מסכות KN95
-
בטיסות לאירופה לפחות במישור הרשמי חלק מחברות התעופה דורשות מסכות KN95 לפחות לחלק מהיעדים.
איזיג’ט דורשת בכל הטיסות לכל היעדים. בפועל בטיסה אחרונה דרשו לא בהלוך ולא בחזור וגם צוות האוויר השתמש במסכות רגילות.
ראיינאייר דרשו ובפועל לא הרשו לעלות לטיסה ללא מסכה כזו.
מסכות N95 יקרות יחסית בארץ ומכיוון שלא נמכרות בכל מקום פעמים רבות נזקקים למשלוח – שגם עליו גובים ממון רב ויכול להגיע גם שבועיים ויותר לאחר ההזמנה.
מכיוון שהקורונה כאן להישאר חודשים ושנים לדעתי כל מי שלהערכתו יטוס לחו”ל בשנים הקרובות כדאי שישקול רכישת מסיכות כאלה מראש – כשיש הזדמנות לרכוש במחיר הוגן או אפילו זול ולא לחכות לזמן קצר טרם הטיסה.
-
אלו לא המסיכות שמוכרים בכל סופרפארם ב 10 ש”ח לשתי מסיכות?
-
-
יש בבתי מרקחת. אבל צריך לבדוק קודם – לא בכולם. אני קניתי ב 10 ש”ח האחת.
-
@imeshy2 אמר:
אלו לא המסיכות שמוכרים בכל סופרפארם ב 10 ש”ח לשתי מסיכות?
@רוני-סופר אמר:
יש בבתי מרקחת. אבל צריך לבדוק קודם – לא בכולם. אני קניתי ב 10 ש”ח האחת.
כשחיפשתי בסופרפארם כבר לא היה (בכלל, כולל משלוח), 10 שקל לאחת וגם 10 שקלים לשניים מחיר עושק,
ואם אין בסביבה אז אין להם בעיה לבקש גם 40 שקלים על משלוח שהוא לא חו”ח אקספרס ואם חיכיתם לרגע האחרון (שבוע לפני הנסיעה?) המשלוח כבר לא יגיע.
מסכה אחת לא מספיקה להלוך ושוב ואם יש כמה בני משפחה כבר מדובר בהוצאה משמעותית.
אני קניתי דרך עזריאלי 100 מסכות ב 149 שקלים, קיבלתי 30 שקלים חזרה דרך איזה גיפט קארד או ביי מי או משהו כזה.
שקל או שקל וקצת למסכה נראה לי מחיר הוגן בקושי, לא פי 10.
חילקתי לכל המשפחה המורחבת, לקחתי רזרבות למטוס חילקתי לנוסעים שלא היה להם ונשאר לי עוד הרבה.
בהחלט יכול להיות שיש יותר זול, ממליץ לעשות סקר מחירים.
למשלוח שלהם לקח 3 שבועות כך שאי אפשר לתכנן על הרגע האחרון.
-
כמה עולה אצלך משלוח
.לא מצאתי התייחסות כללית בראיין איר (טס איתם עוד שבועיים) אלא אמירה שלמדינות שונות יש דרישות שונות.
-
2 מסיכות בעשרה שקלים בסופר “קשת טעמים”.
-
-
-
יש גם ב “הום סנטר “ 5 ש”ח למסיכה -
-
-
איזיג'ט לא דורשת את המסכות האלו. מסכות כירורגיות מאושרות. כל הצוותים שלהם עם מסכות כירורגיות.
-
את צודקת, בדקתי בדף הזה
סעיף WHAT KIND OF MASK SHOULD I WEAR?
כתוב שם שמותר גם מסיכות כירורגיות
תודה על התיקון
המשכתי לצלול לתוך האתר של איזיג’ט, יש להם דף מאוד אינפורמטיבי על הדרישות כולל על מסיכות – לפי מדינה.
למשל על אוסטריה רשום שמסכות כירורגיות לא יתקבלו.
-
איפה קונים בארץ מסיכות FFP2? לגבי N95 אני רואה שאין בעייה.
-
-
כל אדם בר דעת מבין, שבטיסה שאנשים מורידים מסיכה בלית ברירה, הדבר ההגיוני ביותר זה להשתמש במסיכת n95, כי היא מגינה עליך מהדבקה מבחוץ. הכרירוגית מונעת שאתה תדביק. לכן הרופאים משתמשים בn95, זו "ההשקעה - הכי כדאית" בעידן הקורונה, בעיקר בטיסה.
-
אדם בר דעת ובעל מינימום התחשבות באחר היה מבין שהוא צריך להישאר בטיסה עם מסכה. אם זה נראה לו כעונש בלתי מידתי ובלתי אפשרי הוא יכול להישאר בבית.
-
לראשונה טסתי לאוסטריה לאחרונה עם N95 ומצאתי אותה יותר נוחה מהמסיכה הרגילה
-
אני מצאתי אותה בקשת טעמים.