ילוסטון
-
א. נתחיל מהכבישים - בעיקרון הכבישים נסגרים כל שנה ביום שני האחרון של חודש אוקטובר אלא אם יש מזג אוויר קשה במיוחד. מקצת חיפוש לא יותר מדי יסודי שעשיתי, נראה שהם בדרך כלל עומדים בזה, אבל מן הסתם אי אפשר יהיה לדעת עד יחסית קרוב, כי אם תהיה סופה מטורפת ב-20 באוקטובר אז אז אפשר יהיה להחליט מה לעשות ולא הרבה קודם. אחרי זה בתוך ילוסטון הכביש היחיד שיהיה פתוח זה הכביש בין שתי הכניסות הצפוניות, וביניהן האתרים ש-dhz כתב, ממות׳ הוט ספרינגס, לאמאר ואלי והטאוור. חוץ מזה יש שם יחסית הרבה נקודות תצפית יפות על הנהר ובכלל. בזמן שאני ביקרתי זה גם היה האזור העיקרי של בעלי החיים. לא תהיה גישה מטטון לילוסטון דרך הפארקים אלא תהיו חייבים להקיף הכל ממערב. ב. זו גם הסיבה שכדאי לכם לקבוע את גארדינר כמקום הלינה. קיים חשש שלא יהיה אפשרי להכנס לפארק מכיוון ווסט ילוסטון (מערב) או מדרום. המשמעות של לודג׳ים סגורים זה שאי אפשר לישון בתוך הפארק אלא רק בעיירות שסמועות לכניסות. יש קצת חנויות נוחות, תחנות דלק מינימליות ומסעדות שכנראה ישארו פתוחים גם כשתבקרו. זה יכול להיות די משמעותי אם כבר יורד שלג כי אחרת לא בהכרח יש איפה להתפנות. לא תמיד יש גישה לשירותים או אפילו סתם ככה למקומות שאפשר להסתתר בהם. ג. עוד אתרים לביקור - האזורים הגיאותרמיים - יש יחסית הרבה basins וכל מיני גייזרים שונים, הרוב מרוכז במערב, בגודל קרוב לכניסה המערבית, גם קצת צפונית משם וגם קצת דרומית משם. זה בעיקור של כמה שעות, ותלוי כמה קריטי לכם להתארגן ספציפית להתפרצויות כמו של האולי פיית׳פול. אני, אישית, ויתרתי על ההתפרצות שם ולא מרגישה שחסר לי, היו אחרים. קצת מזרחית משם, אזור הגראנד קניון של הילוסטון - יש כמה תצפיות שונות שהמעבר ביניהן הוא ברכב, עם כמה דקות הליכה מהחניה לאתר עצמו. מאוד מאוד יפה, ואם כבר יש שלג וקרח זה מאוד מיוחד. כשאני ביקרתי חלקים מהמפל היו עדיין קפואים ולא כל התצפיות היו נגישות. חזרתי לשם פעמיים כי היה כל כך יפה. כשאני ביקרתי, האזורים הדרומיים של האגם היו סגורים עדיין אז אני לא מכירה בכלל. ד. כן הייתי רוצה להדגיש שיש עוד הרבה עצירות שהן לא בהכרח אתר מאוד מפורסם, אלא ״סתם״ תעצרו כי נורא יפה באיזו נקודה, או כי פתאום יש איילים, ביזונים או זאבים. היו נסיעות שעצרתי בהן כל כמה דקות כי פתאום יש משהו יפה. זאת אומרת, גם אם במחשבה שלך יש יום אחד שחלקו האזור הגיאותרצי וחלקו הגראנד קניון, בפועל יקח לכם יותר זמן, ככל הנראה.
-
הייתי עושה הפוך טסה לבוזמן וחוזרת מסולט לייק סיטי לטיסה לדנבר
במטרה להקדים ולמקסם הסיכוי לשהות בילוסטון כולל התופעות הטרמיות. בסוף זה הרבה יותר מיוחד מגרנד טיטון
-
אם סוגרים ביום שני האחרון של אוקטובר למה מציינים שפתיחת הכבישים עד 31 לחודש?
איזה גייזרים שווים יותר להתעכבות מאשר האחרים? איפה הסיכויי שנראה התפרצות מהירה יותר?
אני מבין ומודה על הרצון לעזור - אני גם מבין את הלחץ זמן שבו אני נמצא אבל אני יודע שאם לא כעת לא בטוח שיהיה לי זמן אחר לבקר שם וחבל לפספס
-
גם אני - רק הבעיה שאין כמעט טיסות לשם ממש מרגיש כמו עיירה מבודדת בלב ארה"ב
-
אתה יכול גם לבדוק טיסה לג'קסטן הול
-
ההגדרה הרשמית היא יום שני האחרון של אוקטובר (= מיד אחרי סוף השבוע), ספציפית השנה בגלל שה-31/10 זה יום שישי, כנראה החליטו לפרגן ולסגור רק אז. עשו לך טובה. אני אישית, בגלל בלתמ״מ שהיה לי בבוקר לא הגעתי למשרדי הריינג׳רים להתעדכן בדיוק בשעות ההתפרצות הצפויות ופשוט טיילתי וזרמתי. כנראה שפספסתי את הגייזרים הכי גבוהים והכי עוצמתיים אבל אני שלמה עם זה. האזור כולו מעלה אדים, גועש ומבעבע ואני לא מרגישה שחסר לי גייזר כזה או אחר. אולי אחרים כן יודעים לענות יותר. באופן אישי אני ממליצה לך לחשוב על זה כעל כמה שעות של טיול בין ה-basins כי הם מעניינים, יפים ושווים ביקור גם אם אין התפרצות גדולה ספציפית. אלו שהיו היו מספיק מרשימות בשבילי.
-
@בשמילס אני מציע לבדוק באתר של Grand Teton. ניתן להגיע אליו דרך אתר שירות הפארקים הלאומיים ושם לחפש את הפארק תחת מדינה ולבחור את Wyoming. תחת Plan Your Visit אמור להיות המידע על העונות בהם הפארק פתוח.
בכל מקרה בדקתי והנה הציטוט מהאתר:
Grand Teton National Park is open 24 hours every day, year-round. The most popular months to visit are May through September. During the busy summer season, most roads and facilities are open and a full range of programs are available to enjoy. From November through April, some roads, all campgrounds, and most visitor facilities are closed or have reduced hours. Check out the links below for more information. Alerts and other closures also occur, please see Alerts & Current Conditions page.
-
@שקד תאריכי סגירת הכבישים יכולים להתאחר במידה ומדובר בשנה שהשלג בה מתחיל מאוחר יותר. ביקרתי בפארק גליישר, שבדרך כלל העליה ל- Logan Pass נסגרת באמצע חודש ספטמבר. בשנת ביקורי (2015), מזג האויר היה עדיין חמים יחסית והסגירה נדחתה לסוף חודש ספטמבר. יתכן וגם בילוסטון תאריכים עלולים לזוז קדימה אם מזג האויר חמים מספיק. מס שכן, בגליישר, תאריכי הסגירה של הלודג'ים ושירותים אחרים בתוך הפארק נשארו על פי התכנון ולא נדחו.
-
איזה גייזרים שווים יותר להתעכבות מאשר האחרים? איפה הסיכויי שנראה התפרצות מהירה יותר?
לגבי - במה להתמקד.
- אני מאוד ממליצה, במיוחד לכם, על ה- Old Faithful ולא פחות מכך - על המסלול שבאגן של ה- Old Faithful. זאת כמובן בהנחה שהכביש פתוח...
הגייזר עצמו - כשמו כן הוא. אמין. באתר האינטרנט של הפארק תמצאו את מועד ההתפרצות הבאה של הגייזר (כמו גם גייזרים אחרים). התחזית די מדויקת (בטווח של כמה דקות). גם במקום עצמו יש שלטים עם מועדי ההתפרצות (בתחנת הריינג׳רים, בלודג׳ וכו).
אנחנו אגב, ויתרנו על צפייה בהתפרצות מקירבת הגייזר ועלינו לתצפית על ההתפרצות מ- Geyser Hill במקום (כ- 20 דק הליכה לנק התצפית אם אני זוכרת נכון, יש קצת עלייה. השביל מצויין). משם המשכנו לסיבוב באגן. השביל באגן שטוח וקליל (ממש לא חייבים לטפס ל- Geyser Hill) על גבי board walk מעץ והוא מצטיין במגוון של תופעות גאותרמיות (בריכות גופרית ומינרלים אחרים, גייזרים קטנים ועוד). ממש מומלץ לכולם, בוודאי למי שקצר בזמן - תודות לריבוי התופעות בשטח קטן עם שביל נגיש ונוח.
בעונה שלכם גם לא יהיה עמוס.
תוכלו להחליט במקום, בהתאם לזמן ההתפרצות הצפוי הבא, האם לצאת לסיבוב באגן ולחזור לקראת מועד ההתפרצות או להמתין להתפרצות ואח״כ לצאת לסיבוב תופעות באגן. האולד-פיית׳פול מתפרץ בממוצע כל משהו כמו שעה וחצי. גם אם תגיעו ותגלו שבדיוק פספסתם התפרצות: יהיה לכם מה לעשות עד להתפרצות הבאה (רק זיכרו לחזור לפחות 10 דק׳ לפני המועד הצפוי, כדי לא לפספס).
2. Grand Prismatic - מדובר בבריכה גדולה וצבעונית. מרשימה ביותר! אם יש גישה - לא להחמיץ! אולי האתר היפה ביותר בפארק (ואני אומרת את זה בכאב, אני שונאת לדרג...). יש מעט עלייה, רוב המסלול שטוח. ע״ג Board Walk.
אם יש לכם אפשרות - אל תוותרו על תצפית על הבריכה גם מ- Grand Prismatic Overlook. כאן יש כבר קצת יותר טיפוס - אבל ממש כדאי לצפות בבריכה הנפלאה גם מלמעלה. שימו לב - היציאה למסלול ממגרש חנייה אחר (כמה דקות מהמגרש של ה- Grand Prismatic עצמה).
ממש נפלא!
3. Grand Canyon of the Yellowstone.
הערוץ מטורף ! שווה ממש לבקר בשתי הגדות. בשתיהן יש נקודות תצפית רבות. (שוב, הכל בהנחה שהכביש יהיה פתוח).
אנחנו עשינו מסלול הליכה מאוד ארוך לאורך הגדה הצפונית, לכן אהבתי אותה יותר. יש בה המון נקודות תצפית נהדרות. במסגרת הזמן שלכם - תוכלו לנסוע עם הרכב לאורך הגדה ולעצור בכמה נקודות לפי הזמן והכח (חלקן מצריכות ירידה בלא מעט מדרגות אם רוצים להתקרב לנהר/למפלים. כדאי כמה שיותר, לפי הזמן). כדי לקבל זווית ראייה מגוונת כדאי לכל הפחות לעצור לתצפית ה- Lower falls ואז להרחיק ל- Inspiration Point (אפשר להגיע אליה ברכב, כמעט אין הליכה). אם אפשר להוסיף עוד תצפיות בדרך - מה טוב!.
בגדה הדרומית בקרו ב- Upper Falls viewpoint וב- Artist Point.
אלו בעיני הטופ, אם אני נאלצת לבחור.
לאלו תוסיף את התופעות ב- Mammoth (שיהיו קרובות למקום הלינה שלכם בגארדינר ונגישות גם בחורף - ולכן עבורכם הן מתבקשות). אנחנו מאוד אהבנו את Mammoth (לפני שנסענו קראנו חוות דעת סותרות, יש אנשים שלא חשבו שהאתר מצדיק את הנסיעה הארוכה, עבור מי שלא לן בפינה הזו של הפארק. אנחנו ממש לא מסכימות ולכם זה במילא יהיה בדרך). יש שם מגוון מסלולים לפי מה שתספיקו אנחנו בילינו שם יותר מכפי שתכננו.
וכמובן Lamar Valley (שמאוד מומלץ לתצפיות בע״ח ופתוח גם בחורף). כשאנחנו ביקרנו בפארק המקטע הזה היה סגור עקב הצפות שהרסו את הכביש ולכן לא זכינו לבקר שם ולא אוכל להמליץ על נקודות עצירה (כדאי להתייעץ עם הריינג׳רס ובעיקר לסוע לאט ולפתוח עיניים!).
אלו הטופ שלי... אבל זו רשימה מאוד מאוד חלקית כמובן.
בהצלחה!
-
הכניסה היחידה הפתוחה בודאות כל השנה היא הצפונית. לגבי הכניסה המערבית - היא נסגרת בתחילת נובמבר בודאות, אני לא הייתי בונה על זה שהיא תהיה פתוחה בשבוע האחרון של אוקטובר, אולי כן אבל אולי לא. כחובבת פארק ילוסטון (עד כה הייתי 4 פעמים ואני בהחלט מתכננת לחזור לשם בעתיד) אני יכולה להגיד שהאזור הצפוני הוא הפחות אטרקטיבי בעיניי, התופעות הגאוטרמיות המדהימות הן באזורים אחרים. יש שם רק את אזור ממות' שהוא פחות מרשים מאזורים אחרים. עם זאת ולמרות זאת - אם הייתי חשה שזו הזדמנות חד פעמית, כן הייתי טורחת לעשות את הנסיעה המייגעת הזו , אבל מפחיתה ציפיות בהמון ומודעת לזה שזה לא באמת ביקור בילוסטון.
-
-
אולי נלך על בטוח על מנת שנתארגן בהתאם והשאר אם כן יהיה בונוס
בא נגיד שאנחנו מגיעים והכל חסום חוץ מהכניסה הצפונית, לאן ללכת בתוך ילוסטון? כמה זמן להקדיש?
איך דרכי הגישה משם לגרנד טיטון?
-
@בשמילס כפי שכתבתי קודם, אם רק האיזור הצפוני פתוח, ניתן לבקר בחלק שמ- Mammoth Hot Springs, דרך משרדי הפארק לכוון Roosevelt Tower ומשם להמשיך לעמק לאמאר בואך היציאה הצפון מזרחית. לדעתי, הדרך משם מוגבלת. אחרי המעבר באיזורים הנמוכים (אתר שנקרא Cooke City עם כמה חנויות ומסעדה או שתיים) יוצאים ל- Beartooth Highway, כשהדרך מטפסת למעלה. זה לא כביש מתוחזק חורף (כלומר, שמנקים ממנו את השלג, ולכן כנראה שיהיה סגור).
על מנת להגיע לגרנד טטון צריך לעשות איגוף של פארק ילוסטון. לדעתי, האיגוף האפשרי הוא מהצד המערבי, דרך אידהו ומשם להגיע לג'קסון ולפארק. יתכן ואפשר גם לעשות איגוף מזרחי. לעלות צפונה ל- I-90 לכוון מזרח, לרדת לאחר זמן מסוים דרומה לוויומינג ומשם לג'קסון, אבל המסלול הזה נראה לי ארוך יותר.
-
אם רק הכביש הצפוני פתוח, אז מבין כל המקומות שציינתי - רק Mammoth ו - Lamar Valley נגישים. אני מקווה שאתה עובד עם מפה, כדי להבין מה נמצא איפה. ביחד עם המפה ששקד צרפה של הכביש שפתוח כל השנה.
הגישה לטיטון במקרה שרק היציאה הצפונית פתוחה היא עיקוף רציני. תבדוק במפה: בטח 6 שעות פלוס (לא בדקתי לעומק, הייתי בקיץ כשהכל היה פתוח).
-
@dhz אגב, במסלול המזרחי אפשר לעשות טיול של מספר ימים אם יש זמן. למשל, להמשיך עם I-90 עד לשרידן בוויומינג. בדרך, לעצור בפארק לאומי היסטורי של הקרב ב- Little Bighorn, קרב שבו האינדיאנים הביסו את הצבא האמריקני וקאסטר נהרג עם הכוח שהוא הוביל. אם המעבר דרך הרי ה- Bighotn פתוח, אפשר לחצות אותם (המלצתי על כביש 14A אם הוא פתוח. אם לא, על כביש 14, שם עוברים ליד מפלי Shell). אם יש זמן, להמשיך צפונה על כביש 37 ל- Bighorn Canyon National Recreation Area ולו רק כדי להגיע לתצפית של Devil's Canyon, שיחסית קרובה לכניסה. בכל מקרה, משם יש חציה גדולה של וויומינג לכוון דרום מערב עד ל- Riverton ומשם יוצר כביש לצפון מערב עד לפארק גרנד טטון.
-
דורון ועוד יותר שקד האלופה, שאפו על ההשקעה, הירידה לפרטים והסבלנות. טיול כזה על תפר מזג האוויר דורש מזל כזה או אחר וגמישות. ממבט על לא נראה לי שיש לשואל מספיק נתונים כדי לקחת החלטה מושכלת, מה גם שהוא מעדיף להמשיך לשאול במקום ללכת ללמוד.
-
עכשיו אני רואה שגם ענבר די השקיעה. שאפו
-
ממש לא
רק שאני מוגבל בזמן ויש 2 אופציות או לוותר (כנראה לוותר לנצח)
או להכנס ולראות, כנראה שיש לי בזמן שלי 2 אופציות או לקחת סיכון ולנסות ואולי יהיה פתוח דרך הצד המערבי או המזרחי או
שלא להסתכן ולהתחיל מלכתחילה לבנות מסלול במצב בו אני נכנס מהכניסה הצפונית
-
במצב שכזה כמה זמן צריך להשקיע בזה? האמת שזה נראה יום אחד
-
האם הקניון והגישה למפל יהיו סגורים?
Grand Prismatic Spring Overlook האם גם כן יהיה ניתן להגיע אליו ולגייזרים הסמוכים שם?