ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סן אנטון - גודל האכזבה מאתר שאמור להיות הטופ של הטופ.

פורום סקי וסנובורד
    סן אנטון
    15
    66
    7488
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענבל אין על סקי
      ענבל אין על סקי @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

זה לא בקטע של לחסוך זה בקטע של להכיר אתרים במדינות שונות.אני למשל שנה הבאה ארצה לנסוע ללפלאן.מניחה שיעלה יותר.

וכיוון שהשנה אנו נוסעים כל המשפחה ולא אני לבד חשוב לנו שיהיה מה לעשות אחה”צ והערב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ldude
        ldude @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

לא הייתי אבל מהתיאור של דרור זה נשמע כאתר שמיועד בפירוש לאנשים שגולשים על הצד היותר טוב. מבחינת רמת הגלישה. לא לכאלה ברמה בינונית ומטה.    חוץ מזה, אתר סקי זה משהו מאוד מאוד אישי. כל אחד מחפש דברים אחרים בו. יש כאלה שמחפשים אתגר, נוחות, נוף, חיי לילה, כל מיני.   🙂

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • drporat
          drporat @ldude נערך לאחרונה על ידי

@ldude

לא ארצה ליצור רושם מוטעה. אני למשל גולש בינוני פלוס ואני מאוד נהנה מארלברג שנה אחר שנה.

אני בכלל חושב שאתרים גדולים רלוונטים יותר לגולשים בינוניים ומעלה,  כי רק הם ידעו לנצל את כלל המרחב ולגלוש על כל  המסלולים באתר. האחרים סתם ישלמו הרבה על סקיפס יקר ולא תמיד יוכלו להגיע בקלות ליעד.

כל אחד יכול לגלוש בארלברג, במיוחד באזור של Rendl או Lech  שם יש יותר כחולים ואדומים סטנדרטים. יש עוד כמה אזורים כאלה במרחב עצמו, לחלקם אפשר להגיע ישירות ברכב פרטי/אוטובוס, חלקם נמצאים סמוך לגונדולה וחלקם דורשים גלישה לא קלה כפי שכבר תואר. הבעיה היא שאין חלוקה ברורה בין קל לקשה, ורצוי שתדע להתמודד עם כל מה שההר האוסטרי מסוגל להציע, והוא אכן מציע המון.

ויש כמובן את הski routes שעוברים השטחה פעם ב. בתקופות של שלג טרי הם יהיו רכים ועם מוגולים כיפיים, בימים כאלה יהיו קשים ובלתי נסבלים עבורי למשל.

בשנה שעברה כלל לא תכננתי לעשות אותם אך 2 רכבלים שונים אותם לקחתי בימים נפרדים אפשרו לי לאחר הירידה להמשיך רק בכאלה כי מסלולים אחרים היו סגורים. גם היום נפלנו על כזה בRendl מבלי שכלל התכוונו. 

כך שבאמת גולש בינוני ומעלה יהנה יותר וימצא כאן אתגרים שיאפשרו לו לצמוח.

וכשהיום ייגמר, הוא ימצא את עצמו שר Sweet Caroline עם בקבוק (שני) של פרנציסקנר ביד כשכל הMooserwirt מחייך ושר איתו. איך לא לבוא לגן עדן כזה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • markus
            markus @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

סחטיין על הקליקבייט!
            התחלתי להילחץ ..סט אנטון אחד האתרים האהובים עליי.  
             התחלתי לקרוא.....ונרגעתי.
            טוב, לפחות לא התלוננת על המוגלס או ארוחת הבוקר.

• עופר21
              עופר21 @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

סוצ׳י ואנדורה מפורקים מפורקים מפורקים כרגע בשלג עם עוד הרבה שלג לפניהם. 

אוסטריה חוץ מכמה פתיתים לפני שבוע יבשהההה

אתה אומר כדי לחסוך הא ? אבל לי שלג זה כל מה שאכפת 

כל אחד שיעשה את השיקולים שלו 

ldude Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ldude
                ldude @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

הבעייה היא שרובנו סוגרים חופשה מראש. לך תדע איפה יהיה הרבה שלג ואיפה לא …..

• rozmar
                  rozmar נערך לאחרונה על ידי

אני חיבבתי מאד את האתר, פחות אהבתי את ההר הנפרד ודי מיציתי אותו אחרי שעתיים, אבל המתחם המקושר היה אתגרי להפליא והמדרונות היו רחבים ומוצלחים. הדבר היחידי שהיה לי יותר קשה זה כובדו של השלג שיצר מוגולים קשים לתפעול שהכבידו מאד על הברכיים. בסוף היום כבר מצאתי את עצמי עוצרת יותר לנוח. מסכימה עם maki כי יש שם מסלולים כחולים שהם אדומים-שחורים בהגדרה. חד משמעית. מסלול כחול ממוגל הוא מסלול שיכול להיות גם שחור. וודאי אם אין לגולש את הטכניקה להתמודד עימו. באותו יום הגעתי עד שטובן והיה אחלה יום. דווקא מאישגל וסולדן נהניתי פחות. עניין של טעם.

בסן אנטון (המקומיים נזפו בי על ההגיה הזו והדגישו כי מדובר בסנקט אנטון), ראיתי  מסלולי אוף פיסט שהיה צריך להרשם אליהם בכניסה וביציאה. בחנתי את המסלולים היטב, וראיתי כי בקולורדו מקבלים מסלולים מורכבים בהרבה, ללא צורך ברישום, וללא צורך בגלישת אוף פיסט. בקולורדו פשוט מדובר בפיסט לא מטופל וזהו.

• Maki869
                    Maki869 @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

תעשה בדיקה של סטטיסטיקה איפה יורד יותר שלג בעונה 
                    ספולייר- לא בסוצי ואנדורה...

עופר21 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • עופר21
                      עופר21 @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

לא רלוונטי.

כל עונה יכולה להיות שונה לחלוטין מקודמתה (אגב זה באמת המצב). 

אני רק אומר – טסתם לאתר שיבש כבר חודש.  ? הוא יהיה בינוני מאוד . 

מזמינים חופשה הרבה זמן מראש ? תזמינו לאמצע פברואר.

כל שנה פה בפורום אותו סיפור. אנשים טסים דצמבר ינואר וכותבים שהאתרים היו בינוניים ובעייתיים.

אני יודע, אני יודע שמה שכתבת זה תיאור טכני של בעיות אמיתיות אבל כמו שפולני כתב על החבר שלו – הרבה יחשבו שאלה דווקא יתרונות.

הדבר היחיד שאני בטוח זה, שאם בלילה הראשון שלך שם היתה סופה של מטר וחצי שלג, במקום הפוסט הנ״ל היינו מקבלים את אחד הסרטונים המצוינים שלך. 

Maki869 drporat 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Maki869
                        Maki869 @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

רשמת נכון 
                        לא התיחסתי לאיכות / כמות השלג
                        אבל לא רשמת נכון שאם היה מטר וחצי פאודר לא הייתי רושם את מה שרשמתי…
                        מה שהחבר שלפלוני אמר לא שולל את העובדה שאתר בנוי בצורה מאוד בעייתית 
                        זה לא אומר שאם הוא או מישהו אחר אהב או לא אהב את האתר – העובדה שהמסלולים בנוייים בצורה פשוט הזוייה ובמקומות מסויימים מאוווד מסוכנת לאנשים מתחילים …
                        אני גם לא התייחסתי או ציינתי אם האתר טוב או לא טוב
                        ציינתי רק את התחזוקה / בנייה טופגרפית של המסלולים …
                        ללא ספק שאם היה פאודר – רוב הזמן לא הייתי מבלה על המסלולים 
                        אבל אני מציין עובדות עם פאודר או בלי.  

• drporat
                          drporat @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

רובנו גולשים on piste. חלקנו מהירים יותר, טכנים יותר, אמיצים יותר. עדיין רובנו גולשים על המסלולים. 

זה שלא ירד שלג רציני הרבה זמן לא פוגם בחוויה הזאת. כפי שכבר צוין, אזור הארלברג הוא האזור המושלג ביותר באוסטריה. כמות השלג שירדה עד לסוף השנה הספיקה להשאיר את כל האתר פתוח ללא פשרות. להבדיל, חברים שלי באזור sestriere היו אומללים בשנה שעברה בנסיבות הדומות כי הכל היה קפוא והפיזור היה חלש. (וכן, אני יודע שהשנה המצב שם מצוין)

הנקודה היא שארלברג הוא אזור שתמיד יהיה מעולה. הייתי בו כשירד שלג ללא הפסקה, והוא היה מאתגר טכנית כפי שrozmar ציינה, מאלף ומרתק - וסגור חלקית בגלל ראות נמוכה/רוחות/סכנת מפולת. עדיין היה מספיק היכן לגלוש וליהנות (ההיפך מאישגל בנסיבות דומות).

והייתי בו בשבוע האחרון, כשהכל פתוח ומואר, bluebird skies hard packed snow

עדיין הוא מקום שווה בטירוף לכל גולש רציני, מקום שרבים מבינינו חוזרים אליו פעם אחר פעם. ולא רק באמצע פברואר

• drporat
                            drporat @rozmar נערך לאחרונה על ידי drporat

@rozmar

ההר הנפרד הוא rendl, מזכיר לי את les 2 alpes. מקום נוסף מועט מסלולים רלוונטי תמיד לשעות בודדות בלבד. בימים קשים הוא יהיה לעתים הדבר היחיד שפתוח, עם מוגולים רכים כמובן כי זה שלג טרי. בRendl יש פארק לא רע.

רשמת לגבי מקום שצריך להרשם מראש. למיטב ידיעתי יש רק מקום אחד כזה, שדורש ליווי מדריך סקי בגלל הבעיתיות הרבה במסלול האוף פיסט שהוא מציע. מסלול אחד מתוך אין סוף ski routes אדומים ושחורים. מגיעים אליו עם רכבל הואלוגה 2. כמי שעושה רק ski routes אדומים טריים ולא נכנס למוגולים קפואים ולאוף פיסט, יש לי כל כך הרבה לגלוש בארלברג, הרבה מעבר לשטובן לכיון Zurs Lech Warth

גם את הvallee blanche לא עושים ללא מדריך, בשאמוני 

ענבל אין על סקי rozmar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ענבל אין על סקי
                              ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

זה רק מצדיק מה שאמרתי כמה פעמים בעבר.מומלץ לקחת מדריך לפחות לגולשים המתחילים והבינוניים.המתקדמים אני מניחה יסתדרו.אבל גם למתקדמים כדאי לקחת מדריך לפחות ליום הראשון על מנת להכיר את האתר.וזה למשל פינגוין עושים ביום הראשון הם עושים סיור במסלולים על מנת שגולשים שהגיעו פעם ראשונה לאתר יכירו אותו ויבחרו את המסלולים המתאימים להם.

drporat Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • drporat
                                drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@drporat

זה רק מצדיק מה שאמרתי כמה פעמים בעבר.מומלץ לקחת מדריך לפחות לגולשים המתחילים והבינוניים.המתקדמים אני מניחה יסתדרו.אבל גם למתקדמים כדאי לקחת מדריך לפחות ליום הראשון על מנת להכיר את האתר.וזה למשל פינגוין עושים ביום הראשון הם עושים סיור במסלולים על מנת שגולשים שהגיעו פעם ראשונה לאתר יכירו אותו ויבחרו את המסלולים המתאימים להם.

אין שום קשר בין הדברים.

המדריך שאת מציינת סתם מטייל איתך על מסלולים בתור נער ליווי (ולא, פינגווין לא עשו את זה איתנו בלז ארק לפני כמה שנים). במקום שתפתחי עיניים ומפה, הוא מלווה אותך. מה הסיכוי שהוא יכסה את רוב האתר ולמחרת תזכרי היכן היית?

Rozmar ואנוכי מדברים על מדריכי אוף פיסט. אי אפשר במערב אירופה לגלוש היכן שבא לך, קיימות סכנות מפולת/תהום וכו'. המדריך לוקח אותך למקומות שמצד אחד הם בטוחים (יחסית, בכל חורף ומקום יש הרוגים) ובמקביל הם רלוונטים ומהנים. להמון מקומות יש ספרי אוף פיסט עם מפות ותמונות. לארלברג ולEK למשל 

כמה שעות איתו עולות 400€ 

רוב הגולשים, בינוניים ומעלה, פותחים מפה. אפליקציה. צופים במסלולים בYouTube. חלקם בודקים בFatMap

יש לך המלצות לרוב שפשוט נראות מנותקות מכל היגיון 

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ענבל אין על סקי
                                  ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

אני התייחסתי למשפט שמייקי אמר בתחילת הפוסט שהמסלולים הכחולים יכוליפ בהחלט להיות אדומים.

נסה להבין משהו.זה שאני מגיבה לך זה לא בהכרח לך.זה לפעמים משהו לדעתי שיכול לעזור בלי קשר לדברים שאתה כתבת לפני.

• drporat
                                    drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@drporat

נסה להבין משהו.זה שאני מגיבה לך זה לא בהכרח לך.זה לפעמים משהו לדעתי שיכול לעזור בלי קשר לדברים שאתה כתבת לפני.

נסי להבין משהו. כשאת מגיבה לי, זה בהכרח לי. יש כאן כשל לוגי. וכשאת מגיבה למישהו אחר, זה בהקשר למה שהוא כתב, אותו מישהו אחר

ברמה הטכנית, כשאת מגיבה לי אז הכינוי שלי באתר מופיע בתחילת הטקסט שלך, יחד עם השיוך @

על כן הגבתי.

כשאת מגיבה למקסים, יופיע הכינוי שלו כי בחרת להגיב לו.

ושוב אצלך אין שום קשר לנאמר במקור. הOP רשם את דעתו על אתר ספציפי. וכדי לתרום את תרומתך לשיחה, רשמת שלדעתך צריך לקחת מדריך אוף פיסט/מורה לסקי (אין מישהו אחר) שיטייל איתך במסלולים. כל זאת כי המסלולים באתר לא קלים.

נראה לך סביר/קשור?

• rozmar
                                      rozmar @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

כפי שציינת, אוף פיסט אירופי עושים רק עם מדריך. בארה”ב יש הגבלות חמורות על גלישה מחוץ לאתר (ski area boundary), אבל כל מה שבטווח האתר, כולל מסלולים אנכיים כמעט לחלוטין, מצוקים, סלעים, עצים (מי שטבע פעם ליד עץ יודע טוב מאד כמה סכנה גלומה בהם. ממש שלג טובעני), שלג עמוק, קרח ממוגל- הכל גליש, רק קח בחשבון את הסיכונים.  אישית, אני חושבת שזה מדהים. גם הנוחות בכך שמעלית מביאה אותך למסלולים ואינך נדרש לטפס (למרות שאני מכירה בברקנרידג’ במעלה פסגה 6 איזור טיפוס ל bowl המפחיד שלמרגלות המעלית).

• Maki869
                                        Maki869 @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אין באמת שום צורך במדריך כדי לגלוש את האתר ( לעשות את העיקוף למשל ) 

יש מפה מסודרת שמראה איזה מסלולים / רכבלים צריך לקחת כדי לעשות מסלול / עיקוף מסויים ..

למי שמתקשה עם מפות או קריאה של סימונים באתר זה כבר בעייה אחרת..

אבל שוב  כמו תמיד 

הסתייה מנושא של הפוסט פשוט מדהימה אותי !

האתר סבבה 

גדול ( תלוי למי - אחרי יומיים הבנתי שעברתי את ה70/80% ממנו ) 

הבעיה היא בתכנון של המסלולים שדורשים מיומנות מסויימת לעבור אותם 

אם זה צבירת מהירות גבוהה לפני עליה חדה 

או צבירת מהירות כי לעבור חלק מישורי מאוד ארוך 

jisaacs rozmar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • jisaacs
                                          jisaacs @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@Maki869

העירו בנושא המדריך לאופ-פיסט מיוחד.

מה שמדובר (כפי שכבר כתבו)

שמוני – הואל דה בלנש

סנט רנטון – ממעלית ולוגה 2 לכיוון ZURS

המקביל האמריקאי לשני מסלולים אלה שאינם סקי רוטס

הוא

Off boundry כלומר שטחים שניתן לצאת אליהם מתוך האתר אבל אינם חלק מהאתר 

כל השטחים האלה חייבים בהדרכה, כי אינם מסומנים, אינם מטופלים ברמת הפיסט או מבחינת Avalanch וכמובן דורש ציוד בטיחות.

כפי שכבר כתבו, זה לא מדריכי/מורי סקי….. שמלווים אותך ומנסים לשפר את הטכניקה

אלא

מורי דרך 

ענבל אין על סקי Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ענבל אין על סקי
                                            ענבל אין על סקי @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

אז אני רואה במדריך גם שיפור טכניקה וגם מורה דרך.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון