ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סן פרנסיסקו - כן או לא רכב

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב נהיגה וחניה בסן פרנסיסקו סן פרנסיסקו
    12
    32
    5730
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mirti
      mirti נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נשהה בסן פרנסיסקו מספר ימים ואני תוהה אם יש צורך ברכב בתוך העיר. האם עדיף לוותר על רכב וללון בעיר או לשכור רכב וללון מחוץ לעיר? אשמח להמלצות על לינה במחיר סביר.
      זוהר888 dregev03 עמיחי13 hil eliezas 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זוהר888
        זוהר888 @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

ממש לא רכב... חנייה במחירים מטורפים... 

עדיף ללון בתוך העיר ולנוע בתחבורה ציבורית או אובר. 

mirti תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03
          dregev03 @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

בתוך העיר עצמה לא צריך רכב ואפילו יקר להחזיק מבחינת החניות. מצד שני זה תלוי איך מטיילים בעיר אני עוקב פה כמה חודשים בפורום ולא ראיתי המלצות על ״דרך 49 המייל״ שהיא דרך מאוד יפה לראות את סאן פרנסיסקו על גלגלים עם הרבה מאוד עצירות לתצפית. עשינו אותה עשרות פעמים כשגרנו באיזור כי לקחנו לשם כל אורח שהגיע אלינו לביקור וביקרנו בעצמנו לא מעט פעמים וחזרנו על זה לפני כמה שנים כשהגענו לכנס מהארץ. זו דרך מצויינת לראות את סאן פרנסיסקו ואני בפירוש ממליץ עליה למי שיש רק יום אחד לראות את העיר. הדרך מסומנת

כמו כן החציות של גשר הזהב, התצפיות שמעל, סוסאליטו וכן הלאה דורשים רכב

האם זה אומר שישנים מחוץ לעיר? 

רק בשביל לחסוך בכסף לדעתי אבל החיסכון בכסף יעלה בזמן טיול אבוד ובפספוס של חוויות עירוניות. 

למי שהפרוטה מצויה בכיסו אני ממליץ גם למצוא מקום נחמד בעיר (לא יהיה זול) וגם להחזיק רכב לפחות בחלק מן הימים. ברור שמי שמתכנן טיול מסביב חייב רכב ואפשר לטייל שבועות רבים מדהימים רק ברדיוס של 100 מייל מסאן פרנסיסקו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • עמיחי13
            עמיחי13 @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

מאוד תלוי מה אתם עושים לפני שמגיעים לעיר, מה עושים אחרי שממשיכים, האם יש כבר רכב לפני או אחרי, ומה התוכנית לעיר.

ari0252 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ari0252
              ari0252 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

מי שאוהב נוחות יכול להסתדר עם רכב וגם למצוא חנייה.

אם מדובר ב4 אנשים למשל  יש יתרון כלכלי לרכב.

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dregev03
                dregev03 @ari0252 נערך לאחרונה על ידי

@ari0252

לא בהכרח מסכים שרכב צמוד בתוך העיר מוסיף נוחות במיוחד כשחיפוש חניות זולות מייצר מגבלות.

כפי שכתבתי למעלה הרכב מייצר אפשרויות טיול רכוב וגישה למקומות שלא קיימת בלעדיו. אפילו הירידה התיירותית של רחוב לומבארד(שגם היא על ה-49 MILE DRIVE) היא לגמרי אחרת עם ובלי רכב.

גם הנהיגה ברחובות התלולים בשני הכיוונים זו חוויה מיוחדת לעיר הזו שאולי לא כולם מחפשים אבל בעיני זה מדהים לעבור מעליה תלולה שבה רואים מקדימה בעיקר את מכסה המנוע לירידה שפתאום מגלה את כחול המפרץ במלוא הדרו

ari0252 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • ari0252
                  ari0252 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

ואיך למשל תגיעו לטווין פיקס.

ואיך נוסעים לסוסליטו למשל.

ולא רק...

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • שירליץ
                    שירליץ @ari0252 נערך לאחרונה על ידי

@ari0252

לסוסוליטו אפשר להגיע באופניים, ולחזור במעבורת. בדיוק היינו שם היום והיו מלא רוכבי אופניים. 

(לא שסוסוליטו זה איזה יעד חובה לטעמי, קצת מלכודת תיירים). 

ari0252 mandi a 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ari0252
                      ari0252 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

אני לא נוסע באופניים לסוסליטו .

ואיך מגיעים ללא רכב לטווין פיקס.

ולפיתולים של רחוב לומברד.

ולגולדן גייט פארק.

ולחוף הים.

בקיצור מה שאני אומר שרכב זה טוב ונוח ביחוד אם מדובר בכמה אנשים.

גם תחבורה ציבורית עולה כסף.

לא להבהל מחנייה. אפשר להסתדר.

dregev03 צביקה mandi a 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • dregev03
                        dregev03 @ari0252 נערך לאחרונה על ידי dregev03

@ari0252

מסכים לחלוטין שסוסליטי אינה יעד חובה. לעומת זאת התצפיות מעל הגשר והכבישים של פרסידיו (שוב דרך 49 המייל) הם בעיני “חובה” וצריך רכב.

אגב אני חושב שאת המעקה להולכי הרגל בגשר שמו אחרי שאשתי נפלה עם אופניים לתוך הכביש בשנת 98. עד לפני 5 שנים עוד היו בידינו האופניים עם פס הצבע מהשריטה של גשר שער הזהב עד שגנבו אותם לבן שלנו בבאר שבע (עכשיו הוא בסטנפורד)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • mirti
                          mirti @זוהר888 נערך לאחרונה על ידי

@זוהר888

תודה

mirti תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • mirti
                            mirti @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

השאלה שלי היתה בעיקר לגבי הימים בתוך העיר. אנחנו רק שניים כך שהתחבורה הציבורית לא תעלה לנו הרבה. אם אכן יש קושי למצוא חניה במחיר סביר, נראה לי שבאמת עדיף לנו לוותר על רכב. מישהו יכול להמליץ על מקומות לינה לא יקרים בתוך העיר?

ari0252 dregev03 זוהר888 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • צביקה
                              צביקה @ari0252 נערך לאחרונה על ידי

@ari0252

מסכים לגמרי. כל הנימוקים נכונים.

בתל אביב החניה קלה או זולה? זה כמו בכל עיר גדולה. יש תחבורה ציבורית לאתרים המרכזיים שבתוך העיר והיא איטית, צפופה ומאלצת לו”ז שהיא איננה עומדת בו ויש לה עלות כמספר הנוסעים.

לעומת זאת עם רכב (ובמיוחד בארה”ב) מגיעים לכל מקום בתוך ומחוץ לעיר (והרבה מאתרי SF הם מחוץ לעיר) והמחיר לנוחות הזו והגמישות הזו הוא חניה. אז מה?

אני גם שמח שאוזכר פה מסלול ה-49 מייל, שאכן מעביר ביעילות תייר דרך כל מה שצריך לראות בסן פרנסיסקו, אך מחייב שימוש ברכב.

ולחובבי ההגה, איך אפשר לוותר על חווית הנהיגה המיוחדת ברחובות התלולים של סן פרנסיסקו ועל פיתולי רחוב לומבארד?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אנשיםטובים
                                אנשיםטובים @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה אמר:

בתל אביב החניה קלה או זולה?

בתל אביב באופן יחסי קל למצוא חניה אם מוכנים לשלם תמורתה מחיר של חניון וללכת כמה מטרים ברגל. ברור שיש איזורים שהחניונים מלאים, אבל ברוב המקומות שאני מכיר – גג 300-400 מטר ותמצא חניון.

אני לא יודע אם קל למצוא חניון במרחק סביר בסן פרנסיסקו או לא. במקומות שאני חיפשתי לא הייתה בעיה למצוא חניון במקום סביר, ותמיד היה מקום (אם לא בחניון הזה אז בזה שלידו).

מה שכן – המחיר של חניון בסן פרנסיסקו (ובהרבה ערים גדולות בעולם) גבוה בהרבה מאשר בתל אביב. בגדול בתל אביב החניונים הכי יקרים גובים 50 ש”ח ליום.הסופר יוקרתיים יגבו 70- ש”ח ליום, אבל סביר שקרוב אליהם נמצא חניון זול יותר שפשוט לא ממוצג יוקרתי. ולרוב בפועל אפשר למצוא חניה ב30 שח ליום בכל מקום בתל אביב. בסן פרנסיסקו מחיר יומי ממוצע הוא מסדר גודל של 30 דולר (לא נריב על גרושים). בהזמנה מראש ו/או אירלי בירד אפשר לרדת לסביבות ה-15 דולר.

השוותי חניה יומית ולא שעתית. במקרה של שעתית דווקא בהחלט יש מקומות בתל אביב שגובים מחיר דומה לסן פרנסיסקו.

צביקה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ari0252
                                  ari0252 @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

חפשו ברחוב לומברד.יש תחבורה ציבורית.מסעדות ויחסית יחסית לא מאד יקר

• צביקה
                                    צביקה @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

עד היום לנתי בסן פרנסיסקו במלונות שבהם היה חניון בחינם (על בסיס מקום פנוי), כך שחניה יומית לא היתה רלבנטית.

בחניה לפי שעות, יש חניונים שהמחיר בהם הוא סביר ואפילו יורד בשעות שאין עומס. בנוסף, בהרבה מקומות בסופ”ש החניה ברחובות היא בחינם, אם כי לפעמים מוגבלת בזמן, שלרוב די בו לתייר שבא לבקר אטרקציה מסוימת.

תל אביב איננה הנושא של פורום זה, אבל אציין רק שכבר יצא לי לשלם קרוב ל-70 ש”ח עבור חניה של 3-4 שעות בלי שהיתה לי אלטרנטיבה ולפעמים גם החניונים היקרים האלה היו מלאים עד אפס מקום כולל כאלה שחנו במעברים באופן לא חוקי.

• dregev03
                                      dregev03 @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

MIRTI

את כמובן מוזמנת לעשות מה שבא לך אבל נראה לי שאותי לא הבנת וכנראה גם עוד כמה אחרים. 

אני לא יודע לכמה זמן את מתכננת להגיע אבל אם את באה לארבעה ימים ונוחתת בסאן פרנסיסקו אז את יכולה לקחת את הרכב ביום השלישי למשל אבל להיות ללא רכב בכלל מונע ממך גישה להרבה מקומות שהוזכרו כאן והם בעיני לא פחות סאן פרנסיסקו וכנראה יותר מהפירים ויוניון סקוור.

אם את באה ליום אחד אז לדעתי אין ספק שאת צריכה רכב

• hil
                                        hil @mirti נערך לאחרונה על ידי

@mirti

מציע לך להוריד אובר למכשיר, לעשות סימולציה של המקומות שאת רוצה להגיע אליהן, ולראות כמה יעלה לך. למשל להגיע לטווין פיקס מפיר 39.

אני בסנ פרנסיסקו בדרך כלל עם רכב, למרות שבד״כ זה היה ימי ראשון..

סוסוליטו – לדעתי, באמת ממש לא משהו מיוחד. נחמד וזהו. 

• mandi a
                                          mandi a @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

יש מעבורת בלוך ושוב לסולסליטו או אופניים (תלוי כמה זמן יש לכם). דרך 49 מייל מאוד יפה אבל אם יש לכם קצת זמן ואתם מתכננים טיול עירוני תצטרכו במילא לוותר על משהו. התחבורה הציבורית כל כך נוחה שם, החניה יקרה (התגוררנו במרכז העיר שלושה חודשים. התניידנו בתחבורה ציבורית ובסופי שבוע שכרנו רכב משדה התעופה- יותר זול ופחות פקקים)

mandi a תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • mandi a
                                            mandi a @mandi a נערך לאחרונה על ידי

@mandi-a

אגב, מסכימה שסוסליטו היא סוג של מלכודת תיירים. את גשר הזהב חצינו באופניים יותר מפעם אחת. לא בטוחה ששוה את ההתעסקות של חניונים בעיר. בעיני זה בזבוז זמן וכסף

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון