אשמח לרעיון לטיול כוכב משפחתי בקיץ (יולי)
-
אנחנו 4 אנשים זוג+2 בוגרים (גילאי 20 ו15). מחפשת רעיון לטיול כוכב בקיץ של 10 ימים שכולל שילוב של:
ימי טיול ברכב באתרי תיירות, עיירות נופים יפים, במרחק נסיעה של שעה-שעתיים ולא עם כבישים צרים תלולים או משהו כזה (יש לי פחד מכבישים כאלה סוג של פובייה). וימי בטן גב במלון טוב עם בריכה וקירבה לחופים/אגמים לרחצה.
חשבנו על דרום איטליה אבל זה נפסל מ-2 סיבות – הבנתי שחם נורא ביולי וגם צפוף מאוד בתיירים. ובעיקר בגלל הכבישים התלולים והצרים שאני אישית סובלת מאוד מהעניין (יש לי פחד מכבישים כאלה ואני נכנסת לסטרס). מאותה הסיבה מונטנגרו נפסלה.
חשבנו על טנריף אבל זה נפסל בגלל שאין טיסה ישירה ובמקום 7 שעות זה לוקח המון המון שעות.
לא מעוניינים באיי יוון (היינו כבר).
האתרים מלאים במידע אבל זה רק מבלבל אותי יותר לכן אשמח לקבל רעיון ליעד בהתאם למגבלות שלי (בעיקר עם נושא הכבישים)
נשמח מאוד לרעיון ליעד + תוכנית טיול אם יש למישהו
תודה מראש

-
מנסה לחדד-
מלון טוב עם בריכה וחוף רחצה(כמו שהגדרת בטן גב)
בהכרח יהיה במקום בו יש משמעות לפעילות מים
כלומר חם.
ולרוב גם צפוף כי כל האירופאים אוהבים את זה.
מספר ימי הטיול -10 ,כך שחופי רחצה ביבשות אחרות יהיו פחות רלוונטיים.
הכי עונה על הציפיות שלכם, אני מניחה, יעדים באגן הים התיכון, ציינת כי הייתם באיי יוון
מה לגבי קורסיקה למשל? או כרתים?
-
אולי סיציליה?
-
בהתאם למגבלות הולנד ובלגיה בחלק השטוח שלה בואך צרפת יכולה להוות כיוון.
-
הצבת משימה כמעט בלתי אפשרית. קרוב לוודאי שכל מקום עם שילוב של נופים יפים וחופי רחצה יהיה מפוצץ מתיירים ביולי. בכל החופים הקלאסיים של הים התיכון יש סיכוי טוב (וסיכון רציני) שיהיה חם נורא ביולי, לא רק בדרום איטליה. נופים יפים הולכים גם הרבה פעמים ביחד עם כבישים צרים ומפותלים. נוסיף לזה טיסה ישירה ורצוי קצרה ומלון טוב עם בריכה. והאפשרויות מצומצמות עוד יותר. אז איפה אפשר לחפש, בהנחה שיהיו גם קצת תנאים שתהיו מוכנים יותר להתפשר עליהם? כמה רעיונות: החוף האטלנטי של צרפת, ובמיוחד נורמנדי היפה, שיש סיכוי שיהיה קצת יותר קריר (אבל קרוב לוודאי שצפוף למדי, אם כי פחות מאוגוסט). הזכרתם אגמים ולא רק חופי ים, נכון? אז אזור האגמים שליד זלצבורג באוסטריה נותן אפשרות לא רעה, אבל להקדים להזמין מקום במלון, מצפיפות לא תברחו גם שם. אולי בצפון הפחות מוכר של פולין, בין אם באגמים המזוריים או בחוף הים הבלטי (אם כי שם יש לי יותר ספקות לגבי מלונות איכותיים). באגמים קטנים ופחות מוכרים בצפון איטליה גם אפשר לחפש שילוב מתאים שלא יהיה מפוצץ לגמרי. נופים יפים ועיירות נחמדות מובטחים שם, והכבישים בדרך כלל די טובים (היינו ונהנינו באגם איזאו, באגם לויקו טרמה ובאגם אורטה, אבל לשמחתנו לא ביולי...). סלובקיה גם באה בחשבון. תתחילו לבדוק, מה יש לכם להפסיד?
-
יונית שלום, דבר ראשון תודה על תשובתך. את צודקת יהיה צפוף בכל מקום באירופה לא חשבתי אחרת אבל הבנתי מחברים ומקריאה ברשתות שדרום איטליה צפוף הרבה יותר. באיי יוון היינו מיצינו הבטחתי לילדים (הבוגרים) יעד אחר ואני מניחה שגם נחזור אבל לפחות ימים.
לגבי פעילות בטן גב אולי לא הסברתי את עצמי טוב – לא התכוונתי פארק מים או משהו כזה אבל אני רוצה לשלב יום טיול ויום מנוחה באיזה חוף/אגם או בריכה במלון (לא חייב בריכה) הפעם אני לא רוצה טיול עם תוכנית עמוסה בלסמן וי של “היינו שם”. עשינו את זה במקומות אחרים (כמו צפון איטליה ולונדון) וחזרנו מרוצים אך עייפים.
קורסיקה – לא מכירה אבל אני אבדוק. תודה!
-
סיצליה? כן אפשרי. אשמח לפרטים במידה ויש לך.
-
בואך צרפת – מה הכוונה? לאיזה איזור יש אגמים וים?
-
קרואטיה יכולה להתאים, חופים נהדרים, פעילויות לכל המשפחה, אפשר בהחלט להתמקם רק בנקודה אחת – הייתי הולכת על אזור שיבניק.
נכון שעקרונית קרואטיה מתאימה יותר לטיול מתגלגל, אבל לא בהכרח. זה המסלול שעשיתי, אפשר להסתפק בחלק המרכזי שלו, כמו שציינתי.
-
משה שלום. תודה על התשובה. הצבתי משימה לא הגיונית כי אולי לא הסברתי את עצמי טוב. אתה צודק ביולי בכל מקום באירופה צפוף! בעיקר בחופים הקלאסיים גם חם מאוד אני יודעת שגם האירופאים נופשים ולא חשבתי אחרת (רק הבנתי מבעלי ניסיון שבדרום איטליה צפוף הרבה יותר).
לגבי פעילות מים אולי לא הסברתי את עצמי טוב – לא התכוונתי פארק מים או משהו כזה אבל אני רוצה לשלב יום טיול ויום מנוחה באיזה חוף/אגם שזה או בריכה במלון (על בריכה בהחלט אפשר להתפשר). לא רוצה טיול עם תוכנית עמוסה בלסמן וי של “היינו שם”. עשינו את זה במקומות אחרים (כמו צפון איטליה ולונדון) וחזרנו מרוצים אך עייפים.
אזור האגמים ליד זלצבורג – לא קר מדי?
אני בהחלט אבדוק את האזור האטלנטי של צרפת וסלובקיה.
תודה!
-
תודה רבה על השיתוף של המסלול שלך. בהחלט ילקח בחשבון. ממש תודה!
-
שאלה חשובה לגבי קרואטיה – איך הכבישים? כי זו נקודה בעייתית אצלי
-
הכבישים מצוינים. לא זכורה לי שום בעיה, וכל המסלול שלי הוא בכבישים “רגילים”.
באוטוסטרדה המצוינת נסעתי רק היום האחרון, מדוברובניק לוונציה.
כן, מדוברובניק לוונציה...
-
אזור האגמים בצפון איטליה, אגם מג'ורה לדוגמה יכול להתאים. גם טבע, גם עיירות יפות וגם חופי רחצה רבים עם מזג האויר יחסית נוח.
-
לדעתי אזור קוסטה בראווה (צפונית לברצלונה) יכול לענות על מה שאתם מחפשים, פחות או יותר (פחות כי יש מלא תיירים...)
-
אזור קרינתיה באוסטריה גם ממש יתאים לכם.
אמנם גם שם יכולים להיות ימים חמים כמו בארץ, אבל סביר שיתאזן עם ימים יותר קרירים.
אזור קצת פחות מתוייר מאזור זלצבורג, והאגמים שמאפיינים את אזור קרינתיה אמורים להיות חמימים יותר לרחצה (אמורים...הם עדיין קרים).
-
תודה!! -
תודה על תשובתך.איזור קוסטה ברווה בהחלט אזור שנלקח בחשבון ואני בודקת. תודה!! וברור שיהיו מלא תיירים…… אין מנוס