ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתחסנים, מחלימים ודרקונים ירוקים

פורום אירופה
    גיאורגיה יוון סרביה קפריסין
    18
    182
    27977
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

תשכיל אותי, מה היו הטיסות בין ה 18 ל 14 לינואר?

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא יודע היות ולא בדקתי. 

אבל אני מניח שאם היו טיסות הם אושרו עי הדרקטיבה המוסמכת.

החיים הם לא שחור ולבן האפור הוא הדומיננטי. כלומר במסגרת השיקולים בכל תחום יש מרכיבים רבים ושונים אשר לא כולם צריכים לדעת או להבין.

מה שחשוב זה שהשיקול לגבי השארת נתבג לטיסות כאלו ואחרות הינו חיוני וחשוב גם לקשרי חוץ וגם לכלכלה לרציפות תפקודית וגם שיקולים רבים אחרים לא פחטת חשובים. כמובן תחת ניבול סיכון במצבי משבר.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אמרת שהכי פשוט לבדוק מה היו הטיסות,

אני מסכים איתך שהכי פשוט לבדוק את הטיסות, רק תביא את המידע הזה.

לא אכפת לי שחור לבן אפור או ירוק, רק תביא את המידע שאמרת שהכי פשוט לעבוד לפיו כי אני לא יודע למצוא אותו.

• משה 22

@דוקטור-דו-ליטל

בדקתי .

היום לפי המופיע רשומות מעל 20 טיסות בינלאומיות הממריאות מנתבג ומספר דומה נוחתות.

אני מניח שכך היה גם בינואר ... אין לי כרגע גישה לתאריכים שביקשת. בשביל זה צריך להרים טלפונים וזה לא לעיניין אזרחי או פרטי.

ושוב אני בטוח שכל טיסה אושרה בהתאם להנחיות הרגולטור. 

ואין לי אישית בעיה בנושא גם תחת ההחה שנכנסים חוליםמבמסגרת הסיכון המחושב שנלקח.

• דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@משה-22

מכיוון שלא הבאת שום מידע רלוונטי

אני עומד מאחורי התגובה שלי לואדים

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@Vadim3238398

תביט על העובדות.

1. נתב”ג נסגר בסוף ינואר, אם אני לא טועה ב 25.
              2. ב 12 לפברואר 95 תיירים בריטיים, כאלה שאינם אזרחים ישראלים, טסו בטיסת חילוץ משום שנתקעו בישראל
              3. אורי מקלב, אדם חרדי, טיפל אישית בטיסה הזו
              4. נתב”ג לכאורה סגור לאזרחים זרים כבר כמעט שנה.

שאלות שאין לי אליהן תשובה:

א. אם נתב”ג סגור לאזרחים זרים כבר כמעט שנה, איך נתקעו בישראל אזרחים בריטיים?

ב. האם כמעט 100 אזרחים זרים הם כל הכמות או שבזמן שנתב”ג לא היה סגור עברו בנתב”ג אזרחים זרים במאותיהם ואלפיהם ולא שמענו עליהם כי הם לא נזקקו לחילוץ?

ג. למה סגן השר לא מטפל בנוסעים שנתקעו בסיישל דובאי או איטליה וכל כך חשוב לו לטפל בנוסעים האלו ללונדון?

אין לי תשובה מוסמכת לשאלות האלו אבל לפי התער של אוקאם (גם כן אנגלי), ההסבר הפשוט ביותר הוא שיש פייק סגר על נתב”ג, תיירים זרים נכנסים כבר תקופה ארוכה, המעורבות של מקלב ובחיזוק הכתבה מהארץ (שאני יכול לקרוא רק את הכותרת שלה כי אני לא מנוי) יותר ממרמז שכנראה הם תושבי גולדרס גרין.

ועוד רמז, איזו מוטציה הגיעה לארץ והחלה את ההתפשטות שלה בריכוזים חרדיים? המוטציה הבריטית.

כך מתחברות הנקודות.

נכון שחשוב מאוד שאזרחי ישראל המחוסנים ושמוכנים להיות בבידוד כשחוזרים לארץ לא יטוסו לחו”ל כדי שלא יכנסו מוטציות?

• משה 22

@דוקטור-דו-ליטל

גם לי אין בעיה עם התגובה שלך . אני רק אמרתי שאני סומך על ההתנהלות והבקרה של הכניסה והיציאה מנתבג בתקופה הזו תחת ההגבלות שנקבעו. ומניח שגם הם ישתנו בקרוב מאוד.

• Vadim3238398
                  Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

שונו

https://www.mako.co.il/news-israel/2021_q1/Article-723513fc269c771026.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1434139730

משה 22 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • משה 22
                    משה 22 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

כנראה שאני נביא 😉

חזיתי זאת 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Vadim3238398

הנימוק של ח"כ יעקב אשר מש”ס, יו”ר הועדה, שאין סיבה להציק לשליש מהנוסעים עם פייק בידוד שאין בו תועלת אפידימיולוגית אם לפי הנתונים 2/3 מהנוסעים קיבלו פטור מהמלונית.

אני סקרן לדעת מה קורה מאחורי הקלעים, כי העבירו את הסמכות לענייני קורונה מועדת הקורונה לועדת החוקה כדי לחדול מקבלת החלטות שמסתמכות על עובדות ושכל ישר, לא כדי שגם חברי ועדת חוקה פתאום יחליטו להפעיל את מוחם.

מעניין מה ש”ס רוצים כדי לשחרר את הפקק בנתב”ג, להערכתי הם יקבלו את מבוקשם לפני שהנסיעות של פסח יהיו בסכנה, כך שלא איבדתי תקווה לנסיעה שלי בעצמי.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שקד
                        שקד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

זה כל כך כל כך מכעיס כי זה בדיוק הפתרון ההפוך ממה שצריך. ישראל מתנהגת באופן שערורייתי לאזרחים שלה שנמצאים בחו״ל. היא מאלצת אנשים לבקש מקלט מדיני כי הם עוברים על תנאי הויזות שלהם ואין להם איך לעזוב. היא דורסת גם עוד זכויות בצורה מחפירה, כמו למשל, מניעת זכות הצבעה בבחירות ומניעת קבלת טיפול רפואי שמגיע על פי חוק (טרם ראיתי שהוחלט לוותר לאזרחים ששוהים בחו״ל על תשלום דמי בריאות בזמן שאוסרים על הגעה לארץ).

אני מבינה למה המדינה רוצה שכרגע אנשים לא יסעו לטייל ויביאו איתם וריאנטים זרים של הוירוס. הפתרון לזה הוא הקשחת תנאי הבידוד ולא הקלת בידוד אבל מניעת הגעה. באופן הזה אם אתה *צריך* לנסוע אתה תיקח בחשבון את הבידוד (שלפי דעתי צריך להיות על חשבון הנוסע, או לפחות בהשתתפות הנוסע) ותיסע בכל זאת. אם אתה סתם רוצה חופשה אתה כנראה תחליט לוותר, ולחילופין, אם תחליט שאתה רוצה חופשה + בידוד לפחות המדינה תדע שאין ממך סיכון.

אני מבינה את הרצון בחופשה ואני מבינה את הכעס של אנשים שהזדרזו להתחסן בגלל ההבטחה להטבות האלה. על אף שאני מסכימה שיש פה הפרה של זכויות והפרה של אמון, לדעתי יש פה דריסת זכויות הרבה יותר חמורה ממניעה של יציאה לחופשה.

keves160 aljaje דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • keves160
                          keves160 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

כל ההתנהלות ביזיונית וגם מלאה חורים. ועדת החריגים לא מאשרת לחזור לאנשים עם בעיות בריאות קשות (כמו הילד שטס מאתיופיה לניתוח ורק בעקבות הפרסום טופל, או האדם שהתאבד לפני כמה ימים לאחר שלא הצליח לקבל מענה לצורך באשפוז דחוף בשלוותה) או אנשים שסיימו רילוקיישן ותקועים ללא דירה וללא ויזה בחו”ל, אבל ממהרת לחתום אישור לערימה של ספורטאי ג’ודו מכל רחבי העולם ללא בידוד, לנינט, להפקת הישרדות, ולמטוסים שלמים מברוקלין. אחר כך מתפלאים על חוסר האמון מצד האזרחים. 

הרבה יותר פשוט לפתוח את נתב”ג ולהקשיח את תנאי הכניסה, ללא שום חריג – בידוד לכולם, במלונית, על חשבונם, והצגת בדיקת קורונה בכניסה. מי שחייב לנסוע (אם מסיבות בריאותיות/משפחתיות/עבודה) יעשה זאת גם עם תנאים כאלו, ומי שרוצה לנסוע לטיול יעשה את השיקול שלו אם זה שווה מבחינתו או לא. 

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • aljaje
                            aljaje @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

“...יו"ר ועדת החוקה דחף שלא להאריך את חובת הבידוד במלוניות אז "עונים" לו בקיזוז דרמטי למספר הנוסעים”. 

*עדיין לא הצליחו להגיע להסכמה על הנהלים בכניסה לארץ, אז מצאו “פיתרון”.

- מגישים בג”ץ בנושא. 

• משה 22
                              משה 22 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

יפה .

הנה יש פתרון. 

לכל בעיה יש פתרון בדרכי נועם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @שקד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@שקד

הפיל והבעיה היהודית, אני מנסה לכבד את האכסניה שאני נמצא בה ובנוסף יש לי את הזוית האישית שלי ולכן אני מתייחס יותר לטיולים בחו”ל ופחות לצרכים אחרים כמו רילוקיישן.

אני מנסה להעריך מה הסיכוי לחופשה בחו”ל בפסח למרות הקושי הברור. מכיוון שהשיקולים פוליטיים ולא בריאותיים אני מנסה להעריך מה יהיו הצעדים של הממשלה בהתאם לשיקולים פוליטיים ובהתאם אם ומתי יהיה ניתן לטוס לחו”ל.

אמרת בחירות? ואני אומר גם פסח,

להערכתי השערים יפתחו לפני הבחירות בפני ישראלים חוזרים וישראלים שרוצים לנפוש בחו”ל ולפני פסח יהודים טובים שאינם ישראלים שרוצים חופשה כשרה לפסח בישראל.

לצערי הנסיון מראה שהשערים יפתחו בצורה כזו שאנחנו נחטוף כל מיני וריאנטים.

ולכן חודש-חודשיים אחרי שהשערים יפתחו יהיה סגר רביעי ואולי חיסון שני.

בהתאם להערכתי מי שרוצה לצאת לחו”ל יצטרך לנצל את פרק הזמן בין לבין, ואם הוא אדם אחראי כשיחזור שיוודא שהוא בריא ואיננו נשא לפני שיוצא להתערות בין אנשים.

אם ההחלטות היו נלקחות בהתאם לשיקולים בריאותיים היה קל מאוד לדעת מה הולך לקרות, לא צריך להמציא את הגלגל. היו מתנהלים כמו במדינות אי אחרות, ישראל מבחינה אפידימיולוגית מדינת אי, דומה לסיישל ניו זילנד אוסטרליה וכו’ בטוח יותר מבריטניה. אם השיקולים היו בריאותיים ההחלטות ממשלת ישראל היו דומות להחלטות של אותן מדינות אי שהראו טיפול טוב במגיפה.

מכיוון שאפשר לשכוח מהחלטות על בסיס שיקולים בריאותיים אני במקום ישראלים חוזרים ובתור תייר שרוצה לטוס מישראל הייתי מתכנן על החצי השני של חודש מרץ עד מאי, במאי כנראה אחוזי התחלואה יעלו בסערה השמימה( עם מוטציות חדשות דנדשות) והכל יסגר – והלואי שהחיסונים ימנעו את התסריט הזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • משה 22
                                  משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לא היינו רוצים להיות ניו זילנד או אוסטרליה בעיקר לסיכון הבריאותי שיכול להיגרם במדינות אי שכאלו.

על 2 מקרי תחלואה בודדו מיליונים בסגר מלא.

מדינת ישראל מורכבת חברתית אחרת ויש בה תמהילים שונים ומשונים.

ולכן נבנתה תוכנית מתאימה לחברה הישראלית.

הטיפול במחלה הוא טוב  מאוד מבחינה רפואית ולראיה הנתונים של התמותה והחולים הקשים.

לנושא שיקולים כאלו ואחרים – לא נכנס,  בטח שלא הייתי מפרט באתר ציבורי.

אבל היות ואני קצת מחובר לתהליך בזוויות אחרות, אני הולך לישון טוב בלילה ויודע כי עושים פה עבודה קשה שלא זוכה להערכה, ולא רק הצוותים הרפואיים.

בסוף המחלה תיעלם או תפסק או שלא, האתגרים שעומדים בפנינו הם לא רק הקורונה, הסל מלא בהם וצריך לחשוב על המחר.

אני חושב מנקודת מבט הקטנטנה שלי שאנו יכולים להתגאות בהישגים שלנו על המחלה כפי שמדינות אחרות לוטשות מבטים אלינו ומתחננות לחיסונים שהשגנו.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • שקד
                                    שקד @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

זו בדיוק דעתי. בעוד חודשיים-שלושה יצטבר יותר מידע על יעילות החיסונים ובהתאם לזה החלטה האם אפשר לפטור לחלוטין את המתחסנים. אני לא מבינה למה שבידוד במלונית יהיה על חשבון המדינה (זו אמירה רטורית, במציאות אני מבינה בדיוק מאיפה זה בא). איפה זה האינטרס של משלם המיסים אם מישהו מחליט לבקר את המשפחה שלו או לנסוע לשבוע צלילות? לפחות שיהיה באיזושהי השתתפות, שהאוכל יהיה על חשבונך, משהו.

@דוקטור דו ליטל ,

אני דווקא פחות מודאגת מזה שפתאום יצוץ וריאנט חדש שעמיד לחיסון. זה לא ממש קורה בוירוסים אחרים ולכן אני די בספק שזה הולך לקרות פה. לצד היכולת של הוירוס להשתנות, קיימת אפשרות כזו גם במערכת החיסון, למשל בתהליך שנקרא somatic hypermutation. שלא לדבר על תאי T שעבורם זה בכלל פחות משמעותי כי הם פועלים במנגנונים שונים. הוירוסים העיקריים שמצליחים לעשות את זה הם כאלה בעלי מבנה גנטי שונה שגם גורר איתו נטיה הרבה יותר מוגברת למוטציות. 

imeshy keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • imeshy
                                      imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                      • imeshy
                                        imeshy @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

שקד, דיברת על הנושא הזה בעבר, ואני מנסה להבין את הסתירה

מצד אחד את מדברת על כך שהוירוס לא נוטה למוטציות ובשלא סביר שתהיה מוטציה שתהיה עמידה יותר.

ומצד שני מדברים כל הזמן על היעילות המופחתת מול הזן הדרום אפריקאי והברזילאי. 

אשמח שתיישבי את הסתירה 🙂 

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • keves160
                                          keves160 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

אגב, בדרום קוריאה למשל מי שטס אליה מחויב להשתתף בעלויות הבידוד, שנעשה במתקן ממשלתי מפוקח מתחילת המשבר, בלי חריגים והנחות, ובלי הכנסת תיירים או הנפקת ויזות תייר בכלל – הכניסה לאזרחים ולבעלי ויזות מיוחדות (ויזות עבודה למשל). זו הסיבה שלמרות שיש מי שטוען לחינם ש”לראייה הנתונים”, אז הנתונים של קוריאה הם כ-1500 מתים (מול 5500 בישראל) ו-87,000 נדבקים עד היום (מול 752 אלף בישראל) באוכלוסיה שגדולה פי 5 מישראל. וזה עוד כשבישראל מובילים בכמות החיסונים שמקטינים את שיעורי ההדבקה והתמותה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • שקד
                                            שקד @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

א. לא מדובר בזנים שונים. יש הגדרה ביולוגית למה זה זן, וזה לא זה. פה בינתיים יש וריאנטים, לא זנים. זה קצת כמו להגיד שיש כלב שהוא פודל ויש כלב שהוא דלמטי ויש כלב שהוא גולדן רטריוור. כולם זה כלב אבל במופעים קצת שונים. אותו דבר בוירוס.

ב. השאלה המשמעותית היא איך בודקים יעילות. אם לוקחים דגימת דם ממחוסנים או ממחלימים ובודקים האם הנוגדנים שלהם מנטרלים וירוס בצלחת, זה ניסוי שנותן מידע מאוד חלקי, ובעיני הוא לא שווה יותר מדי (למעט לחוקרים, שהרוויחו עוד פרסום לקורות חיים). מה שמשנה זה האם מחוסנים נדבקים פחות, כן או לא. רק זה חשוב. זה לא שעד לפני חודשיים היה רק וריאנט אחד ופתאום יש כמה. זה כבר מזמן ככה. כבר באפריל ראו שהמקור של רוב המקרים בישראל הוא מניו יורק. פשוט בתקשורת לא קראו לזה ״הוריאנט ניו יורקי״, למרות שזה בדיוק אותו מצב. בינתיים, ממה שאני יודעת על הנתונים בישראל, רואים שהחיסון מאוד מאוד יעיל, ולא ראיתי שיש התייחסות לזה שמי שחלה בכל זאת זה בגלל מוטציה כזו או אחרת. אולי זה בגלל שלא בדקו את זה ואולי זה בגלל שפשוט אין הבדל. 

imeshy דבורה פ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 4 / 10
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון