ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איפה ריאלי לטייל בשבועות הקרובים לאזרחים ישראלים?

פורום אירופה
    איטליה איסלנד ספרד צרפת שבדיה שוויץ
    23
    167
    20773
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית אמר:

@משה-22

ראה כמה טסו בחודשים יוני-יולי לחו”ל דרך נתב”ג.

זה נתון שאפשר להתייחס אליו

לא 10 שכתבו וסיפרו על הטיול שטסו אליו.

בקיצור חופשת הקיץ + חגי תשרי כנראה יעברו בערך שניים וחצי מליון נוסעים בנתב”ג, כמעט 30% מתושבי ישראל? אני חושב שהמספרים מדברים בעד עצמם

ומכיוון שמאוד הגבילו כניסה של נוסעים שאינם אזרחי ישראל מדובר בעיקר בנוסעים ישראלים,

לפני כמה חודשים התפרסמה בעיתונות ידיעה שפרטיה לא ממש ברורים על אולי תוצאת בדיקה חיובית שגויה בסיישל, לא ראיתי ידיעות דומות או follow up על הידיעה הזו אז אני מניח שמדובר במשהו נדיר מאוד,

מיעוט הידיעות על מאומתים בצדק כנראה גם כן מראה על תופעה נדירה,

מאוסטריה דורשים עכשיו סגר בגלל בערך 3 מאומתים (שאין לי מושג אם הם מחוסנים ואם הם התנהלו בזהירות הראויה), אם היו דורשים סגר בכל בית ספר שהתגלו בו 3 תלמידים מאומתים כנראה שלא היה צריך את הדיון באם לפתוח את השנה ב 1 לספטמבר כי אחוז עצום מבתי הספר היה בסגר,

בקיצור במסגרת ניהול סיכונים, אכן הסיכון של להיות בבידוד ועוד יותר חולה עם סימפטומים (ובטח עם סימפטומים קשים – אבל לא שמעתי על ישראלי אחד כזה בחו”ל) בחו”ל הוא סיכון משמעותי, אבל ההסתברות למי שמנהל סיכונים נכון (מחוסן, ריחוק חברתי, ביעד יחסית נקי, בטיולי טבע….) להערכתי מאוד נמוכה

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • משה 22
        משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

כמה טסו בנתבג לעומת מה ? איזו השוואה ?

אני כמעט בטוח ולא גילו לי שהיו פחות ... הרבה פחות. 

ומתוך הטסים כמה היו תיירים ? 

וכמה לצרכים אמתיים ? 

אין נתונים כאלו לפחות לא לציבור.

אבל זה ממש לא משנה . 

כי מי שרוצה לטוס. לא ישנה כמה שיזהירו אותו כמו לדוגמא סיני .. מזהירים ואנשים נוסעים. למרות שמקרה סיני הוא שונה היות ואזרחים לא באמת מחוברים לאיום הקונקרטי שם וספק אם בכלל מבינים משמעויות.

אבל מי ימנע מאזרח ישראלי לטוס לחול  באוגוסט ?  מי מסוגל ? אפילו הקורונה לא מפחידה אותם. כנראה שהחוכמה שורה אצל כולם.

לי יש דוקא תחושה שאם היו מתחננים לישראלים שכן יטוסו בהמוניהם עכשיו. אז הם דוקא לא היו טסים ומאשימים את כל הסובב אותם בקוספירציה עולמית להעלאת  מחירי הטיסה מ 25.90 יורו ל 31 90 יורו.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונית
          יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא יודעת על בסיס מה הנתון של 2.5 מיליון טסים עד סוף החגים. עד כה טסו פחות ממיליון. מדברים על סדר גודל של 15-25% מתעבורה כללית של נתבג בחודשים מקבילים בשנים קודמות.

מעט מאד מאומתים מחו”ל. הנתון האחרון שאני יודעת על 137 מאומתים שהתגלו בנתבג במהלך השבועיים האחרונים (בטל בשישים מול כמות המאומתים הכללית)

הההחלטה על מדד הצהוב-כתום מורכבת מנוסחה מתמטית (מודה, ניסו להסביר לי, ניסיתי להבין--אבל נשברתי באמצע הדרך בצד המתמטי החישובי)

פרמטרים שנכנסים לתוך הנוסחה- כמה הגיעו מאותה מדינה בX שבועות הקודמים(שבועיים? שבוע?) וכמה מהם מאומתים (יחסי לא נומינלי).

אבל לא פחות מכך מקדם ההדבקה במדינת היעד (קפץ פי שלש בשבוע, לא יודעת אם זה הרבה, או מעט,אבל במקום 400 -הגיעו ל1500 יומי ממוצע )

קצב ההדבקה, מגמות הדבקה, כמות חולים קשה (מתים?), ועוד כל מיני פרמטרים.

אוסטריה לפי מדדים של ארגון הבריאות העולמי וגם שנגן הולכת מצהוב לכתום כבר במהלך השבועות האחרונים, ציינתי זאת יותר מפעם אחת -אי אפשר לא לראות את המגמה של הכתום המתפשט ממערב אירופה למרכזה. בלי שום קשר לפרמטרים של מדינת ישראל.

אישית, אני מכירה זוג שחלו בחו”ל, הוא נפטר אפילו והיא יובאה לארץ ישר למחלקת קורונה (היא בסדר כעת) בהטסה רפואית.

שמענו על הקבוצה מאיסלנד וההטסה של 3 חולים קשה

כך שאירועים כאלו קורים.

גם זוג צעיר שטייל בשוויץ (כאמור באחו והרים) נדבקו בקורונה, והתלוננו על ממשלת ישראל שלא דואגת להם (לא אהבתי את הטון של הכתבה) אבל המציאות היא שנדבקו שם בשוויץ הירוקה.

אבל הנושא אינו מחלה קשה או קלה, אלא עצם הבידוד בחו”ל--שצריך להיות מודעים לאופציה הזו במסגרת ניהול הסיכונים. 

וכל אחד- שיעשה את ההחלטות שלו.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • יונית
            יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

מה זה שייך?

אתה כתבת “

מכל מאות המשתמשים בפורום טוס אולי 10 בהגזמה .. לפי הבלוגים שפורסמו. אז תעשו את החעשוב שמדובר באחוזים בודדים של כאלו ששמו נפשם בעוז בחיל ורעדה וטסו לחול.

משמעות שהרוב הכמעט מוחלט פה מבין מפנים ומיישם את ההגיון והבגרות והסבלנות הנדרשת בתקופה זו”

אז חוץ מ10 המשתתפים בפורום טסו במאי יוני יולי קרוב למיליון ישראלים לחו”ל.

לא יודעת אם זה אחוזים בודדים מהאוכלוסיה הישראלית? לא הייתי מגדירה זאת כבודדים.

וכן--בכמות הרבה יותר קטנה מאשר היה בשנים קודמות. (בין 15-30% תלוי את מי שואלים).

מוטי א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית אמר:

לא יודעת על בסיס מה הנתון של 2.5 מיליון טסים עד סוף החגים. עד כה טסו פחות ממיליון. מדברים על סדר גודל של 15-25% מתעבורה כללית של נתבג בחודשים מקבילים בשנים קודמות.

הערכה של רשות שדות התעופה + הערכה שלי.

בערך מיליון יוני יולי זו עובדה + 750,000 באוגוסט הערכה די מבוססת (עכשיו סוף אוגוסט) של רש”ת = בערך מיליון ושלושה רבעים.

ואני מעריך שבחגים יהיו בערך כמו באוגוסט, עוד שלושת רבעי מליון.

אולי ההערכה שלי שגויה עם 100,000 יותר או פחות אבל אני לא רואה סיבה להאמין שבשנה כמו זו שחגי תשרי יוצאים על ימי חול לא יהיה מספר דומה לאוגוסט.

בסך הכל בערך 2,500,000 מיליון, ומכיוון שככלל מדינת ישראל אוסרת תיירות של אזרחי חוץ – כמעט כולם ישראלים, ואם יהיו 3,000,000 או 2,000,000 זב לא באמת משנה את התמונה שישראלים רבים טסים לחו”ל. לא כמו ב 2019 אבל רבים.

כמובן שיכול להיות שיהיו כאלה שיסעו יותר מפעם אחת והם יספרו פעמיים או יותר.

@יונית אמר:

מעט מאד מאומתים מחו”ל. הנתון האחרון שאני יודעת על 137 מאומתים שהתגלו בנתבג במהלך השבועיים האחרונים (בטל בשישים מול כמות המאומתים הכללית)

נראה שמעט מאוד נדבקים בחו”ל, אבל לצערי הנתון הזה לא מרמז ישירות על כמות המאומתים עוד בחו”ל

@יונית אמר:

אוסטריה לפי מדדים של ארגון הבריאות העולמי וגם שנגן הולכת מצהוב לכתום כבר במהלך השבועות האחרונים, ציינתי זאת יותר מפעם אחת -אי אפשר לא לראות את המגמה של הכתום המתפשט ממערב אירופה למרכזה. בלי שום קשר לפרמטרים של מדינת ישראל.

נכון, אבל מצד שני אם מניחים שבכל מקרה נצא לחופשה מה האלטרנטיבה? ישראל.

וישראל אדום בורדו בוהק וכהה.

אז בחשיבה מידתית – אוסטריה עדיפה על ישראל.

@יונית אמר:

אישית, אני מכירה זוג שחלו בחו”ל, הוא נפטר אפילו והיא יובאה לארץ ישר למחלקת קורונה (היא בסדר כעת) בהטסה רפואית. שמענו על הקבוצה מאיסלנד וההטסה של 3 חולים קשה כך שאירועים כאלו קורים.@יונית אמר:
              שמענו על הקבוצה מאיסלנד וההטסה של 3 חולים קשה

לא ניסיתי לשניה לטעון שבכלל לא קורה, בהחלט קורה. דיברתי על התדירות.

אני פעם אחת פוניתי מחו”ל לישראל בעקבות פציעה. גם לי קרה.

לא נעים אבל כמובן שאני לא שילמתי.

@יונית אמר:

אבל הנושא אינו מחלה קשה או קלה, אלא עצם הבידוד בחו”ל--שצריך להיות מודעים לאופציה הזו במסגרת ניהול הסיכונים. 

כרגיל – מוסכם

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מוטי א
                מוטי א @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

קחו ממני את חו״ל ואני מעדיף למות גם אם זה מקורונה 😀

בספטמבר 20 חליתי ומאז טסתי 3 פעמים. שלשום לקחתי חיסון בשביל לטייל בשקט יחסי בפרו בעוד שבועיים ובתקווה שתשאר כתומה. 

תמיד כשקורה משהו למטייל בחו״ל ישנם כאלו הבאים בטענות …למה הסתכנו ועשו טרק ? למה בנג׳י ? למה לנסוע בלילה בכביש חשוך ועוד כהנה וכהנה. אני דוגל בסיכונים מחושבים…בעיקר לעצמי.

יש המון סיבות למה כן ולמה לא לנסוע ושכל אחד יעשה את חישוביו וגם ישא באחריות למעשיו. ושיהיה בבריאות שמחה ונחת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                • שקד
                  שקד @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תרשה לי רק תיקון אחד – לדעתי יחיד במצב הזה נמצא בבעיה הכי גדולה מכולם. הוא לחלוטין לבד ואין אף אחד שיכול לעזור. כשיש איתך עוד אנשים יש מי שיוכל לדבר בשבילך אם אתה צריך עזרה – שיחה עם המוקדים הרפואיים, שיחה עם הביטוח, אפילו שיחה עם הקבלה כדי להזמין עבורך תרופות או אוכל. כשאתה סובל ממחלה שעשויה לגרום לך למצווקה נשימתית לפעמים ממש קשה לדבר. תוסיף על זה חולשה נוראית ותחושה כללית רעה – אתה בהחלט מעדיף שמישהו אחר יעשה בשבילך שיחות טלפון. אתה לפעמים בכלל לא במצב להתחיל לחפור ולמצוא את הפרטים של הביטוח ואיך ליצור איתו קשר. בכל מקרה זה הזמן האחרון שבו אתה רוצה או יכול לנסות להבין איך עובדת מערכת בריאות זרה.

כשאתה עם ילדים יש לך קשיים שיחודיים לזה. גם כשאתה לבד יש קשיים ייחודיים. לדעתי להיות לבד במצב כזה זה יותר גרוע מאשר להיות עם ילדים, או לפחות גרוע באותה המידה (רק אחר).

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                  • משה 22
                    משה 22 נערך לאחרונה על ידי

האם יש מי מהמטיילים שנסעו וחזרו או המתכננים לנסוע בשבוע שבועיים הקרובים שיכולים לענות על השאלות והבעיות שנכתבו בשרשור ? האם יש להם מענה מוכן ופתרון אמיתי  ? 

להחשפות למחלה ובידוד וטיפול רפואי בחו"ל ? 

לשינוי פתאומי במדיניות המדינה אליה רוצים לנסוע ? 

לסגירת המלון שהוזמן או הכנסת המלון כולו כולל אתה לבידוד ? ועוד 1000 מיני תופינים ...

אם לא אז המשמעות שהם נסעו ללחול בצורה חסרת אחריות וסיכנו את עצמם . ילדיהם חברים והסביבה.

אין מצב שמבצעים מהלכים שבקצה אין תשובה ברורה . בטח לא למעשים שהם לר חובה שהגנת הצורך עומדת לזכותם. ובטח לא הגנה עצמית שכן לא היה מכוון לראשם אקדח וחייבים היו לנסוע.

Roco מטיילבארץובעולם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Roco
                      Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

זה לא פחות - מאזהרת מסע - של גיימס בונד!

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • daniel 0
                        daniel 0 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco אמר:

@imeshy2

שמעתי ברחבי הרשת, על טריק חוקי, איך להמנע מלהתקע בחוץ לארץ עם בדיקה חיובית שגויה.צ

צריך לעשות בדיקה ראשונה לפני החזרה לארץ 72 שעות מינוס -לדוגמא 60 שעות, מרווח בטחון-עם דרכון זר שיש לך, אותו שם. אם יוצא חיובי בטעות, אתה עדין רשום על דרכון ואזרחות זרה, ואז אתה עושה שוב בדיקה חוזרת עם אותו שם אבל עם מספר דרכון ישראלי. אם היתה שגיאה בבדיקה הראשונה, לא ימצאו אותך, ובבדיקה השניה עם דרכון ישראלי טתה עולה לטיסה.אבל אם בשתי הבדיקות חיובי אז בכל מקרה אכלת אותה. 

למה אם יש לך רק דרכון ישראלי, לא לתת צ'אנס לבדיקה שניה שתצא שלילית? כל בדיקה שתייר עושה מדווחת לראשוית המדינה ויעצרו אותו בצ'ק אין בגלל שהבדיקה הקודמת הייתה חיובית?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • משה 22
                          משה 22 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

זה אזהרת תבונה, ולמומחי תכנון שמשקללים את כל התמונה ולא רק את הרצונות והרגשות, “עם זה לא הולכים למכולת” ו”ככה לא בונים מדינה”.

• sigal levi
                            sigal levi @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

בכל זאת זה מבאס כבר הספקתי לפרוק את המזוודה,ולהוריד תמונות למחשב,עוד קצת תמונות יפות ממונטנגרו

dinz sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                            • sigal levi
                              sigal levi @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

כולל אותי חחח

• dinz
                                dinz @sigal levi נערך לאחרונה על ידי

@sigal-levi

יופי של תמונות!!

sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • sigal levi
                                  sigal levi @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

תודה רבה

• keves160
                                    keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כמובן שיכול להיות שיהיו כאלה שיסעו יותר מפעם אחת והם יספרו פעמיים או יותר.

הניחוש שלי שזה הרבה נוסעים חוזרים, וגם נוסעים שלא למטרות טיול. בסביבתי טסים הרבה ברגיל, ובזמן הקורונה רק אולי 3 טסו, ושניים מהם ישראלים שמתגוררים בחו”ל ובאים למשפחה בארץ אבל חוזרים לחו”ל מטעמי טיפול רפואי (ולכן טסו כמה פעמים). יש גם טיסות לצרכי עבודה/טיפול רפואי וכו’. 

• Roco
                                      Roco @שקד נערך לאחרונה על ידי Roco

@שקד

הערה חשובה מאוד, שהרבה מאתנו לא ממש לוקחים בחשבון בעיקר בנקודות שהועלו.

זה עניין של ניהול סיכונים, אבל בהחלט פוסט חשוב ביותר. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • משה 22
                                        משה 22 @Roco נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                        • שמחת הפרטים הקטנים
                                          שמחת הפרטים הקטנים @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

איזה באסה זה..

באיזו מדינה הם שוהים? 

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • יונית
                                            יונית @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

היו באוסטריה בטירול.

אבל זה לא משנה, זה יכול להיות בכל מקום.

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 3 / 9
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון