / אוטובוס יאסוף אתכם מהמלון שלכם (נניח מקופקבאנה) ויוביל אתכם למזח של Conceição de Jacareí. זמן נסיעה משוער: 2.5 שעות, אך אני תמיד מציע לחשב את הזמן לפי 3 שעות בגלל פקקים ועצירה בדרך. במזח עולים על סירה שתוביל אתכם לאיליה גרנדה. זמן מוערך: 45 דקות.
הסעה מאורגנת יוצאת כל יום ב- 8:00, 11:00 ו- 14:00 (לצורך ההמחשה, מקופקבאנה). אלה זמנים משוערים בלבד, היות והוואן עובר בין כמה מלונות ושכונות שונות כדי לאסוף תיירים נוספים.
עלות: 110 ריאל לאדם, עבור כל המסלול מריו לאיליה גרנדה.
החיסרון בהסעה מהסוג הזה הוא בעובדה שהרכב עובר במספר רב של מלונות כדי לאסוף תיירים נוספים, לעיתים מדובר בהרבה זמן. חשוב להדגיש שהזמן המשוער להגעה לאיליה גרנדה שרשום לעיל, הוא מהרגע שהרכב סיים את איסוף כלל הנוסעים, כלומר, זמן האיסוף + זמן הנסיעה למזח עשוי להגיע ל- 4 שעות.
הסעה פרטית: רכב / וואן ממוזג עם נהג מקצועי יאסוף אתכם מהמלון שלכם בזמן שיתואם איתכם על פי רצונכם והעדפותיכם. הוא יסיע רק אתכם וכמובן לא יעבור בין מלונות נוספים אלא ייסע ישר למזח. עם ההגעה למזח, הנהג ידאג ללוות אתכם לסירה מהירה שתיקח אתכם לאיליה גרנדה בזמן של 20 דקות בלבד.
עלות: המחיר כאן הוא בהקשר ישיר למספר הנוסעים והאם זהו רכב פרטי או וואן. בכל מקרה, כשמדובר על שלושה נוסעים ומעלה, ההפרש במחיר בין ההסעה המאורגנת לבין ההסעה הפרטית הוא זניח ולעיתים אף נוטה לטובת ההסעה האישית. הרבה זוגות גם בוחרים באופציה זו וכמובן, אין בכלל מה לדבר על הנוחות, הפינוק והחיסכון בזמן של הסעה פרטית עם מעבר לאיליה גרנדה בסירה מהירה.
אני מוציא כל יום טיולים והסעות לכל רחבי ריו דה ז'ניירו, בין היתר גם לאיליה גרנדה. מי שמחפש פשוט להגיע בצורה בטוחה, מסודרת וזולה, אני ממליץ על ההסעה המאורגנת. אבל כל לקוח שיש באפשרותו להשקיע
בעצמו
קצת יותר, זוכה ממני להמלצה, מכל הלב, לבחור את ההסעה הפרטית. במיוחד אתם, עם ילדים, לדעתי זהו המענה המתאים והמשתלם ביותר מכל הבחינות.
רק כדי להשלים את כל התמונה, כדי ששרשור זה יוכל לסייע גם למטיילים נוספים, ישנם טיולים מאורגנים שיוצאים מידי יום מקופקבאנה לאיליה גרנדה, הכוללים איסוף והחזרה, שייט, ארוחת צהריים ורחצה בין האיים. טיול מהמם שעלותו 150 ריאל בלבד לאדם.
אנאל ודני, במידה ותהיו מעוניינים, אשמח לדאוג לכל הצרכים, רצונות ובקשות שלכם בריו דה ז'ניירו ולהגשים את כל החלומות ומשאלות שלכם ב"עיר המופלאה".
בכל מקרה, שיהיה לכם המון בהצלחה
.
עמית.

סיור בפאבלות: אחרי פסל ישו והר הסוכר, סיור בפאבלה הוא הטיול הכי מבוקש אצלי.
.
.