ביטוח ביטול טיסה
-
האם יש עוד חברות ביטוח שעושות ביטוח ביטול טיסה ? -
ביטוח ביטול טיסה (מה שנקרא טריפ גרנטי, מכל סיבה) רק אחרי 1.10— אם בכלל יחדשו את האופציה.
יחד עם זאת ברוב חברות הטיסה יש אופציה לקנות כרטיס יקר יותר עם אופציה לשינוי או ביטול והחזרים בהתאם.
-
אני בעיצומן של בדיקות כרטיסי טיסה, רכב שכור ביטוח נסיעות ומלונות.
כל החברות שבדקתי - הראל, הפניקס וכלל מציעות ביטוח לביטול נסיעה עקב קורונה.
המחיר של פרק זה מייקר משמעותית את הפוליסה כולה.
צריך לבדוק מה משמעות ביטול כזה מבחינה כספית לכל מקרה לגופו.
כמו שכתבה יונית, אפשר, תמורת שידרוג כרטיס הטיסה לקבל הבטחת פיצוי כזה או אחר בהתאם לחברה.
במקרה שלי החלטתי לוותר על הביטוח הזה ולקנות כרטיס טיסה יותר יקר.
את כל יתר ההוצאות ( רכב ולינה) אני דוחה למועד היציאה ולאחריו וכך מצמצם אפשרות לנזק כספי.
בהזדמנות זו אני מזכיר הערה שלי בעבר - לחברי קופ''ח כללית מוצע ביטוח נסיעות בחברת כלל במחיר של כ 25% פחות מחברות אחרות, בתנאי כיסוי דומים. שווה לבדוק.
-
בדקתי בהראל והפניקס והקפיצו הודעה שרק מתחילת אוקטובר יתחילו לבטח (וגם זה לא בטוח)
-
אני רוכש לכל הטיסות שלי וכם לטיסה בשבוע הבא ביטוח בחברת כלל הכולל גם כיסוי לביטול/שינוי/קיצור בגלל קורונה
המחירים ממש לא בשמיים
לא מספיק לרכוש כרטיס יותר יקר יש גם הוצאות אחרות שהביטוח מכסה
-
כמובן. לכל אחד מבנה נסיעה / טיול אחר. לכל אחד מנהגי נסיעה אחרים
ולכן כתבתי ש”צריך לבדוק כל מקרה לגופו” ומה המשמעות הכספית של רכישה או אי רכישת החלק הזה של הביטוח.
אשר להראל – לא ראיתי הודעה כזו (אולי בגלל שתאריך הטיול שלי בסוף אוקטובר). איתך הסליחה.
-
-
אבדוק
-
לשים לב שביטוח ביטול טיסה (מסוג טריפ גרנטי) לא מכסה כל ביטול של טיסה אלא רק ביטול ביוזמת הלקוח.
זאת אומרת שאם למשל הלקוח נאלץ לבטל טיסה בגלל שלפני הטיסה יצא חיובי לקורונה, הביטוח הזה לא יכסה את ההפסד. למקרה כזה יש הרחבות מתאימות בביטוח הבריאות – אם מישהו חושב שכדאי לו לרכוש אותן.
-
חשוב לשים לב שאם מאפשרים לכם לבטל “בגלל קורונה” צריך לשים לב לאותיות הקטנותלמשל:
נושא בידוד – אם אני בבידוד רשמי של המדינה למשך יותר משבועיים – האם אני עדיין מכוסה? או רק על 7-10 ימים? יש לי חבר שאחד הילדים היה חיובי (ללא סימפטומים), הם נכנסו כולם לבידוד, ואחרי שבוע השני יצא חיובי (ללא סימפטומים) והבידוד התארך יותר
מה עם בן משפחה מדרגה ראשונה חולה / מבודד? למשל בנינו על להשאיר ילדים בארץ ושסבתא תשמור עליהם. יומיים לפני הנסיעה הילד נכנס לבידוד כי בן כיתה שלו חולה. אנחנו עדיין רוצים להשאיר אותו עם סבתא? אנחנו לא חייבי בידוד על פי משרד הבריאות ולכן לא בהכרח הביטוח מכסה
שלא לשבר על האם הילד חולה
ומה בעניין בדיקה מהירה שעשינו יום לפני הטיסה (אחרי ה PCR בתשלום)? כי קיבלנו הודעה שאולי נחשפנו? עכשיו צריך לעשות PCR מסודר ולחכות לתשובה שתיקח זמן ואולי אפילו אחרי הטיסה. אבל אני מניח שבדיקה מהירה (לא כל שכן עצמאית) לא מוכרת כגורם ביטול
ומן הסתם יש עוד נסיבות שלא חשבתי עליהן
לא בדקתי את כל הביטוחים לדעת מה בדיוק הם מכסים. אבל למי שמתעניין – שווה לבדוק
-
בדיקה שעשיתי במהלך הקורנה אצל נציג כלל לכללית, הביטוח בהראל לא דרך הקופה בכללית, דומה מאוד, אבל יש כמה סכומי כיסוי גבוהים מעט יותר מהפוליסה של הראל בכללית.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לשים לב שביטוח ביטול טיסה (מסוג טריפ גרנטי) לא מכסה כל ביטול של טיסה אלא רק ביטול ביוזמת הלקוח.
זאת אומרת שאם למשל הלקוח נאלץ לבטל טיסה בגלל שלפני הטיסה יצא חיובי לקורונה, הביטוח הזה לא יכסה את ההפסד. למקרה כזה יש הרחבות מתאימות בביטוח הבריאות – אם מישהו חושב שכדאי לו לרכוש אותן.
כשהלקוח מבטל הוא לא צריך לתת סיבה. כך שגם אם הוא מבטל בגלל שהוא חולה הוא יקבל החזר.
-
עוד נקודה, דרך כרטיסי האשראי )5 ימים חינם עולל קורונה) וכו זה עשוי לצאת ממש זול
וגם השוויתי כיסויים, ואפילו בחלק היה עדיף דרך כרטיס האשראי
-
@Roco אמר:
בדיקה שעשיתי במהלך הקורנה אצל נציג כלל לכללית, הביטוח בהראל לא דרך הקופה בכללית, דומה מאוד, אבל יש כמה סכומי כיסוי גבוהים מעט יותר מהפוליסה של הראל בכללית.
מרגיש לי כמו יש לי יש לי מהקומדי סטור: “אבל יש כמה סכומי כיסוי גבוהים מעט יותר מהפוליסה של הראל בכללית.” הכוונה שהביטוח של כלל בקופח כללית יקר מזה של הראל או שלא הבנתי נכון ואתה אומר שהביטוח של הראל יקר יותר?

-
אכן טעות בשם חברת הביטוח, בהודעתי הראשונה.
ההשואה היתה בין כלל-המבטחת דרך הכללית, לפוליסה של כלל בלי הכללית. לא הראל.
מצטער, הכוונה היתה בכל מקרה להשוואה לחברה המבטחת בכללית.
-
@karnielr אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
כשהלקוח מבטל הוא לא צריך לתת סיבה. כך שגם אם הוא מבטל בגלל שהוא חולה הוא יקבל החזר.
הלקוח גם חותם על ויתור על סודיות רפואית ואם הוא נמצא חיובי לקורונה המידע זמין לחברת הביטוח, כנ”ל לבני משפחתו אם נוסעים איתו.
לא יודע אם החברה תחפש את המידע, אבל היא יכולה לקבל אותו.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@karnielr אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
כשהלקוח מבטל הוא
הלקוח גם חותם על ויתור על סודיות רפואית ואם הוא נמצא חיובי לקורונה המידע זמין לחברת הביטוח, כנ”ל לבני משפחתו אם נוסעים איתו.
לא יודע אם החברה תחפש את המידע, אבל היא יכולה לקבל אותו.
עשיתי ביטוח כזה פעמיים בעבר, כשזה השתלם לי. זה היה לפני פרוץ הקורונה לחיינו. ממש לא נדרשתי לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית.
-
אוקי, תודה על העדכון
-
איזה כרטיסי אשראי בדקת?