ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דעתכם על המסלול הבא לזוג :)

פורום צפון אמריקה
    גרנד קניון סן פרנסיסקו
    11
    40
    3203
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • biliboy12
      biliboy12 נערך לאחרונה על ידי biliboy12

היי,

מצרף את הלו”ז ± (כעת שהטיול הפך להיות אנחנו ללא התינוק..)

27.8 נחיתה + SAF

28.8 SAF

29.8 SAF

30.8 – נסיעה לכיוון יוסמטי, לינה במקום כשעה מהפארק

31.9 יוסמטי פארק (לאחר מכן לינה Los Banos שבין יוסמטי למונטריי)

1.9 כביש 1 (הגעה למנוטריי סביבות 11:00)

2.9 כביש 1

3.9 כביש 1 (הגעה LA בערב)

4.9 LA

5.9 LA

6.9 LA + יציאה לכיוון לאפלין על הבוקר

7.9 לאפלין

8.9 יציאה מלאפלין לכיוון הגרנד קניון על הבוקר, הגעה לגראנד סביבות 13:00

9.9 

10.9

11.9

12.9 NY

13.9 NY

14.9 NY

15.9 NY +  המראה לישראל

הערות:

התכוונו לא להיות מעל ל-2 לילות ב LA אבל יום אחד יוקדש ליונברסל, ויום אחד לשדרת הוליווד, וניס ביץ’ וכו. ניהיה חייבים ללון ללילה נוסף כיוון שהנסיעה לכיוון laughlin או ווילאמס (טרם החלטנו) שתיהן נסיעות לא קצרות וצריך לצאת מהבוקר על מנת לא לנהוג בלילה..אז צריך לילה נוסף ב LA ולצאת בבוקר שלמחרת. העיירה laughlin פחות מוכרת על הדרך לגראנד קניון ומצאנו אותה כעיירה מגניבה על נהר הקולרדו ממש על הגבול בין נוואדה לאריזונה ונראה שזה מקום נחמד להעביר בו גם יום לטייל מסביב לשבור קצת את מסלול החומוס…

החל מ-8.9 ברגע שנעזוב אחרי כמה שעות את הגראנד קניון אנו מחפשים מקום מגניב (לא לאס ווגאס) להעביר בו את הימים עד ה 12.9 וממנו לטוס טיסה פנימית לניו יורק! חשבנו על אלברקקי ולא בגלל שובר שורות 🙂

תודה על העזרה!

שירליץ גדליהו מהגרעין karnielr עמיחי13 cillam 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי שירליץ

@biliboy12

מה עם סדונה?

לא היינו עדיין אבל השם הזה עולה כל פעם כמקום מוצלח, ואז אפשר לטוס לניו יורק מפניקס. 

biliboy12 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אלבקורקי נחמדה, אבל לא יותר מזה ( לדעתי לפחות)- אולי תחשבו על סנטה פה ולנסוע לראות את טאוס, אבל כל האופציות האלו די לוקחות אתכם רחוק מהגרנד קניון- לפי גוגל איזה 8 שעות נסיעה לטאוס.

• biliboy12
            biliboy12 @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

היי, סדונה זה מקום שאפשר להעביר בו יומיים שלושה?

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • biliboy12
              biliboy12 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

ראיתי שאפשר נאמר לעשות סיבוב חד יומי מאלברקקי לטאוס (שעתיים כיוון), ולא נסיעה ישירה לטאוס מהגרנד קניון..

5-6 שעות לאלברקקי, לנוח שם ללילה ויום למחרת לצאת לטייל

מה מיוחד בטאוס?

segev17 גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • עמיחי13
                עמיחי13 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

באזור של סדונה יש 2 פארקים: פארק סלייד רוק ופארק רד רוק. סלייד רוק זה מקום שבו יש מגלשות מים טבעיות, בעוד פארק רד רוק זה פארק ענקי שמתפרס על אזור רחב מסביב לסדונה, יש שם מסלולים ממש יפים, כולל מסלולי מים משובחים, וכן נקודות תצפית רבות. אם אתם רק מטיילים שם ללא הליכה יספיק לכם יום אחד מלא (יותר, אם יש גם מסלולים). 

בנוסף לטיולים, סדונה זה אחד המרכזים הגדולים באזור של אטרקציות תיירותיות – טיולי ג’יפים, טרקטורונים, אופני שטח, טיסה במסוק, קיאקים וכו. אנחנו למשל עשינו שם טיסה במסוק מעל האזור – חוויה #1 בטיול. אם רוצים גם פעילויות\אטרקציות צריך עוד זמן. גם העיירה סדונה עצמה מעניינת לביקור (אבל היא מאוד תיירותית), כולל כמה אתרים מפורסמים כמו הכנסיה המיוחדת.

מסדונה אפשר להמשיך לכיוון פיניקס. בדרך, יש שם את טירת מונטזומה וגם אאוטלט גדול (לפני פיניקס). ליד פיניקס יש אזור יפה מאוד לטיול שכולל גם עיירת רפאים בסגנון ווסטרן וכן אגמים יפים במדבר. אפשר כמובן להמשיך לעוד מקומות באריזונה כמו טוסון, תלוי בזמן ותחומי העניין. לא הייתי מתרחק לניו מקסיקו כאשר יש לכם יעדים מעניינים וקרובים יותר.

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03
                  dregev03 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי dregev03

@עמיחי13

סדונה מדהימה ואפשר לשהות בה שבוע בקלות אבל לא בטיול כמו שלכם

יום ליוסימיטי זה ״פשע״

לסנטה פה אין תחליף

אבל אי אפשר הכל

• טאוס עיירת סקי יפה באיזור יפה אבל לא הייתי ואני מצטט את אשתי
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • karnielr
                    karnielr @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

כדאי להוסיף יום מלא ליוסמיטי אם אתם כבר טורחים להגיע אליו. 

• segev17
                      segev17 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

מביקור בשתיהן לפני שנתיים לדעתי סנטה פה עדיפה באופן מובהק על פני טאוס (וגם קרובה יותר לאלבקורקי). טאוס מבחינתי היא עצירה מוצלחת בדרך ולא יעד בפני עצמו, בעוד סנטה פה היא בהחלט יעד (החוויות שלנו מסנטה פה/ניו מקסיקו כאן). בסיכומו של טיול ארוך, סנטה פה נבחרה כעיירה המוצלחת והכייפית ביותר, על ידי המבוגרים והילדים כאחד

אם מחליטים לשלב, אז בין גראנד קניון לסנטה פה הייתי עוצר ללילה בהולברוק ומטייל בשעות הערב/שקיעה בפארק Petrified Forest and Painted Desert (מהשקיעות היפות שהיו לנו)

ואחרי כל זה, הייתי שוקל אם להתרחק לכיוון ניו מקסיקו או להישאר באזור הטיול שלכם כפי שהוצע (ולהוסיף יום ליוסמיטי)

• biliboy12
                        biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על ההשקעה והתגובות, החלטנו שיום שלם ביוסמטי יעשה עבורנו את העבודה, רוצים יותר זמן להכנס ל “מערב הישן” של ארה”ב, לדעתי מהגרנד קניון ניסע לכיוון אלברקקי (כנראה עצירה של לילה בדרך ..) ואת היומיים המלאים האחרונים לפני הטיסה לניו יורק נעשה באלברקקי שיום אחד מתוכם יהיה טיול יומי לסנטה פה (כשעה נסיעה כל צד מאלברקקי). משום מה ניו מקסיקו נשמעת לנו יותר פיקנטית מלהישאר באריזונה (סדונה).. ואולי זה טעות..אבל אם לא ננסה לא נדע אף פעם

שוב תודה גדולה !

mayank dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • mayank
                          mayank @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אני מצטרף לרוב המגיבים כאן לגבי יוסמיטי. זה פשוט לא שווה את ההשקעה ולדעתי יש לכם אפשרות להוסיף שם יום. 

בהנחה שתקבלו את זה, אז תגיעו לגרנד קניון ב-9.9, תטיילו שם ב-10.9 ומשם תמשיכו הלאה, מה שלא ישאיר לכם יותר מדי זמן עד לטיסה הפנימית, ולכן אני ממליץ על פניקס/סדונה או לאס וגאס.

חמוטל69 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • חמוטל69
                            חמוטל69 @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank

עד שתסעו בטיוגה פאס ותגיעו לואלי ביוסמיטי כבר יעבור כמעט יום שלם. ואז פשוט תחלפו בעמק ותצאו? לא שווה את המאמץ. צריך לפחות יומיים ליוסמיטי או לוותר בכלל.

• dregev03
                              dregev03 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אני חסיד גם של יוסימיטי וגם של סדונה אבל יש לי בהחלט גם פינה חמה בלב למרגלות הסאנדיה ולהר עצמו שנמצא ממזרח לאלבוקרקי. 

מעניין אותי מה מושך אתכם לשם?

סנטה פה מאוד מיוחדת

• עמיחי13
                                עמיחי13 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

הטיול הוא שלכם, ואם בא לכם לכסות שטחים רחבים כדי “לכבוש” את ארה”ב, לכו על זה. גם קליפורניה, גם ניו מקסיקו וגם ניו יורק, הכל בטיול אחד.

אני רק אולי אצביע על נקודה שפחות חשבתם עליה – טיולים עתידיים. אתם זוג צעיר כאמור, וסביר להניח שיצא לכם להגיע לטיולים נוספים בארה”ב. אם תעשו עכשיו מסע דילוגים בקליפורניה + אריזונה + ניו מקסיקו, כנראה שלא תרצו לחזור שוב לדרום מערב. ואז אולי תישאר לכם תחושה של החמצה. לי יש תחושה כזו מכמה טיולים שעשיתי פעם – פיספסתי מקומות שרציתי, ואולי לא אחזור לאזורים האלה להשלמות. אם תרכזו את המאמץ בתא שטח קטן יותר (רק אריזונה וניו מקסיקו למשל) תוכלו לבקר בטיול נוסף, נפרד, בקליפורניה.

• cillam
                                  cillam @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

המון נסיעות ומעט הנאות – אבל  כל אחד ואופי הטיול שלו!

יוסמיטי – יום זה ביזבוז נסיעה . מקום שיש להקדיש לו ימים ומספר פעמים.

גרנד קניון הצצה וזהו – גם חבל.

סדונה שווה ביקור ושהייה.

לעומת ה פארק של העצים המאובנים  אני הייתי עוברת במונומנט וואלי – נכון לוקח טיפה צפונה אבל מדהים –

הלאה לא הייתי אלא אם נדבר  על סטייה ממשית לקניון דה צ׳לי.

טאוס יש לי חברה שגרה שם בעבר ומאד מתגעגעת למקום.

המה שלא תעשו – תהנו.

• biliboy12
                                    biliboy12 @חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

@חמוטל69 אמר:

@mayank

עד שתסעו בטיוגה פאס ותגיעו לואלי ביוסמיטי כבר יעבור כמעט יום שלם. ואז פשוט תחלפו בעמק ותצאו? לא שווה את המאמץ. צריך לפחות יומיים ליוסמיטי או לוותר בכלל.

אשמח לקבל עזרה בלהבין איך אפשר להגיע מוקדם על מנת לנצל את היום, אנו ישנים במרחק נסיעה של שעה מהוואלי לפי גוגל

חמוטל69 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • biliboy12
                                      biliboy12 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 אמר:

@biliboy12

אני חסיד גם של יוסימיטי וגם של סדונה אבל יש לי בהחלט גם פינה חמה בלב למרגלות הסאנדיה ולהר עצמו שנמצא ממזרח לאלבוקרקי. 

מעניין אותי מה מושך אתכם לשם?

סנטה פה מאוד מיוחדת

להתרחק קצת מ “שביל החומוס” המקובל … קראו בקצת בלוגים על הייחודיות של סנטה פה מבחינת הבניה שלה, התרבות ובכלל….

dregev03 עמיחי13 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • dregev03
                                        dregev03 @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אני לגמרי מבין את נושא שביל החומוס אבל לי נשמע שתאכלו סושי עם חומוס ואולי זה מתכון מנצח בשבילכם. 

בכל מקרה אני לא צריך לקרוא על סנטה פה שהייתי בה עשרות פעמים כשגרתי באלבוקרקי וגם אחר כך. 

מציע שתקרא על אלבוקרקי כי יש בה בעיקר טבע שאני בספק אם תצליחו להינות ממנו מפאת קוצר הזמן. 

כמו שאמרה צילה

העיקר שתהנו

• biliboy12
                                          biliboy12 @cillam נערך לאחרונה על ידי

@cillam אמר:

@biliboy12

המון נסיעות ומעט הנאות – אבל  כל אחד ואופי הטיול שלו!

יוסמיטי – יום זה ביזבוז נסיעה . מקום שיש להקדיש לו ימים ומספר פעמים.

גרנד קניון הצצה וזהו – גם חבל.

סדונה שווה ביקור ושהייה.

לעומת ה פארק של העצים המאובנים  אני הייתי עוברת במונומנט וואלי – נכון לוקח טיפה צפונה אבל מדהים –

הלאה לא הייתי אלא אם נדבר  על סטייה ממשית לקניון דה צ׳לי.

טאוס יש לי חברה שגרה שם בעבר ומאד מתגעגעת למקום.

המה שלא תעשו – תהנו.

תודה על התגובה !

• גדליהו מהגרעין
                                            גדליהו מהגרעין @biliboy12 נערך לאחרונה על ידי

@biliboy12

אני בכלל התכוונתי לביקור ב- taos pueblo, הייתי שם לפני המון שנים, בכלל לא זכרתי שהיתה שם עיירת סקי- או מה שצוין פה. זכרתי רק את הבינוי האינדיאני, שהתקשר לי למשל לדברים שראיתי במקומות אחרים של אתרי עתיקות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון