ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סופ"ש ארוך בלונדון

פורום אירופה
    לונדון
    15
    44
    3425
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Olga1317
      Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אשמח להמלצות לסופ"ש בלונדון. אנחנו זוג וזה ביקור שני שלנו בבירה עם הפרש של כמעט 20 שנה. בסיבוב הקודם כיסינו את רוב המקומות העיקריים, ארמון, פרלמנט, מצודת לונדון, סן פול, ווסטמינסטר, שרלוק הולמס ומדאם טוסו וגם ביקור בווינזדור. 

אז איפה מתחילים עכשיו? איזה מקומות מעניינים לבקר? אנינו אוהבים לטייל, מוסיקה טובה, אומנות והיסטוריה. 

וגם, איפה אוכלים? 

תודה לכולם.  

Sailor Roco karnielr גדליהו מהגרעין דוקטור דו ליטל 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

מתחילים כשלא יהיה צורך בבדיקת קורונה או שתיים בעלות עד 200 פאונד לאדם.

מה עושים? אין סוף לאפשרויות, צריך לקרוא ולבחור מה שמתאים לכם, מספורט ועד אמנות, שפע סוגי בידור וכו’.

כך גם לגבי אוכל, אנגלי? צרפתי? אתני מכל הסוגים?

Olga1317 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Olga1317
          Olga1317 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

רוצה להיות מוכנה ליום שאחרי.…

אשמח אם תוכל להפנות אותי  למקורות רלוונטיים לקריאה. מחפשת סופש מהנה בלי לרוץ מנקודה לנקודה, לאכול אוכל טוב, לא הודי.  

Sailor Olga1317 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco
            Roco @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי Roco

@Olga1317

אנחנו עשינו מסלול מוזיאונים ותצפיות נוף.

מתאים לפוסט קורונה, מוזיאונים רק עם מסיכה, ותור מראש, כמעט ללא בעיות מזג האוויר, ותצפיות שונות בעיר עם קפה או ארוחה. 

בין לבין קניות, או יום מחוץ לעיר, יש מאורגנים לא רעים. 

יש הרבה מאוד מה לראות, טיול מעשיר מאוד בלי לחץ. 

בהצלחה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor
              Sailor @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

למה את מעליבה את המטבח ההודי? לא אוהבת, לא צריך, אבל זה אחד המטבחים הטובים בעולם ואחד העשירים ביותר.

מה זה אוכל טוב אצלך? בלונדון יש הכל, צריך לחפש לפי מה שאוהבים.

• karnielr
                karnielr @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

אפשר להתחיל לקרוא כאן

ולהמשיך כאן

ואפשר לעשות גם לעשות חיפוש גוגל כללי או להוסיף בחיפוש "למטייל" ואז יעלו חומרים מהאתר הזה או לקרוא בספרי טיולים כמו פעם...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

אני בכל ביקור חזרתי לשווקים השונים. יכולתי להעביר בהם שעות. מעניין איך הם יפעלו פוסט קורונה ( אם בכלל זה כבר יהיה פוסט...)

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Roco
                    Roco @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי Roco

@גדליהו-מהגרעין

ייש רבה מה לעשות ולראות בלונדון, הרעיון שאני לוקח איתי לערים בעולם, זה להתמקד במה שיש בה, שאין בערים אחרות. 

לדוגמא, כל ביקור בלונדון, המומיות והאגף של מצרים מדהימות אותי מחדש,בבריטיש מוזיאום. 

לכן זה בעיני יותר ממדהים, שאפשר בנגישות כזו, לראות מומיות וכל מה שקשור אליהן. לדעתי אין באף מקום בעולם מחוץ למצרים תצוגה כזו. 

זה דבר שאני מנסה לישם בערים הגדולות, יש הרבה מה לראות, אבל, להתמקד בה יש בה שאין בערים אחרות. 

• רבקה.ק.
                      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

איזה כיף שאפשר כבר לדבר על קפיצה ללונדון…

יש לי כמה פוסטים שכתבתי על לונדון. מציעה לבדוק כל אחד מהאתרים מה מצב פתיחתם עתה, לאור הקורונה.

המלצות למוזיאונים בלונדון

רחובות לונדון – פוסט שכולו אהבה לעיר

תמיד יש משהו חדש בלונדון

מחכה כבר גם לנסיעה כזו ללונדון…

רבקה

• Roco
                        Roco @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

לא לשכוח, עדין צריך בדיקות קטרונה, כנראה 4, אחת לפני יציאה, 2 בלונדון, ואחת לפני החזרה.

• Olga1317
                          Olga1317 @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

חס וחלילה להעליב אוכל הודי, אבל חריף לי.....

• דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

אם אתם בעניין של ימאות, בכל זאת אנגלים וימאות הולכים יד ביד אז אזור גריניץ’.

אומנות? יש כל כך הרבה מוזיאונים, אלברט וויקטוריה בתור התחלה, ואם גרפיטי נחשב מבחינתכם אומנות (בעיני כן) אז שודריץ’.

איפה אוכלים? יש בתי אוכל עם מזון אופייני מכל פינות האימפריה. אני מאוד אוהב לאכול בשוקים, בעיקר בשוק בורו.

היסטוריה? רק המוזיאון הבריטי יכול להעסיק חובבי הסטוריה במשך ימים רבים. אפשר “להיות” במצרים ביוון במסופוטמיה וכו’.

יש המון הסטוריה בלונדון, במרחק הליכה קצר אפשר לבקר בכלא (לשעבר), באוניית מלחמה (בלפסט), באונייה של פרנסיס דרייק (בלפסט), בקרבת מקום יש את חדרי המלחמה של צ’רצ’יל, בקיצור יש המון.

לדעתי כדאי לקחת סיורים ב London walks או דומיהם.

לדעתי לונדון אחת הערים העשירות בעולם מבחינת האטרקציות והחוויות שהיא מציעה לתייר, לכן אני ממליץ שתקראו ותבחרו מה ששמענין אתכם ולא מה שמעניין אותי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • עידו 79
                              עידו 79 @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@Olga1317

באמת שלא חסר מה לעשות בלונדון 

שתי המלצות שלי למי שכבר ראה את אתרי החובה –

איזור שורדיצ' - שוק של אוכל מקורה ולא מקורה , ומלא גרפיטי אומנותי בשכונה 

גני קיו - גן בוטני ענק ומקסים 

בתקווה שהכל פועל כרגיל בימים אלה ...

• Roco
                                Roco @עידו 79 נערך לאחרונה על ידי Roco

@עידו-79

שורדיצ זה בעיקר לצעירים לדעתי, וגם למבוגרים שרוצים להרגיש צעירים.

גני קיו מעניינים, רק צריך לציין שזה מצריך בכל זאת הגעה לא קצרה, וזה גוזל זמן משמעותי במידה והטיול קצר ועירוני.

ציינתי זאת רק כדי לתת דגש, במסגרת תכנון טיול, לפי מספר הימים ואופי החוויה שמחפשים.

לדעתי חוץ מים, ובטן גב, יש בה בלונדון הכל.

מעשירי העולם, היוצאים ובאים, למסעדות הופעות ארועים, קזינו ועוד.

דרך חובבי אומנות ואתרים ונקודות תצפית, היסטוריה וצבא.

חובבי תרבות והיסטוריה בריטית הארדקור.

חובבי אוכל, מתרבות האינסטגראם שמקפצים בין קונדיטוריה לחנות גלידה וקינוחים, כאילו לא אכלו סוכר מעולם, הרבה כאלה ברשת.

מצטלמי אתרי חובה, כן זה עדין קיים, בכל נקודות המפתח בלונדון, אופייני לביקור ראשון.

האהובים עלי ביותר, בלוגריות שלוקחות דירה או מלון ליד אוקספורד סטריט, ממלאות שקיות מביאות למלון הכל עולה לרשת מתועד 24/7, כאילו זה ה Royal Tour, של המלכה, בממלכת הסמרטוטים של לונדון, שהרי אין להן כסף לקניות בהרודס באמת. ובכל זאת חוזרות עם 3 מזוודות מלאות בסמרטוטים מהסייל. לא לפני שפתחו את השקיות בפינת הרחוב להראות לחברות.חחחח.

והכי אהובות עלי, זה הישראליות שעושות קניות באמת לכל המשפחה, בפרימרק, ממש קניה שנתית, כי במילא הן מגיעות, לביקור חצי שנתי, לראות את המשפחה שעקרה ללונדון לפני הרבה שנים," יש לי אחות בלונדון", טיול שנתי למפגש משפחתי, ומרוקנות את מדפי פרימרק לבעל לילדים ברבע מחיר משוק הכרמל, וגם את המזוודה קונות בפרימרק, כי בשביל מה לסחוב מזוודה מהארץ, השומר ביציאה שואל מה יש במזוודה, היא אומרת מה אתה רוצה, גם את המזוודה קניתי הנה הקבלה. וככה חסכנו 60 דולר בכרטיס, משלמים רק בחזור מזוודה אקסטרה. שלא לדבר על סצנה אוםינית, ויכוחים בדלפק התשלום בעיקר כי לא הבינו את האנגלית הבריטית-הודית של המוכרת בקופה. 

ואוי ואבוי לישראלי שיעיר לה שם, בעברית. 

זה כבר אני משאיר לדמיון שלכם מה קורה אחר כך.

והכי, זה הישראלים שמבלים בהרודס, שברור שלא יקנו כלום בגלל המחיר, ומה גם  שהסחורה שם לא משהו, בעיקר ביחס למחיר, ובוחרים מודדים ובסוף יוצאים.

בקצור דיסנילנד לכל חובבות השופינג על גווניו.

אבל, 

הכי טוב, לקנות גלידה ולשבת בטיילת על גדת התמזה, מול סנט פול לקראת שקיעה. גם בקיץ גם בסתיו ואולי גם בחורף.

טיול נעים. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • keves160
                                  keves160 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אם נתעלם מרוב ההודעה, לגבי קיו גארדנס – קצת מוגזם לומר שזה כל כך רחוק. זה באזור 3 על גבול 4, אבל אם למשל גרים במלון בארל’ס קורט, זו נסיעה של כ-25 דקות. נכון שאם באים רק לשלושה ימים זה פחות מתאים על פני אתרים יותר אורבניים, אבל כל אחד וטעמו או מה בא לו להשלים בחוויית לונדון שלו הפעם. 

שורדיץ’ ממש לא רק לצעירים או “מבוגרים שרוצים”. היא מציעה לא מעט, כולל דברים מעניינים בתחום הקולינרי. גם אפשר לשלב אותה על הדרך עם מקומות נוספים באזור (שוק בריק ליין וספיטלפילדס, שוק הפרחים) ושכונות נוספות. דווקא למי שלא היה בלונדון הרבה שנים אז מעניין לבקר בצד המזרחי שהשתנה מאוד, ובכלל בשכונות המזרחיות יש לא מעט אזורים שהתפתחו מאוד, ומקומות מגניבים לפני, אחרי או במהלך ג'נטריפיקציה שתשנה אותם לגמרי. 

• Roco
                                    Roco @keves160 נערך לאחרונה על ידי Roco

@keves160

מניסיון למי שרוצה נגישות וקירבה לכל המקומות במקסימום נגישות רגלית או בד"כ בטיוב, בעיני הטוב ביותר זה בצמוד  לטיוב לקו האדום, הכי נחמד בעיני זה באזור שקרוב לצפון הייד פארק, מבייזוואטר למעלה.

אלא אם אתם חובבי קניות מושבעים אז תקחו דירה או מלון קרוב לאוקספורד סטריט. זה גם בציר הקו האדום!

באזור בייזוואטר,צפונה, יש בהחלט, שקט וגם חוויה למי שאוהב אוכל מזרחי וים תיכוני, כולל מכולות בוטיקיות.

יש שם הרבה אוכל מזרח תיכוני ויווני, זה אזור שקט וקרוב מאוד למרכזים קניות ואחרים ובמרחקים סבירים בטיוב. ברגל מהפארק לקרית המוזיאונים, ומרכזי הקניות לידם גם מזרחית מהם. 

או להתמקם ליד טוטנהאם קורט, צפונה, יותר נוח לקניינים וקניניות שבינכם.

עדין הקו האדום זה ציר שממנו ניתן להתחבר לכל קו טיוב נדרש, צפונה ודרומה בקלות. לפיקדילי לויקטוריה, לסירקל ובכלל.  וגם מזרחה סאנט פול וכל אזור העיסקי של לונדון. 

בעיני לימוד שילוב קווי הטיוב בלונדון, זה מרכיב מרכזי ביכולת להנות מלונדון.

כיוון שמה שנראה קרוב במפה, הוא לא קרוב, המרחקים די גדולים, יש חשיבות ליכולת לתזמן תנועה בטיוב כדי ליצור סדר יום שלא כולו תנועה מאזור לאזור בבחירת אתרים, אלא לרכז אותם לאותו אזור או מקסימום 2 אזורים ביום, וכמובן לשלב מעברים בין הקווים בהלוך וחזור, או לאורך היום. לשעות הנסיעה יש חשיבות גדולה גם כן. 

יש אפליקציות שמראות גם עומסים בקווים בזמן אמת, אלא אם בחרתם לסוע כמו סרדינים בטיוב, לא בריא בעידן הקורונה. חחחח. 

לתשומת לב המטיילים. 

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • שקד
                                      שקד @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אני מופתעת שאם כבר בחרת לישון באזור Bayswater אז אתה לא מציע לעשות את הקניות ב-Kensington High Street, אותו דבר כמו Oxford Street רק הרבה פחות עמוס והרבה פחות מלכודת תיירים. הדבר היחיד שאין שם זה פרימארק, רשת שהיא אטרקטיבית רק בגלל שהיא זולה. הבגדים לא יפים במיוחד, בטח שלא איכותיים במיוחד, זה פשוט זול (במיוחד אם מחפשים מזכרות הארי פוטר). בשביל זה אין ברירה וצריך ללכת למלכודת התיירים הענקית אוקספורד סטריט. לכל הרשתות האחרות יש גם סניפים בקנסינגטון. 

אני, אישית, מעדיפה את אזור פיקדילי – צ׳רינג קרוס – לסטר סקוור – קובנט גארדן, או את אזור ריג׳נטס פארק – מרליבון – פיטצרוביה. יותר נוח לי שאני קרובה לאתרים שבהם אני רוצה להיות.

Roco דוקטור דו ליטל מטייל_3937334 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Roco
                                        Roco @שקד נערך לאחרונה על ידי Roco

@שקד

שופינג בקנזניגנטון זה לא אטרקטיבי, למי שמצטלם לאינסטגראם ומעלה לרשת, ובד"כ שמור ליודעי דבר, חחחחח.

הישראלים אוהבים את אוקספורד.

אנחנו עושים שופינג בד"כ בקנזיגנטון, אני אישית מאוד אוהב לעשות קניות שם😉. 

אם בכל זאת רוצים לאסוף משהו בפרימרק, יש סניף ענק בצמוד לטיוב טוטנהאם קורט, סניף ענק, ומשם ממשיכים הלאה בטיוב שצמוד לו, או פשוט מהיציאה לאורך טוטנהאם רוד קורט צפונה לכיוון ווארן סטריט, או כמובן דרומה, זה רחוב נחמד עם חנויות די איכותיות בהרבה תחומים.

הערה, לגבי פרימרק, למרות שהרוב זול ולא הכי איכותי, יש מגוון, וכן יש להם גופיות סבא קיציות לגברים מכותנה איכותית בסגנון סבא האולד פיישן טובות, יש להם גם לפעמיים נעלי ספורט, לא רעות לא יקרות, והדבר החשוב במידות גדולות עד 47, 48!!

• דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

אני נהגתי למלא בפריימרק בגדים עם המותגים של הארי פוטר ו star wars, הפרש המחיר לעומת ישראל מגיע לרמה של להעליב, הרבה יותר מ פי 4.

הסחורה דווקא הוכיחה את עצמה גם כאיכותית, כשהילדים גדלו הבגדים עברו לבני דודים צעירים יותר וכו’, החזיקו מעמד הרבה כביסות והרבה זמן.

כיום עם אופציית הקניות ברשת חבל לי לבזבז זמן טיול יקר ולהתנהל כסבל עם מזוודה כבדה, אני יכול לקבל את אותו הדבר במשלוח לארץ, אבל בזמנו פריימרק אוקספורד סטריט בהחלט הצדיק את עצמו.

כנראה שאין אחידות בין הסניפים כי אני זוכר את פריימרק אמסטרדם באמת כחנות סמרטוטים שלא שווה לרכוש בה ממחטה.

• Roco
                                            Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

אהבתי, כי באמת כמו שכתבתי, פרימרק אוקספורד, וטוטנאהם קורט, היו טובים, רכשתי גופיות כותנה סבא טובות ואיכותיות במחיר מצחיק. ולא רק המחיר, העיצוב, מפתח רחב בתוואר,  שקשה חמצוא, כיום הרב ממש חונקים, בקיצור, סבא אולד פישיין.

ונעלייםמעולות, בגרושים, לקחתי 2 זוגות שיהיה.

זה היה 24 פאונד לזוג נעלי הספורט, עם מחיר מבצע, 17 פאונד בסייל, וכשהגעתי לקופה היא אמרה, עכשיו זה 7.40 פאונד!!!!, אמרתי תחייבי אותי על עוד אחד...חחח, מעולות להליכה ובכלל. נעליים דומות בארץ זה מינימום 300 שח זוג.

זה מהדילים שבא לך לקנות לעונה אחת וזהו. 

כמובן שיש נעלי מותגים, אף שלעיתים נוחות יותר ולעיתים לא.

מניסיון הזמנה ברשת של ביגוד בעיקר הנעלה זה קצת טריקי ולא מתאים לי אישית. אוהב למדוד.

אבל אחרי קניה ראשונה במקום, נוח וקל להזמין עוד מאותו דבר ברשת.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון