סן אנטון - גודל האכזבה מאתר שאמור להיות הטופ של הטופ.
-
1- האתר ( לדעתי ) באמת פחות מתאים למתחילים !
רוב הכחולים יכולים להיות בקלות - אדומים מאתגרים .
2- לדעתי תכנון ובניה של המסלולים מפשוט גרוע !!
* הרבה מסלולים מאוד שיטחיים וחייבים לדחוף הרבה או במקרה הטוב לצבור ממממממש מהירות כדי לצמצם את המרחק של הדחיפה (הסנאובורדיסטים הולכים כאן הרבה )
** יש לפחות 4/5 מקומות שאני עברתי בהם שהבנייה של המסלול פשוט גרועה ומגנט לתאונות ( בעצמי ראיתי אחת בן אדם עף מהמסלול )
והכוונה שיש ירידה מאוד מאוד !! חדה וישר יש עליה חדה על גבעה
מה שמגורם בקלות לאבד שליטה בגלל זווית הגלישה וכאמור כבר ראיתי מישהו עף ועד אולי 6 תאונות ( מגלשיים בx ליד מישהו שאוהב על הריצפה ) במקום ספציפי .
3- ל95% מהגונדולות אין מתקן לציוד - ואת הציוד צריך לקחת לתוך הקרון ( משהו שאתה לא מצפה מאתר כזה יוקרתי )
4 - תחזוקה של גישה לגונדולות
יש כמה מקומות שכדי להגיע לגונדולה צריך להוריד ציוד וללכת..
הבעיה שהליכה היא בתוך מאמורות של קרח ופשוט מוזר שאין תחזוקה של שבילי הליכה / גישה …
פשוט נראה לי מאוד מוזר לאתר עם השם שיצא לו !
-
יכול להיות שזה בגלל מצב השלג שהוא די גרוע השנה באירופה. חודש לא ירד כמעט שלג שם.
-
מצב השלג די סבבה על המסלולים - אין שום קשר למצב / איכות השלג לתחזוקה או אופן שהמסלולים בנויים
-
מסכים, נהנתי הרבה יותר מהמסלולים באישגל. סן אנטון טוב לגלישה באופפסיט. -
כי התחזוקה באישגל הרבה יותר טובה.
מבחינת אופפיסט,הכל אחלה בסן אנטון,הבעיה שיש שם הרבה תחרות(וגם בשאמוני אגב)
-
סן אנטון הוא אתר ממוגל וקשה. אני נהניתי ממנו (לפחות מההר הנפרד שעשיתי בהתחלה ויותר מהמתחם עצמו). היה קשה אבל בר ביצוע. את אישגל חיבבתי פחות אבל זה עניין של טעם. השלג היה כבד וזה לא היה הכי קל.
מקסים, איזה מסלול היה המסוכן בו ראית מישהו שכמעט עף?
אגב, פעם במונטה רוסה כמעט עפתי לנקיק כי דעתי היתה מוסחת. יכול לקרות ואסור שיקרה. היו שם סלעים וזו סכנת נפשות.
-
כל הפוסט הזה זה בדיוק למה דווקא סוצ׳י ואנדורה הם אתרים פשוט נהדרים (היה פה איזה פוסט למה סוצ׳י עולה אלף יורו לשבוע כולל הכול)
קילומטרז׳ ויוקרה הם לא כל מה שחשוב -
שלום,
הייתי פעמים רבות ב- St Anton. אני לא יודע איפה גלשת במרחב העצום הזה שנקרא St Anton, וכולל את Lech, Warth, Stuben, St Christoph, Rendl, Zurs וגם את Sonnenkopf. במרחב כולו יש אינספור מסלולים, אינספור מחוץ למסלולים, מגוון גדול של גונדולות ורכבלים. רמת התחזוקה יכולה להשתנות מעונה לעונה גם בשל כמות השלג, והתנאים הסביבתיים הנוספים. אני לא לגמרי מסכים עם כל מה שציינת, למרות שאני מבין למה אתה מתכוון. בעיני חלק מהיופי במרחב הזה הוא הגיוון העצום שיש בו, לצד היותו במקומות מסוימים פראי ומאתגר.
-
אנו שבוע הבא נוסעים לסוצי מקווה שיותר אהנה שם מאשר בצרפת. -
תודה מייקי שהזהרת אותי מהאתר הזה! אחד הדברים החשובים לי ביותר שיהיו מספיק מעליות ולא יהיה צורך לסחוב את המגלשיים על הכתף חלק מהזמן. -
לבושתי, טרם הייתי בסנט אנטון. אבל שאלתי חבר שהוא גולש טוב והיה שם בשנה שעברה. תגובתו:
פרט לאופ פיסט הוא מנה את כל הסיבות לגדולה של סנט אנטון -
-
אני יודע שכל אחד מתייחס למרחב גלישה באופן שונה
אני יכול להגיד שכול יום עשינו את הסיבוב של כל המרחב עם גלישה של 60/70% מהמסלולים…
אבל הבעיה היא לא המרחב עלה הבנייה של המסלולים
-
אל תשווה בין עכבר לדרקון
עם כול הכבוד לאנדורה ( סוצי לא הייתי ) סן אנטון גדולה יותר ( וזה בלי הסקי רוטס )
העניין של האתר הזה זה האופפיסט
מה שלא ממש זוכה לבמה באנדורה וסוצי
-
אז לא הבנתי מה הוא אמר ?!?
-
לדעתי התכוון שעכבר קטן בהשוואה לסוצי ודרקון זה משהו גדול בהשוואה לאתר גדול. הבנתי נכון? -
@עופר21 אמר:
כל הפוסט הזה זה בדיוק למה דווקא סוצ׳י ואנדורה הם אתרים פשוט נהדרים (היה פה איזה פוסט למה סוצ׳י עולה אלף יורו לשבוע כולל הכול)
קילומטרז׳ ויוקרה הם לא כל מה שחשובעופר, אל תפסול סתם. איש כטוב בעיניו יעשה. אבל חד משמעית אי אפשר לשים יחד את סוצ'י ואת ארלברג.
ברמה האישית, אתה טועה. סנט אנטון וכל מרחב הארלברג לא מספק רק קילומטרז'.
עזוב יוקרה. כמו בצרפת בקורשבל 1850, גם כאן לך ווארט הם מקומות יקרים עם מסעדות יוקרה. אבל אפשר בהחלט למצוא מקומות טובים בארלברג במיקום מרכזי ובמחיר שפוי, וגם במרחב 3V.
אתר הארלברג מספק אתגר יוצא דופן לגולשים טובים ומנוסים. לכל האחרים חד משמעית אין מה לחפש כאן, הם יסבלו. גלשתי היום אחרי מקסים (אי אפשר לגלוש לצידו, האיש פשוט טס נמוך מדי). עשינו כמעט 100 ק"מ מבלי לחזור על אותו מסלול פעמיים. לא היה רגע אחד משעמם ופשוט. כשאתה יוצא מסנט אנטון לכיון צורס, יש באמת המון ירידות תלולות ואחריהן עליות פתאומיות (כדאי מאוד להגיע למהירות מעל 60 קמש אחרת יהיה צורך לטפס המון, לכן בעינינו זה לא מקום שמח לבורדרים וגולשים איטיים יותר)
זהו מרחב עצום (הגדול ביותר באוסטריה) המקושר היטב. המסלולים שלו נחשבים לקשים יותר מהמקבילים במערב אירופה, כולל טין וול דיזר. יש המון ski routes ברמות קושי שונות וכמובן אוף פיסט למקסים ושכמותו.
יורד כאן המון שלג בכל עונה, יותר מאשר באישגל השכנה. גם זה מוסיף ליוקרת האתר, כי האוסטרים מספיקים לשטח את כל המסלולים בלילה אבל השלג הממשיך להערם בהמשך יהווה אתגר נוסף במסלולים התלולים. בגלל הצורה הטכנית בה הרוב גולש כאן, מוגולים נערמים במהירות בימים מושלגים. במרץ המושלג לפני שנה התאהבתי בקנדהר כאן, וגם השנה נהניתי לעשותו כשהוא קפוא. אם תגיע לכאן, תצטרך לעבוד קשה, אתה והמגלשיים שלך.
האוסטרים בטירול מאוד אוהבים את ההרים שלהם ולא מוכנים לשנותם. זאת הסיבה שכבר המון שנים הם לא מוכנים לחבר את קאפל לרנדל ובכך ליצור מרחב גלישה משותף עם אישגל. אז ברור שהם לא ישטחו גבעות אלא יצפו מכל הגולשים לעלות ולרדת בהתאם. רק השנה שינו את תוואי רכבל השינדלרגראט כך שלא יהיה צורך לטפס מעלה רגלית לתחנה הסופית שלו, למרות שהמון שנים כולם מתלוננים שהם נאלצים לטפס המון. ואל תתבלבל, למרות כל זאת הוא תמיד היה רכבל מבוקש ומפוצץ.
האתר הזה הפך אותי מגולש מזמדמן, חפיפניק ונהנתן לאחד שמתמודד עם אתגרים ויכול להם. הוא אילץ אותי בכל הגעה להיות טוב יותר וטכני יותר כדי להספיק אותו בכל תנאי מזג האוויר.
כל מי שמשווה אותו לאישגל טועה בענק. אישגל חמוד וכיפי, קליל ומהנה כולל הירידה מטה שכה רבים חוששים ממנה סתם. האפרה סקי הכה מדובר באישגל משעמם או sleazy, תלוי לאן תלך. באפרה סקי בסנט אנטון פוגשים חבר'ה בכל הגילאים שמחייכים ושרים יחד, הופכים לקהל מגובש המאושר להיות כאן, ואז יורדים לעיירה עצמאית בחושך/לוקחים מונית. מחמם את הלב וכן, בנינו פלייליסט בספוטיפיי.
אגב גם כעת, כשמזמן לא ירד שלג, עדיין כל המסלולים פתוחים ויש אפשרות גם לאוף פיסט.
-
@מ-פולני אמר:
לבושתי, טרם הייתי בסנט אנטון. אבל שאלתי חבר שהוא גולש טוב והיה שם בשנה שעברה. תגובתו:
פרט לאופ פיסט הוא מנה את כל הסיבות לגדולה של סנט אנטוןמהמעט שיצא לנו לשוחח, אני מאמין שמאוד תהנה כאן. תזמין מראש באתר העיירה (לא booking וכו') לינואר עד תחילת מרץ ותגיע להתאמץ וליהנות. ללא בריכה אבל עם סאונה
-
@ענבל-אין-על-סקי אמר:
תודה מייקי שהזהרת אותי מהאתר הזה! אחד הדברים החשובים לי ביותר שיהיו מספיק מעליות ולא יהיה צורך לסחוב את המגלשיים על הכתף חלק מהזמן.יש פה המון מעליות מכל הסוגים שמגיעות לכל מקום. אין שום סיבה לסחוב מגלשיים על הכתף למי שבאמת יודע לגלוש. לכל האחרים, זה חד משמעית לא הכתובת.
רק האזור של Lech מלא כחולים ואדומים סטנדרטים. אך עלויות הלינה שם הופכות אותו ללא רלוונטי עבורי וכל מי שאני מכיר.
-
אם כך הכבוד לסוצי
לא ניתן בכלל להשוות לארליברג גם בגלל הגודל גם בגלל המגוון של הסקי ראוט וכמובן באופפיסטים ( שזה תחלס הקטע המרכזי כאן )
מי שנוסע לסוצי זה אנשים מחפשים לחסוך ( שזה בסדר גמור )
מי שנוסע לסן אנטון - מחפש אתר להיבלע בו !